Šta'š, neiskustvo.Nego, sad upravo tražim zamjenu; šta su tvoji predlozi?
a i ti svakakav av koristis![]()
Who let the dogs out
Šta'š, neiskustvo.Nego, sad upravo tražim zamjenu; šta su tvoji predlozi?
The more things change, the more they stay the same.
Ako koristis Windows 7 ili Windows 8, ukljuci Windows Defender (dolazi sa OS-om) mislim da ti je dovoljan ako ne srljas previse i ako ne klikas na svakojaki link
Najmanje ces s njim uzurpirati memorije, a mislim da je sasvim solidan. To je mladji brat od Microsoft Security Essentials![]()
Who let the dogs out
moze li mi iko rec kako da pokrenem instalaciju windowsa na dell lap top na koji je instaliran ubuntu?
Udjes u BIOS, postavis da butuje sa CDa, ubacis DVD sa w7 instalacijom i instaliras ga. Mislim da tu nema nekih posebnih problema. Ako npr, ne mozes da pokrenes instalaciju, butuj linux ili mini XP sa CDa, obrisi komplet HDD pa onda instaliraj OS po zelji.
Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
probao sam ali nece! ubacim win 7 stavim da butuje sa cd-a ali se nista ne desava nego normalno se lap top upali! probao sam i xp on krene i odma izbaci neku gresku i restartuje se! mora da ima jos nesto sto treba da se uradi
Sent from my iPhone using Tapatalk
mozda ti je optika ostecena, ne moze da cita sa op.medijuma.
probaj sa nekom eksternom optikom.
Who let the dogs out
jel to neki noviji delov model? ja sam nedavno instalirao win7pro na jednom delovom laptopu na kom je bio linux. ne sjecam se tacno, ali znam da sam morao da cackam po boot opcijama, da ugasim ili upalim legacy/secure boot (ne mogu se sjetit sta je od toga ubi me...) uglavnom nije moga boot bez tih podesavanja. vidji to pa javi odje.
1993-2020
a jes novi je lap top a uzet je za poklon pa moram to sredit do nedjelje! optika je ispravna al ne znam sta treba da podesim? ja sam samo stavio da botuje sa diska i to je to! kad stavim xp on krene i izbaci neku poruku i ne moze dalje a win 7 nece da pokrene uopste!
Ako ti sa XP-om prijavljuje grešku, vrlo je vjerovatno da taj disk sa XP-om nema SATA drajvere za tvoj hdd. Greškom se javlja da nema hdd-a, iako nije takav slučaj. Ako hoćeš da instaliraš XP, u BIOS-u bi trebalo da nađeš SATA native mode i da ga disable-uješ. Onda će XP instalacioni disk da pronađe hdd i nastaviće se instalacija. Ovako je disk sporiji, ali će makar biti prepoznat. Postoji način i da se ti SATA drajveri uključe u XP instalacioni disk ili da se skine isntalacioni disk novijeg datuma koji bi već sadržao te drajvere pa se onda ne mora gasit SATA native mode, a i disk bi radio kako je i predviđeno. Valjda taj SATA mode (AHCI) služi za rad u serverskom okruženju i omogućuje da se hdd-ovi fizički mijenjaju, bez prekida u radu. I to samo ako i sami hdd to podržava.
Ipak, ako je laptop nije stariji od 2008 godišta, valjalo bi da se stavi W7. Možda taj instalacioni W7 disk ne valja.
Last edited by temp; 27-12-13 at 11:32.
upravo to se desilo prijavljivao je problem sa hard diskom! ok cim dodjem kuci cu probat pa javljam! a win 7 disk je ispravan sigurno jer prije 5-6 dana sam u drugi lap top instalirao bez problema!
Kao što editovah gore, opcija u BIOS-u se ne zove baš svuda Sata native mode (kod većine da), ali se svi odnose na rad sa AHCI. Treba napomenuti da se ni poslije instalacije ne smije ponovo upaliti SATA native mode, jer će se javljati ista greška. Isto tako, ako se neđe naknadno ti SATA drajveri instaliraju, poslije te instalacije se mora upaliti Sata native mode, inače će se javljati ista greška.
Last edited by temp; 27-12-13 at 11:35.
Za XP je problem u Sata drajveru.
SKini ovaj XP i nećeš imati problema jer u sebi ima integrisane SATA drajvere.
http://thepiratebay.se/torrent/92400...vers-ThumperDC
Koristi svoj key da ga registreuješ
A za windows 7, nađi u BIOS UEFI i promijeni mu status.
Da, za Windows 7 32-bitne verzije treba promijeniti UEFI u Legacy boot. Tako nešto.
EDIT: Ima li kakav link za Office 2010 Pro sa nekim trajnim ključem koji ne mora da se aktivira svakih 6 mjeseci?
Last edited by temp; 27-12-13 at 11:42.
uspio samhvala svima na pomoci
)
Drugari , ima li ko info dal nedje ima finih popusta na racunarsku opremu po PG prodavnicama ? Ipak su praznici itd![]()
je li neko koristio tablet GoClever aries 101? ima 3G, SIM slot, GPS, IPS, QUAD, a nije skup..
Treba mi link za Corel X5, da je za 64-bitni Windows. Ovaj sto imam izgleda ne moze na 64, a radi odlicno na 32.
Pa ako ima ko neka posalje na PM ili odje.
Koliko me sjećanje služi, samo novi x6 ima 64bit, ja sam ga instalirao kod mene.
Sent from my HTC using Tapatalk 2
Ima li razlike neke drasticne ?
Bas sam navikao na x5, znam sve napamet skoro, ali eto, izgleda da cu morati x6 da instaliram.
Edit: Vidim da imam neki problem i sa X6...
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: CorelDRW.exe
Application Version: 16.1.0.843
Application Timestamp: 4fff8c8c
Fault Module Name: ntdll.dll
Fault Module Version: 6.1.7601.17514
Fault Module Timestamp: 4ce7c8f9
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000000000003c577
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0c4f
Additional Information 2: 0c4f05ff9145d963fe8bc7f6fc29207b
Additional Information 3: 0c4f
Additional Information 4: 0c4f05ff9145d963fe8bc7f6fc29207b
Sto moze bit' ?
Last edited by MaR10; 05-01-14 at 02:31.
Narode, koji mi je najbolji program protiv spyware i adaware maltretiranja da skinem, u poslednjih dvije nedelje ne mogu da zivim od ovog?
malwarebytes
ntdll.dll je library vezan za Nvidijinu graficku... pretpostavljam da si skoro odradio neki windows update i da je on osvjezio bazu generickih drivera za graficke kartice, pa da je medju njima povukao i ovaj, koji ocigledno jos uvijek nije istestiran do kraja. Predlazem ti da odradis unInstall trenutnog drivera za graficku i da sa Nvidijinog sajta skines poslednji koji je aktuelan za tvoju graficku.
javi ako bude jos nekih problema.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks