Originally Posted by
getaway blues
Zašto si napravio loše poređenje? Zato što sam sa distance od 13 godina svjestan da nijesu navijači i goloruki narod skinuli Miloševića. Prije ih je skinuo onaj prećutni dogovor da se Legija, Beretke i svi slični ne miješaju u kompletan sukob i ostave po strani. Kad se to desilo, Sloba nije imao ko da brani...
A svi znamo šta je dalje išlo - pristajanje na njihovo postojanje, pa traženje kompromisa neko vrijeme, pa pokušaj da se rasformiraju, pa... Do Đinđićeve smrti.
Iskreno, vrijede li životi Kijevljana, poginulih demonstranata, policajaca, prolivena krv - vlade sa ovima i ovakvima iz Svobode jednog dana? Treba li Ukrajina da bere slične plodove nakon svrgavanja vlasti, koje Srbija bere evo 13 godina?
Eto ga nakon 13 godina, SPS i bivši radikali opet na vlasti u Srbiji. Eto ga standard neznatno viši nego tad. Jedino o čemu se odmaklo je donekle svijest naroda da je tadašnja elita bila odgovorna za zločine na Kosovu i BiH. Je li to dovoljna zaostavština 5. oktobra?
Misliš da bi nacionalno, jezički, na milion načina podijeljena Ukrajina mogla da preživi takvih 13 godina?
Po čemu znaš kakvih će da bude ukrajinskih sledećih 13 godina? Zašto bi prošle kao u Srbiji?
Te odgovore nema ni kristalna kugla.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Bookmarks