To je istina što priča Fabija i ostali... Ja sam već nekih mjesec i po kroz Francusku, Švajcarsku i Njemačku... Znači, ne postoji patrola kao kod nas, koja cima narod i zaustavlja... A policije ima masu.
Ovamo u FR je haos koliko ima civilne policije, kriminalistička. Znači farmerke, duks... Sasvim normalnog izgleda, ali čim primijeti nešto sumnjivo, samo isuče značku. Civilna auta voze, znači kao sav normalan svijet.
I kada se desi akcija kontrole saobraćaja, postave se oni čunjevi, uspore saobraćaj, lagano prolaziš i voziš, a oni ti gledaju na šoferku jesi li registrovan i imaš li tehnički i osiguranje, to je sve što ih zanima.
Brat 2 godine vozi bez vozačke, nikad ga još zaustavili nisu.
Ukoliko si normalno obučen, ošišan, normalno hodaš i normalno se ponašaš, niko te neće zaustaviti. OK, gledao sam da legitimišu likove, ali njima na čelu piše PROBLEM, KLOŠAR SAM, NADUVAN SAM, itd.
Zeznuto je što masa semafora ima kamere, tako da su vozači masu disciplinovani. Za ovih mjesec i po još ne vidjeh udes, ili neko busanje i dranje na drugog vozača. Arapi su izuzetak, ti ne poštuju gotovo ništa.
Što se kontrole auta tiče, u autima imaju kamere koje snimaju tablice, znači obilaze parkinge itd, kamera sve snima... Oni samo opušteno voze. Ukoliko uslika tablice od auta koje je prijavljeno kao ukradeno i slično, onda reaguju.
U globalu, imaju tehniku, rade iz sijenke, ne maltretiraju narod. Ali su krajnje zeznuti, samo što rade iz pozadine.
Baš noćas gledah neku emisiju na ovu njihovu televiziju, 8 mislim da se zove... Neka ekipa krade auta, falsifikuje, čuda... Uglavnom traje to nekih po ure, i onda na ekranu se pojavljuje karta, au pozadini: ''Gdje idu ova auta?''... Kreće ruta iz Pariza i buup, na Montenegro - Tuzi. Ja umro od smijeha.
Poslala ta televizija novinara u CG, platili nekom lopovu iz ekipe, vodi ih kroz CG, pa Tuzi, pa u Albaniju, do nekog placa, sve ukradena auta.

Bookmarks