View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 34 of 199 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast
Results 826 to 850 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    O ljudi moji... Ajde navedi jednu vojsku kojoj nije zadatak primjena sile.
    Ja svoje dijete (pa i sebe u ogledalo npr) ne mogu pogledat u oči i reć da sam za bilo što osim brže ili sporije demilitarizacije cijelog svijeta. I mislim da je pokvaren i zao svako ko ne misli tako.
    E sad, to što živimo u realnom svijetu, to je drugi par cipela...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by logoff View Post
    Ja svoje dijete (pa i sebe u ogledalo npr) ne mogu pogledat u oči i reć da sam za bilo što osim brže ili sporije demilitarizacije cijelog svijeta. I mislim da je pokvaren i zao svako ko ne misli tako.
    E sad, to što živimo u realnom svijetu, to je drugi par cipela...
    Pa i ja sam za mir u svijetu, ali to su ideali.

Ja ne želim demilitarizaciju u svijetu u kojem još uvjek djeluju razne Al Kaide, ISIS i Talibani. Dakle ne znam kakvi su to izokrenuti stavovi, ja jesam za NATO, ali nisam za vojsku. Pa i jesi ili nisi, ako govoriš o idealnom svijetu onda naravno da znamo da NATO nije dio njega.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by mok4 View Post
    I cudno je sto mnogi, onog koji protiv nato-a odmah okarakterisu i unaprijed osude kao srbina, kao cetnika, kao nekog ko razmislja srpski i odmah mu prikace tu etiketu zeleci tako da se pred drugima opravdaju.
    Jer po njima su samo srbi protiv nato-a, crnogorac to ne moze nikako biti.To im je neshvatljivo.
    Ispada da onaj koji je protiv automatski postaje izdajica svoga naroda i Crne Gore.To su te podjele koje vlast godinama gura medju narod.Uspjeli su i sto se tice ovog pitanja.
    Објаснио сам већ.
    Или немаш праве аргументе, не познајеш материју, што и није твоја крвица већ ових лопина што су милионе узели за промоцију а нису ништа направили.
    Или си поклоник једне од три (четири) идеологије које би свака мање или више очоплила од Црне Горе.

Једноставно ми није јасно да неко ко је ЦГ патриота и ко воли ову земљу а барем површно познаје историју, географију, војностратешку и геополитичку ситуацију, агитује против учлањења у НАТО.
    Last edited by BAR; 27-01-14 at 00:12.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Објаснио сам већ.
    Или немаш праве аргументе, не познајеш материју, што и није твоја крвица већ ових лопина што су милионе узели за промоцију а нису ништа направили.
    Или си поклоник једне од три (четири) идеологије које би свака мање или више очоплила од Црне Горе.
    Ja lično podržavam NATO, ali su me uvjek oduševljavali ovakvi smrtno samo-uvjereni i apsolutistički stavovi.

A da li si ti ikad pomislio da TI možda nisi u pravu ?

Dakle ne pričaj "Ili misliš kao ja ili si izdajnik" nego argumentuj svoj stav. Ako ga već jesi argumentovao onda je ovakav apsolutizam nepotreban i suvišan.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Јесам, зато и коначно чекам да неко изађе са конкретним аргументима против НАТО-а јер их ја још нисам чуо, осим пар мањих, који су односу на бенефите потпуно занемарљиви.

А кад би требало да се служи војска и да се на +60 маршира по Бјелопавлићима, Катунској нахији, Старој Херцеговини, или на -20 ломата по Жабљаку и Сињајевини, пола вас би цмиздрило као цурице.Одма би било нећемо у НАТО, али нећемо ни у војску.
    То је или или.Постојеће стање је неодрживо и свиђа се само непријатељима.Или ћемо трошити пола ауто пута сваке године на оружје и служити војску или ћемо ући у НАТО.
    Last edited by BAR; 27-01-14 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na ovo što si editovao

Једноставно ми није јасно да неко ко је ЦГ патриота и ко воли ову земљу а барем површно познаје историју, географију, војностратешку и геополитичку ситуацију, агитује против учлањења у НАТО.
    Pa to se isto pitaju u obrnutoj situaciji ovi što su protiv NATO. Iz njihove perspktive to tako izgleda. Morate minimuma nekih razlika biti svjesni, i težiti argumentaciji stavova, a ne kao El Re, iznese deklaraciju o apsolutnoj superiornosti njegove ideologije, i onda bombarduje ostale pečatima (azijat, Srbin, četnik, niža rasa, izdajnik, itd...)

