View Poll Results: Ko osvaja?

Voters
198. You may not vote on this poll
  • Atalanta

5 2.53%
  • Bologna

0 0%
  • Cagliari

0 0%
  • Catania

0 0%
  • Chievo

0 0%
  • Fiorentina

12 6.06%
  • Genoa

1 0.51%
  • Internazionale

20 10.10%
  • Juventus

65 32.83%
  • Lazio

16 8.08%
  • Livorno

1 0.51%
  • Milan

28 14.14%
  • Napoli

11 5.56%
  • Parma

2 1.01%
  • Roma

21 10.61%
  • Sampdoria

1 0.51%
  • Sassuolo

7 3.54%
  • Torino

0 0%
  • Udinese

2 1.01%
  • Verona

6 3.03%
Page 206 of 305 FirstFirst ... 106156196202203204205206207208209210216256 ... LastLast
Results 5,126 to 5,150 of 7617

Thread: Calcio Serie A, Sezona 2013/2014

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

stadioni, stadioni, tj losa posjecenost. ne cudi, s obzirom u kakve ruine ulaze ljudi da gledaju meceve. tipicni zastarjeli, komunisticki, hladni objekti.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Čovjek shvati koliko se Juve reorganizovao, kad je uspio za kratko vrijeme da uradi sve ove stvari. Stadion, titule, sistem...
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Najveci problem italijanske lige je novac. Italijanski timovi ga ili nemaju (Milan, Fiorentina, svi klubovi donjeg dijela tabele), ili njihovi vlasnici ne zele da ulazu (Inter, Juventus (mada ruku na srce njima sad ne treba ulaganje), Roma). Jedini tim u Italiji koji zaista posluje slicno velikim evropskim klubovima je Napoli, ali i oni su morali prodati najboljeg igraca da bi doveli pojacanja.

Isto vazi i za managere- Rafa Benitez je jedini trener svjetskog glasa u Italiji. Konte je izuzetno talentovan trener, ali za pravo, evropsko priznanje njegovih zasluga mora postici vishe u CL-doci makar do polufinala. Ovo ostalo su ili novajlije, ili isluzena garnitura koja prelazi iz jednog u drugi klub koji onda vodi godinu-dvije a zatim ide dalje.

Ako pogledamo transfere-za italijansko trziste transfer Strotmana od 17 miliona eura je bio tretiran kao transfer bomba. U Engleskoj, Spaniji, Njemackoj i od skoro Francuskoj o takvim transferima se pise na 67-oj stranici novina. Nije nedostatak novca samo problem u domenu transfera, vec i u domenu ulaganja u mlade igrace- osim Juventusa, niko zivi u Italiji to ne radi, salje igrace iz akademija u drugu ligu na pozajmice ili ih koristi za potkusurivanje kod transfera, jer se nema novca da se plati citava suma za igraca.

Calcio je od sredine 80ih pa do sredine 00ih bio najbolja liga na svijetu. Ono sto su klubovi propustili da urade-komercijalizacija tog uspjeha. To je lekcija koju je Premiership, Real Madrid, Barcelona i Bayern Muenchen dobro naucio-pa se sad zato i vrte najvece pare tamo i uzimaju najbolji ugovori od TV kuca i sponzora. I zato je, recimo, jedan Alvaro Negredo mnogo veca zvijezda trenutno od jednog Fernanda Llorentea, iako su obojica igraci slicnog kvaliteta i u slicnoj formi. Italijanski klubovi (a to posebno vazi za Juventus, Inter i MIlan) jednostavno ne koriste dovoljno snagu svojih brendova na trzistu-a ona je i dalje pozamasna.

