Page 344 of 876 FirstFirst ... 244294334340341342343344345346347348354394444844 ... LastLast
Results 8,576 to 8,600 of 21891

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ginu dječače, ginu. No nije problem ni u putevima koliko u samom iskustvu. Mnogi su vanabi Šumaheri, ali u našim uslovima to nije to.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Daleko sam ja od "djecaka" problem je u razmisljanju slicno tvom.Znaci po TEBI putevi treba da ostanu ovakvi?kao npr kod vezirovog mosta?Bas je bezbjedno na one uvale kocit i preko onih sina sto su iskocile ici.Da ne pominjem uvale kod markovica na most,jednu su kako tako sanirali a druga ostala,kao i vecina te dionice,al mogao bih cijelu noc nabrajat ovako...Uglavnom tebe takvi putevi znaci odgovaraju?dje iole nize auto ako predje 60 na sat mora zakacit?Logicno nema sto

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

A šta sam ti ja zgriješio ako sam iznio mišljenje za kazne a ne putnu infrastrukturu? I đe to napisah da ne želim da vidim autoput nov ili poboljšane puteve? Ne izvlači iz konteksta. I ostavi se ti moje a pozabavi svojom logikom.
    Last edited by Zedd; 08-12-13 at 23:52.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by CATCH22 View Post
    Bukvalno 5 minuta se nisam zadrzao, fukare! Kako ide sad postupak na sud (ne mogu pronaci, ako je bilo...)
    Fantastična činjenica, niko kome su podigli auto se nije zadržao ni 5 minuta:sorrow:
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Fantastična činjenica, niko kome su podigli auto se nije zadržao ni 5 minuta:sorrow:
    Hahaha... dobro je... ovaj put je stvarno tako bilo, believe or not. Koliko treba otic do radnje, pitat za nesto i vratit se...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by CATCH22 View Post
    Hahaha... dobro je... ovaj put je stvarno tako bilo, believe or not. Koliko treba otic do radnje, pitat za nesto i vratit se...
    Već sam pisao
    Nedavno su mi podigli auto PRVI PUT U ŽIVOTU. U BG fino platio parking SMS-om kad se vraćem sa tepihom NEMA KOLA !!!!!!!!!! UKRALI MI KOLA !!!!!! Nazvah komunalce ne nadajući se ničemu ali rekoše podigli smo kola. Odoh ja tamo pokazah SMS kao dokaz da sam platio oni meni pokazaše slike gdje mi je jedan točak na trotoaru.
    Ošamariše me sa 150 € , pa me interesuje koliko je kod nas ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znam sta hoces da kazes. Milion puta sam ja bio "ďspravan gradjanin" kao mnogi drugi, pa i dalje nismo pravna drzava, i dalje zakon nije jednak za sve.
    Da se ne foliramo svi to znamo. E sad vise necu da placam i idem na sud, pa i da sam kriv... Radije bih pocijepao 500 no njima dao 50.
    Dakle, ako ko moze pomoci, javite kako, na osnovu onog sto je SanidPG rekao za Gintash, a ostavite me sa laznim moralisanjem. Molio bih.
    Last edited by CATCH22; 09-12-13 at 01:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    A zašto misliš da bi se stanje popravilo sa boljim putevima? Ljudi bi još brže vozili, a time bi se povećao i broj kazni.
    Slazem se 100%. Pogledaj kako se vozi od Vilusa do Perasta preko Grahova.

Quote Originally Posted by AAN View Post
    Logika ti nema veze s vezom,znaci ne smijemo imat auto put jer bi se onda auto vozilo do maxa i narod bi ginuo?kako u njemacku ne ginu?ameriku? ruse ne smijem nabrojat jer su oni posebna fela vozaca
    Ginu u Dojclandu, cak se prica a ce uvesti ogranicenje na autobahn.
    U USA je nesto drugo, 4 trake, metak, ogranicenje 70 mph...i opet ima govana.

Quote Originally Posted by AAN View Post
    Daleko sam ja od "djecaka" problem je u razmisljanju slicno tvom.Znaci po TEBI putevi treba da ostanu ovakvi?kao npr kod vezirovog mosta?Bas je bezbjedno na one uvale kocit i preko onih sina sto su iskocile ici.Da ne pominjem uvale kod markovica na most,jednu su kako tako sanirali a druga ostala,kao i vecina te dionice,al mogao bih cijelu noc nabrajat ovako...Uglavnom tebe takvi putevi znaci odgovaraju?dje iole nize auto ako predje 60 na sat mora zakacit?Logicno nema sto
    Ne, putevi ne treba da ostanu ovakvi, ali ne stoji da se gine zbog puteva. Pa i mi vozimo tim putevima svaki dan, i nismo poginuli, barem ja nisam...mozda i jesam i sad sam na nebu...neka mi neko provjeri IP adresu.
    Svaki dan vozim, u prosjeku 100 km, ako vozim koliko je dozvoljeno onda nema beda.

LOLCINA
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    6 Posts

Već sam pisao
    Nedavno su mi podigli auto PRVI PUT U ŽIVOTU. U BG fino platio parking SMS-om kad se vraćem sa tepihom NEMA KOLA !!!!!!!!!! UKRALI MI KOLA !!!!!! Nazvah komunalce ne nadajući se ničemu ali rekoše podigli smo kola. Odoh ja tamo pokazah SMS kao dokaz da sam platio oni meni pokazaše slike gdje mi je jedan točak na trotoaru.
    Ošamariše me sa 150 € , pa me interesuje koliko je kod nas ?
    U bg sa nasim tablicama ne moras da saljes sms, samo se uredno parkiras da ti se ovo za trotoar ne ponovi
    Kod nas je pauk 125

Sent from my iPad using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Slazem se 100%. Pogledaj kako se vozi od Vilusa do Perasta preko Grahova.

U USA je nesto drugo, 4 trake, metak, ogranicenje 70 mph...i opet ima govana.

Ne, putevi ne treba da ostanu ovakvi, ali ne stoji da se gine zbog puteva. Pa i mi vozimo tim putevima svaki dan, i nismo poginuli, barem ja nisam...mozda i jesam i sad sam na nebu...neka mi neko provjeri IP adresu.
    Svaki dan vozim, u prosjeku 100 km, ako vozim koliko je dozvoljeno onda nema beda.

LOLCINA

To je pitanje vise kulture voznje nego puteva. Naravno da i putevi igraju ulogu. U njemackoj nije naravno svudje bez ogranicenja, imas dionica 80, 100, 130km/h ogranicenje, a imas i one poteze dje nema ogranicenja. U svakom slucaju, u njemackoj "bez ogranicenja" pogine 4 coeka na 100 000 ljudi, a kod nas 15oro na 100 000, iako imamo 50 ogranicenje na tri trake recimo...

Tamo voze brzo i dinamicno, ali nema kuliranja u najbrzu traku, upadanja bez zmigavaca i ostalih idiotluka na put... Ne voze bezgresno naravno, ali se po saobracajnoj kulturi moze vidjet kakva je drzava... Npr ako uporedimo njemacku i svajcarsku ili holandiju na jednoj strani, italiju i rusiju na drugoj, ... jasno je o cemu pricam
    Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Stetni View Post
    ali se po saobracajnoj kulturi moze vidjet kakva je drzava...

To mi je rekao jedan amer prije 5-6 dana.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post

to zelenaši hoće da uvedu zbog zagađenja, na autobahnu se manje gine nego na drugim njemačkim putevima
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

sinoc me zaustavise i nisu mi trazili ni zimske ni ostalu propratnu opremu..

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

A zašto misliš da bi se stanje popravilo sa boljim putevima? Ljudi bi još brže vozili, a time bi se povećao i broj kazni.
    Ovo se po literaturi vezanoj za bezbjednost saobraćaja zove ''Korisnički feedback''

''Sa poboljšanjem putne infrastrukture dolazi do povećavanja brzine kretanja na tim dionicama puta, a sa tim dolazi do povećanja uslova za nastajanje saobraćajnih nezgoda.'' - a i kazni da dodam (jer je o tome ovaj topik).

E ako ovaj profesor laže, lažem i ja, ako mu je logika sje*ana - onda je i moja.
    Nisam ja protiv da se izgradi autoput (da bog da svaki nanovo asfaltirali pa nam bili kao u Njemačku), ali pored naše vozačke (ne)kulture, ni jedno nam pobolšanje puta neće pomoći.
    Ko tebe prije svega ćera da po putu punom rupa i kaskada voziš 60km/h?? Opet te molim da preispitaš svoju logiku.

