View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 41 of 199 FirstFirst ... 313738394041424344455191141 ... LastLast
Results 1,001 to 1,025 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Problem je, Ronnie, upravo u tome što ti nikad ništa ne tvrdiš, već se sve vrijeme baviš ispravljanjem i negiranjem tuđih stavova, tj, žargonski rečeno "udaraš kontru". Mene učešće u takvoj diskusiji ne privlači.
    Ja mislim da razuman čovjek na propagandu ide "ispravljanjem i negiranjem". Kontra-propagandu ostavljam drugima, zna se koji su. Ja vjerujem da bi ti zabavnije bilo kada bih tvrdio da je Milošević sveti srbski mučenik koji se junački suprotstavio NATO-vatikanskoj zavjeri protiv pravoslavlja ili, nešto sa suprotne strane spektra, da se na Kosovu 1998 sprovodio genocid i da je stanje bilo gore nego Poljska 1941, ali je NATO, bastion mira i slobode, "intervenisao" iz čistoga altruizma i spriječio najgore, nakon čega su Kosovo i region procvjetali. Ja tvrdim kada imam na osnovu čega, za razliku od mnogih ovđe.
    ★

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post

Ja ne tvrdim da je Milošević bio prijatelj Crne Gore (ili bilo čiji prijatelj).
    Од читавог мог коментара у којем сам хтио да покажем да је 99те што се ЦГ тиче, непријатељ био Слободан Милошевић и седми батаљон, а не НАТО Пакт, и да је НАТО пакт тада био савезник Црне Горе, ти само тврдиш да Милошевић није био пријатељ Црне Горе.

Онај ко ми није пријатељ, он ми је непријатељ, па се логички закључује да је непријатељ мог непријатеља мој пријатељ.

Стога ти потврђујеш моју тезу да нам је НАТО за вријеме бомбардовања био пријатељ, и да бомбардовање није никаква препрека за улазак Црне Горе у НАТО.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Što konkretno? Bombardovanje je poboljšalo situaciju Kosovara? NATO nije znaošto će bit sa Albancima ako budu bombardovali Srbiju? NATO je zanimala dobrobitAlbanaca? Ili možbit da je glupost moja tvrdnja da smo svi odgovorni za predvidiveposljedice svojih postupaka? Ti si spominjao grobnice koje su pronađene nakonagresije. Ja sam te pitao na osnovu kojih dokaza kojih zločina počinjenih prijeagresije je NATO reagovao i koji od tih dokaza su se pojavili u Hagu. Ne znamza tebe, ali meni je logično da su dokazi na osnovu kojih misliš da možešopravdati smrt stotina civila i milijarde dolara štete dokazi koji su dovoljnodobri i da osude čovjeka na zatvorsku kaznu. U svijetu bijaše i većih kasapinatih godina, ali NATO članice ih podržavahu bez problema.
    Ne samo što polaziš od izopačene pretpostavke da je rat na Kosovu počeo sa NATO intervencijom već i smatraš da je činjenje srpskih oružanih formacija bilo opravdano. Užas,.. nemam ti što drugo reći... Ne znam čim da objasnim tako pogrešne predstave sem tvojom mladošću. Izgleda da ti o tom sukobu znaš ono što si pokupio iz raznoraznih srpskih mitomansko-fašizoidnih izvora koji, kaoi o svakom ratu Miloševićeve vojske na tlu ex YU,i to “vojevanje” smatraju slavnom epopejom proslavljene srpske vojske i golgotom srpskog naroda. Zbog tih fašizoidnih izopačenih slika o svojoj prošlosti srpski narod i danas luta i ubjedljivo je najomraženiji u Evropi.
    Ne zbog tebe već više zbog drugih, a prosto da raščistimo tu stvar, red bi bilo da se osvrnemo na to -
    šta je prethodilo i primoralo 19 demokratskih država da svojim oružjem zaustave horde balkanskog kasapina?...

Operacije uoči NATO bombardovanja

Početkom 1998. godine, srpske snage su pod izgovorom da vode borbu protiv terorizma započele artiljerijska dejstva protiv albanskih sela u kojima se pretpostavljalo da ima pripadnika OVK. U to vrijeme niko ni u domaćoj (a kamoli stranoj) javnosti nije znao što je to OVK. Navodno se radilo o nekoliko grupa lokalno naoružanog stanovništva, bez gotovo ikakve vojničke obuke i sa nešto oružja kupljenog u Albaniji (porijeklom iz tokom nereda 1997. pokradenih magacina u AL) novcem kos. imigranata iz D i CH. Sve u svemu, Milošević na šaku jada umjesto Policije (čiji je to posao) odlučuje da angažuje Vojsku i daje naređenje svim oklopno-mehanizovanim jedinicama, teškoj artiljeriji, helikopterskim eskadrilama te ostalim sastavima Vojske i Policije, da započnu opsežnu akciju čišćenja terena i suprotstave se svakom otporu na koji naiđu bez obzira da li se radi o naseljenim mjestima ili ne, te bez obzira na materijalnu štetu koja kao posljedica tih aktivnosti može nastati. Tako je otpočela ranije isplanirana vojno-policijska operacija "Potkovica" čiji je cilj bio da svo nelojalno stanovništvo pokrene u iseljavanje prema Albaniji. Naziv “Potkovica” je i dato operaciji jer su namjere bile izvršiti obuhvat iz pravca centralne I južne Srbije, a ostaviti slobodne pravce prema Albaniji, Mekedoniji i Crnoj Gori otvorenim kako bi se stanovništvo koje je bježalo u strahu za goli život potiskivalo prema tim državama. Jedinice koje su već bile na rasporedu u južnom Kosovu započele su čišćenje svih sela duž granice sa Albanijom u maju i junu 1998 (kako se tu ne bi formirala linija otpora koja bi ugrozila zamišljenu operaciju). Sela od Peći na sjeveru do Đakovice na jugu bila su bespoštedno granatirana, bez obaziranja na živote civila. Većina sela u ovoj oblasti su pljačkana i sistematski razarana. Planski je ubijana stanovništvu stoka, da bi se osiguralo da se tu niko više ne vrati. Sa Kosova je u prvih 6 mjeseci kampanje terora izbjeglo oko 45.000 ljudi. Taj broj će se kasnijih mjeseci dramatično uvećavati.
    Nakon otpočinjanja ofanzive Vojske i Policije albansko stanovništvo je bilo bukvalno primorano da se pokuša suprotstaviti i to onim što su imali. OVK je nakon agresije i terora vojno-policijskih formacija SRJ narastala neviđenom brzinom, a preko nebranjenih granica sve više je pristizalo (lako pješadijsko) oružje koje je sada imao ko i nositi. U periodu maj-jul 1998. OVK je već ostvarila kontrolu nad trećinom teritorije Kosova. I to uglavnom onim krajevima iz kojih su se srpska Vojska i Policija taktički povukle kako bi formirale liniju za čišćenje i potiskivanje stanovništva. Tada borbe između specijalnih jedinica MUP Srbije i OVK, prerastaju u Kosovski rat. Od avgusta 1998. srpske snage započinju snažno intenzivirati ofanzivu i snažno tuku albanska sela na pravcu djelovanja, a u kojoj je učestvovalo više desetina hiljada srpskih vojnika i policajaca.

(nastavak niže)
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 20:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ono što je započelo kao navodna operacija protiv OVK brzo je i laiku bilo vidljivo da predstavlja program sistematskog etničkog čišćenja srpske pokrajine od njenih stanovnika albanske nacionalnosti. Policija je kontinuirano pljačkala kuće, razarala i spaljivala već napuštena sela i ubijala po viđenju svakog ko je i najmanje bio sumnjiv. Komandant policijskih snaga na Kosovu Sreten Lukić je prilikom susreta sa delegacijom stranih zvaničnika na Kosovu 7. juna poricao da je policija natjerala na hiljade kosovskih Albanaca u bijeg. On je tvrdio da teroristi namjerno dižu svoje kuće u vazduh (??).
    Evropska Unija je 9. juna 1998. zatražila od Miloševića da odmah prekine prekomjernu upotrebu sile na Kosovu i da se založi za mirno rješenje.Zapadne sile su 11. juna naložile vojnom vrhu NATO-a da razradi opcije kojima bi se mogla zaustaviti ili prekinuti sistematska kampanja nasilne represije i protjerivanja s Kosova koja je već bila u punom zamahu.

Usljed srpskog terora tokom 1998. i početkom 1999. godine, već je preko 200 hiljada kosovskih Albanaca bilo istjerano iz svojih kuća. Prema podacima do kojih je došao UNHCR (koji je imao svoje aktiviste u zbjegovima na terenu neposredno nadomak granica sa MK,AL i CG, između maja i septembra 1998., raseljeno je najmanje 250.000 ljudi. Rezolucijom Savjeta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1199, od 23. septembra 1998., sve članice (uključujući I Rusiju i Kinu) snažno su osudile nasilje Miloševićevih jedinica na Kosovu. Samo tri dana potom, slike upravo počinjenog pokolja mještana u Gornjem Obrinju izvršenog 26. septembra, našle su se u svim TV dnevnicima i novinskim izvještajima zapadnih i svjetskih medija. Ugledni beogradski Fond za humanitarno pravo je u svom godišnjem izvještaju teško optužio državu, prije svega MUP Srbije, za kršenje ljudskih prava, navodeći da ni jedno suđenje za izvršene ratne zločine pripadnicima MUP-a nije ni pokrenuto,a kamoli održano, te da je na sceni državni teror nad vlastitim stanovništvom,neviđeno razbojništvo I bestijalna pljačka imovine kosovskih Albanaca. Kasarne Vojske i srpske Policije bile su prepune otetih vozila i opljačkane bijele tehnike, namještaja i dr. vrijedne imovine.
    Umjesto da se odazove apelima čitavog Svijeta Milošević na Kosovo duplira snage i početkom 1999. godine (sve znatno prije bombardovanja) podiže na noge i djelove rezervnog sastava I upućuje ih na Kosovo.
    U januaru 1999., VJ otvara magacine i dijeli oružje lokalnim Srbima sa Kosova. 15. januara 1999. godine Policija Srbije je počinila masakr u Račku koji je šokirao svjetsku javnost. 16. februara, na sastanku u vrhu MUP-a Srbije je konstatovano da se sa Prištinskim korpusom privodi kraju "plan za široku antiterorističku operaciju" koji je potrebno provesti u periodu između mogućih/očekivanih vazdušnih udara i ulaska kopnenih snaga NATO. Vojska Jugoslavije je 25. februara započela “iseljavanje I potpuno mirnog stanovništva Vučitrna koje je vjerovalo da će njihova odluka da ostanu mirni biti dovoljna da budu pošteđeni progona. Do februara 1999. godine više od 200.000 kosovskih Albanaca je bilo interno raseljeno ali još na teritoriji Kosova (mahom uz granicu), dok je po podacima UNHCR-a skoro 70.000 izbjeglo u susjedne zemlje, a gotovo 100.000 već se pojavilo u zemljama Zapadne Evrope za zahtjevom za azil. Hiljade albanskih sela na Kosovu je već bilo djelimično ili potpuno uništeno granatiranjem ili je spaljeno do neprepoznatljivosti. Eskalacija nasilja nad civilima i operacija etničkog čišćenja koju su sprovodile srpske snage,predstavljali su direktan povod NATO bombardovanja SRJ marta 1999],koje su zapadni mediji već mjesecima urgentno zahtijevali od svojih Vlada kakobi se okončala dalja humanitarna katastrofa u sred Evrope.

U novembru i decembru 1998., jedan broj starješina na čelu sa tadašnjim Načelnikom GŠ VJ gen. Perišićem u dramatičnom tonu (u svoje I ime nekoliko visokih oficira) obraća se javno predsjedniku Miloševiću upozoravajući ga da zemlju vodi u tragediju i da će putem koji je krenuo državni vrh, NATO intervenciju biti nemoguće izbjeći. Milošević ih sve smjenjuje, a veći dio njih penzioniše. Tog momenta započeto je osipanje u redovima VJ. Jedan dio oficira(svi sa porijeklom iz CG) stavljaju se na raspolaganje Vladi Crne Gore. Među njima je bio i general Grahovac.
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 20:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U redovima srpske Policije i Saveznog MUP-a (čiji je veći dio sastava iz Beograda sa obezbjeđenja DKP-a bio upućen direktno u rat) pojavljuje se dezertiranje. Srpski policajci koji nijesu htjeli uzeti učešće u suludom divljaštvu bježali su za inostranstvo (mahom za Švedsku i Njemačku) dok su se dezerteri policajci porijeklom iz CG (njih preko 30) javili crnogorskom MUP-u i zatražili da budu primljeni u službu. Sa mnogima od njih sam lično razgovarao. Opisivali su mi kako su izgledale „redovne“ akcije. Prvo bi gledali đe se nalazi džamija u selu i ona bi bila primarni cilj. Ali ne za granatiranje, već za zauzimanje.Uništavali bi objekte oko džamije kako bi joj što lakše prišli. Po ulasku u objekat džamije peli bi se na minaret i koristili već postavljeno (a obično snažno) ozvučenje. Preko tog ozvučenja saopštavali bi seljanima da izađu iz svojih kuća i da se predaju, te da je svaki otpor uzaludan. Između više ponovljenih obavještenja obično bi puštali kakvu guslarsku muziku. Nakon što bi mještani počeli da izlaze iz kuća, oni bi ulazili i pljačkali iste dok je džamija brzo pretvarana u nužnik.
    Sve nesretne ljude koji su se dali u bjekstvo, na granici je sa kosovske strane čekala patrola srpske Policije. Prilikom izlaska iz Kosova svi izbjegli su morali predati novac i sve vrjednije stvari (Srpski MUP je davao zastrašujuća objašnjenja međunarodnim posmatračima i novinarima, tvrdeći da im oduzimaju novac i nakit jer navodno imaoci od kojih je oduzet nemaju dokaz da je isti njihovo vlasništvo,tj., postoji osnovana sumnja da iz Kosova bježe kriminalci, te da je imovina koju su ti siroti ljudi imali zapravo opljačkana tokom haosa od njihovih komšija Albanaca. Oni koji izlaze morali su srpskim policajcima predati sve dokumente koji su na licu mjesta makazama uništavani. Cilj je bio onemogućiti te ljude da se ikada više vrate. Preko prelaza su mogla proći samo mala i terenska vozila. Ljudi sa kamionima su bili isključivani iz kolone, a kamioni su većinom oduzimani. Sa njima naravno i sve ono što je bilo na kamionu a što nesretnik nije mogao ponijeti sa sobom.
    16 marta 1999. (8 dana prije bombardovanja) tadašnji predsjednik CG Đukanović obratio se otvorenim pismom stranoj javnosti stavom da se Vlada i narod Crne Gore ograđuju od svih aktivnosti Savezne Vlade i oružanih formacija pod kontrolom Srbije, te javnim apelom da Crna Gora i njeni građani u slučaju eskalacije nasilja i moguće intervencije bude pošteđeni razaranja i patnji.
    Sve je ovo samo djelić događaja koji su prethodili 24. Martu 1999., tj. danu kada se uređeni Svijet umiješao i odlučio zaustaviti luđaka sa Dedinja i njegov krvavi stroj.
    Zbog svega ovoga gore, kao i zbog svega onog što je Srbija učinila na Kosovu nakon 24. Marta i NATO intervencije, Srbi su platili stravičnu cijenu za politiku svog vođe. Ova politika dovela je do toga da Srbi danas Kosovo mogu gledati samo u Atlasu...
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne znam ni zašto se neko toliko trudi da falsifikuje informacije kad se sve može saznati sa dva klika mišem, pri tom se koristiš netačnim i neslužbenim izrazima "srpske oružane formacije" - misliš vojska jugoslavije, jedinice za specijalne operacije, i paravojne formacije (ubaci naziv).

Dakle razgraniči o čijim operacijama govoriš, i konkretno o kojim djelima govoriš, gdje, kako, ko, a ne "zna narod šta se tada dešavalo"

Ukratko

http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_war

According to the Human Rights Watch, 200,000 Serbs and thousands of Roma fled from Kosovo during and after the war.
    Pametnom dovoljno, a vi samo nastavite sa "narod zna istinu" retorikom

Bitno je da su Slobovog batinaša oslobodili jer je odradio posao za CIA.

Da je rat i Miloševićeva politika bila katastrofalna jeste, da je komplet VJ bila dolje da ubija i kolje za sloba - netačno. Vojnici, često goloruki mladi rezervisti, su proživljavali dramu da bi obavili svoj vojni zadatak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kosare

A ovi što su išli da pljačkaju ubijaju i vrše etničko čišćenje, su od ovakvih prvih linija fronta bili podaleko.
    Last edited by Shamrock; 30-01-14 at 15:55.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Срби су кренули да очисте Косово и умало га очистили чинећи велике ратне злочине.Свијет их је спријечио у томе и истјерао са Косова.Срби са Косова су бојећи се одмазде побјегли, а оно што није побјегло албанци су протјерали, кулминирајући мартом 2004.
    Сукоб два национална пројекта, једног задриглог, насилног и бахатог, а другог препреденог, и ништа мање насилног.
    И једни и други нечасни, крвави и што даље од мене то боље (мислим на националне пројекте Велике Србије и Велике Албаније).

