Za pošiljku, na kojoj je stajala deklaracija u iznosu od 199 funti, danas platih (na ime carine) - 1 euro!
Neko je zaspao na carini, ili u pošti... ili svi zajedno![]()
https://forum.cdm.me/showthread.php?...19#post3531919
Na Watch Hut-u, u periodu od 13. do 15.decembra, 20% popusta uz promo kod XMAS20 :applause:
Koliko se obicno ceka isporuka sa dx? Meni je prije stizalo za 3_4 nedelje ali sad mi se bas oduzilo....
Takodje po tracking broju mi izbacuje oznaku Null kao status i PEK (Peking?) za lokaciju. Sta im znaci departure from outward office of exchange? Ima li neko vise iskustva sa ovim?
A za posiljku sa aliexpressa tracking broj koji sam dobio mi uopste ne daje status posiljke?! Rekao bi da ovaj nista nije ni slao...
Drago mi je da se igramo....
Oznaka Null ti govori da ti je posiljka stigla na granicu Rumunije i Srbije,u mjesto rijeka Pek i trebalo bi da ti bude dostavljena na kucnu adresu otprilike za 13 dana od datuma koji ti pise kada ti je pristigla na status Null tj, Pek.Sada su velike guzve tako da posiljke iz Kine stizu za odprilike 39 dana.
Last edited by masaj; 14-12-13 at 19:19.
Krenulo je iz Pekinga. Provjeravaj u narednim danima na sajtu Pošte Srbije, da li je pristiglo kod njih. Mada, nekad zna da direktno stigne kod nas a ne preko Beograda.
Koliko je dana prošlo od kako si dobio tracking broj? Ako je više od 4, maltretiraj ga privatnim porukama da je tracking broj nevalidan. Eventualno priprijeti da ćeš otkazati pošiljku.A za posiljku sa aliexpressa tracking broj koji sam dobio mi uopste ne daje status posiljke?! Rekao bi da ovaj nista nije ni slao...
:highly_amused: :applouse:
Last edited by Blade Runner; 14-12-13 at 19:20.
E odkad izađe pa dokad stigne ovamo baš je teško znat u zadnje vrijeme, ja čekam već 10 dana jednu pošiljku tako a ranije je znalo posle 2-3dana da stigne.
Nemojte trgovat do posle praznika iz tih krajeva, zaglaviće paket 99% pa ćete čekat februar![]()
Mozda ce biti nekome od pomoci. Dakle, narucio sam ovo s ali-ja i stiglo prije 4-5 dana. Ali, stiglo je ovo . Bez ikakve elektronike, mehanike, kablova, nista.. samo gola silikonska tastatura i obojana dugmad. Otvorio sam Dispute i posle 2 dana dobio poruku od prodavca:
Odgovorio sam da mu da imamo dogovor. On meni pare, ja necu dat nikakav losi feedback. Javljam kako ce zavrsit i porucujem svima, mada to svi vec znate, da pratite feedback-ove, mislim da su od kljucnog znacaja prilikom trgovine sa aliexpress-a.OK I refund full dollars for you
Pls dont worry and sorry for any troubles for you
SIncerely do a great apologise for you
It is not a keyboard, but a protector film, pls note
ANd i hope you pls dont give me bad feedback for us
Thank in advance
I believe you are a good
Rds
ahahahaahhahahahahahahhahahahahahahahhaah
jaoooo, klik na prvu, pa klik na drugu sliku me je obalio sa stolice! :lolblue:
nothing comes from violence and nothing ever could
Ovo je ubjedljivo najjači odnos naručeno-dobijeno ikad![]()
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Nego, da ne znate imali ikakva fora za ubrzanje disputa? Naručio prije 2 mjeseca, nikad izašlo iz Kine, dispute ima preko 10 dana pokrenut i danas je ovaj lik produžio rok dostave do 15 januara!!!! Nudi mi pola para nazad, kao ima troškove, što naravno ne prihvatam, al izgleda da su im dali mogućnost da produžavaju rokove dok kupci ne zaborave na to što su uzeli. Tačno više neću ni naručivat otud.
edit: sad vidim da su uklonili opciju escalate dispute. vjerovatno se previše ljudi žalilo pa da pomognu prodavcima u zajebavanju ...
Last edited by Dutch; 16-12-13 at 16:44.
Escalate dispute se pojavi posle 5 ili 10 dana, ako ne dodje do resenja cini mi se..
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Syebaše me jutros ovi iz NLB-a i Entropay-a. Bukvalno ostadoh bez 200eur, al im se neću puštit tako lako.
Uplatio sam prvo na NLB karticu pa pokušao da prebacim na Entropay, medjutim nije moglo tj Entropay je javljao da ne može da prebaci a NLB javio sms-om da je Entropay preuzeo sredstva.
I sad para nema ni na karticu ni na Entropay!!!
I evo sada čekam da razriješe situaciju ali i jedni i drugi se abe ka da nije do njih.
Moraće rešavat inače izlazim sa problemom u Daily Telegraf.
ps.Nisam znao da NLB uzima 0,5% provizije pri svakoj uplati na karticu.
Novac ti se mora naci, tako da ne brines.
Koju Visu koristis? Vezana za koji racun ili prepaid?
Niko ti odmah ne uzima pare, niti se pare mogu zagubiti... Prvo ti ide autorizacija koja ti rezerviše sredstva na računu, pa poslije dan-dva stigne kroz kliring potvrda da se skinu pare sa tvog računa... Tebi se desilo da ti se rezervišu sredstva a vjerovatno neće stići kroz kliring zahtjev za skidanje sredstava, i to će tako ostati dok ti ili ovi iz Entropay-a ne pošalju potvrdu banci da nisu autorizovali uspješno sredstva ili da čekaš da ti istekne vrijeme za autorizaciju kod banke pa da se sredstva oslobode (obično od 15 dana do 2 mjeseca zavisi od banke). Naravno, ukoliko pare ipak odu ovima iz Entropay-a što ne vjerujem da će se desiti, uvijek možeš pokrenuti chargeback proceduru za vraćanje novca.
Last edited by Incognito; 17-12-13 at 14:19.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
VISA Electron na nju pise, ali je prepaid valjda tj kao poklon kartica
Do sada sam nekoliko puta uplacivao bez ovakvog problema. Istog momenta je Entropay dobijao pare.
Evo dobio sam odgovor od njih da sve zavisi od banke a problem mora da se rijesi od 6 do 30 dana.
Po***** se u elektronsko bankarstvo, odnosno u bankarstvo uopste.
Moj savjet ti je da budeš uporan i da insistiraš da ti se pare što prije vrate jer nije tako mali iznos u pitanju. Ako treba zovi svaki dan call centar ili idi u poslovnicu.
Iz iskustva ti mogu reći da će ti tako prije riješiti problem nego da očekuješ da se sami pobrinu oko tebe.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ljudi treci put imam isti problem sa kinezima vasljivim na ebay.
Kupujem neke zenske jakne, sve uredno, i nakon 10 dana od kupovine, korisnik obrise nalog.. a jakna nikad ne stigne.. otvorim case i pare mi budu vracene.. Interesantna stvar je sto imaju po par hiljada pozitivnog feedback-a..
Primjetio sam da jako puno njih imaju jedan dan preko 100 artikala u prodaju, drugi dan ni jedan, i par dana nakon ugase nalog.
Trenutno sam u situaciji, malo drugaciji slucaj ali jako slicno, gdje sam platio jaknu 21. novembra, oznacena kao poslata 22gog, a 10tog decembra posaljem poruku prodavcu (jer sam primjetio da nema ni jedan artikal na prodaji u tom trenutku), kad ce mi stici jakna, i on mi daje tracking number (status collection tek 12tog decembra)...
Odmah otvaram case, jasno mu postavljam pitanja, dobijam potpuno nevezane odgovore.. Uradio sam sad escalate to ebay pa cemo vidjeti sta ce biti...
Moj neki zakljucak u tome je da cekaju dok kupac ne otvori case da bi dali lazni tracking number, tj prijavljuju laznju posiljku, i tu ce case biti zatvoren od strane ebaya, njima ostaju pare, a roba nikad stici nece..
Ma ja se evo peglam sa jednim na ali, i to mi je još uputio prijetnju da ako opet naručim od njega odbiće me jer nemam strpljenja da čekam više od 2 mjeseca. Kako me nagrdi
![]()
Evo ti feedback od drugog kupca - samo ste vas dvojica to kupili pa ga ovako ocrni i ti kad ti vrati pare:
This seller is not recommended. He is a fraud. He sends different products that he announces. It's a scam. I bought a rubber keyboard and he sent me a plastic keyboard case. Look at the photos:
http://imageshack.us/a/img706/650/wm8b.jpg
http://imageshack.us/a/img163/7422/xp77.jpg
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks