Page 15 of 92 FirstFirst ... 51112131415161718192565 ... LastLast
Results 351 to 375 of 2285

Thread: Suplementacija/Ishrana

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

a ovo je komedija beeez majke..evo sad prvi put cuh i da kreatin ne radi svakoga..ironija.
    a ako je taj neko u 5% ljudske populacije,neka bude ponosa na to
    medjutim postoji i ona druga caka,sto ljudi misle da ce od kreatina 3-6kg da dobiju misica, i jedno 10-30kg na bencu,jer za cucanj i mrtvo nisu culi pa kad ne dobiju ove REALNE rezultate onda ih ne raaaadi
    ajd sad malo ozb.lover uzmi whey/blend svejedno,uzmes kreatin.nikakva punjenja.ujutro 5gr,poslije treniga 5gr to je to

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    a ovo je komedija beeez majke..evo sad prvi put cuh i da kreatin ne radi svakoga..ironija.
    a ako je taj neko u 5% ljudske populacije,neka bude ponosa na to
    medjutim postoji i ona druga caka,sto ljudi misle da ce od kreatina 3-6kg da dobiju misica, i jedno 10-30kg na bencu,jer za cucanj i mrtvo nisu culi pa kad ne dobiju ove REALNE rezultate onda ih ne raaaadi
    ajd sad malo ozb.lover uzmi whey/blend svejedno,uzmes kreatin.nikakva punjenja.ujutro 5gr,poslije treniga 5gr to je to
    Ne znam jeli u 5% ljudske populacije, ja pitam jer kad uzimam nešto hoću da budem skroz informisan...Informisao sam se mnogo, al u zadnje vrijeme prvo pročitah o ovome,
    pa u UN prodavnicu kaže ona "ako te kreatin radi"....pa na klipove od jakih BB yt kanala pominju...pa eto..
    Ja bih popizdio da me ne radi i da ne mogu da iskoristim sve pozitivne stvari sto donosi.

Znaš dobro da ja ne očekujem i nisam zagovornik ogromnih dobitaka...pogotovo ko optimalno trenira više godina...Ja ga uzimam da imam više energije, snage i volje za workout,
    da bolje cirkulišu te materije i lakši eto oporavak...i to je to. Ocu da krenem ozbiljno i redovno prvi put na duži period, a vjerovatno kao i većina ljudi kad im je nešto novo,
    imam možda i šašava pitanja il previše sitničarim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Loverclocker
    Da se umijesam, ako mogu, citam ovaj thread svakodnevno. Ovo sto ti zelis od suplemenata (vise energije, snage, volje, oporavak) definitivno neces dobiti sa kreatinom.
    “people will judge you on what you can build, not what you destroy"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

snagu in the long run i energiju za trening? Oporavak zbog bolje cirkulacije i više ATP u ćelijama? Volju zbog svog tog oporavka, pumpe u mišiću od vode i energije u treningu?
    hmmm....pa šta se onda dobija kreatinom ak ne ovo

preworkouti i pumpači mi ne trebaju...
    Last edited by Loverclocker; 21-01-14 at 23:37.
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

@Loverclocker

Stvarno ga precera',nije kreatin efedrin,previse ocekujes od njega,bojim se da ces se razocarati...pa ce biti da pricas kako te "ne radi"..

Zamisli da postoji preparat koji ce ti dat' snage,izdrzljivosti,volje,energije,oporavak,da letis sa njim i to sve za 20 eura,ihaaaa majcin sine,to bi bilo ludilOOO
    Last edited by Pterodaktil; 22-01-14 at 00:01.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Pterodaktil View Post
    @Loverclocker

Stvarno ga precera',nije kreatin efendrin,previse ocekujes od njega,bojim se da ces se razocarati...pa ce biti da pricas kako te "ne radi"..

Zamisli da postoji preparat koji ce ti dat' snage,izdrzljivosti,volje,energije,oporavak,da letis sa njim i to sve za 20 eura,ihaaaa majcin sine,to bi bilo ludilOOO
    ahahhahaHahhahaha Trebalo bi da se napuni te vode u mišiće...mislio sam na tu vrstu pumpe

Ma sjutra trgujem ja...pa za mjesec dana cemo viđet kaki su efekti

treba li da lijemam 3l vode dnevno, računa li mi se sokovi i supe i sl? Što da očekujem?
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by Loverclocker View Post
    ahahhahaHahhahaha Trebalo bi da se napuni te vode u mišiće...mislio sam na tu vrstu pumpe

