ahhh ta kandida,meni ona nikad i nije prosla i jos uvijek je nosim sa sobom,a pojavila mi se od previse tableta i antibiotika koje sam pio svakodnednvo,sjecam se da mi je bilo oko 17 tableta za jedno jutr plus popodnevne doze,haos, a onda grlo se zatvori i vrati se odvratna kandida i onda nema nista da se jede par dana ... haos,koristi osam neki cini mi se nistatin ali nije mogao pomoc zbog ovih drugih tableta,i sad jos uvijek kad popijem medazol koji sam i ranije vracao mislim da mi se pojavi za pola sata i pocne da me boli grlo..inace sam bolovao od ulceroznog kolitisa i dok sam mislio da me nasi nesrecnici dobro lijece ja sam se samo raspadao i doslo je do toga da sam svako malo morao u bg u bolnicu,dok nije sve poslo naopako poslije 2 god lijecenja i zavrsis pod noz i digli mi skroz debelo crijevo,nosio sam kesu - ileostoma 3 mjeseca i onda mi opet vratili tanko crijeve i odradili J pounch...sad nije toliko lose,malo slabije se debljam,vise se ide u vc,pijem neke tabletine,pazim se pomalo sa hranom,brzo smrsam kad me nesto ufati i tako...ne daj Boze nikome sve to...jadi su to bili moj druze..imao sam obilno krvarenje i nista nisam jeo,mrsavio sam na oci,niko nije vjerovao da sam sa 75 kg za nesto malo preko 20 dana spao na 50kg i onda poslije operacije smrsao jos 4 kg kost i koza i raspad od zivota..nego da ne duzim dalje..
svim ljudima pa cak i potpuno zdravim preporucujem da odrade bar svake 2-3 god jednu kolonoskopiju kako bi se uvjerili da je unutra sve ok..jes da je malo neygodno i sve to,ali sam ih odradio preko 20 u tom periodu sto sa anestezijom i bez nje...i ne bi nikome preporucio da ide na preglede kod nas..doktore koji su me sjebali necu da pominjem ali pazite se,pogresna terapije i samo nagadjanje moze ubit i sjebat covjeka- u ovom slucaju momka od tada 18-19 god i to opusteno..ebe se njima...
pozdrav i sve najbolje

Reply With Quote
Bookmarks