Page 567 of 666 FirstFirst ... 67467517557563564565566567568569570571577617 ... LastLast
Results 14,151 to 14,175 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

KAPITALNA INVESTICIJA

GRADI SE BEOGRAD NA VODI: Završen sastanak Vučića i Al Abara!

BEOGRAD10:52, 18.01.2014.
    Autor: RTS,Foto: Printscreen

• 36
    • Pošalji e-mail
    • Odštampaj tekst

A

Muhamed al Abar, vlasnik kompanije čije je delo najviša zgrada na svetu, "Burdž Dubai", spreman da za početak uloži 3,1 milijardu dolara u "Beograd na vodi"
    BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prezentaciji projekta “Beograd na vodi” koji mu je predstavio Muhamed al Alabar,direktor noosnovane kompanije Eagle Hills.
    Promociji su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali i drugi članovi Vlade Republike Srbije.

Eagle Hills, kompanija sa sedištem u Ujedinjenim arapskim emiratima, se fokusira na velike projekte u oblasti nekretnina, na međunarodnim tržištima.
    Kompanija počinje sa radom na projektu “Beograd na vodi" i gradi centar svetske klase.
    Eagle Hills, investitorska kompanija sa sedištem u UAE, najavila je planove za finansiranje i razvoj velikih projekata u oblasti nekretnina na ključnim međunarodnim tržištima, sa ciljem da ubrza rast lokalne ekonomije
    Kompanija je objavila početak radova na projektu "Beograd na vodi ", uz podršku Vlade Republike Srbije , za izgradnju centra svetske klase u ovoj zemlji.

Projekat će se graditi zahvaljujući jakim bilateralnim odnosima između UAE i Srbije , posebno nakon nedavne posete princa prestolonaslednika, generala Šeika Mohamed Bin Zajeda, Beogradu .
    Usmerena na partnerstvo i jačanje lokalne zajednice , kompanija Eagle Hills će se fokusirati na jedan od najkritičnijih izazova ekonomije zemalja u razvoju - stvaranje radnih mesta za mlade.
    Iskorištavanjem moći tehnologije i promocije lokalnog ljudskog kapitala , kompanija će raditi na promociji svestrane socio – ekonomske dobrobiti lokalne zajednice .
    Eagle Hills, koja trenutno radi na više sličnih velikih projekata širom sveta , ima za cilj da postane jedna od najuglednijih svetskih kompanija za razvoj trzišta nekretnina , što doprinosi povećanju građanskog ponosa i tržišne konkurentnosti gradovima u kojima posluje . Geografski fokus kompanije biće međunarodna tržišta s visokim potencijalom rasta .
    Kompanija radi na razvoju velikih projekata na polju nekretnina, od dizajna do izgradnje i upravljanja imovinom , uključujući i poslovne objekte u ugostiteljstvu i trgovini , usvajajući najnovije tehnologije za stvaranje snažnih motora rasta za tržištima na kojima posluje. Eagle Hills očekuje da njeni projekti doprinesu do 5 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP) u gradovima u kojima gradi svoje mega projekte .

Eagle Hills će se fokusirati na izgradnju modernog gradskog centra sa objektima mešovite namene , uključujući stambene i komercijalne nekretnine, trgovačke centre, objekte maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstvene centre.
    Svi aspekti projekta će biti vodjeni od strane kompanije Eagle Hills i njenih lokalnih partnera .
    Mohamed Alabbar će voditi kompaniju sa svojim timom koji ima iskustva u stvaranju projekata orijentisanih prema rastu urbanih centara koji stimulišu ključna područja ekonomskog rasta .
    Alabbar donosi svoju stručnost u razvoju gradskih centara svetske klase , kao na primer iskustvo u razvoju urbanih centara na Bliskom istoku i Aziji, koje je on osmislio i izgradio. Takvi gradski centri postali su najposećenije turističke atrakcije u svetu , koje posećuju milioni ljudi godišnje i koji stvaraju hiljade radnih mesta tokom izgradnje , ali i nakon toga
    Sastanak vicepremijera Aleksandra Vučića i vlasnika investicionog fonda iz Abu Dabija, završen je nešto pre podneva, a detalji razgovora trebalo bi da budu zvanično saopšteni.
    Podsetimo, u Beograd je stigao vlasnik kompanije "Emar propertiz" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhamed al Abar radi pregovora o ideji za projekat izgradnje "Beograd na vodi" u koji je spreman da investira.
    Tim Muhameda al Abara će u Beogradu ostati još destak dana.
    Uoči posete Muhameda al Abara, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da bi realizacija projekta "Beograd na vodi", uz rast auto-industrije i poljoprivrede, značila siguran izlazak iz krize.
    Vučić je ranije rekao da je el Abar, vlasnik kompanije čije je delo najviša zgrada na svetu, "Burdž Dubai", spreman da za početak uloži 3,1 milijardu dolara u "Beograd na vodi".
    SNS je u izbornoj kampanji 2012. godine predstavila ideju za "Beograd na vodi": izgradnju, duž desne obale reke Save, u centralnoj zoni grada, ekskluzivnih hotela, tržnog centra, objekata za kulturu i sport, komercijalnih objekata.

Odatle bi zato, između ostalog, morale da budu preseljene Glavna železnička stanica i Beogradska autobuska stanica, a za udaljavanje teretnog saobraćaja potrebno je izgraditi i još jedan most preko Dunava, kod Vinče.
    Iz CG tjeraju narod da "ne smeta". BG i Tirana privlace narod da bi kao gradovi imali kriticnu masu za zainteresovanost i isplativost investicija (jeftine avio linije, autoputevi ...). Dobro da PG zavisi od Zetagradnje, Celebica i Normala. Da imaju konkurenciju ugasili bi ga za 2 minuta... Dobro da MNA drzi tapiju na avio prevoz - greote da bi sami sebi politiciari isplacivali biznis klasu na budzet naroda.. Ufff ..
    Davno ja rekoh da MIP treba pored ostalog da radi na privlacenju nase stare dijaspore, da se narod vraca kuci i da drzava planira vecu infrastrukturu itd... Bez brojnosti stanovnistva - nula u svemu. Zalud PG sa "kalifornijskom" klimom, na "5" rijeka, sa jezerom, sa sirinom.. MaH.. CG sisnjarska posla..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-01-14 at 13:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Koja je stvarna misija Fethullaha Gulena

http://balkans.aljazeera.net/vijesti...llaha-gulena-0

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Hodorkovski - Istorija jedne kazne

http://balkans.aljazeera.net/blog/ho...ja-jedne-kazne

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Uostalom, potražite po restoranima gdje vole da se iživljavaju tajkuni i crnogorska nova klasa, imam osjećaj da su neke od ovih srna završile na takvim stolovima. Podsjetimo – jedan od ovdašnjih tajkuna je, prije dvadesetak godina, naručivao čuveni kolač – srneća leđa, uz instrukciju konobaru – “Ali sa malo više pomfrita”. Kad se nešto hoće pronaći, nije to tako teško u Crnoj Gori. Stanovnici Golije kažu da se tamo lovci ponašaju kao da su krenuli u rat, da se puca iz automatskog oružja, da se lovi bez ikakvih pravila ili elementarnog kodeksa lovačke časti (ako takvo što postoji, bar ovdje). Ali, zamislite što je onaj koji može ovo uraditi, radio prije dvadesetak godina, kad se nije išlo u lov na srne već u lov na ljude, na komšije, na dojučerašnje prijetelje...

za sve ljubitelje divljaci, pa kad se opet budu bunili sto je nema na jelovniku neka se zapitaju kako u opste dolazi tamo

http://www.vijesti.me/kolumne/srne-kolumna-172522
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

hm, krave ovce i ostalo se ubijaju na nacin da ostaju zive? ili su niza bica od srne pa ono nije frka?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    hm, krave ovce i ostalo se ubijaju na nacin da ostaju zive? ili su niza bica od srne pa ono nije frka?
    Ma nemojte.. da nije specijaliteta srnetine, medvedine, jelenskog mesa itd.. zapadna civilizacija i njihovi restorani bi bili cevabdzinice made in Balkan...
    Zato volim austrijske specijalite od medvedjeg meso, slovenacku i hrvatsku divljac - pored ostalog super specijaliteti od divlje svinje, meso od jelena i srnetine u Swiss itd itd... Uh u Argentini, Cileu .. mljatz..
    Crnogorsku divljac nisam probala niti me zanima.. Cudna sredina pa...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-01-14 at 20:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Majo, nemam cesto priliku da jedem divljac(kad je post postim, kad nije Boga mi mrsim), ali ako gdje bude divlja svinja, ili medvjed, nemoj da preskocis. Nema nista ljepse od toga. Ovosto sam jeo je made in montenegro.
    Inace, negdje sam prije napisao da lovci ne ubijaju srne. Mislim, ima izuzetaka, neka ekipa pored Niksica ubija sve redom. Kazu, da je ranjavanje, odnosno ubistvo srne, najslicnije placu djeteta. Mislim, ima nas raznih. Svakako bih uveo i taj clan zakona, bas da bude ubistvo srna, drugacije ne moze, izgleda.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Majo, nemam cesto priliku da jedem divljac(kad je post postim, kad nije Boga mi mrsim), ali ako gdje bude divlja svinja, ili medvjed, nemoj da preskocis. Nema nista ljepse od toga. Ovosto sam jeo je made in montenegro.
    Inace, negdje sam prije napisao da lovci ne ubijaju srne. Mislim, ima izuzetaka, neka ekipa pored Niksica ubija sve redom. Kazu, da je ranjavanje, odnosno ubistvo srne, najslicnije placu djeteta. Mislim, ima nas raznih. Svakako bih uveo i taj clan zakona, bas da bude ubistvo srna, drugacije ne moze, izgleda.
    Ja sam jednom pitala ima li koji restoran u CG - posebno na sjeveru CG (po logici) koji sprema specijalitete od divljaci, pa se neko pomamio i istraumatizovao toliko da mu ni jedna tema ne moze proci bez komentara o divljaci (u pocetku je tvrdio da se divljac nigdje ne jede i ne sprema) a sad ponekad eto...khm).. Ja spremam jer mogu da kupim i u supermarketu, a u restoranima od jeseni uvijek posjetim dobre restorane koji spremaju divljac.. Bas sam bila u Ljubljani prije neki dan u mom omiljenom restoranu (divljac) u centru Ljubljane - Sokol.. Eto preporucujem ko voli... (
    • Game plate »Sokol«
    • (deer medallions with sour cherry sauce, stag stake with porcini mushroom sauce, wild boar with green pepper, cheese rolls, dumpling, polenta)) <---moj izbor u Sokol..

Ne znam nista o tome kako zvuce zivotinje pri ubijanju, a lovci cim znaju onda su i culi i vidjeli - a kako to ako niko ne lovi - ne znam i ne razumijem.
    Ne bih vala u CG probala divljac nakon posmatranja lika na forumu koji civilizovanog svijeta nije gledao.. nema sanse..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-01-14 at 20:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Majo,ne vjerujem da na sjeveru ima ukupno vise od tri restorana.A i ako se nadje,sigurno se ne jede srnetina.Popularnije je mijesano meso i cevapi.

Mada opet kazem,osim Podgorice i primorja ovamo restorana nema.

PS: Ozeni me.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Footballer View Post
    Majo,ne vjerujem da na sjeveru ima ukupno vise od tri restorana.A i ako se nadje,sigurno se ne jede srnetina.Popularnije je mijesano meso i cevapi.

Mada opet kazem,osim Podgorice i primorja ovamo restorana nema.

PS: Ozeni me.
    Cekaj u red.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Nikad mi nije bilo jasno to divljanje.. Isuvise sam radikalan po tom pitanju i svakoga ko ubija divljac iz motiva koji nisu glad, nuzda i prezivljavanje, pucao bih ga na mjestu.. ali ne da ga ubijem.. vec da plače.... da umire natenane......
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Tito je bio lovac na divljac, i dogadjaj za sve u YU na dnevniku JRT (Tito u lovu) i njegova politicka svita..
    Crnogorski politicari iha...
    Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Nikad mi nije bilo jasno to divljanje.. Isuvise sam radikalan po tom pitanju i svakoga ko ubija divljac iz motiva koji nisu glad, nuzda i prezivljavanje, pucao bih ga na mjestu.. ali ne da ga ubijem.. vec da plače.... da umire natenane......
    Ne cudim se sto vam vize za GB tesko daju i nikako..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-01-14 at 21:05.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ni mene ne cudi sto je taj kretenski narod poslednjeg zivog vuka na svojim prostorima vidio 1743...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ni mene ne cudi sto je taj kretenski narod poslednjeg zivog vuka na svojim prostorima vidio 1743...
    Nek me neko ispravi ako grijesim, ali .. da li je ovo fasizam?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Neka, Majo, banovace me haha.. kreteni obicni.....

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ne ubijaju ni zivotinje uvijek samo zbog gladi, uostalom lovom se ponekad regulise brojnost odredjene vrste...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ne zbog banovanja nego zbog korektnog odnosa prema razlikama.. Do "juce" mnogi ne bi ni kinesku hranu probali, koreansku, filipinsku, japansku.. pa..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

lovom se ponekad regulise brojnost odredjene vrste...
    to je potpuno druga prica koja nema nikakve veze sa pomenutim vrstama na ovim prostorima. Naprotiv, skoro svaka od njih je na ivici istrebljenja.. ali jbg, istrebljenje vrste i nije neka cijena za dobar zalogaj i pun stomak neke Maje i slicnih...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

to je potpuno druga prica koja nema nikakve veze sa pomenutim vrstama na ovim prostorima. Naprotiv, skoro svaka od njih je na ivici istrebljenja.. ali jbg, istrebljenje vrste i nije neka cijena za dobar zalogaj neke Maje i slicnih...
    Neke Maje i slicnih?
    To je problem?
    Sigurno slovenci, svajcarci, austrijanci, hrvati, ameri, britanci, latino ameri, afrikanci i ostali sve istrijebise radi nas - koji volimo sofisticiranu kuhinju..
    Ja recimo ne volim svinjetinu (mimo fileta i to minimalno), mljevene kombinacije balkanskog tipa itd.. Prema tome, ja sa zapadom, a Vi kako god vi volja...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Majo, da prostis, bas me briga cime ti punis svoj drob.. navodim te kao primjer iz cistog razloga sto vidim da te bas briga za to sto ce nam ovo malo prirode ostati pusta vegetacija bez divljaci.. tako mi takvog tvog zapada... Da na tom zapadu ponikne ideja da covjek treba da ostane jedino zivo bice na ovoj planeti, ti opet ne bi ni trena promislila o tome, no odma udarila aplauz.. roboti...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

draga moja ja sam ispunjen u zivotu, imam ja moju "divljac" od 2 ipo godine i sad cu da je uspavam. a vi ste nisam ja kukao kako nema divljaci na sjever a kao sto se vidi to je zabranjeno za lov kod nas. ali vama ni to nije smetalo da ispljuvate CG u tom momentu umjesto da pohvalite kako bar koliko toliko postuju prirodu.
    pa ne vidjeh ni poslije toliko negativnih postova o Cg vi ne rekoste nista o tom ubistvu jedne lijepe divljaci, valjda je razlog sto je nijesti nasli na trpezi a vidjeli ste kako se dolazi do nje.
    a vi slobodno kao svjetski putnik jedite i sokole, i medjede pa i pande ako treba. kazu da su ukusni a kazu da je najukusnija ona ugrozena vrsta.
    pretpostavljam da uzivate u prstacima kad dodjete na primorje iako su zabranjeni. valjda je to gust, a gusti su gusti.
    ja kad hocu da uzivam, nanjeskam udicu ulovim neku oradu ili brancina pa na gradele malo crnog vina i eto gusta.

a mi sto nemamo obicaj kad nedje odemo da se hvalimo o tome po forumu 24 h dnevno (mada mi je cudno da neko ko toliko putuje moze da visi ovdje 24 h) pa stvarno smo necivilizovani, svjeta nismo vidjeli ako se nismo odje pohvalili.
    a tek mi sto ne kuckamo iz aviona, ili iz voza to je tek seljacluk zivi. da bi usli u evropu i nesto malo svijeta vidjeli trebamo kuckati iz aviona, pisati iz Hajata ( ili sam trebao napisati Hyatt-a da bi bo dio civilizovanog svijeta), jesti sokole, orlove, srne, medjede, mada kazu da je i jazavac ukusan nego ga treba znat spremiti.

e ja se stvarno izvinjavam sto sam seljak iz Crne Gore pa ne kacim moje evropske avanture po CDMu, sto ja to prozivljavam sam sa svojom porodicom a ne sa dragim forumasima ovdje.
    i izvinite sto ne jedem divljac, valjda mi se stuzilo od ovih civilizovanih pa mi domace prase dodje kao vepar, a kokoska kao fazan.

znate onu bajku o Crvenkapi kad se ona prerusila u baku i pojela vuka, valjda je nastala u GB kazu da je ukusan.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Majo, da prostis, bas me briga cime ti punis svoj drob.. navodim te kao primjer iz cistog razloga sto vidim da te bas briga za to sto ce nam ovo malo prirode ostati pusta vegetacija bez divljaci.. tako mi takvog tvog zapada... Da na tom zapadu ponikne ideja da covjek treba da ostane jedino zivo bice na ovoj planeti, ti opet ne bi ni trena promislila o tome, no odma udarila aplauz.. roboti...
    Znam ja da Vas ne brine i ne interesuje sto ja i meni slicni vole drugaciju kuhinju od bliskoistocne.. no se uplasih, sta bi ste tek ogorcenije pisali da Vas zaista brine..
    A ovo drugo sto tvrdite.. sta da kazem sem - Vi sve znate bolje o svima nego iko o sebi sto moze za zivota saznati.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    mada mi je cudno da neko ko toliko putuje moze da visi ovdje 24 h
    hahah, a ti si stvarno naivan, moj lepetanac :wink:
    isto bi ti tako, pretpostavljam, bilo cudno da je neko ko se toliko cesto koristi svakojakom savremenom tehnikom autor ovog mog signatura :grin:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

ne ubijaju ni zivotinje uvijek samo zbog gladi, uostalom lovom se ponekad regulise brojnost odredjene vrste...
    upravo , samo se zna sta se lovi i kada se lovi. zato postoji i zabran lova/ribolova. zna se koja se zivotinja i kada lovi. gledam ovdje u zaliv nagrdise sa mrezom ribu. ima par njih razapnu mreze, preko veriga do Perasta drugi od Kamenara do Bijele , e nema te ribe koja im moze uteci. a jos je zabranjen ribolov mrezama u zaliv, ali ko te pita nekima se moze izgleda.
    onda ove godine svi kukaju kako nema ribe da se ulovi, kak ce i biti??

Page 567 of 666 FirstFirst ... 67467517557563564565566567568569570571577617 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)