Ja dosta cesto gledam SerieA i mora se reci: ima tu i solidnih timova i interesantnih igraca. Problem je, sto trenutno nisu in, sto nikom nisu interesantni po Evropi. Tu situaciju moraju da poprave. I naravno, da zabrane suludne transfere po pola igraca, pozajmice sa pravom otkupa i shashave improvizacije tipova kao Galjani i Branka koji kad ne znaju kako da kupe igraca bace pola talenata iz akademije na nekog Muntarija ili Kuzmanovica, jer im to bukvalno urnishe fudbal. I naravno, da se trosi vise novac (vazi za ove koji ga imaju, a nece). Shvatljivo je da se nema. Shvatljiva je takodje zelja da se zaradi. Ali kada ne mozes da odrzavash veliki tim na nivou na kom se navikao da je, a od njega ne zaradjujes novac (slucaj Milan, recimo)-vrijeme je da se tim proda onima koji mogu u njega da ulazhu, a ne da se pushta da propada zbog ne znam kojih razloga.
    Iako se slažem sa većinom tvog posta, samo ovo za korišćenje akademije moram da te ispravim . Juve zapravo najviše svojih bisera šalje na pozajmice, ili koristi da dobije određene svote novca zarad drugih transfera. Milan, recimo, koliko-toliko svoje talente koristi. Već sad su prvom timu priljučeni De Sciglio, Cristante i Petagna. Takođe, ima naznaka da će im se u sljedećoj sezoni priključiti još par njih, od kojih je jedan 16-godišnje dijete
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Naleceh na fb. "Zao mi je sto cu razocarati navijace jubentusa,ali sa Interom konacno cu moci igrati iskreno i beskompromisno" .

Vec je odbio ponudu Zenita i ceka se Inter. Samo da ne dodje Monaco i kaze juveu - kol'ko trazite?
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    64
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by NantecutBu2 View Post
    al da smo vas nadigrali jesmooo, barem to priznaj..
    Ada moram priznat, tu je i dokazni materijal za ovu tvoju tvrdnju

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Quote Originally Posted by Vlado View Post
    Ada moram priznat, tu je i dokazni materijal za ovu tvoju tvrdnju

Vjerovatno najgori "argument" na ovom topicu u zadnjih godinu dana, a to mnogo govori.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta si drugo ocekivao od Vlada.. da je uradio nesto posle ove akcije pa i ajde nego nista..

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Jel ono mlađani Anjeli rekao nakon utakmice sa Realom - bolji mi sa 10 nego Real sa 12 igrača?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jeste :mrgreen:
    Neka neko okaci Vidalovo izivljavanje po Madridu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

U oba meca smo bili izjednaceni , mozda cak u prvom i za nijansu bolji , mada dobro ipak smo mi samo najmanje los klub u ocajnoj ligi
    a Hotuko pazi samo tri igraca Gabiadini,Berardi,lapo Imobilea kakav potencijal za sledecu godinu od mladjih , poenta je da se mladi igraci moraju nedje dokazati i kaliti bolje im je da igraju u Sasuolo,Livorno,Sampdoriju nego da igraju 15minuta mjesecno ovamo

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Stvarno čoek može steći utisak da je Juventus u 1/8 finala Lš.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    177
    Thanks Thanks Received 
    530
    Thanked in
    399 Posts

Taj kobni Galatasaray se pokazao prevelik zalogaj za Staru Damu. Milanelo brani cast Italije u LS

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Dobri moji drugari, odosmo svi malo u off... predlažem da se vrnemo na kalćo ako nije problem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by slavisa View Post
    a Hotuko pazi samo tri igraca Gabiadini,Berardi,lapo Imobilea kakav potencijal za sledecu godinu od mladjih , poenta je da se mladi igraci moraju nedje dokazati i kaliti bolje im je da igraju u Sasuolo,Livorno,Sampdoriju nego da igraju 15minuta mjesecno ovamo
    Znam ja sve to, ali, ako se ne varam, ni Gabiadini, ni Berardi nisu iz vaše akademije. Berardi je u Cosenzu počeo sa fudbalom, pa prešao u Sasuolo. Znači vi ste ga kupili kao "gotovog" igrača. Isto kao mi Nianga, recimo. I Gabbiadini je iz Atalante, ako se ne varam. Tako i ja mogah navesti El Shaarawya, ali nije ni on iz naše škole, nego smo ga kupili u Primaveru. A recimo, Hachima Mastoura smo isto kupili (više ga platismo od Noćerina), ali smo njega u kadete doveli, znači baš u akademiju, tako da se slobodno može reć' da je on naš proizvod (mada još nije gotovi proizvod, daleko od toga). Ja baš mislim na proizvode, ne na kupljene mlade igrače . A to za kaljenje se apsolutno slažem, tu nema greške.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

ja sam,kao navijac intera juce prestao vjerovat u mogucnost da inter moze do treceg mjesta,ova sezone je propala...neka dodje mi$a,bice mi milo ako vec nece da salju guarina u juventus,jer ne volim te razmjene a guarinu zelim svu srecu u klubu u kojem bude igrao

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Iskreno, ja sam viđeo koliko je sati kad je priča s Lavecija i Džeka spala na dovođenje Borijela Bjankija. Uz naravno ponavljanje priče "Inter prvo mora da proda da bi mogao da kupi". Tako da će i Liga evrope sa sadašnjim potencijalom i trenerom provincijalcem biti nedostižan san... a što se tiče utakmica, tu sam digao ruke nakon što Inter kući nije umio da odradi utakmice protiv nekih objektivno slabijih ekipa (Samp, Kjevo), kad igraju neriješeno sa Bolonjom ili gube od Đenove, igraju 3-3 s Parmom kući prosipajući vođstvo od 2 razlike. Zadnjih 5 utakmica kući Inter ima 4 neriješena i pobjedu protiv Milana, očajno.

Ali i dalje mislim da 3 kvalitetne kupovine mogu itekako podići nivo. ALi baš kvalitetne, da se odriješi kesa debelo i dovedu igrači koji prave razliku. Uz njih bi i oni poletarci poput Kovačića i Taidera igrali bolje, i bilo bi manje pritiska na neke ključne igrače poput Palasija koji, iako kvalitetan igrač, ipak nema potrebnu klasu.

Izgleda da je gotovo sa D'Ambrozijom, a ako ode Guarin, nova meta postaje igrač Valensija Banega. Za Hernanesa mislim da Inter nema para, čini mi se da je Lotito izjavio kako 17 miliona vrijedi njegova lijepa kopačka sama tako da važi I u napadu Vučinić, i to bi bilo to za ovu zimu. Naravno, ukoliko prodaju Guarina i(li) Ranokiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    I naravno, da zabrane suludne transfere po pola igraca, pozajmice sa pravom otkupa i shashave improvizacije tipova kao Galjani i Branka koji kad ne znaju kako da kupe igraca bace pola talenata iz akademije na nekog Muntarija ili Kuzmanovica, jer im to bukvalno urnishe fudbal.
    Vidio bi tebe da posluješ sa budžetom od 2 kesice kikirikija
    Problem su 2 stvari.Novac,naravno.Kriza je jače dohvatila Italiju nego,recimo Englesku,a veliki klubovi nisu državni projekti poput Barselone i Reala.Pored toga tipovi poput Berluskonija,Moratija,Anjelija,koji su iz strasti ulagali,ili su umrli,ili su se zasitili,ili su neke stvari od prije stigle na naplatu.Ostaje i ta famozna priča o stadionima koji nisu u vlasništvu klubova,i tvoje zapažanje oko nedostatka komercijalizacije Kalća.Od svega pomalo.
    E sad,drugi problem,možda još veći od prvog je taj glibavi (najbolji mogući izraz) mentalitet.Svi ti,tobože,veliki klubovi,bez prebijene pare,radije će da dovode kojekakve trabakule od igrača,čisto da zakrpe one najveće rupe,da bi se na jedvite jade ušlo u LŠ,ili prošlo u 1/8,nego da realno sagledaju situaciju,sve što imaju daju na razvoj sopstvenih igrača i žrtvuju koju sezonu.Milan,Inter,Roma - poslovanje od danas do sjutra.Samo da se ne izblamiramo ovu polusezonu,pa ćemo lako poslije.Juve je napravio par ogromnih koraka u pravom smjeru,otud toliki jaz između njih i ostalih.Vidjećemo koliko će to da ih drži.Pogledaj ovaj prelazni rok Milana - savršen primjer.Igrači koji su dovedeni - Honda,Rami,Esijen,sve su to dobri igrači.Ali,u suštini,njihovo dovođenje nema ama baš nikakvu svrhu.Zadržaće se tu godinu-2 i predstavljaće razliku između 9. i 6. mjesta u ligi,između 1-5 i 2-4 u dvomeču sa Atletikom.Presipanje iz šupljeg u prazno.
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

nema nista od mirkovog dolaska u inrer.
    handanovic ocekivano uzeo nagradu za najboljeg golmana sezone 2012/2013.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Veliko priznanje stiže i mladom De Scigliu - najbolji lijevi bek prošle sezone. A to mu još i nije prirodna pozicija. Kakav monstrum.

Baloteli najbolji špic.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pa dje ce mirko, monako?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ne zna se, evo... Sprdaju se sa kukavcem kako stignu.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Gasilac milana stigao u Inter.

Na sledeci derbi transparent WE MAY NEVER LOSE AGAIN
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Need2rock View Post
    Vidio bi tebe da posluješ sa budžetom od 2 kesice kikirikija
    Problem su 2 stvari.Novac,naravno.Kriza je jače dohvatila Italiju nego,recimo Englesku,a veliki klubovi nisu državni projekti poput Barselone i Reala.Pored toga tipovi poput Berluskonija,Moratija,Anjelija,koji su iz strasti ulagali,ili su umrli,ili su se zasitili,ili su neke stvari od prije stigle na naplatu.Ostaje i ta famozna priča o stadionima koji nisu u vlasništvu klubova,i tvoje zapažanje oko nedostatka komercijalizacije Kalća.Od svega pomalo.
    E sad,drugi problem,možda još veći od prvog je taj glibavi (najbolji mogući izraz) mentalitet.Svi ti,tobože,veliki klubovi,bez prebijene pare,radije će da dovode kojekakve trabakule od igrača,čisto da zakrpe one najveće rupe,da bi se na jedvite jade ušlo u LŠ,ili prošlo u 1/8,nego da realno sagledaju situaciju,sve što imaju daju na razvoj sopstvenih igrača i žrtvuju koju sezonu.Milan,Inter,Roma - poslovanje od danas do sjutra.Samo da se ne izblamiramo ovu polusezonu,pa ćemo lako poslije.Juve je napravio par ogromnih koraka u pravom smjeru,otud toliki jaz između njih i ostalih.Vidjećemo koliko će to da ih drži.Pogledaj ovaj prelazni rok Milana - savršen primjer.Igrači koji su dovedeni - Honda,Rami,Esijen,sve su to dobri igrači.Ali,u suštini,njihovo dovođenje nema ama baš nikakvu svrhu.Zadržaće se tu godinu-2 i predstavljaće razliku između 9. i 6. mjesta u ligi,između 1-5 i 2-4 u dvomeču sa Atletikom.Presipanje iz šupljeg u prazno.
    Kao što reče čovjek. Pare nisu jedini problem. Para naravno da fali, ali to po meni nije glavni problem. Glavni problem je upravo to što je gore naveo. Presipanje iz šupljeg u prazno, timovi koji čisto trguju i rade neke razmjene samo da se pokrpe na tim pozicijama đe su 0 prekrižena. O tome sam i ja pričao gore, znači iako se nema para ka što imaju timovi sa ostrva, isto se može pravilno i dosta pametno ulagati. Ali toga nema, to ne postoji. Izgubila se totalna kontrola. Niđe izanaliziranog transfera, niđe jeftinog vrhunskog transfera, niđe transfera totalno nepoznato a da se kasnije izvuče maksimum iz igrača + ostane u klubu.

Jeste da stadioni nisu popunjeni. Ali, ja mislim da prvo trebaš da napraviš tim, da ljudi vide da trener dobro radi sa njima, da narod vidim da tu ima nečeg. Jeste da su navijači ( a pogotovo Italijani-žele sve odma ), zahtjevni i nemaju strpljenja, ali isto tako uprava mora da bude s druge strane totalno suprotno, strpljiva. Međutim kod talijanksih klubova, vlasnici su ti koji su nestrpljivi, pojedini pojma o fudbalu nemaju, razni mafijaši itd itd.
    Znači nema pravih ljudi da vodi klub, nemaju ljudi da sve to dobro isplaniraju i organizuju.

Uglavnom novac nije glavni problem, jeste jedan od problema.

Samo još nešto. Ovo sam ispisao generalno u zadnjih nekoliko sezona. ( osim Juve-a i Fiorentine )

Međutim ove sezone, da se ne lažemo - Roma i Napoli obavljaju vrhunske poslove.
    Last edited by Markouskas; 28-01-14 at 00:59.

Thanks Thanks Given 
    177
    Thanks Thanks Received 
    530
    Thanked in
    399 Posts

Što načini ovaj Tohir od Intera..sprdnju..Na kraju odustaju od Vučinića. Oni ne znaju što će..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne mogu da vjerujem da su ovi iz Juvea ponovo ulazili u pregovore. Da' bi im ku*cinu posle onoga što su napravili.

Page 206 of 305 FirstFirst ... 106156196202203204205206207208209210216256 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)