Nisam osjetio potrebu da ti se pravdam, nego čisto da potkrijepim činjenicama ono što sinoć napisah. Ćaozdravo.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Policija saobraćajna kao prvo uopšte ne obezbjeđuje svojim prisustvom djelove puteva na kojima se gine. Oni stoje ušuškani na pravini recimo tivatskog polja u dijelu "naseljenog mjesta" đe noga na asfalt kroči kad neko od putnika izađe da izvrši nuždu. Oni stoje na bulevaru prema aerodromu. Na putu od Petrovca do Bara đe su 3 trake siluju vozače da voze 50-60 na sat. Takođe i prema crkvinama kada krenu ljudi iz kolona u kojima su guslali iza šlepera po ure pa kad počnu 3 trake đe se jedino može preteć i dodat gas za preticanje kamiona i šlepera eto ih da ti zamašu znakom da zaustave "obijesne" vozače. Takvih primjera ima koliko hoćeš. Ođe poenta nije da li treba da obavljaju svoj posao već kako su kreirali sistem u kojem je jedini cilj punjenje budžeta. Kazna za sajlu je čist primjer nesojskog odnosa prema vozačima u CG.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kazna za sajlu? E majku im lopovku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

trebaju nam bolji putevi ,ali ne vidim skoro da će da ih bude,bez ako neki Mrkonjić ne stavi koji eurić u đep i krene da se radi.
    Bolje je svoje jaje no tuđa kokoš.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ovo se po literaturi vezanoj za bezbjednost saobraćaja zove ''Korisnički feedback''

''Sa poboljšanjem putne infrastrukture dolazi do povećavanja brzine kretanja na tim dionicama puta, a sa tim dolazi do povećanja uslova za nastajanje saobraćajnih nezgoda.'' - a i kazni da dodam (jer je o tome ovaj topik).

E ako ovaj profesor laže, lažem i ja, ako mu je logika sje*ana - onda je i moja.
    Dok ne vidim da je to statistički potkrijepio znači da laže tj. za pretpostavke tvrdi da je istina što je sve osim naučna metoda koja bi se očekivala od jednog profesora.

recimo, ovako nešto :

http://www.hwysafety.com/hwy_montana.htm

After 4 years of no numerical or posted daytime speed limits on these classifications of highways outside of urban areas, Montana recorded its lowest number of fatal accidents on the affected roadways.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ne mogu da nađem knjigu sad, ali se sjećam, potkrijepio je to sa podacima perioda od 10-ak godina (tačne brojke ti ne mogu napisat bez knjige ipak).
    Al opet, ne možeš poredit Montanu npr. sa Cg. Američka infrastruktura a i zakoni u saobraćaju mnogo drugačiji nego naši. Koliko sam upoznat do skora po njihovom zakonu lupam, branik je morao da bude odvojen od tijela automobila, a da ne pričam o drugim propisima.
    Statistički mislim da su nam putevi na mnogo zaje*anijim lokacijama nego njihovi.
    Čak nalećeh neđe čitajući i na urbanu legendu po kojoj na svakom US putu, jedna milja puta mora bit prava za eventualno slijetanje aviona - al koliko je sad ovo tačno, toliko me i intrigira.
    Last edited by Zedd; 09-12-13 at 13:06.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

mozes li nac naziv knjige pa cu ja probat da je nadjem jer me bas zanima?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Uh davno je bilo, mislim da joj naziv nije bio specijalan, tipa "bezbjednost drumskog saobraćaja" ili tako nešto od prof. Jovanovića ako ne griješim. Ako je nađem, pišem ođe.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

E cujes price, super je ta konstatacija da uz bolje puteve se brze vozi, al daj ipak da mi ispunimo taj uslov I spasimo one koji ne voze brzo a ipak zbog puta ili cega vec dodju do te situacije da im se desi nesto
    Na kraju krajeva ako mi se vozi brzo vozicu I po losem I po dobrom putu, vrlo su male razlike, a dobar put ce mi zivot spasiti, mozda

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Znam druže da ćemo imati autoput ali za jedno 30 godina. Ladno kaskamo 100 godina za ostatkom regiona a da ne pričamo o svijetu...
    Kasnimo 100 godina za kojim zemljama iz regiona ?
    Quote Originally Posted by BanneD_1 View Post
    Kazna za sajlu? E majku im lopovku.
    Bila u neophodnu opremu od kako je svijeta
    Last edited by Rakun; 09-12-13 at 17:11.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

makse ko zna koliko je samoubistava spriječeno zato što je nema u većini auta

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    makse ko zna koliko je samoubistava spriječeno zato što je nema u većini auta
    Hahahah brao , ne mogu rep vise da dajem

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Sate sate sate

Page 344 of 876 FirstFirst ... 244294334340341342343344345346347348354394444844 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)