Nadji Mi taj clan zakona dje pise mjesec dana?
Nadji Mi taj clan zakona dje pise mjesec dana?
Ne tolerišu ni dana. Njihova je dobra volja hoće li ti "progledati kroz prste" ili ne.
A sjećam se i slučaja kad su djevojci oduzeli auto čim je izašla iz salona![]()
Za takve slučajeve sam čitao, i razumijem da je problem što nema ama baš nikakav papir.
Ali iz ovih gornjih postova nisam razumio, kakva je situacija ako je auto uredno registrovano, znači ima i polisu i tehnički, ali se čekaju tablice; da li smije ili ne smije da se vozi? Dakle, ne mislim da mjesecima tako vozi, nego tih desetak dana dok se izdaju tablice?
Ja trenutno vozim jedno takvo, sve OK.
Vozila je auto bez ikakvih papira i normalno da ce da joj ga oduzmu. Drugo je kad produzavas registraciju. A na svaku polisu pise da mijenja saobracajnu do izdavanja iste. To sto vas sisaju kao ovce jer pojma nemate o zakonu je druga prica (;
meni istice registarcija 04.01.2014 i sad da ne bi gatao oce li radit a i trebalo mi je auto, ja to fino predam 15dana ranije, dodjem pred novu, registracija isto do 04.01.2015, saobracajna cijelo vrijeme kod mene( tamo je predao i uzeo novu), svi srecni zadovoljni.
f6
Upravo tako acs. Ja sam tako zadnji put odradio. Imaju I dokazi sa slikama. I registracija ti se ne smanji tih 15dana iako ranije registrujes. I lagano vozis sa starom saobracajnom dok ne dodje nova
Послато са LT22i уз помоћ Тапатока
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Prilikom registracije meni uzimaju saobracajnu i daju mi polisu i kopiju saobracajne. Nije bitno kad registrujes, mozes i 2 mjeseca prije isteka, isto ce ti vaziti tj vazi godinu dana od dana predvidjenim istekom reg.
Inace? E'o. Ti? Moze.
upravo sam sad iz sup-a,rekose mi da mogu vozit na polisu i potvrdu iz sup-a,jer tablica i saobracajnih nema i da su sve patrole upoznate sa tim.u drzavi mogu da vozim tako rekose.
Ja to kazem ali niko mi ne vjeruje.
Ovo su ti rekli jer im valjda koci neki tender za pravljenje naljepnica il tablica nisam siguran,pa su stvorili i tu potvrdu da nije tvoja greska sto nemas saobracajnu,inace i kad ti je daju vazice ti saobracajna od tehnickog pregleda do istog dana naredne godine.A po zakonu auto bez tablica ne smije ucestvovati u saorbacaju iz hiljadu razloga sto je i logicno,a ono kad imas tablice a vozis na polisu to je samo slobodna volja policajca sto pusta cojeka inace je i to prekrsaj.
Kakav prekrsaj? Prekrsaj sto registrujem auto?? Tablice ti ne skidaju, tablice zadrzavas ali saobracajnu ti oduzimaju i tih 15ak dana maksimum do izdavanja dokumenata niko ti nista ne moze jer imas dokaz da je registracija u toku i imas kopiju saobracajne. E sad ako je neko bezobrazan pa vozi na polisu mjesec-dva, to nije u redu i zbog toga pucaju kazne jer je nova saobracajna gotova za 4-5 radnih dana.
Inace? E'o. Ti? Moze.
Nevjerovatno koliko ljudi lupaju glavu o ovome, i kako lako daju pare drzavi i ostalim lopingerima na osnovu pretpostavki, neznanja i nekog ceranja inata.
To vec ne bi trebao da bude njegov problem, nego toga ko je dao dozvolu agenciji - MUP.
tvoja je obaveza da trazis agenciji potvrdu da je predato mupu, jer svaka agencija to dobija potpisano i pecatirano, al ljudi ne znaju, i ti tek sa tom potvrdom imas pravo da ti se tolerise jer na njoj stoji molba agencije mupu da te ne diraju ja sam imao toga brdo kad sam vodio vozni park u firmi
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ja sam za novo auto predao papire i tehnicki i se i rekli su da mogu da vozim na potvrdu,jer nema tablica i saobracajnih i moguce da ih ne bude u narednih mjesec dana.tako mi je rekla na salteru i dala mi potvrdu da su papiri predati.znaci da mogu vozit u C.Gori.ako ona laze onda tako i prenosim.:star:
Da si uzeo onu od 200 i kusur eura i da ti stoji na njoj JOKAC dobio bi je u roku od 7 dana a mozda bi dobro i figuralo:butterfly:...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
dobro si me sjetio,mogu li doplatit sad,hahaha.
ajde vidjecu,javljam ako uradim.:star:
Isti problem je bio i prosle godine (u junu, cini mi se), jer je agencija s kojom MUP ima sklopljen ugovor imala problem sa uvozom tablica. I svi su se zalili da policiju nije interesovalo sto taj problem postoji (bez obzira sto su i tad bili "upoznati"), vec su ih kaznjavali kao da su gradjani krivi sto nemaju tablice, a ne sto ne mogu da dodju do njih zbog tamo neke agencije kojoj je "namjesten" ovakav posao.
Meni u svemu ovome nema veceg paradoksa od posjedovanja fabrike aluminijuma, a uvoziti tablice i pored toga. Ispravite me ako grijesim.
Sent from my 9790
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks