Originally Posted by
BAR
Не слажем се са изнијетим.
У украини живи око 20% Руса, и још значајан проценат Украинаца који су проруски настројени, стање у Украини је 50-50.
Зато што су Украинци уствари Малоруси, и дефнитивно припадају руској култури и руском утицају.Уплитање Русије је потпуно легитимно.
Руси и просруски елементи су на истоку, а проевропски на западу.
Руски и проруски Украинци припадају аутономној Укајинској Православној Цркви Московске Патријашије, А ови на западу неканонској Украинској Православној Цркви и мањим дијелом Католичкој Цркви.
То је послиједца вишевјековног сукоба Пољско-Литванске уније са Руским Царством, који се одвијао на тлу Украине и Бјелорусије.Подјела иде ријеком Дон, с тим да је цијело црноморско приморје проруски оријентисано.Сам Кијев припада западу.
Зато и украински језик на западу сличи Пољском, а на истоку, сличи руском, или га директно зову Руски језик.
Сва привреда Украине је на истоку, чувени Донбас и директно зависи од Руског гаса и тржишта, док је Запад врло сиромашан, можда један од најсиромашнијих региона у Европи.
Рата неће бити, јер су Украинци повезани фамилијарно са Русима, ситуација јако сличи ситуацији у ЦГ.Нико то не жели ни Руси ни Европа.Ови први поготово јер би то уништило њихову економију, онеспособио испоруку гаса Европи, а и Украјина је превелика да би слаба Русија тамо водила рат.Постоји и тај фактор братства који је снажан, тако да ће они чувати себе од другог, али и другог од себе.Ипак Русија ће на све нератне начине покушати да задржи утицај у Украини и да их уведе у еуроазијску унију.Што је легитимно јер на сваког европејца долази по један прорус.
Украина ће увјек бити политички нестабилна, и сиромашна, ако сад не пресијече куда ће, или се у мирним условима подијели на два дијела.
Проруски елементи се не дижу на контрамитинге јер мислим да ни они не вјерују Јануковичу, који као и претходници није урадио ништа на расту посрнуле, катастрофалне привреде, али не треба заборавити да су они пола становништва и да хоће у по мени природну заједницу са Русијом.
Ако се крене у дефинитивни излазак из кажем природне заједнице са Русијом очекују нас слични протести, само са дијаметрално супротним захтјевима.
За сад проруски елементи очекују рекацију Русије.
Bookmarks