Quote Originally Posted by milanese View Post
Nesto ne zalazim na ovaj thread, samo zato sto sam sto se teretene tice dosta toga apsolvirao, pa mogu da kazem da mi ne trebaju nikakve druge informacije. Vec 8 godina idem u teretanu i mislim da sam proso sve moguce faze. Od "napucanog i misicavog" do nekog "definicija" tripa koji sam imao. Ne bavim se sa bodybildingom, cisto idem rekreativno radi odrzavanja forme. I malo to ozbiljnije shvatim 2 mjeseca prije ljeta da bi se pripremio za plazu. ;-)

Nego da se vratim na ovo sto sam htio da kazem. Sad sam uzeo da listam ovaj thread i gledam zadnjih 5-6 strana o cemu se pise.
Jedino sto se ovdje moze procitati su: koliko ponavljanja raditi, koje vjezbe raditi, koje proteine kupiti, koju hemiju piti... itd.
Na osnovu svega mogu da potpisem da 80% vas nema veze sa vezom kako da se HRANI ! Sta jesti, kad jesti, koliko jesti.... To su pitanja o kojima treba vise da povedete racuna.
Ovo vam sve govorim iz svog iskustva. Opet kazem 8 godina idem u teretanu (mislim da sam najvecu pauzu imao od mjesec dana, mada sam se i tada bavio nekom aktivnoscu) i ono sto sam naucio je da je ISHRANA glavni osnov svega.
Koliko se hranis, kad se hranis i sta unosis direktno ce uticati na vas i na razvijanje vaseg tijela.
Samo prica o tome koliko puta se ide u teretanu je jedna obicna GLUPOST ! Ako imas dobru ishranu i sa 3x sedmicno mogu da se naprave strasni rezultati. Prije par godina sam sa 3x sedmicno nabacio preko 20kg mase u roku od 8 mjeseci (ne mozete da zamislite koliko sam jeo). I to sve zahvaljujuci ISHRANI! Nikakvu hemiju nisam pio!

Jbg, znam da je malo zajebano voditi racuna o ishrani kad zivite sa roditeljima koji vam spremaju rucak, pa onda ispadne da jedete ono sto vam daju. Ali od takve ishrane nema srece. I ja sam imao taj period, pa nisam imao rezultata. Tek kad sam se odvio od mojih i poceo sam da zivim i sam sebi da kuvam, i da kuvam ono sto ja hocu i sto mislim da treba da jedem, tek onda sam poceo da imam rezultate od teretane.

Tako da vam svima savijetujem da procackate malo po netu i neke druge sajtova i forume, koji su vise specijalizovani na ovu temu bodybuildinga i pokusajte da na osnovu iskustava drugih ljudi, pokupite neke savijete vezane za ishranu i da ih primijenite na sebi... Opet vam kazem sa dobrom i pravilnom ishranom rezultati su zagarantovani..

Naravno sve ovo se podrazumijeva da znate koje vjezbe da radite, koliko puta, da imate dovoljno vremena za odmor, da se dobro naspavate itd.....
Ali opet kazem ishrana je br. 1 !
Naravno,sve je to tacno.

Tuzno je koliko ljudi danas pored ovog nepresusenog izvora informacija kompjutera koji skoro svako posjeduje ne zna o ishrani sto se tice napretka u teretani.Koliko ima tih anegdota iz teretane,kazem ja jednom momku u teretani "brate moras da jedes ako mislis da napredujes" a on na to odgovara i kaze svom drugu "ma znam...da vidis sinoc,citav veliki leb sam presjekao na pola ubacio sira i sunke i pojeo" i to izgovara sav srecan...'ebem ti zivot,smrklo mi se..

Ali do nekih zabluda dolazi tako sto momci po 17-18 godina misle da hrana nije bitna ili da je vazno jesti sto vise hrane (ali suhomesnate) zbog toga sto imaju druga koji je strasno razvijen a uopste ne vodi racuna o ishrani ! Vjerujem,MOGUCE JE..ali kako je moguce ? Moguce je u tim godinama kada hormoni rade i u tim godinama se najbrze napreduje u zivotu,medjutim taj izgled nece biti dugog vijeka,cim prodje koja godina ti momci ce "izdusiti" jer su naravno nastavili sa losom ishranom a hormoni lagano poceli da se smiruju....imam masu drugova koji su od 17-18 godina izgledali nevjerovatno a uopste nisu vodili racuna o ishrani,sada sa 21-22 godine njihov stil zivota ostao je isti,medjutim njih nema "upola",bas su propali...o tome se radi