View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 45 of 199 FirstFirst ... 354142434445464748495595145 ... LastLast
Results 1,101 to 1,125 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Lucas View Post
    Ko o čemu, El Re o Srbiji. Kada bi se izbrojali svi njegovi postovi i broj riječi Srbija, Srbin itd, sve bi bilo jasno. Puštite ostale zemlje, ovdje se bavimo Crnom Gorom.

El Re, jesi primjetio da si ti neko ko ubjedljivo najviše ide u off na ovoj temi?

Da u NATO!
    Kako si ti?...O čemu ti, je li?? Čovjek pomenu da je NATO skrivio "onoliko ubijenih civila, bombardovanja putnickih vozova, porusenih mostova, po 1000 letova borbenih aviona dnevno na jednu zemlju i jos podrska teroristima". Navedi đe se u CG to desilo??
    Ne znam đe si ti proveo bombardovanje (možda u maminom naručju) ja sam ga proveo s oružjem u rukama, špartajući od jedne do druge kritične tačke u CG.

Interesantno, niti sam tih dana naišao na bombardovane vozove, niti na porušene zgrade i mostove, a još manje - na "ONOLIKO" pobijenih civila...A valjda bih po prirodi posla to morao ukoliko se to zaista desilo?..Pa rekoh da odmah demantujemo tu glupost...
    NATO avijacija je u CG dejstvovala samo nekoliko puta i isključivo na objekte iz kojih se ili sa kojih se na avione otvarala vatra. NATO avijacija je napravila Izuzetak, tj., uzdržala se od gađanja ciljeva koji su pucali na nju u slučaju ratnih brodova VJ usidrenih u luci Bar (i to na putničkim gatovima) a iz kojih su kukavice pucale po avionima u trenutku kada su se morali spuštati nisko (u visini Platamuna i Arze) jer su tu vršili nagli zaokret da bi iz Jadrana ušli u naš vazdušni prostor ne povređujući prostor okolnih zemalja. Muku smo imali sa srpskim militantima (posebno u Ratnoj Mornarici pod komandom ludog admirala Milana Zeca) a sve u pokušaju da ih privolimo da se maknu iz luke (pa nek ratuju sa otvorenog mora) kako ne bi luka (koju smo s mukom gradili 50 godina) bila bombardovana i za jedan dan uništena. Takođe, postojala je stalna veza sa Komandom snaga NATO u Napulju koga smo izmolili da ne bombarduje goniometarski Centar u kasarni Masline (Podgorica) jer bi bombardovanje kasarne značilo i razaranje okolnih kuća i sigurno stradanje velikog broja civila. Srečom, ovaj goniometarski Centar ugasio je uređaje još oko 22h prve noći bombardovanja i pobjegao iz kasarne glavom bez obzira. Svi drugi goniometarski Centri (Centri Ei i PED) na teritoriji SRJ (njih 6) pobrisani su još u prvom talasu, a moderna tehinka (nabavljena na Zapadu u vrijeme A. Markovića) pretvorena je u prah i pepeo. U Srbiji je stradalo te večeri nekoliko operatera na tim uređajima, dok ovi u PG svoje živote duguju Vladi CG.
    Radi se o opremi kojom je bilo moguće utvrditi preciznu lokaciju svakog vazduhoplova ili plovila na prostoru koji je vidljiv sve do Zadra i Kvarnera...Nakon toga VJ je bila u potpunom mraku. Rat je izgubila prije nego je zaista i počeo.
    Dakle, o razaranju CG (a posebno stradanju civila) ne samo da nema govora, već je CG (na apel Đukanovića od 16. marta 1999.,kome ću to uvijek priznati) pošteđena i od strane NATO smatrana kao "teritorija pod okupacijom" koju treba posebno i s pažnjom tretirati.
    Last edited by El Re; 08-02-14 at 17:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bio sam umiješan u te događaje i imam pri sebi garancije američke vrhovne komande da će Crnu Goru i njene građane čuvati i da ih smatraju saveznicima. ovo da potvrdim El Reove navode. sve što se zamalo da ne valja desilo bilo je iz kužine Beograda i crnogorskih izdajnika i esktremista srpskih. nijesmo mi ipak pravili spiskove a neki jesu i pod brojem tim i tim sam bio i ja. valjda za šišanje ili za topli obrok?

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Imao si garanciju vrhovne komande Američke koja je sipala bombe po zemlji čiji si stanovnik i državljanin bio?
    Ne postoji zemlja na ovom bijelom svijetu u kojoj ne bi bio na nekom spisku .

Thanks Thanks Given 
    9,769
    Thanks Thanks Received 
    6,078
    Thanked in
    2,321 Posts

Ko kaže da je bio stanovnik...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Imao si garanciju vrhovne komande Američke koja je sipala bombe po zemlji čiji si stanovnik i državljanin bio?
    Ne postoji zemlja na ovom bijelom svijetu u kojoj ne bi bio na nekom spisku .
    Koje zemlje? Zemljom zovemo međunarodno priznate i nezavisne države. Ta zemlja nije postojala ni u Atlasu. Tek je u novembru 2000. (za ljubav Đinđiću i DOS-u) priznato od Svijeta da postoji i ispred UN joj dat jarbol.
    No, veći joj je problem što nije stanovala u srcu svojih stanovnika. Bila je mrtvorođena od prvog dana kad je njeno rođenje u Beogradu proslavljeno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Osvrtom na naslov...

Hoćemo li direktive od ovih ili onih...?
    To su nažalost pitanja kojima se moramo baviti danas.

Gdje li će nam biti bolje, i ima li dovoljno mudrosti u nama da se izborimo sa dezinformisanošću današnjice, ili možda tako važne odluke prepustiti drugima?! To su dileme koje prvo treba riješiti da bi se moglo moglo pristupiti raščlanivanju gorenavedenog pitanja. Oglasiti štaviše!

Pomenuta mudrost drugim riječima glasi: dok se detaljno ne pozabavimo svim opcijama - ni jedna ne bi trebala da dolazi dolazi u obzir!
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    . nijesmo mi ipak pravili spiskove a neki jesu i pod brojem tim i tim sam bio i ja. valjda za šišanje ili za topli obrok?
    Khm,khm,... ..paaa, nije baš da nijesmo I MI pravili spiskove...Prvi dani bombardovanja su nas zatekli još nedovoljno pripremljene, ali već nakon 10-15 dana postojali su gotovi svi spiskovi. Za svaku MZ po Podgorici (pretpostavljam i za čitavu CG, ali u to nijesam imao uvid).
    Popisani su svi izdajnici i neprijateljski elementi. Oni su prvi dobili rješenja kojima im se utvrđuje radna obaveza. Za one koji ne znaju iskoristili smo odredbe Ustava o ratnom i vanrednom stanju i prikovali mnoge izdajnike za radna mjesta đe su bili po stalnom kontrolom. Sva čvorišta veze su obezbijeđena, svi sistemi napajanja el. energijom i vodom. Mogli smo u roku od 5 min. na teritoriji čitave CG miloševićevu armadu ostaviti i bez struje i bez vode. Od velikog broja ljudi koji su se javljali kao prebjezi iz VJ, ukoliko su tamo radili bilo šta delikatnije, tražili smo da se vrate u jedinice i čekaju...Imali smo u šaci ćitav sistem snadbijevanja Vojske hranom i gorivom....Nijesmo sjedjeli skrštenih ruka...Pripremali smo se da branimo ono što smo zaista smatrali svojom državom - Crnu Goru...Danas to izgleda i meni samom tako nestvarno i daleko..Jednog dana (kad dođe vrijeme) moći će se o tome otvoreno govoriti...Danas još nije trenutak....

A i nije tema...

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Koje zemlje? Zemljom zovemo međunarodno priznate i nezavisne države. Ta zemlja nije postojala ni u Atlasu. Tek je u novembru 2000. (za ljubav Đinđiću i DOS-u) priznato od Svijeta da postoji i ispred UN joj dat jarbol.
    No, veći joj je problem što nije stanovala u srcu svojih stanovnika. Bila je mrtvorođena od prvog dana kad je njeno rođenje u Beogradu proslavljeno.
    Ok,da ne skrećem temu nepotrebno,to je završena priča. Želio sam samo da kažem da je normalno iz perspektive neke državno političke vrhuške da evidentira one koji sarađuju sa snagama i vladama koje sipaju bombe na njih.
    Kako bilo da bilo mi smo odavno član NATO pakta kao i maltene sve zemlje na Balkanu(osim Srbije) tako da se mi tu i ne pitamo mnogo niti imamo ikakav izbor.
    To nam je što nam je bilo dobro ili loše druge opcije ne postoje i nisu u igri-NATO je naša sudbina u bliskoj budućnosti i to neće se promijeniti pa taman da dvije trećine građana bude protiv toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne mogu da vjerujem kakvih avetinja ovdje ima , ljudi pricaju o spijunima i ko je veci crnogorac od koga . Sve prica o cojstvu i junastvu a nas jase ko stigne za plata 250 e i to da si srecan ako je primis .Licno mene lazu bice u petak ,pa bice u ponedeljak tako u nedogled . Nije istina da je clanstvo u Nato besplatno vec je veoma skupo i rizicno . Skoro je bio intervju na cdm-u kako neki prestavnik nato-a tvrdi da je nato intervencija bila blagotvorna za Crnu Goru http://www.cdm.me/politika/stefanini...-goru-i-region .Moje licno misljenje koje nikome ne namecem da nam nato nista ne treba . Najbilja solucija je organizacija vojske kao nekada,mladi ljudi bi stekli neku samostalnost i neko zivotno iskustvo. NADAM SE DA ME RADI OVOG MOG STAVA NECE NEKO STAVIT NA NEKI SPISAK UKINUT VODU I STRUJU PROGLASIT IZDAJNIKOM I SPIJUNOM PO NEKIM NJEGOVIM KRITERIJUMIMA TIPA KO NE MISLI KAO ON TAJ NEVALjA.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by DarkoPg View Post
    Licno mene lazu bice u petak ,pa bice u ponedeljak tako u nedogled ....
    Ne nerviraj se...Biće ti plata u poneđeljak...Sto posto...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by DarkoPg View Post
    Ja ne mogu da vjerujem kakvih avetinja ovdje ima , ljudi pricaju o spijunima i ko je veci crnogorac od koga . Sve prica o cojstvu i junastvu a nas jase ko stigne za plata 250 e i to da si srecan ako je primis .Licno mene lazu bice u petak ,pa bice u ponedeljak tako u nedogled . Nije istina da je clanstvo u Nato besplatno vec je veoma skupo i rizicno . Skoro je bio intervju na cdm-u kako neki prestavnik nato-a tvrdi da je nato intervencija bila blagotvorna za Crnu Goru http://www.cdm.me/politika/stefanini...-goru-i-region .Moje licno misljenje koje nikome ne namecem da nam nato nista ne treba . Najbilja solucija je organizacija vojske kao nekada,mladi ljudi bi stekli neku samostalnost i neko zivotno iskustvo. NADAM SE DA ME RADI OVOG MOG STAVA NECE NEKO STAVIT NA NEKI SPISAK UKINUT VODU I STRUJU PROGLASIT IZDAJNIKOM I SPIJUNOM PO NEKIM NJEGOVIM KRITERIJUMIMA TIPA KO NE MISLI KAO ON TAJ NEVALjA.
    Više je Herceg Novi bio dužan općini Konavle za vodu nego što bi Crnu Goru godišnje koštalo članstvo u NATO-u.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Braco, mi smo sami sebi najskuplji.
    Last edited by opmne; 09-02-14 at 20:52.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

PISMO DRŽAVNOM SEKRETARU SAD-A

Grupa od 40 američkih kongresmena traži da Crna Gora postane članica NATO-a

Uvecaj!
    "Ključni momenat za SAD i saveznike": Kongres SAD-a (Foto: Reuters)

Grupa od 40 američkih zakonodavaca u Predstavničkom domu uputila je pismo državnom sekretaru Džonu Keriju u kome traži da službeni Vašington nastavi da promoviše i podržava politiku proširenja NATO-a i da se založi da Crna Gora i Makedonija postanu članice Alijanse.
    Zakonodavci su zatražili u pismu da se zvanični Vašington založi da Crna Gora i Makedonija postanu članice NATO-a već od septembarskog Samita u Velsu.

"Posebno od vas tražimo da podržite punopravno članstvo za Crnu Goru i Makedoniju na ovogodišnjem Samitu, da ohrabrite napredak u implementaciji Akcionog plana za Bosnu i Hercegovinu, da podržite Akcioni plan za Gruziju i utičete da se Kosovo, koje u februaru obilježeva šestu godišnjicu nezavisnosti - pridruži susjedima u Programu Partnestvo za mir", navodi se u pismu, prenosi portal RTCG.
    Zakonodavci su zatražili da politika proširenja bude ključni prioritet NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i izrazili uvjerenje da će prospekt širenja NATO-a na države koje, poput Crne Gore - imaju aspiraciju da postanu članice Alijanse, doprinijeti jačanju demokratskih institucija i vrijednosti, i da će poboljšati stabilnost i bezbjednost u regionu.
    Među potpisnicima su članovci više kongresnih kokusa, među kojima su i članovi crnogorskog kokusaČlanovi Kongresa istovremeno su upozorili da bi izostanak podrške naporima država koje su istakle želju da se priduže NATO-u, moglo da ih obeshrabri da nastave da sprovode reforme i oslabi njihovo partnerstvo sa evro-atlantskim institucijama.
    "Ovo je ključni momenat za SAD i saveznike, u kome je neophodno preduzeti akciju kojom bi se osigurala relevantnost i održivost NATO-a. U susret Samitu u Velsu, spremni smo da zajedno promivišemo pristupanje Crne Gore i Makedonije Alijansi, ubrzamo proces pridruženja BiH i Gruzije, i omogućimo drugim državama u regionu poput Kosova jasnu evro-atlantsku perspektivu", poručili su kongresmeni.

Među potpisnicima su članovci više kongresnih kokusa, među kojima su i članovi crnogorskog kokusa.
    Sa srecom..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad smo vec kod NATO samita, pade mi na'm:

Zanima me sta je Merkel rekla na 0:25.
    Inace, na kraju, kad je docekala ostale goste, izgubila je strpljenje i otisla je.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/crnogorsko-oruzje-u-arsenalu-nato-a

Mojkovačka fabrika oružja „Tara Aerospace and Defence Products a.d.“ ove godine uvodi nove tehnologije kako bi aktivnije učestvovala na internacionalnom tržištu, saopštio je za Pobjedu direktor namjenskog dijela te kompanije Dejan Marković.

On je naglasio da su njihove proizvode kupovale Sjedinjenje Američke Države, Poljska, Slovačka i još neke zemlje NATO-a, pri čemu dodaje da uvećavaju mrežu kupaca skoro na sedmičnom nivou.

Marković navodi da je namjera fabrike da kodifikuje sve proizvode po NATO standardima, podsjećajući da su to već učinili za pištolj TM-9, pušku TM-4, kao i dio iz palete piropatrona i raketnih motora.

„U suštini to olakšava administraciju za NATO klijente, ali na kraju proizvod uvijek mora da se opravda i prođe sve individualne testove prema zahtjevima kupaca, zavisno od njihovih potreba i okruženja, klimatskih uslova i slično“, objasnio je on.

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namjene koja koriste policijske i vojne snage.

Uprkos optimizmu, direktor namjenskog dijela fabrike navodi i niz otežavajućih okolnosti koje utiču na razvoj proizvodnje.

„Na usporenost našeg razvoja utiču mnogi faktori, počev od komplikovanih procedura koje se tiču izvoza, izmještene lokacije koju Crna Gora ima, mali broj internacionalnih avionskih linija, nedostatak podrške Vlade što se tiče pojedinih procedura za klijente, privremeni uvozi i opterećenost u fmansijskom dijelu, nedostatak internacionalnog povjerenja u proizvode visoke tehnologije iz Crne Gore“, istakao je Marković.

Prema njegovim riječima u okruženju praktično ne postoji industrija koja bi podržala njihovu proizvodnju kako bi mogli sve da rade kod kuće ili uvoze komponente.

U fabrici još ne mogu da proizvode sve što im je potrebno.

„Potrebno je da ubuduće investiramo u nove mašine, tehnologiju, obuku kako bi jednoga dana postali 100 odsto nezavisni i na taj način smanjili troškove i gubitak vremena i novca sa čim se trenutno suočavamo tokom uvoza“, istakao je Marković.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Kad smo vec kod NATO samita, pade mi na'm:

Zanima me sta je Merkel rekla na 0:25.
    Inace, na kraju, kad je docekala ostale goste, izgubila je strpljenje i otisla je.
    Koliko mogu da procitam sa usana, rekla je "wo geht er jetzt hin?" sto bi znacilo "dje ce sad"
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post

http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/crnogorsko-oruzje-u-arsenalu-nato-a

Mojkovačka fabrika oružja „Tara Aerospace and Defence Products a.d.“ ove godine uvodi nove tehnologije kako bi aktivnije učestvovala na internacionalnom tržištu, saopštio je za Pobjedu direktor namjenskog dijela te kompanije Dejan Marković.

On je naglasio da su njihove proizvode kupovale Sjedinjenje Američke Države, Poljska, Slovačka i još neke zemlje NATO-a, pri čemu dodaje da uvećavaju mrežu kupaca skoro na sedmičnom nivou.

Marković navodi da je namjera fabrike da kodifikuje sve proizvode po NATO standardima, podsjećajući da su to već učinili za pištolj TM-9, pušku TM-4, kao i dio iz palete piropatrona i raketnih motora.

„U suštini to olakšava administraciju za NATO klijente, ali na kraju proizvod uvijek mora da se opravda i prođe sve individualne testove prema zahtjevima kupaca, zavisno od njihovih potreba i okruženja, klimatskih uslova i slično“, objasnio je on.

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namjene koja koriste policijske i vojne snage.

Uprkos optimizmu, direktor namjenskog dijela fabrike navodi i niz otežavajućih okolnosti koje utiču na razvoj proizvodnje.

„Na usporenost našeg razvoja utiču mnogi faktori, počev od komplikovanih procedura koje se tiču izvoza, izmještene lokacije koju Crna Gora ima, mali broj internacionalnih avionskih linija, nedostatak podrške Vlade što se tiče pojedinih procedura za klijente, privremeni uvozi i opterećenost u fmansijskom dijelu, nedostatak internacionalnog povjerenja u proizvode visoke tehnologije iz Crne Gore“, istakao je Marković.

Prema njegovim riječima u okruženju praktično ne postoji industrija koja bi podržala njihovu proizvodnju kako bi mogli sve da rade kod kuće ili uvoze komponente.

U fabrici još ne mogu da proizvode sve što im je potrebno.

„Potrebno je da ubuduće investiramo u nove mašine, tehnologiju, obuku kako bi jednoga dana postali 100 odsto nezavisni i na taj način smanjili troškove i gubitak vremena i novca sa čim se trenutno suočavamo tokom uvoza“, istakao je Marković.

Занимљиво.
    Мислим да је још прошле године предложен закон који би омогућио повећање власничког удјела Швајцараца кроз докапитализацију.
    Против закона је гласала опозиција и СДП и није ушао у процедуру.Ваљда минирају мојковачку екипу...ко ће га знати.

Углавном, јако би било добро да комплетни процес производње буде у ЦГ.
    Last edited by BAR; 14-02-14 at 22:49.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

zasto je nama potreban NATO i EU, a za to bi trebali biti i najveci Srbi koji se groze NATO bombardovanja. jedino ko moze da iskonrolise i da sputa familiju od 10 ljudi koji su privatizovali CG je Evropa i NATO. sve dok oni ne udju tu ovi ce nas urnisati i necemo ih se moci otarasiti.
    pa zato i DPS vodi ovakvu kampanju za NATO i EU dje je sve vise napada na novinare, afera i ostalih stvari koji nas sve vise odaljavaju od toga.
    a opozicija im ide na ruku kado da se dogovaraju (ne bi oni).
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Занимљиво.
    Мислим да је још прошле године предложен закон који би омогућио повећање власничког удјела Швајцараца кроз докапитализацију.
    Против закона је гласала опозиција и СДП и није ушао у процедуру.Ваљда минирају мојковачку екипу...ко ће га знати.

Углавном, јако би било добро да комплетни процес производње буде у ЦГ.
    Zakon će doći na proljeće.SDP će biti pritisnut od NATO partnera,i zakon da stranac može biti većinski vlasnik namjenske,biće usvojen.Poslovaće sa vrlo malim ograničenjima koji će biti nametnuta.Tako će stranac postati većinski vlasnik "Tara" grupacije,i kupiće MDI (Montenegro defence industry).

Inače ,spasilo mojkovačko piropatronče jedno srpsko pilotče
    November 16th, 2013
    Aircraft crash - successful pilot ejection

The aircraft «ORAO (EAGLE 22)» of the Military of Serbia crashed near Mrcajevac, but the pilot ejected successfully. The aircraft was equipped with TARA Aerospace pyrocartridges.
    Last edited by minjo; 16-02-14 at 10:06.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    zasto je nama potreban NATO i EU, a za to bi trebali biti i najveci Srbi koji se groze NATO bombardovanja. jedino ko moze da iskonrolise i da sputa familiju od 10 ljudi koji su privatizovali CG je Evropa i NATO. sve dok oni ne udju tu ovi ce nas urnisati i necemo ih se moci otarasiti.
    pa zato i DPS vodi ovakvu kampanju za NATO i EU dje je sve vise napada na novinare, afera i ostalih stvari koji nas sve vise odaljavaju od toga.
    a opozicija im ide na ruku kado da se dogovaraju (ne bi oni).
    Lepetanac pa nama su na putu za EU postavili privatizaciju kao uslov svih uslova, a znaju odlicno da se ovo moze nazvati pljackom vise nego privatizacijom. Njima to ni najmanje ne smeta, jer oni podmicuju, pritiskaju, ucjenjuju i oni i kupuju za bijedne pare sve sto smo mi imali.
    Tako da ce ove kako ti napisa 10 ljudi koji su privatizovali CG morati da sputa onaj ko ih je pustio da privatizuju, a to je crnogorski nazovimo narod (ima prikladnijih izraza), a vlast ocekuje zastitu od nato pakta i EU pa nas gura tamo. Ocekuju zastitu od tih struktura jer su neke kompanije i ljudi otuda imali koristi od privatizacije u CG, imali oni i domaci lupezi, a ne narod koji im je dao sve na izvolte.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by recordare88 View Post
    koliko mogu da procitam sa usana, rekla je "wo geht er jetzt hin?" sto bi znacilo "dje ce sad" :d
    :grin:

_________

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Lepetanac pa nama su na putu za EU postavili privatizaciju kao uslov svih uslova, a znaju odlicno da se ovo moze nazvati pljackom vise nego privatizacijom. Njima to ni najmanje ne smeta, jer oni podmicuju, pritiskaju, ucjenjuju i oni i kupuju za bijedne pare sve sto smo mi imali.
    Tako da ce ove kako ti napisa 10 ljudi koji su privatizovali CG morati da sputa onaj ko ih je pustio da privatizuju, a to je crnogorski nazovimo narod (ima prikladnijih izraza), a vlast ocekuje zastitu od nato pakta i EU pa nas gura tamo. Ocekuju zastitu od tih struktura jer su neke kompanije i ljudi otuda imali koristi od privatizacije u CG, imali oni i domaci lupezi, a ne narod koji im je dao sve na izvolte.
    lakse ce ih oni iskontrolisati nego mi, a s druge strane ne vjerujem da je zapad ucestvovao u pljacki, da su ucjenjivali, podmicivali itd.
    bilo je tooga, ali ne u mjeri kojoj bi bilo da bar koliko toliko nisi kontrolisali neke stvari.
    pa eto primjer telekoma, opet je par ljudi po zapadu odgovaralo za korupciju a o vdje nikad ne bi.
    zar zaista mislis da mi mozemo bilo koga iskontrolisati , sta mislis sta bi se desavalo da ne moraju bar deklarativno da se bore za ova poglavlja.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Oni da oce da ih iskontrolisu davno bi to zavrsili, ali nece dok sve ne pokupuju. Koji crni primjer Telekoma i koji ljudi na zapadu odgovarali, sto mi imamo od toga sto je USA naplatila neku kaznu T-comu zbog korupcije u CG ? Da nije neko kod nas odgovarao, cak je i njemacki ambasador u CG rekao da afera Telekom nece skoditi crnogorskom evropskom putu, ko to ne razumije neka gaji nade i ambicije da ce sjutra odje zivjeti zivotom dostojnim covjeka.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

uskocih da vidm ovaj procenat glasanja i iznenadih se. U odnosu kada sam davno nedje bio na ovoj temi i glasao, bilo ih j emnogo vise PROTIV nego ZA.
    Zalosno mora da je narod vec zaboravio djecu u Murino... Tuzno
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    uskocih da vidm ovaj procenat glasanja i iznenadih se. U odnosu kada sam davno nedje bio na ovoj temi i glasao, bilo ih j emnogo vise PROTIV nego ZA.
    Zalosno mora da je narod vec zaboravio djecu u Murino... Tuzno

Знаш како....још тужније је што је народ, а посебно Црногорци као ти, заборавио Милошевићеве седмобатаљонске хорде по Црној Гори...
    Last edited by BAR; 17-02-14 at 16:10.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Page 45 of 199 FirstFirst ... 354142434445464748495595145 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)