Том темом се требамо бавити само онолико колико је довољно да објаснимо пријетњу Београда према Црној Гори и односе у троуглу Београд-Подгорица-НАТО.
    Last edited by BAR; 30-01-14 at 16:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Ja ...
    I dalje u vezi tebe imam samo jednu dilemu - da li na ovoj temi (i nekim sličnima) dolaziš po zadatku kako bi provocirao i temu zatrpavao glupostima i smećem ili to činiš jer imaš neki psihološki problem?
    Tvoje učešće na svim temama je jako neobično...
    Što se tiče onog što sam napisao stojim iza svake rečenice. Izneseni materijal sastoji se iz opisa brojnih događaja praćenih od strane crnogorskog MUP-a, a kojima sam po službenoj dužnosti i lično svjedočio...I ne, neću ti reći ko sam ja, a vidim da živ izgore da saznaš...Mene ne interesuje ko si ti, ali mi je žao kad vidim da se teme zatrpavaju, ljudima otežava snalaženje i podstiče diskusija van teme.
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 16:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ne samo što polaziš od izopačene pretpostavke da je rat na Kosovu počeo sa NATO intervencijom već i smatraš da je činjenje srpskih oružanih formacija bilo opravdano. Užas,.. nemam ti što drugo reći... Ne znam čim da objasnim tako pogrešne predstave sem tvojom mladošću. Izgleda da ti o tom sukobu znaš ono što si pokupio iz raznoraznih srpskih mitomansko-fašistoidnih izvora.
    Budi drug i navedi moje rečenice iz kojih si izveo te zaključke. Ne znam čime bih objasnio takvo izvrtanje mojih riječi sem tvojim nestrpljenjem i nepažnjom usljed brojnih diskusija sa tvojim goblinima ili azijatima, kakogod, i tvojom posvećenošću i glorifikovanjem opresivnih sila Zapada koje se graniči sa religijom. Nijesam tvrdio da je rat tada počeo, nego da je tada intenziviran, da je NATO znao da će biti intenziviran, da ih to nije zanimalo i da ih druga rješenja nijesu zanimala. Ispod toga pasusa koji si mi citirao imaš i pasus "Operacije tokom NATO bombardovanja". Tu si me mogao pogrešno razumjeti, a za ovo drugo, zaista pojma nemam kako si zaključio da smatram je neko konkretno (ili svako) činjenje VJ ili MUP bilo opravdano.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Том темом се требамо бавити само онолико колико је довољно да објаснимо пријетњу Београда према Црној Гори и односе у троуглу Београд-Подгорица-НАТО
    Slažem se...Na žalost, u međuvremenu je prošlo 15 godina. Stasale su nove generacije koje o tom vremenu znaju samo onoliko koliko je dostupno preko srpskih sajtova. U crnoj Gori se (iz meni nerazumljivog razloga) o tome nerado govori. Bez podsjećanja na to vrijeme, aktere i događaje, mislim da nema govora o demistifikaciji intervencije NATO i podizanja svijesti o njegovoj ulozi i važnosti za Crnu Goru. A taj posao nam neće obaviti stranci. Te razgovore (o našoj prošlosti) moramo povesti i okončati mi sami.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nijesam tvrdio da je rat tada počeo, nego da je tada intenziviran, da je NATO znao da će biti intenziviran, da ih to nije zanimalo i da ih druga rješenja nijesu zanimala.

Navedi koja "druga rješenja" su imali na raspolaganju? Šta su to mogli luđaku i njegovoj hordi učiniti kako bi ih zaustavili, sem lupiti ih po nosu? Da čujem,..živo me interesuje šta si ti očekivao, ali Svijetu nije palo na pamet?
    Treba li većeg dokaza da je posrijedi bilo divljaštvo koje niko normalan nije htio braniti od činjenice da je Rusija (prije i tokom intervencije) nekoliko puta slala svoje izaslanike da pokušaju urazumiti Miloševića...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I dalje u vezi tebe imam samo jednu dilemu - da li na ovoj temi (i nekim sličnima) dolaziš po zadatku kako bi provocirao i temu zatrpavao glupostima i smećem ili to činiš jer imaš neki psihološki problem?
    Tvoje učešće na svim temama je jako neobično...
    Ja mislim da ti ovo ponavljaš kad god očekuješ od moderatora da mi izbriše postove.

Što se tiče onog što sam napisao stojim iza svake rečenice. Izneseni materijal sastoji se iz opisa brojnih događaja praćenih od strane crnogorskog MUP-a, a kojima sam po službenoj dužnosti i lično svjedočio...I ne, neću ti reći ko sam ja, a vidim da živ izgore da saznaš...Mene ne interesuje ko si ti, ali mi je žao kad vidim da se teme zatrpavaju, ljudima otežava snalaženje i podstiče diskusija van teme.
    Sve je to u redu, ali kad navodiš neke informacije, navedi i neke reference. Mene kad neko povuče za jezik da navedem referencu za neku tvrdnju, ja ili je dostavim, ili diplomatski povučem izjavu do daljnjeg.

Još nikad nisam upotrijebio "znam ja jer sam tako čuo" "ja sam tako svjedočio" i "svi znaju".

Uopšte, linija našeg neslaganja ide o tome da je VJ bila "Miloševićeva vojska". Moderna istorija je ustanovila da ni u Vermahtu nisu obitavali samo zločinci, pa je vrlo logično da se tvrdi tako i za slučaj Kosovskog rata.

To što pobjednik piše istoriju, je naravno knedla koju moramo progutati. Ali svakako imamo dovoljno dostupnih informacija da znamo ko je odgovoran i za šta.
    Last edited by Shamrock; 30-01-14 at 16:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja mislim da ti ovo ponavljaš kad god očekuješ od moderatora da mi izbriše postove.".
    Ovo je upravo dokaz off-ovanja, razvlačenja i zatrpavanja teme... Šta Pero očekuje, a šta Đuro...

Sve je to u redu, ali kad navodiš neke informacije, navedi i neke reference. Mene kad neko povuče za jezik da navedem referencu za neku tvrdnju, ja ili je dostavim, ili diplomatski povučem izjavu do daljnjeg.
    Još nikad nisam upotrijebio "znam ja jer sam tako čuo" "ja sam tako svjedočio" i "svi znaju".
    Dao sam (kao i u većini postova) ogroman broj datuma i naveo izvore svih ili većine saopštenih cifara....Uz to na ovom Forumu gostujem dugi niz godina i čak i većina onih koji se ne slažu u mnogo čemu sa mnom, spremni su mi vjerovati na riječ jer sam svih ovih godina jako vodio računa da sačuvam kredibilitet moje rečenice. Da su ljudi ikada uočili da se služim neistinama odavno bih bio ismijan i prezren...
    Što se tebe tiče, ukoliko se zadržiš kojim čudom ovđe, lično sumnjam da ćeš ikada (posebno ne ovakvim pisanijama) zaslužiti poštovanje i povjerenje drugih.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Ja mislim da razuman čovjek na propagandu ide "ispravljanjem i negiranjem". Kontra-propagandu ostavljam drugima, zna se koji su. Ja vjerujem da bi ti zabavnije bilo kada bih tvrdio da je Milošević sveti srbski mučenik koji se junački suprotstavio NATO-vatikanskoj zavjeri protiv pravoslavlja ili, nešto sa suprotne strane spektra, da se na Kosovu 1998 sprovodio genocid i da je stanje bilo gore nego Poljska 1941, ali je NATO, bastion mira i slobode, "intervenisao" iz čistoga altruizma i spriječio najgore, nakon čega su Kosovo i region procvjetali. Ja tvrdim kada imam na osnovu čega, za razliku od mnogih ovđe.
    Ronnie, sama priroda "da ili ne" teme podrazumijeva izjašnjavanje. Ne razumijem kako je to propaganda.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Uopšte, linija našeg neslaganja ide o tome da je VJ bila "Miloševićeva vojska". Moderna istorija je ustanovila da ni u Vermahtu nisu obitavali samo zločinci, pa je vrlo logično da se tvrdi tako i za slučaj Kosovskog rata.
    Сав командни кадар који се супроставио сулудој политици Милошевића је био или смијењен, или пензионисан или принуђен да пређе у ЦГ полицију.Почев од Генералала Перишића до једног мог блиског рођака.
    Тако да је руководећи кадар ВЈ био у потпуности Милошевићев а самим тим је и Војска била Милошевићева.
    Свака част свим онима који су се јуначки понјели као пилоти, или 63ћа на Кошарама, али да им је Милошевић наредио напад на зграде владе ЦГ, нисам сигуран да би били у прилици да одбију.
    Тако да је ЕЛ РЕ ту у праву.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Navedi koja "druga rješenja" su imali na raspolaganju? Šta su to mogli luđaku i njegovoj hordi učiniti kako bi ih zaustavili, sem lupiti ih po nosu? Da čujem,..živo me interesuje šta si ti očekivao, ali Svijetu nije palo na pamet? Treba li većeg dokaza da je posrijedi bilo divljaštvo koje niko normalan nije htio braniti od činjenice da je Rusija (prije i tokom intervencije) nekoliko puta slala svoje izaslanike da pokušaju urazumiti Miloševića.
    Palo je mnogima na pamet, ali to nije jezik koji zapadna civilizacija razumije. Ono što je NATO tražio bilo je ravno totalnoj kapitulaciji Jugoslavije. I moja baba je znala da Milošević to nikada neće podpisati. Nakon početka agresije NATO je odustao od tih zahtjeva. Neko reče prijed, pametnome dovoljno. Doklen je trajalo to divljaštvo "na granici NATO i zapadne civilizacije" koje niko normalan nije htio braniti, Klinton je slao oružje jednoj članici NATO koja je imala problema sa "teroristima na jugoistoku". Ne fiktivnim kao OVK, nego stvarnim. Tamo nikoga nije trebalo urazumiti ili lupiti po nosu, oni su branili zapadnu civilizaciju i zapadne vrijednosti.

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Ronnie, sama priroda "da ili ne" teme podrazumijeva izjašnjavanje. Ne razumijem kako je to propaganda.
    "Ja podržavam ulazak Crne Gore u NATO" je prirodno izjašnjavanje u okviru teme, a izjava tipa "NATO je savez država koje su objedinile svoje pojedinačne snage kako bi odlučno branili vrijednosti Zapadne civilizacije na kojima te države počivaju", je nešto drugo.
    Last edited by RoNN|3; 30-01-14 at 17:08.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bogami ja se bojim da budem za NATO ovih dana, da ne zavrsim u pakao na kakvu fresku...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Palo je mnogima na pamet, ali to nije jezik koji zapadna civilizacija razumije. Ono što je NATO tražio bilo je ravno totalnoj kapitulaciji Jugoslavije. I moja baba je znala da Milošević to nikada neće podpisati. Nakon početka agresije NATO je odustao od tih zahtjeva. Neko reče prijed, pametnome dovoljno. Doklen je trajalo to divljaštvo "na granici NATO i zapadne civilizacije" koje niko normalan nije htio braniti, Klinton je slao oružje jednoj članici NATO koja je imala problema sa "teroristima na jugoistoku". Ne fiktivnim kao OVK, nego stvarnim. Tamo nikoga nije trebalo urazumiti ili lupiti po nosu, oni su branili zapadnu civilizaciju i zapadne vrijednosti.
    Da te sluša sad psihijatar odmah bi zaključio da imaš problem sa suočavanjem sa nekim događajem/traumom iz prošlosti... Mani kreativne odgovore. Ponavljam pitanje - navedi koja "druga rješenja" su u međunarodnoj zajednici imali na raspolaganju? Šta su to mogli luđaku i njegovoj hordi učiniti kako bi ih zaustavili, sem lupiti ih po nosu? Da čujemo svi šta si ti otkrio da se moglo drugo učiniti, a nije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Сав командни кадар који се супроставио сулудој политици Милошевића је био или смијењен, или пензионисан или принуђен да пређе у ЦГ полицију.Почев од Генералала Перишића до једног мог блиског рођака.
    Тако да је руководећи кадар ВЈ био у потпуности Милошевићев а самим тим је и Војска била Милошевићева.
    Свака част свим онима који су се јуначки понјели као пилоти, или 63ћа на Кошарама, али да им је Милошевић наредио напад на зграде владе ЦГ, нисам сигуран да би били у прилици да одбију.
    Ma ne samo to, već se ni sjednice Vrhovnog savjeta odbrane/VSO (čiji je Đukanović po funkciji bio član) namjerno nijesu održavale mejesecima prije NATO intervencije, već je Milošević sam upravljao svim oružanim formacijama ne pitajući nikog.
    Čak po izjavi gen. Ace Dimitrijevića načelnika 2. (vojno-obavještajne) Uprave GŠ VJ, bio je razrađivan plan (mnogo prije intervencije) kako bi se Đukanović desantom u Podgorici, uhapsio i sproveo za Beograd. Na njegovo mjesto, naravno, trebao je doći neko po volji Beograda, tj. neko koga građani CG nijesu izabrali.
    Plan nije proveden jer su se prosto događaji brzo smjenjivali, a Dimitrijević tvrdi i da je sam opstruirao realizaciju plana koliko god je to mogao a da pritom ne postane i sam sumnjiv Miloševiću.
    Uglavnom, mnogi visoki oficiri su bili svjesni da je Milošević izgubio kontakt sa realnošću i da ih vodi sa sobom u propast, pa su se trudili (za svaki slučaj) sjedjeti "na dvije stolice" dok god je to bilo moguće.

Ali fizički je nemoguće odgovarati na sve zablude i podmetanja koje se ovdje mogu pročitati, pa mnogo štošta preskačem računajući na zdrav razum prosječnog čitaoca koji bi trebao sam uočiti da tu nešto s pojedinim tvrdnjama ozbiljno nije u redu.

I krako, vezano za 63-u padobransku. Mnogi su zaboravili da je 10-tak pripadnika ove jedinice bilo otkriveno i uhapšeno neđe tokom ljeta 2000. (još je Milošević bio u stolici) u sobama hotela Ljubović. Otkriveni su sasvim slučajno jer se 3 sprat hotela Ljubović nalazio u zakupu MUP-a, i mnogi policajci porijeklom iz drugih sredina su tu živjeli. Svi padobranci su istovareni preko granice i predati srpskoj Policiji. I danas se nagađa kako su i zašto 10-ak pripadnika ove jedinice u civilu došli i neopaženo odsjeli u Podgorici (koja nije turistički grad, i to u danima kada je kiša lila ko iz kabla), šta su tu radili ili planirali da rade.
    Last edited by El Re; 30-01-14 at 17:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je upravo dokaz off-ovanja, razvlačenja i zatrpavanja teme...
    Pa gdje si kolega

Тако да је руководећи кадар ВЈ био у потпуности Милошевићев а самим тим је и Војска била Милошевићева..
    Pa pošto je Milošević bio i zvanično commander-in-chief vojske - nije li to malo logično ?

Šta bi bilo kad bi bilo. Ja upravo o tome govorim - sram bilo bandite, paravojne formacije, pojedine policajce zločince, i Legiju i bandite. Ali da mi objasni BBC kako su redovni vojnici išli tamo da izvršavaju Miloševićev plan o etničkom čišćenju - neka hvala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Da te sluša sad psihijatar odmah bi zaključio da imaš problem sa suočavanjem sa nekim događajem/traumom iz prošlosti... Mani kreativne odgovore. Ponavljam pitanje - navedi koja "druga rješenja" su u međunarodnoj zajednici imali na raspolaganju? Šta su to mogli luđaku i njegovoj hordi učiniti kako bi ih zaustavili, sem lupiti ih po nosu? Da čujemo svi šta si ti otkrio da se moglo drugo učiniti, a nije...
    Moguće. Biće da znaš više psihijatara od mene. Mogli su da ne traže de facto kapitulaciju Jugoslavije i nastave pregovore. Kakvim plodom bi to urodilo možemo nagađati, ali to nije razmatrano. Svi su znali kakvim plodom će uroditi agresija, ali ona je svejedno sprovedena. Ti polaziš od "izopačene predpostavke" da je sprovedena da bi se zaustavilo ludačko ubijanje i raseljavanje Kosovara.
    ★

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Šta bi bilo kad bi bilo. Ja upravo o tome govorim - sram bilo bandite, paravojne formacije, pojedine policajce zločince, i Legiju i bandite. Ali da mi objasni BBC kako su redovni vojnici išli tamo da izvršavaju Miloševićev plan o etničkom čišćenju - neka hvala.
    Ни ЈСО ни добровољци нису у свом саставу имали артиљериске јединице и авијацију као оклопно-механизоване јединице, већ су стандардне јединице кориштене за тако нешто, вјероватно и без њиховог знања.Дође човјек из КОС-а каже тамо и тамо су терористи и гађај.Што зна артиљерац или пилот, гађа ли цивиле или ОВК.

Тај је принцип који је примјењиван и на Дубровачком ратишту, само што је тамо КОС наше војнике усмјеравао једне на друге.
    Last edited by BAR; 30-01-14 at 17:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Moguće. Biće da znaš više psihijatara od mene. Mogli su da ne traže de facto kapitulaciju Jugoslavije i nastave pregovore. Kakvim plodom bi to urodilo možemo nagađati, ali to nije razmatrano. Svi su znali kakvim plodom će uroditi agresija, ali ona je svejedno sprovedena. Ti polaziš od "izopačene predpostavke" da je sprovedena da bi se zaustavilo ludačko ubijanje i raseljavanje Kosovara.
    Ne, nego ću da polazim od tvojih suludih i samo tebi razumljivih pretpostavki.
    Kad započneš nasilje i isto kontinuirano uvećavaš (ignorišući sve apele da se urazumiš i prekineš) jedino što možeš očekivati i što će u nekom trenutku uslijediti jeste odgovor silom.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Dedović: Kampanja DPS-a će podići podršku za NATO do 10 odsto

PODGORICA – Direktor nevladine organizacijeAlfa centar Aleksandar Dedović ocijenio je u četvrtak da će kampanja Demokratske partije socijalista (DPS) podići procenat javnog mnjenja koje podržava pristup NATO-u za šest do deset odsto u procentima.
    Dedović je za Portal Analitika rekao da nema sumnje da će iskustvo DPS-a doprinijeti rastu podrške građana članstvu u NATO.- Nadam se da će kampanja DPS-a biti primjerena i prilagođena. Ono što se nađe na njihovom programu, sigurno će se i realizovati – istakao je Dedović.Glavni odbor DPS-a je na zasijedanju u srijedu donio odluku o stavljanju partijske infrastrukture u promociju NATO saveza.Dedović je naglasio da je najvažnije da građani razumiju NATO integracije, da shvate šta integracije donose građanima i samoj državi Crnoj Gori.- Nadam se da neće biti samo veća podrška članstvu u NATO, već i razumijevanje i prihvatanje NATO članstva, kao nečega što je opšte dobro za Crnu Goru – zaključio je Dedović.M. Đ.

Kako ga izračuna on 6 do 10 posto a svaka mu čast. Vala koliko je mladih ljudi preko ove i sličnih NVO bilo na treninzima i usavršavanjima za propagiranje NATO pakta samo članove svojih familija da ubijede eto progresa ! Svi u NATO jer je NATO suvo zlato !

Last edited by kurogane; 30-01-14 at 17:44.

Thanks Thanks Given 
    9,757
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Stavljanje u usta nekome riječi koje nije rekao je dosta gore od toga...
    #fakenews

Page 41 of 199 FirstFirst ... 313738394041424344455191141 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)