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Na ovo što si editovao

Pa to se isto pitaju u obrnutoj situaciji ovi što su protiv NATO. Iz njihove perspktive to tako izgleda. Morate minimuma nekih razlika biti svjesni, i težiti argumentaciji stavova, a ne kao El Re, iznese deklaraciju o apsolutnoj superiornosti njegove ideologije, i onda bombarduje ostale pečatima (azijat, Srbin, četnik, niža rasa, izdajnik, itd...)
    Трећи пут.
    Може да се пита то неко ко не зна ништа од горе наведеног, ни историју ни географију ни војностратешку и геополитичку ситацију.Па да каже што ће нам тај НАТО не треба нам ништа.Зато овдје нико није контрирао и барем дјелимично објаснио зашто ЦГ не треба да уђе у НАТО.Јер не знају.

Е сад постоји и дио људи који знају ове ствари и боље од мене, којима ова ситација одговара, кад је ЦГ небрањена, слаба, јер би да очопле од ње дио или цијелу.И крећу у кампању, користе незнање нашег народа и пласирају пропаганду.Навео сам и ко су ти људи и организације и које партије стоје иза њих.Довољно је да кажем да у својим текстовима Црну Гору називају Бивша Југословенска Република по угледу на Македонију.
    То им дозвољава и ДПС коме највише одговара оваква ситација да може да се правда пред американцима како би они ушли у НАТО али опозиција контрира.Зато опозиција никад неже доћ на власт у ЦГ без да се одрекну ставова које стално износе на њиховом сајту.Они воде кампању под називом: "Не у рат, не у нато" а пола их је било у Килибардине одреде по Конавлима и још се поносе тиме.

Црна Гора је окружена непријатељским претензијама, биле оне тренутно скривене, или мање скривене и имају подршку код локалног становништва.

п.с.
    Ја никога не вријеђам.

п.п.с.

Извињавам се због честог едитовања јако сам уморан, пишем брзо масу гријешим па морам да исправљам
    Last edited by BAR; 27-01-14 at 00:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Iz perspektive nekoga tko je nekad bio protiv ulaska u NATO, ali je vremenom promijenio mišljenje pa mu je sad drago da je njegova država u tome savezu. Dakle tu se mogu pročitati svakakvi komentari ali baš ništa konkretno (osim Bara i ElRea). Jedan forumaš se prisjeća teških dana za vrijeme NATO bombardiranja CG i Srbije ali vjerujem da nema pojma kako je bilo biti na drugoj strani tamo početkom devedesetih. Nadam se da si se prepoznao pa evo da ti kažem - da smo (Hrvatska) tad bili u NATO-u i ti i ja bi izbjegli te ružne dane bombardiranja. Ja zato što se tvoji ne bi usudili napasti jednu NATO članicu, a ti zato jer iz istog razloga ne bi ni bilo potrebe bombardirati Srbiju i CG.

Evo mi smo nasreću već petu godinu NATO članica. Što se promijenilo? Ništa golom oku vidljivo ili neukom čovjeku shvatljivo. A promijenilo se dosta toga. Moj nekadašnji kolega dočasnik HV u šali zna reći da mu je NATO izgradio kuću, što i nije šala nego zbilja. Kao vojnik u tri misije u Afganistanu zaradio je dovoljno da digne i opremi kat i potkrovlje kuće. To u Hrvatskoj bez kredita nikad ne bi uspio. Hrvatska vojska je zbog ulaska u NATO značajno smanjila broj profesionalnih vojnika čime je, što sam na ovome forumu prikazao i konkretnim brojkama, uštedjela ogromna sredstva. Izdvajanja za vojsku iz državnog proračuna su barem deset puta manja nego prije ulaska u NATO (da sad ne tražim pa onako odokativno), jer je prestala potreba za velikom vojskom na uvijek nemirnom Balkanu. Simptomatično je i to da nam je od ulaska u NATO dolazak američkih turista u znatnom porastu (ok, možda bi bio i bez NATO-a, ali čisto da se zna). Naša vojna industrija je ulaskom u NATO fino profitirala, a vjerujem da može još bolje....

Što smo izgubili ulaskom u NATO? Ja to dosad nisam vidio. Nema NATO baza, nema američkih marinaca po hrvatskim plažama, nema ni ozbiljnije nastradalih hrvatskih vojnika u mirovnim misijama (izuzmemo li onoga časnika koji je nastradao u prometnoj nesreći nakon povratka u Hrvatsku), nema ni terorističkih napada...., a od svega nabrojenog najžalije mi je ovo s bazama jer sam se nadao da bi Amerikanci mogli napraviti jednu bazu u Udbini i malo pogurati to najsiromašnije hrvatsko područje. Valjda jedan dan bude i to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Prije svega, to nije stav mnogih, nego stav šačice internet ratnika koji se ovdje sastaju. Fala bogu pa smo ljudi koji se kreću, informišu, ne stide se da u javnosti saopšte svoje mišljenje i stav, i samim tim, da njima samima stavovi i mišljenja budu povjereni.

Sa druge strane, ovdje imamo šačicu malicioznih nacionalista koji ono što ovdje govore nikada ne bi izrekli u javnosti. No to je dublja patologija.

Nema što da se sjekiraš, vjeruj mi da većina ljudi srećom, i dalje normalno razmišlja i rezonuje, i ne pečatira svoje sugrađane kao da su kakva telad za klanje a ne ljudi sa dostojanstvom i integritetom, a ova šačica ideologa neka te ne zbunjuje
    Nadam se iskreno da je tako.Da je mnogo vise takvih koji razmisljaju kao ti.

Објаснио сам већ.

Sad mi je jasno na sta si mislio kad si ovo rekao.I shvatam u potpunosti.

Elem, iznio sam ranije svoje licno licne razloge zbog cega sam protiv.Jednostavno na samu pomisao i ime javlja mi se bijes, tuga i ogorcenje.
    Ali to su moji licni razlozi i slazem se da treba sagledati stvar na sirem i opstem polju ne samo prema subjektivnom dozivljaju.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Е сад постоји и дио људи који знају ове ствари и боље од мене, којима ова ситација одговара, кад је ЦГ небрањена, слаба, јер би да очопле од ње дио или цијелу.И крећу у кампању, користе незнање нашег народа и пласирају пропаганду.Навео сам и ко су ти људи и организације и које партије стоје иза њих.Довољно је да кажем да у својим текстовима Црну Гору називају Бивша Југословенска Република по угледу на Македонију.
    То им дозвољава и ДПС коме највише одговара оваква ситација да може да се правда пред американцима како би они ушли у НАТО али опозиција контрира.Зато опозиција никад неже доћ на власт у ЦГ без да се одрекну ставова које стално износе на њиховом сајту.Они воде кампању под називом: "Не у рат, не у нато" а пола их је било у Килибардине одреде по Конавлима и још се поносе тиме.
    Pa iza kampanje "ne u rat, ne u NATO" stoji IN4S, a zna se imenom i prezimenom ko stoji iza istog - ne niko iz parlamentarne opozicije - o vanparlamentarnima su građani dali mišljenje na izborima. U svakom slučaju, jedina parlamentarna partija DF, ima dio članova koji su protiv NATO. Ostali su svi za. Dakle većina parlamenta, a gdje je parlament tu su i građani.

Црна Гора је окружена непријатељским претензијама
    Crna Gora prije svega nema aposlutno nikakvu odbrambenu strategiju, pa je pričati o okruženju potpuno nesuvislo kad se ne bi mogli odbranit ni od omanje hajdučke čete. Ovakva pješadija bez ikakve vazdušne podrške bi za svaku ozbiljniju gerilu bila glineni golub.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ne mogu ni da zamislim kako vam je bilo i mogu samo reci da mi je zao ali vi od toga nemate nista i to izvinjenje i zaljenje ne mijenja takodje nista, isto kao sto izvinjenje od nato-a nista ne moze da promijeni.
    Druga stvar, tada smo bili jedna zemlja i sve i da smo bili u nato to je bila stvar unutar drzave.Ali da je bilo stanje kakvo je sada slazem se, da vjerovatno ne bi bilo rata.Ali suvisno je pricati o tome sta bi bilo da je bilo ovako ili onako.
    I drago mi je da je vama dobro kao nato clanici, ali jos uvjek je rano za zakljucke.U svijetu je relativno mirno i protekli period ne moze da bude mjerilo.

Druga stvar, postoje pretenzije prema djelovima teritorija nase zemlje i to sa mnogih strana.E sad opet postavlja se pitanje koliko bi nato i uclanjene moglo da pomogne da se to sprijeci.Po meni nato bi se u takvim situacijama rukovodio licnim interesima kao sto je do sada i radjeno.Jer mi smo ravnopravni samo na papiru kao clanica, mislite da cemo stvarno mi nesto da se pitamo?Zna se dobro cije interese zastupa nato, i bojim se da bi im mi dosli samo kao usputna stanica.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Trenutno stanje CG vojske je samo priprema i povod za ulazak u NATO, spremljen Milo Djukanovicu na sto da ga slijedi. Da je nasa vojska na prihvatljivom operativnom stanju 85 posto naroda bi ti reklo NE NATO. I naravno sto vrhunski majstori lazi i prevare rade? Prakticno rashoduju vojsku i dovedu narod pred svrsen cin. Ko ovo ne kapira...Ne znam. A evo dolje u odgovorima moje glediste stvari i zivota generalno.

Dobijamo unapredjenje, usavrsavanje i rasporedjivanje nase vojske i mornarice, bolji bezbjednosni okvir, i daleko najvaznije, zastitu vazdusnog prostora, kao i potencijalno bolje mogucnosti za nase vojnike po pitanju karijere
    Prica svakog entuzijaste za vojsku, oruzje, rat i slicno..
    To dobijas na papiru. U realnoj situaciji, NATO ne bi bez fiktivno branio i sluzio CG kao clanici ukoliko ima veci interes, a znamo da mi kao drzava nemamo apsolutno nijedan bargain chip da ponudimo. U prevodu, potpuno smo nebitni za cjelokupno stanje regiona da ne pominjem sire. Jedino u cemu smo se dobro pokazali jeste trpanje izbjeglica i manipulacija njihovim boljim zivotom kroz glasove i podrsku vladajucoj partiji. Majstori tog dijela.

Stvari su vrlo jednostave. Crna Gora ima 3000 vojnika, odnedavno valjda i 1500. No ajde da zanemarimo brojke koje su sekundarne: Ti vojnici nemaju podršku iz vazduha, nemaju podršku sa mora, nemaju podršku kakvih drugih oružja koje mogu pomoći na taktičkom nivou (rakete na navođenje, dronovi, pa čak i obična oklopna vozila). Dakle govorimo o 1500 prašinara. Svoj vazdušni prostor ne kontrolišemo.

U bezbjednosnoj procjeni ne može da postoji stavka "ma neće se ođe ništa desit". To je neozbiljno. Dakle ukoliko u neko dogledno vrijeme Vlada CG nije sposobna sama da ostvari minimum uslova za tako nešto, onda neka ostvari uz pomoć saveznika.

Tu dolazimo i do objašnjenja zašto Švajcarska Austrija i slične zemlje nisu u NATO. Pa jer oni bez problema mogu da isfinansiraju odbrambenu politiku koja će da pokrije potencijalne rizike u njihovom neposrednom okruženju. Šta više, imaju potpuno moderne, fleksibilne i organizovane oružane snage. Šveđani su čak proizveli i svoje sopstvene lovce četvrte generacije. Dakle nemojmo da se stavljamo u taj koš.
    Imala jednoh ili 1500 prasinara sad je potpuno nebitno, svi znamo da CG fakticki vojsku zapravo i nema. Tih 1500 "vojnika" su lakrdija, obnevidjena grupa muskaraca koja nije znala sto ce drugo od svog zivota da radi. I da, gerila jedna jedina bi preuzela ovu drzavu od granice bilo koje pa to skupstine CG za 48h maks.

Nazalost, jos uvijek je svakoj zemlji vojska potrebna, iako ce doci razdoblje kada ce se taj termin upisati crnim slovima u istoriju ove planete i vrste i sa stidom izgovarati.
    Crna Gora u mom, zdravom, humanom, inteligentnom nacinu posmatranja stvari treba da bude jedan od pionira demilitarizacije planete Zemlje. Dok covjek ne evoluira do tog stadijuma kroz razvoj svijesti, etike itd itb, treba reorganizovati vojsku na najmanji moguci prihvatljivi nivo, uposliti par aviona i brodova, saku jada teske artiljerije eto da se ima u ne daj boze slucaju, koji nece doci, i bude ponavljam se pionir zagovaranja demilitarizacije. Da se glas diplomata CG cuje, i kolektivna svijest naroda, odrzavanje prijateljskog odnosa sa svim nacijama, vjerama i manjinama. Pozivati na mir i prosperitet.
    Do novca potrebnog za reorganizaciju vojske smo mogli doci tako da nije bilo KAPa, Vektri i slicnih monumentalnih promasaja ove sramotne vlasti. Smijeniti vlast, dovesti intelektualce na njihovo mjesto, unaprijediti zemlju tako sto ce biti poreski raj, izvanredna turisticka destinacija i zemlja promivisanja mira i liberalnih shvatanja drustva. Kroz par dobrih tranzitnih godina, eto ti te "reorganizacije vojske" i to je to.

Dzabe nama 10 NATO paktova, kad smo okruzenih raznovrsnim degenericima sa svih strana. Do mira jedino mozemo doci propagiranjem istog, i blagorodnom diplopatskom politikom. Sa svima biti prijatelj.

Јесам, зато и коначно чекам да неко изађе са конкретним аргументима против НАТО-а јер их ја још нисам чуо, осим пар мањих, који су односу на бенефите потпуно занемарљиви.

А кад би требало да се служи војска и да се на +60 маршира по Бјелопавлићима, Катунској нахији, Старој Херцеговини, или на -20 ломата по Жабљаку и Сињајевини, пола вас би цмиздрило као цурице.Одма би било нећемо у НАТО, али нећемо ни у војску.
    То је или или.Постојеће стање је неодрживо и свиђа се само непријатељима.Или ћемо трошити пола ауто пута сваке године на оружје и служити војску или ћемо ући у НАТО.
    Upravo sam ti gore iskucao idealan ostvariv scenario. Ne pozivajte se vise nema argumenata. Imas sve, to svaki pametan covjek misli i zeli i kraj price.

Црна Гора је окружена непријатељским претензијама, биле оне тренутно скривене, или мање скривене и имају подршку код локалног становништва.
    O cemu pricas? Ovo sto ti pises je vid ratnog huskanja koje je ovu zemlju, i susjedne dosta kostalo. Pretenzije na tudju teritoriju u 2014 godini mogu imati samo degenericne, neobrazovane osobe koje nemaju apsolutno nikakav kredibilitet niti moc da poguraju tu bljutavu pricu u ozbiljno razmatranje, a kamoli sprovodjenje u djelo. Granice su postavljene sto se Balkana tice, svako je dobio svoje, velikim igracima odgovara to tako da zaboravi da ce se ikad vise 1 metar granica pomjeriti.
    Last edited by Black; 27-01-14 at 03:27.
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by mok4 View Post
    Ne mogu ni da zamislim kako vam je bilo i mogu samo reci da mi je zao ali vi od toga nemate nista i to izvinjenje i zaljenje ne mijenja takodje nista, isto kao sto izvinjenje od nato-a nista ne moze da promijeni.
    Druga stvar, tada smo bili jedna zemlja i sve i da smo bili u nato to je bila stvar unutar drzave.Ali da je bilo stanje kakvo je sada slazem se, da vjerovatno ne bi bilo rata.Ali suvisno je pricati o tome sta bi bilo da je bilo ovako ili onako.
    I drago mi je da je vama dobro kao nato clanici, ali jos uvjek je rano za zakljucke.U svijetu je relativno mirno i protekli period ne moze da bude mjerilo.

Druga stvar, postoje pretenzije prema djelovima teritorija nase zemlje i to sa mnogih strana.E sad opet postavlja se pitanje koliko bi nato i uclanjene moglo da pomogne da se to sprijeci.Po meni nato bi se u takvim situacijama rukovodio licnim interesima kao sto je do sada i radjeno.Jer mi smo ravnopravni samo na papiru kao clanica, mislite da cemo stvarno mi nesto da se pitamo?Zna se dobro cije interese zastupa nato, i bojim se da bi im mi dosli samo kao usputna stanica.
    @mok4
    Zašto imam osjećaj da si bio još dijete '99 godine?
    Quote Originally Posted by Black View Post
    Crna Gora u mom, zdravom, humanom, inteligentnom nacinu posmatranja stvari

Last edited by johnny bravo; 27-01-14 at 04:18.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by Black View Post
    Trenutno stanje CG vojske je samo priprema i povod za ulazak u NATO, spremljen Milo Djukanovicu na sto da ga slijedi. Da je nasa vojska na prihvatljivom operativnom stanju 85 posto naroda bi ti reklo NE NATO. I naravno sto vrhunski majstori lazi i prevare rade? Prakticno rashoduju vojsku i dovedu narod pred svrsen cin. Ko ovo ne kapira...Ne znam. A evo dolje u odgovorima moje glediste stvari i zivota generalno.

Prica svakog entuzijaste za vojsku, oruzje, rat i slicno..
    To dobijas na papiru. U realnoj situaciji, NATO ne bi bez fiktivno branio i sluzio CG kao clanici ukoliko ima veci interes, a znamo da mi kao drzava nemamo apsolutno nijedan bargain chip da ponudimo. U prevodu, potpuno smo nebitni za cjelokupno stanje regiona da ne pominjem sire. Jedino u cemu smo se dobro pokazali jeste trpanje izbjeglica i manipulacija njihovim boljim zivotom kroz glasove i podrsku vladajucoj partiji. Majstori tog dijela.

Imala jednoh ili 1500 prasinara sad je potpuno nebitno, svi znamo da CG fakticki vojsku zapravo i nema. Tih 1500 "vojnika" su lakrdija, obnevidjena grupa muskaraca koja nije znala sto ce drugo od svog zivota da radi. I da, gerila jedna jedina bi preuzela ovu drzavu od granice bilo koje pa to skupstine CG za 48h maks.

Nazalost, jos uvijek je svakoj zemlji vojska potrebna, iako ce doci razdoblje kada ce se taj termin upisati crnim slovima u istoriju ove planete i vrste i sa stidom izgovarati.
    Crna Gora u mom, zdravom, humanom, inteligentnom nacinu posmatranja stvari treba da bude jedan od pionira demilitarizacije planete Zemlje. Dok covjek ne evoluira do tog stadijuma kroz razvoj svijesti, etike itd itb, treba reorganizovati vojsku na najmanji moguci prihvatljivi nivo, uposliti par aviona i brodova, saku jada teske artiljerije eto da se ima u ne daj boze slucaju, koji nece doci, i bude ponavljam se pionir zagovaranja demilitarizacije. Da se glas diplomata CG cuje, i kolektivna svijest naroda, odrzavanje prijateljskog odnosa sa svim nacijama, vjerama i manjinama. Pozivati na mir i prosperitet.
    Do novca potrebnog za reorganizaciju vojske smo mogli doci tako da nije bilo KAPa, Vektri i slicnih monumentalnih promasaja ove sramotne vlasti. Smijeniti vlast, dovesti intelektualce na njihovo mjesto, unaprijediti zemlju tako sto ce biti poreski raj, izvanredna turisticka destinacija i zemlja promivisanja mira i liberalnih shvatanja drustva. Kroz par dobrih tranzitnih godina, eto ti te "reorganizacije vojske" i to je to.

Dzabe nama 10 NATO paktova, kad smo okruzenih raznovrsnim degenericima sa svih strana. Do mira jedino mozemo doci propagiranjem istog, i blagorodnom diplopatskom politikom. Sa svima biti prijatelj.

Upravo sam ti gore iskucao idealan ostvariv scenario. Ne pozivajte se vise nema argumenata. Imas sve, to svaki pametan covjek misli i zeli i kraj price.

O cemu pricas? Ovo sto ti pises je vid ratnog huskanja koje je ovu zemlju, i susjedne dosta kostalo. Pretenzije na tudju teritoriju u 2014 godini mogu imati samo degenericne, neobrazovane osobe koje nemaju apsolutno nikakav kredibilitet niti moc da poguraju tu bljutavu pricu u ozbiljno razmatranje, a kamoli sprovodjenje u djelo. Granice su postavljene sto se Balkana tice, svako je dobio svoje, velikim igracima odgovara to tako da zaboravi da ce se ikad vise 1 metar granica pomjeriti.

Ниси ти свјесан о чему причаш.
    Војску је расходовао и десетковало максимално искориштавање и неулагање од 1991 до 2003 углавном за вријеме Милошевића.ЦГ је 2006те наслиједила руину.
    Хвала богу било је доста тога што се могло ремонтовати и то се чини у складу са могућностима.За ових 8 година доста је ремонтовано, а да је могло више то свакако.
    Оно што се није могло искористити је уништено као опасно, предато музеју или изрезано у старо гвожђе.

Твој став о демилитаризацији је легитиман, али нисмо Исланд, но по сред Балкана.
    Велике силе су велике силе, а ја тврдим да на овим просторима има материјала за још ратова и да је једини начин да се ти ратови спријече интеграција у НАТО.
    О томе да нико нема претензије на ЦГ рећићу ти само да је историја учитељица живота.

Границе на Балкану су постаљене вољом НАТО-а, а не мудрошћу наших народа.И само да ти кажем, све земље у нашем окружењу су незадовољне својим границама.Србија је изгубила 50% "своје" територије, Бошњаци су окружени у распалој држави, Хрвати нису успјели да припоје Херцговину, а Албанци не могу да се уједине.
    Само да се НАТО повуче, ође се не би знало ко на кога пуца.
    Last edited by BAR; 27-01-14 at 06:29.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Pa iza kampanje "ne u rat, ne u NATO" stoji IN4S, a zna se imenom i prezimenom ko stoji iza istog - ne niko iz parlamentarne opozicije - o vanparlamentarnima su građani dali mišljenje na izborima. U svakom slučaju, jedina parlamentarna partija DF, ima dio članova koji su protiv NATO. Ostali su svi za. Dakle većina parlamenta, a gdje je parlament tu su i građani.
    ИН4С је незванично гласило Нове.Уосталом тамо и пишу функционери НОВЕ и ДФ-а.
    Last edited by BAR; 27-01-14 at 06:46.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by MimiR' View Post

Поштујем све жртве, ово су наше жртве.Само до овога је довела нечија глупа политика и лична амбиција.
    А то није била политика и лична амбиција званичне ЦГ и њених представника, барем не у то вријеме.

А ови што данас праве ове плакате, тад су пунили редове кукавичког 7ог батаљона, и јавно призивали НАТО бомбе.
    Било их је срамота што се Србија бомбардује а Црна Гора углавном не.
    Иначе овај плакат је дио ин4с-ове кампање.
    Last edited by BAR; 27-01-14 at 06:47.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

imam jedno pitanje za ove kojima je jedini razloga protiv Nato-a to sto su nas bombardovali.
    Jesu li nas njemci bombardovali? A bi malo u EU?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Поштујем све жртве, ово су наше жртве.Само до овога је довела нечија глупа политика и лична амбиција.
    А то није била политика и лична амбиција званичне ЦГ и њених представника, барем не у то вријеме.

А ови што данас праве ове плакате, тад су пунили редове кукавичког 7ог батаљона, и јавно призивали НАТО бомбе.
    Било их је срамота што се Србија бомбардује а Црна Гора углавном не.
    Иначе овај плакат је дио ин4с-ове кампање.
    Ne samo to...Preko tog mosta je samo 40-tak minuta ranije u pravcu Kosova prošla kolona od nekoliko tenkova i BVP-a (borbenih vozila pješadije/transportera)... Ali, dok se svi s tugom sjećamo stradalih, nema nijedne fukare koja ima petlju to da javno kaže iako čitava Murina to zna. Avioni su iz baze Aviano i uzletjeli nakon satelitskog snimka koji je uočio kretanje oklopno-mehanizovanih vozila preko tog mosta. U trenutku naleta aviona kolona oklopnih vozila je već bila maskirana u šumama nadomak Peći, ali je avio-patrola dobila zadatak onesposobiti most (koji je jedina mogućnost da se njime vozilom sa crnogorske strane pristupi Kosovu u radijusu od 120 km), a kako se preko njega više ne bi vozala Miloševićeva tehnika smrti u pohodu na gotovo goloruke građane albanske nacionalnosti.
    Takođe, niko od lokalnih vlasti u Murinu (koji je bio i tada i danas SNP-ovo/četničko gnijezdo) nikako da smogne snage i objasni đe im je bio mozak da ove stradale izbjeglice smjeste u stambeni objekat tik uz takav vitalni/komunikacijski objekat kakav je most i to, ponavljam, na jedinom pravcu u ogromnoj krugu od nekoliko desetina kilometara. Sve do Hajle i Bogićevice...Njihovi životi bili su okončani onog trenutka kada su ušli u taj objekat.
    I za to nije potrebno završiti visoku vojnu školu. To zna svako kome je Bog dao 2 prsta mozga...
    Toliko o Murini.

Uzgred, Njemcima su Saveznici u WWII do temelja sravnili gradove. DO TEMELJA. Veliki gradovi Drezden (znan i kao Venecija Istoka), Hamburg (ogromni i bogati lučki grad, vjekovima grad-država) i Berlin (koji je prije rata ljepotom bio ravan Parizu) danas gotovo da nemaju zgradu stariju od 60 godina, ali to Njemcima nije smetalo da samo 4 (slovima: četiri) godine nakon rata uđu u NATO na čijem su čelu (bile i ostale) SAD.
    Njemci su žalili, ali su svjesni svoje odgovornosti - jecali u tišini.
    A zašto Srbi imaju drskosti da zavijaju i dižu galamu? Zato što NATO svoj posao tamo nije završio. Nije izvršena denacifikacija. Srbi još nijesu ni zakoračili na put koji će ih natjerati da se suoče sa onim što su drugima učinili. Na put koji će Srbe naučiti da ISKRENO žale za žrtvama svojih zločina. To Srbiju svakako čeka, a dok se to ne desi - Srbi će, na žalost, biti najomraženiji narod na Balkanu, a vjerovatno i u Evropi.
    Last edited by El Re; 27-01-14 at 10:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by logoff View Post
    El Re, hvala na podmlađivanju, ako ne po godinama izgleda da sam bar u pamet mlad Nekad i to dobro dođe.

Đe se ti javi... Ma ti mi nijesi bio ni na kraj pameti...
    Pojedini klinci su razvezli priču o intervenciji NATO-a 1999., a o tome znaju onoliko koliko su vidjeli na TV. Većina ih je tada grlila flašicu ili su pohađali osnovnu školu. Ali stratezi sve znaju. I ko je đe bio. I ko je na koga pucao i zašto...
    Cirkus...Ali tako to bude đe klinci sebi daju za pravo da zrelim ljudima prepričavaju njihovu prošlost...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Bukvalno se znalo sto ce i kada biti bombardovano, posebno u naseljena mjesta. nego izgleda nekome je bilo potrebno da ima i civilnih zrtava, lakse je bilo pravdati taj besmisleni rat onda i sve sto je trebalo opravdati.
    a sto se tice nasih vojnika i njihov broj, pa koliko god da ih imamo mal malo je. ne ratuje se vise sa brojnoscu kao 40 tih nego se ratuje sa opermom. dzabe nam i 200 000 hiljada ako imas tamo trojicu sa crvenim dugmicima i projektilima.
    ta cifra od 1500 sluzi vise za humanitarne akcije, nepogode i sl stvari. a ne da bi ratovali.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post

Đe se ti javi... Ma ti mi nijesi bio ni na kraj pameti...
    Pojedini klinci su razvezli priču o intervenciji NATO-a 1999., a o tome znaju onoliko koliko su vidjeli na TV. Većina ih je tada grlila flašicu ili su pohađali osnovnu školu. Ali stratezi sve znaju. I ko je đe bio. I ko je na koga pucao i zašto...
    Cirkus...Ali tako to bude đe klinci sebi daju za pravo da zrelim ljudima prepričavaju njihovu prošlost...
    nijesu djeca krivi, oni to slusaju kuci a kao i svako dijete sa puno maste razvije svoju ratnu igru.dzabe ti sve moj El Re kad te kuci truju sa glupostima, tesko mozes u dvoriste pametniji biti.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    nijesu djeca krivi, oni to slusaju kuci a kao i svako dijete sa puno maste razvije svoju ratnu igru.dzabe ti sve moj El Re kad te kuci truju sa glupostima, tesko mozes u dvoriste pametniji biti.
    A tako je to moj dobri lepetanac...Boga mi si u pravu...Što majmun, vidi to majmun čini. U zemlji u kojoj je TV Pink najgledanija televizija, a SPC institucija kojoj građani najviše vjeruju, vjerujem da je i nauci teško objasnit kako uopšte još postojimo.
    Domaćim Srbima se ne čudim...Oni ovđe šire kišobran kad pada kiša u Beograd. To je Đavo ponio po zlu putu i na taj dio naroda ne treba računati.
    Ponavljam, zbog ovih te im je (navodno) Crna Gora na srcu, a još im tu nešto nije jasno:

1. NATO postoji da bi branio Zapadnu hemisferu (Zapad i zemlje koje mu gravitiraju), zapadnu civilizaciju i zapadne interese na kom god kutku Svijeta bili ugroženi. Ko vam kaže nešto drugo - laže vas i pravi od vas stoku.
    2. Crna Gora bez članstva u NATO trajna je koliko i proljetnji snijeg. Istopiće se s prvim Suncem.
    Za postojanje Crne Gore kroz istoriju (suprotno glupostima kojima vas u školi uče) od nespornog crnogorskog junaštva, mnogo je zaslužnije bilo njeno vezivanje za neku od velikih sila. Do 18-og vijeka Crna Gora je bila pod pokroviteljstvom (a nekad i posrednom upravom) Venecije/Mletačke Republike, a od sloma Republike pokrovitelj Crne Gore je bila Rusija. Crna Gora nije nestala zato jer je kapitulirala u WWI ratu (da je to razlog onda ni Belgiju ne bi nakon rata obnovili) već zato što je nestalo ruskog pokroviteljstva. Pogledajte godine crnogorskih bitaka. Sve su to godine velikih ratova Venecije i Turske i Rusije i Turske. Sve do jedne izuzev posljednje - Balkanskog rata, a i za njega naći ćete kao koordinatora ruskog ino-ministra Sergeja Sazonova i rusku kuhinju.
    3. vaša domovina je nezavisna i postoji isključivo zaslugom NATO pakta. Taj NATO pakt je držao za vratom Miloševića i tako ga odbijao od svake pomisli da se usudi ometati crnogorski put osamostaljenja. Svaki Crnogorac je dužan osjećati makar elementarnu zahvalnost za to jer bez toga države koju danas imamo ne bi bilo.

Sve drugo što vam pričaju, pričaju vam nedobronamjerni ili neznaveni ljudi i služi samo da vam zamuti sliku.
    Last edited by El Re; 27-01-14 at 11:28.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    3. vaša domovina je nezavisna i postoji isključivo zaslugom NATO pakta. Taj NATO pakt je držao za vratom Miloševića i tako ga odbijao od svake pomisli da se usudi ometati crnogorski put osamostaljenja. Svaki Crnogorac je dužan osjećati makar elementarnu zahvalnost za državu koju danas imamo.

Sve drugo što vam pričaju vam nedobronamjerni ili neznaveni ljudi i služi da vam zamuti sliku.
    Upravo tako.
    A većeg neprijatelja Crne Gore u to vrijeme nije bilo od VJ, koja je bila Miloševićev najvjreniji sluga. Ta vojska je u isto vrijeme bila tako kukavička i podla, da me muka uhvati kad se sjetim tih događanja. Vojska koja se krila po civilnim stambenim zgradama, bibliotekama i sl., a istovremeno praćkama koje su palili sa brodova smještenim oko Bara provocirala NATO avijaciju u preletima ka Srbiji i Kosovu (znajući da nema šanse da ih praistorijskim naoružanjem dohvate i znajući za politički dogovor Đukanovića i Zapada), činila je sve da je uvuče u uzaludni i ludački rat balkanskog kasapina Miloševića protiv pola zemaljske kugle. Isto tako žarko su priželjkivali i provocirali državni udar i unutrašni obračun, sa MUP-om i svim neposlušnim Crnogorcima. Ni dan danas mi nije jasno kako nije do toga došlo (kad se sjetim samo situacije u Golubovcima, na granici, okretanja topova na sopstveni narod itd.).
    Last edited by johnny bravo; 27-01-14 at 11:20.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

She is only here to annoy herself!

Page 34 of 199 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)