Page 80 of 146 FirstFirst ... 307076777879808182838490130 ... LastLast
Results 1,976 to 2,000 of 3630

Thread: Novske Ćakule

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    da,sjecam se kad je Perica to pricao.ali su to pricali i neki rugi,na visim pozicijama nego ciko Perica.......
    - Šta ko nije tada izgovorio... KOLEKTIVNA ŠIZOFRENIJA... Kada bi se krenulo tim stazama ostala bi knjiga na dva slova, koja iz TADA svima poznatih razloga nisu se izjašnjavala!

- Ova televizija pravi je torpedo u moru dekadencije najljepšeg primorskog grada. Ako ništa - vremenom će kreirati zajedničku svijest ionako uspavanog naroda, ponavljam - NAJLJEPŠEG GRADA! Kuda će ta svijest stremiti - ostaje da se vidi...
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    A sta je sa kampom osposobljavanja radne snage sa sjevera cg?

Sent from Tapatalk

Mislim da je baza kampa na sjeveru, a osposobljavanje navodno uključuje radnike sa cijele teritorije CG. Takva je bar bila info na samom početku.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

- U vezi tog "osposobljavanja radnika" se najjasnije vidi kako velike investicije drastično utiču na buduću sliku jednog grada - regiona, pripadnost, etničnost, religiju, kulturu... samom privilegovanošću PODOBNIH pojedinaca. NADALJE, onih koji će sutra biti platežno sposobniJI u samom gradu... POVLAŠTENI(dobro plaćeni) NAMEĆU SVOJA PRAVILA, I TO JE SVUĐE TAKO!

- Bilo bi lijepo da se kakav kamp smjesti na primorje, da se za sutra ozvaniči broj zapošljenih iz samoga grada, sa primorja... da se privileguje kompetencija, stručnost... kojih u domenu turizma na primorju ima - NE ZNA SE BROJ!

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    334 Posts

Ovo "najljepseg grada" i to velikim slovima, jos uvijek ne mogu da provalim jer u pitanju sarkazam. Cuo sam prije neku sedmicu i na tv-u "najljepseg grada na Jadranu". Od kad sam se vratio sa studija, donjeo sam sa sobom i proklestvo, prefesionalnu deformaciju sagledavanja prostora. Grad mi je postao ruzniji nego kad sam bio srednjoskolac. Dosta se izgradilo u poslednjih 10 godina, dosta se struka, urbanizam, arhitektura zanemarivala. Evo jos uvijek nisu donjeli detaljni urbanisticki plan za setaliste, za koji sam cuo dok sam bio jos u srednju skolu. Povremeno odem do Tople 3 i imam osjecaj ko da sam dosao u malo bolju favelu. Nagibi uzbrdica od 30%, betonirane ulice sirine 2 metra, kanalizacija samo jednim djelom uradjena, smrad se siri, a objekti svako svoju pricu prica. Davno je opstina mogla da napravi tu famoznu infrastrukturu - normalne ulice, kanalizaciju, vodu, struju i da naplacuju gradjevinsku dozvolu 300 eura, umjesto sada neku manju cifru, samo zato sto je to "divlje" naselje.

Nego ajde da se ne odaljavam od uzeg jezgra grada, jutros sam poslom prosao Njegosevom ulicom, koju prema zadnjim informacijama nece zavrsiti 24 decembra kao sto su obecali (to je u cg vise i sasvim normalno), dje su postavljali novi trotoar kod Radiusa. Bas sam odusevljen sto nisu zadrzali sirinu proslog trotoara, vec su ga jos skratili za nekoliko desetina cm. Odlicno, sto manje da se seta trotoarom, to vise po ulici. Mada taj trotoar ce biti i dobar kakav je samo u Igalu, dje se malo spaja sa ulicom, malo uzdize. Tekstura raznih betona, asfalta, linija sjecanja, boje, me prosto tjera non stop da gledam put trotoara, da slucajno nedje ne zapnem sa nogom. Kome je "centar" Igala lijep? Da li obratite paznju na one objekte na glavnu nam ulicu, ili mozda stanje setalista izmedju Nautilusa i Case? Jel setaliste ravno?

Nego evo opet sam se, kazace neko odaljio iz "grada", pa dje je taj grad? Je li grad dje su one neke zidine sto je korov pojeo, ili su to Peraska vrata koja je krenuo neko da betonira, ili je to Kanli Kula koja sa terena na karaci izgleda kao da se bori protiv brsljena, ili je to potkovicasta kula na kojoj raste divlji orah, a opstinari su kada je pocela da se raspada zakrpili ZICOM! Mada mi je najbolje stanje na ulazu sa Karace, dje razno bilje vrvi iz fuga kamena. Nego opet palamudim, ali kome? kome...?

Ovaj grad je kao debela osoba, kada je gledas u daljini vidis nekad lijepu mrsavu osobu kakva je bila. Ovaj grad je postao osrednji.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    334 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    - U vezi tog "osposobljavanja radnika" se najjasnije vidi kako velike investicije drastično utiču na buduću sliku jednog grada - regiona, pripadnost, etničnost, religiju, kulturu... samom privilegovanošću PODOBNIH pojedinaca. NADALJE, onih koji će sutra biti platežno sposobniJI u samom gradu... POVLAŠTENI(dobro plaćeni) NAMEĆU SVOJA PRAVILA, I TO JE SVUĐE TAKO!

- Bilo bi lijepo da se kakav kamp smjesti na primorje, da se za sutra ozvaniči broj zapošljenih iz samoga grada, sa primorja... da se privileguje kompetencija, stručnost... kojih u domenu turizma na primorju ima - NE ZNA SE BROJ!
    Pa sta si ocekivao, znalo se unaprijed da ce poslove vecih razmjera pokupiti neki krupniji igraci. Ja vjerujem da kada se taj kompleks izgradi imati posla za puno turistickih radnika iz Boke. Znam da u Azmontu rade dosta ljudi mladih iz hn-a, ali glavne poslove odradjuju najjace firme u cg (bemax). U sektor dje sam se ja prijavio zaposlena je samo jedna novljanka od 10 ljudi, koji su dosli pretezno sa strane.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Znam da u Azmontu rade dosta ljudi mladih iz hn-a,
    Fizikalisanje ili?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

... Ovaj grad je kao debela osoba, kada je gledas u daljini vidis nekad lijepu mrsavu osobu kakva je bila. Ovaj grad je postao osrednji.
    - Jedno mjesto ne čine samo zidine i trotoari, već i ljudi, to je ta ljepota o kojoj korice ne kazuju ništa, to je onaj zadnji bastion jedinstva u zanemarenosti (o kojoj zboriš, i na koju si kivan).

- Zanemarivši politiku, zanemarivši siromaštvo, zanemarivši sve sem duše ovoga grada, a to su ljudi koji daju puls onome što bez imalo sarkazma nazivam NAJLJEPŠI GRAD!

Pa sta si ocekivao, znalo se unaprijed da ce poslove vecih razmjera pokupiti neki krupniji igraci. Ja vjerujem da kada se taj kompleks izgradi imati posla za puno turistickih radnika iz Boke. Znam da u Azmontu rade dosta ljudi mladih iz hn-a, ali glavne poslove odradjuju najjace firme u cg (bemax). U sektor dje sam se ja prijavio zaposlena je samo jedna novljanka od 10 ljudi, koji su dosli pretezno sa strane.
    - Pa onda da se većini ljudi iz HN čestita - Srećno zaposlenje!

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    334 Posts

To je to moj starwalkeru. Svi mi idemo polako ka tome da cemo imati jedan Porto Montenegro, Kumbor, Lazaret, Lusticu, Nordstar Rose i ko zna jos kakvih turistickih kompleksa, dje ce imati dovoljno posla za kopati kanale - figurativno receno. Telekom je jedan takav primjer. Menadzment sa strane zeli da napravi za 3 godine najbolji profit, po bilo koju cjenu, i da se vrati u svoju drzavu ili na drugi posao.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    721
    Thanked in
    334 Posts

Dobro iskreno sad, ljudi su pretezno banja, nemaju kompleksa ko drugari iz Podgorice ili Niksica.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

To je to moj starwalkeru. Svi mi idemo polako ka tome da cemo imati jedan Porto Montenegro, Kumbor, Lazaret, Lusticu, Nordstar Rose i ko zna jos kakvih turistickih kompleksa, dje ce imati dovoljno posla za kopati kanale - figurativno receno.
    Fora je kad sa diplomom nečega iz turizma, u turističkom gradu, imaš perspektivu zaposlenja na turističkim projektima za koje ti ne treba 4 razreda osnovne. Baš se osjećam ponosno.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

jedna stvar - stekao sam utisak da ranije nije bilo bitno kakav si faks zavrsio (ako si zavrsio), bilo je bitno znati ugostiti gosta. i tad smo imali puno gostiju naspram broja stanovnika hn
    sad imamo fakuktetlija iz turizma i raznih menadzerisanja za izvoz na dva kontinenta, a nismo naucili da vise nemamo atraktivnu ponudu, i da goste usluzuje nedomicilno stanovnistvo tj nema autenticnosti. ovi strani poslenici ne cijene istorijh grada, svi gledajh dje da denu jos koji kubik betona.
    mogao bih o ovome do iduce godine zborit al promjenit nista nece... naopake vrijednosti sad imaju prednost.

Poslato sa kineske pijavice!
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    - Šta ko nije tada izgovorio... KOLEKTIVNA ŠIZOFRENIJA... Kada bi se krenulo tim stazama ostala bi knjiga na dva slova, koja iz TADA svima poznatih razloga nisu se izjašnjavala!

- Ova televizija pravi je torpedo u moru dekadencije najljepšeg primorskog grada. Ako ništa - vremenom će kreirati zajedničku svijest ionako uspavanog naroda, ponavljam - NAJLJEPŠEG GRADA! Kuda će ta svijest stremiti - ostaje da se vidi...
    Neki se zele kriti iza kolektivne sizofrenije. Pericu pamtim jako dobro sa Dubrovackog ratista, iako sma dijete bila, pi. Ali ima i sad u RTCG Perica koliko oces, ali oni su sad veliki Crnogorci i sve im je oprosteno. I za to jedno - pi.

Dusan Radovic, eto vi znate ko je, naveli ste odje neke primjere dobrocinstva i podrzavam, isto tako znam ljudi kojima je ostao duzan plate, nikad isplacene...
    Samo da ne bude jos jedna u nizu politickih Tv.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    jedna stvar - stekao sam utisak da ranije nije bilo bitno kakav si faks zavrsio (ako si zavrsio), bilo je bitno znati ugostiti gosta. i tad smo imali puno gostiju naspram broja stanovnika hn
    sad imamo fakuktetlija iz turizma i raznih menadzerisanja za izvoz na dva kontinenta, a nismo naucili da vise nemamo atraktivnu ponudu, i da goste usluzuje nedomicilno stanovnistvo tj nema autenticnosti. ovi strani poslenici ne cijene istorijh grada, svi gledajh dje da denu jos koji kubik betona.
    mogao bih o ovome do iduce godine zborit al promjenit nista nece... naopake vrijednosti sad imaju prednost.

Poslato sa kineske pijavice!
    ranije su se skole i zavrsavale,a sad se kupuju.:dejection:

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Prosetah veceras malo gradom i nidje kucka nema. Nekad je barem bilo onih copora lutalica. Sve je prazno kao da ne idu praznici. Tuga. Nema niko kinte, svi doma sjede. Jadi...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Nije ti vise Novi grad, teziste setnje se bachilo pod Igalo, na setaliste. Biblioteka - Omladinski park.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    Nije ti vise Novi grad, teziste setnje se bachilo pod Igalo, na setaliste. Biblioteka - Omladinski park.
    Ma nema ni kroz Igalo naroda kao sto je nekad bilo...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nakon propalih pregovora oko zakupa Mediteranskog zdravstvenog centra,Hotel Plaža zakupljena na 5 godina od Azmonta.
    90% je da će Azmont graditi hotel Tamaris,to jest da će imati veliku vlasničku svojinu,čim se rješi ova nesretna golgota oko stečaja ili ne Vektra Boke.
    Hotel Igalo(po rekla kazala iz opštine) gradiće se u trojnom vlasništvu,opština-boka-azmont-kad se isplati 3 miliona porodicama vlasnika zemljišta jer su dobili na sudu restitucijom..
    Inače,pođani će da blokiraju put za TB te im donio klizište jer opština odugovlači sanaciju istog,a EPCG će isključiti pumpe za vodu jer Opština nije godinu kami što platila,pa su nabili kumulativni dug za struju od 700000€.
    Last edited by minjo; 19-12-13 at 14:17.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Znaci tamaj jedno krene, drugo stane.
    No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    4 Posts

Potreban je jedan "Staljin" da dođe u Vodovod i komunalno da im jebe majku majčinu, kako ih nije samo sramota. Lopovi jedni hohštaplerski

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Kako su pokrali ko je sto stigao. Narod redovno koliko/toliko vodu placa, a oni to ne uplacuju Hrvatima, nego za svoje potrebe.

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Novljani koliko je karta za bus HN-PG?
    Nesto sam zaboravio, odavno nisam busom isao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kod mojih roditelja u HN niko nije došao godinu ipo da očita vodomjer,nego ima prosječna potrošnja.Naravno da se uredno plaća račun,i nešto malo su u preplati nema veze
    Mislim da je oko 70% naplativost,što je veliki procenat.Jedan poznanik radi u Vodovodu,oni u zgradi davno nemaju struju,nego ide struja štapom i kanapom sa pijace se pozajmljuje.Plate radnici vodovoda dobijaju preko sindikata.A sindikat im to plaća kao avans preko kase uzajame pomoći,a sindikat se puni privatnim donacijama 3 fizička lica
    Koji likovi,mene oduševljavaju ove egzibicije ako su pokrivene rupama u zakonu
    Last edited by minjo; 19-12-13 at 17:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Orgullo View Post
    Novljani koliko je karta za bus HN-PG?
    Nesto sam zaboravio, odavno nisam busom isao...
    oko 8 €.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

oce li ova nova tv na extra tv izlazit?je li radi uopste?

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    oce li ova nova tv na extra tv izlazit?je li radi uopste?

Page 80 of 146 FirstFirst ... 307076777879808182838490130 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)