Ma sjutra trgujem ja...pa za mjesec dana cemo viđet kaki su efekti

treba li da lijemam 3l vode dnevno, računa li mi se sokovi i supe i sl? Što da očekujem?
    A sto znam,nije obavezno,ali valja se sto vise vode (ne bogami,ne racunaj sokove i supe u cistu vodu)...a ocekuj,sto znam,mozda ces malo vise dizat' u teretanu i ako budes krka sve zivo,dosta UH,naduces se ka' zaba,nakupices vode.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

sto radi lavrklokr.........prestani da zanovetas i idi treniraj u gym i pusti pricu i prazna citanja ja znam ljude koje ne radi depo sa dekom 3 put nedjeljno po 2ml al da ti ne pricam zasto i sto je ispod toga
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

uzet kreatin...uzeo i neke minerale za male pare dosta uzima se gvozdje za uru-uru ipo
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

to ti bas treba, nemoj se prechelicit od gvozdja

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

____
    Gledah u neke proteinske proizvode, ima dodataka pea protein, rice protein, soy (pored whey isolate, concentrate, hydro), šta mislite o takvom proizvodu? Jel imao ko iskustva i istraživao...
    za soju se ne brinem, samo mi čudni ova dva, grašak i riža, valjda grašak+riža zajedno daju kompletan spektar esencijalnih amino....
    cim to vidis slobodno preskoci taj preteinski proizvod.
    daju oni kompletni spektar,ali razmisli,mislis da ce ostati isti procenat ak iz zivotinja?naravno da nece,nego ce smanjiti pofino ak zivotinjskog porijekla,dodat ove iz rize,graska i ostalih sr*** i servirat to kao megagiga full spektar proteinski sejk.Naravno,prodavanje magle.Poenta,zaobilazi kad vidis to u sastavu

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ako je neko možda planirao da kupi glutamin Glutabolic od firme Nutrabolics, samo da znate da mu je ukus i miris katastrofa i da se jedva može piti. Hvale ga da je bolji od obicnog L-glutamina, brze se apsorbuje i sl., ali ukus katastrofa.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    to ti bas treba, nemoj se prechelicit od gvozdja
    polako, sad se kAli

cim to vidis slobodno preskoci taj preteinski proizvod.
    daju oni kompletni spektar,ali razmisli,mislis da ce ostati isti procenat ak iz zivotinja?naravno da nece,nego ce smanjiti pofino ak zivotinjskog porijekla,dodat ove iz rize,graska i ostalih sr*** i servirat to kao megagiga full spektar proteinski sejk.Naravno,prodavanje magle.Poenta,zaobilazi kad vidis to u sastavu
    Hmm...ne sjetih se toga, podjela zivotinjski-biljni...Mislim da sam citao nedje davno kao treba 70%zivotinjskog dnevno i 30% iz biljaka da bude...nisam siguran...Mislim da se odnosilo na porijeklo proteina....Valjda zbog esencijalnih amino...

A cuj, zasto je bitno odakle dolaze AK, dok god su zastupljene u istom odnosu kao najprodavaniji Whey (upoređivao sam tabele)?

valjda je molekul neke kisjeline isti, bez obzira odakle potiče, jesu li leucin i glutamin isti bilo da se nalaze? u svinjskom butu il kikirikiju? ...pogotovu što se ovdje radi o koncentratu pa nema masti i prepreka za apsorbciju kao kad se unosi gotova hrana...

ne pametujem, nego pitam jer me zanima, ne znam koja je caka
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto preporucujete za nabijanje mase

Thanks Thanks Given 
    375
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Hranu

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

@Loverclocker

Hmm...ne sjetih se toga, podjela zivotinjski-biljni...Mislim da sam citao nedje davno kao treba 70%zivotinjskog dnevno i 30% iz biljaka da bude...nisam siguran...Mislim da se odnosilo na porijeklo proteina....Valjda zbog esencijalnih amino...
    Ne znam dje si to citao,ali se ne bih slozio sa tim.Kako zbog esencijalnih ak?pa sta imas u mesu nego citav spektar ak nama potrebnih?

A cuj, zasto je bitno odakle dolaze AK, dok god su zastupljene u istom odnosu kao najprodavaniji Whey (upoređivao sam tabele)?
    pa kako nije bitno,da nije bitno svi bi krkali soje,pasulja,graska i ostalih vedzija!niko ne bi bio lud da baca pare na tolike kolicine mesa i cuda
    i ne znam kako su to u istom odnosu kao najprodavaniji whey,to te ne skapirah najbolje..

valjda je molekul neke kisjeline isti, bez obzira odakle potiče, jesu li leucin i glutamin isti bilo da se nalaze? u svinjskom butu il kikirikiju? ...pogotovu što se ovdje radi o koncentratu pa nema masti i prepreka za apsorbciju kao kad se unosi gotova hrana...
    ne pametujem, nego pitam jer me zanima, ne znam koja je caka
    nesto ne bih sad oko molekula jer stv nisam do tog levela stigao gledaj nije bitno je li isti glutamin iz graska ili piletine,jer ti u grasku nemas pun spektar ak kao sto imas u piletini.a nama,nama ljudima je potreban taj pun spektar.To je sva prica,bez ikakve filozofije i cuda.Ima 'fora' da sad ti racunas koliko koje ak ima u npr grasku,kikirikiju,pasulju i sad izracunas koliko ces iz kojeg izvora unijeti nekih ak, i da ti sam pravis kompletan spektar ak..i na kraju opet moze da ti hvali neka ak.ALi too opet nije too,jer je meso meso i kraaaj Prije svega ne mozes ih ni unijet u tolikoj kolicini koliko treba da bi bilo ~ mesu.
    sve ovo ti je receno onako laicki,mojim rijecima..bez nekih sad tu naucnih fraza i cuda,da je lakse svima da shvate
    Last edited by dontigar; 23-01-14 at 10:20.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Loverclocker

Ne znam dje si to citao,ali se ne bih slozio sa tim.Kako zbog esencijalnih ak?pa sta imas u mesu nego citav spektar ak nama potrebnih?

pa kako nije bitno,da nije bitno svi bi krkali soje,pasulja,graska i ostalih vedzija!niko ne bi bio lud da baca pare na tolike kolicine mesa i cuda
    i ne znam kako su to u istom odnosu kao najprodavaniji whey,to te ne skapirah najbolje..

nesto ne bih sad oko molekula jer stv nisam do tog levela stigao gledaj nije bitno je li isti glutamin iz graska ili piletine,jer ti u grasku nemas pun spektar ak kao sto imas u piletini.a nama,nama ljudima je potreban taj pun spektar.To je sva prica,bez ikakve filozofije i cuda.Ima 'fora' da sad ti racunas koliko koje ak ima u npr grasku,kikirikiju,pasulju i sad izracunas koliko ces iz kojeg izvora unijeti nekih ak, i da ti sam pravis kompletan spektar ak..i na kraju opet moze da ti hvali neka ak.ALi too opet nije too,jer je meso meso i kraaaj Prije svega ne mozes ih ni unijet u tolikoj kolicini koliko treba da bi bilo ~ mesu.
    sve ovo ti je receno onako laicki,mojim rijecima..bez nekih sad tu naucnih fraza i cuda,da je lakse svima da shvate
    Znam da ima to u mesu, al vjerovatno zbog masti u mesu i vitamina u biljkama radi zdravije ishrane, ne možeš samo meso rokat cio dan xD

Ne znam zasto su ljudi takvi i bjeze toliko od biljnih, znam da ima soja neke negativne efekte, mada to ako rokaš soje kao lud, ipak protein izvucen iz nje valjda nema...Ne znam zasto bi bježali...Naucno hemijsko objašnjenje...
    Jer znam da ima vegana bodibildera sto su itekako moćni...

Ovo sto sam ti rekao, je upoređivao sam ovaj protein pakovanje koji ima whey i soju i grasak i rizu mix, i protein od 100[SIZE=3]% [/SIZE]Whey Gold Standard i vidio da su amino zastupljene u istom procentu...

Sto se tice molekula...jbg, po meni se na to svodi...jer to i dobijas, unosis, ugrađuješ u tkiva...a to za meso je meso broscience fora hahah

Moram nać nekog hemičara
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Znam da ima to u mesu, al vjerovatno zbog masti u mesu i vitamina u biljkama radi zdravije ishrane, ne možeš samo meso rokat cio dan xD

Ne znam zasto su ljudi takvi i bjeze toliko od biljnih, znam da ima soja neke negativne efekte, mada to ako rokaš soje kao lud, ipak protein izvucen iz nje valjda nema...Ne znam zasto bi bježali...Naucno hemijsko objašnjenje...

Ovo sto sam ti rekao, je upoređivao sam ovaj protein pakovanje koji ima whey i soju i grasak i rizu mix, i protein od 100[SIZE=3]% [/SIZE]Whey Gold Standard i vidio da su amino zastupljene u istom procentu...

Sto se tice molekula...jbg, po meni se na to svodi...jer to i dobijas, unosis, ugrađuješ u tkiva...a to za meso je meso broscience fora hahah

Moram nać nekog hemičara

Moram nać nekog hemičara
    koliko to imas masti u pilecem fileu?skoro i da nema.
    vitamini u biljkama?pa mislis da ce sportista,tj covjek koji je aktivan koji ima 3,4 teska treninga nedeljno da nadomjesti svoju potrebu za vitaminima/mineralima tako sto ce jesti grasak,kikiriki,pasulj?daj ne pricaj svasta.O daa,itekako se moze meso rokat cio dan..naravno uz to idu salatice,ali nije primarni cilj,svrha tih salatica vita/minerali nego nesto totalno drugo.daljee..
    znam i ja da ima vegana bildera..prvo koliko ih to ima?drugo opet ti ulazis u profi vode trece mislis da rade oni to jer ne mogu da podnesu jer jedu meso zivotinja i blabla te veganske price? ee moj ti,koliko tu stvari igra ulogu,a prije svih NOVAC
    ako si se bas posvetio tim molekulima,nemoj sad da ih nonstop spominjes kad ni ti ne znas.ali kad vec oces,ajde mi nadji dje u ovom wheyu,tj nadji koliko ima leucina,glutamina,tirozina,arginina,glicina,itditd .
    a posto to neces nac ni na jednom od ovih proteina dje je vecina iz izvora tipa grasak,pasulj.ti fino uzmes jednu mjericu tog proteina i jednu mjericu ovoga sto si dao za primjer gold standarda,odes u centar sa ekotoksioloska ispitivanja(onamo ti je kod kurznog dje roksped),platis i onda MOZDA shvatis o cemu pricam..kad si vec usao u ovu pricu o molekulima i ak-ma
    bolje da se mi drzimo brosajnsa,nego da izmisljamo toplu vodu

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    12 Posts

Ukoliko je nekom potrebno pileće meso iz Danilovgrada... Vrhunski kvalitet i povoljne cijene uz dostavu na kućnu adresu... Imate na www.zdravaishrana.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

poenta je u kolicini leuceina koji je nama najbitniji eto to je sva dusa , piletina ga ima najvise zato je svima najdraza

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

koliko to imas masti u pilecem fileu?skoro i da nema.
    vitamini u biljkama?pa mislis da ce sportista,tj covjek koji je aktivan koji ima 3,4 teska treninga nedeljno da nadomjesti svoju potrebu za vitaminima/mineralima tako sto ce jesti grasak,kikiriki,pasulj?daj ne pricaj svasta.O daa,itekako se moze meso rokat cio dan..naravno uz to idu salatice,ali nije primarni cilj,svrha tih salatica vita/minerali nego nesto totalno drugo.daljee..
    znam i ja da ima vegana bildera..prvo koliko ih to ima?drugo opet ti ulazis u profi vode trece mislis da rade oni to jer ne mogu da podnesu jer jedu meso zivotinja i blabla te veganske price? ee moj ti,koliko tu stvari igra ulogu,a prije svih NOVAC
    ako si se bas posvetio tim molekulima,nemoj sad da ih nonstop spominjes kad ni ti ne znas.ali kad vec oces,ajde mi nadji dje u ovom wheyu,tj nadji koliko ima leucina,glutamina,tirozina,arginina,glicina,itditd .
    a posto to neces nac ni na jednom od ovih proteina dje je vecina iz izvora tipa grasak,pasulj.ti fino uzmes jednu mjericu tog proteina i jednu mjericu ovoga sto si dao za primjer gold standarda,odes u centar sa ekotoksioloska ispitivanja(onamo ti je kod kurznog dje roksped),platis i onda MOZDA shvatis o cemu pricam..kad si vec usao u ovu pricu o molekulima i ak-ma
    bolje da se mi drzimo brosajnsa,nego da izmisljamo toplu vodu
    Brate ja sam pomenuo te procente i to iz te knjige jer nisam znao zašto ti pričaš o mesu vs biljkama tako. Ne zbog mesa salata i cuda. Ja sam imao periode kad nisam jeo meso, i po nedjelju, 10 dana, pa sam sasvim ok funkcionisao, trenirao, igrao basket po 3 sata itd...No opet kazem, samo sam pominjao te stvari jer ne znam koja je razlika oko istih AK iz biljnih i zivotinjskih resursa.
    Ne idem u profi vode, milioni ljudi vegetarijanci, sasvim normalno zive, al ni kao ljudi obicnih ih nema toliko uodnosu na ostalo populaciju, pa tako nema ni bb toliko...I ti ljudi sasvim normalno zive sa takvom ishranom, ne raspadaju se nit razbolijevaju...bez ikakvog mlijeka, mesa il jaja...
    Zasto to rade njihov problem, nije to tema ove price.

Nema izmisljanja tople vode, sasvim logican zakljucak ako su iste amino kisjeline, u istom procentu zastupljene, na oba proizvoda, onda ne bi trebalo da ima ikakve razlike...

Sad, moze se rec da se ne vjeruje etiketama, al ona pada u vodu i whey i njegove vrste itd...
    evo ti od ovog sa graskom i rizom + whey izolat, koncentrat itd... blend...

evo whey gold standard 100 ...

imaj na umu da je gore na 100g, a ovdje na 32g...znaci il ove vrijednosti donje mnozis sa 3, il ove sa gornje dijelis sa 3, da dobijes po istoj težini, odnosno procentualno
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

covjek uporedjuje biljne i zivotinjske proteine i kaze nema veze,sve je to isto..ne mogu se raspravljat dalje.
    ok,ipak ti ostaje da nadjes nekog hemicara

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

@Loverlocker

Nisam bas sve citao,ne mogu,pa ne znam jesam li uopste shvatio sto uopste pises...alii...ti kako ja shvatih,kazes da i na jednoj i na drugoj deklaracije stoji skoro isti sastav (iako je jedna grasak,riza itd. proteini a druga vecina cisti whey) i tebe brka to sto pise isti sastav na deklaraciji jel tako?...Meni tu nista nije cudno jer proteini iz toga proteina koji ima graska,rize itd. su manje kvalitetni od ovoga drugoga

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes malo dublja tema, ne znam ima li razlike u apsorbciji zivotinjskih i biljnih, i šta znam koje fore. Al mi je logično ako je amino sastav, tj zastupljenost amino kisjelina u dva proizvoda isti,
    i s obzirom da mi ne jedemo stvarni grasak, rizu il surutku, no ekstrakte iz njih, logicno mi nekako djeluje da nema neke razlike u tome kako ce djelovati na tijelu,
    jer kisjelina je kisjelina, bilo dje da se nalazi, ista je formula, molekul, sastav jedinjenja...
    Samo me to zanima.

@pterodaktil, ma samo me zanima uticaj dva proizvoda sa istim sastavom AK, zasto bi trebalo da bude razlike kad se radi o mixu koji daje full spektar. Cesto se kombinuje riza i grasak da se dobije taj spektar...

Ako znam...šnjuvaću malo po netu
    Inače nisam preki podržalac davanja ogromnih para na supplemente i njihovih priča, jer je tu masu marketinških fora kao i u svakoj milijarderskoj industriji.
    -->*-TRIATLON PG!-*<--

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Jes malo dublja tema, ne znam ima li razlike u apsorbciji zivotinjskih i biljnih, i šta znam koje fore. Al mi je logično ako je amino sastav, tj zastupljenost amino kisjelina u dva proizvoda isti,
    i s obzirom da mi ne jedemo stvarni grasak, rizu il surutku, no ekstrakte iz njih, logicno mi nekako djeluje da nema neke razlike u tome kako ce djelovati na tijelu,
    jer kisjelina je kisjelina, bilo dje da se nalazi, ista je formula, molekul, sastav jedinjenja...
    Samo me to zanima.

@pterodaktil, ma samo me zanima uticaj dva proizvoda sa istim sastavom AK, zasto bi trebalo da bude razlike kad se radi o mixu koji daje full spektar. Cesto se kombinuje riza i grasak da se dobije taj spektar...

Ako znam...šnjuvaću malo po netu
    Inače nisam preki podržalac davanja ogromnih para na supplemente i njihovih priča, jer je tu masu marketinških fora kao i u svakoj milijarderskoj industriji.
    Aminokisjeline iz proteina zivotinjskog porijekla imaju visoku biolosku vrijednost dok aminokisjeline iz proteina biljnog porijekla imaju srednju ili nisku biolosku vrijednost (ovo sam nedje cita' na internet ne znam dje) sustina je da ipak AK zivotinjskog porijekla imaju i veci broj esencijalnih AK....tako da,neces isto napredovati sa jednom ili drugom vrstom

Edit: Ti si sad nasao da uporedjujes sastav,ali dzabe to,dovoljno je da samo nedostaje jedna aminokisjelina i da to ne bude to.
    Last edited by Pterodaktil; 24-01-14 at 01:08.

Page 15 of 92 FirstFirst ... 51112131415161718192565 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)