kako mrzim kad mi stigne stvar, a u postu po tracking broju nije evidentirana... :mad:
odakle je porucena ta stvar koja je putovala 3 mj.?
Nije direktno poručena stvar. Nakon toga posta sam pisao da je to baterija za tablet koju su mi poslali pošto sam im dao lošu ocjenu za proizvod![]()
Na greškama se uči, pa evo da podijelim jedno moje negativno iskustvo. Čekah jednu pošiljku iz UK preko mjesec dana, pa otvorih case i tražih refundaciju. Prodavac na to predloži da mi ponovo pošalje pošiljku umjesto refundacije i ja pristadoh. Međutim, kako je opet prošlo više od mjesec dana a pošiljka opet nije stigla, ja se opet javih prodavcu i opet zatražih refundaciju. E sad, po novome je opcija refundacije u PayPal-u dostupna 45 dana, znači prodavac pronađe transakciju i klikne na refund i meni uskoro stignu pare. I to funkcioniše bez problema. Ali kad istekne 45 dana, onda se gubija opcija refund i onda prodavac može da uplati kupcu pare direktno koristeći email adresu, nevezano za bilo koju prethodnu transakciju, znači ne kao refund nego kao neka random uplata. U mom slučaju je kvaka u tome što ja imam PayPal account kobajagi u Hrvatskoj, a Hrvati mogu da primaju novac na Visa karticu izdatu u Hrvatskoj, a ja imam registrovan Mastercard. I tako ostadoh i bez pošiljke i bez para. Prodavac je navodno probao da mi uplati ali dobija poruku da ne može jer mi nalog nije podešen da prima pare, a ja ne mogu da ga podesim jer mi traži Visa karticu.
Naravoučenije - ako pošiljka ne stiže, ne čekati da prođe 45 dana nego otvoriti case nekoliko dana ranije i ne pristajati ni na šta drugo osim na refundaciju. Dakle, refund fercera, uplata mimo refunda ne fercera.
Mislim da ti je resenje ovaj entropay VISA virtuelna kartica.
Kao što sam i obećao, detaljan post vezan za online kupovinu satova - https://forum.cdm.me/showthread.php?...19#post3531919
Ako što treba, tu sam da pomognem![]()
Peking
Aha, imam neki sajt koji izbaci lokaciju, pa pise PEK blizu srbije![]()
Znaci kad je u Pekingu, bi li trebalo brzo da je kod nas?
Imam jedno pitanje,imam 3 paketa u mailbox na shipito,i sad ocu da ih posaljem ovamo,placam li carinu ako im je ukupna vrijednost veca od 150e? Svaki pojedinacno kosta manje od 150.
Na tebi je da popuniš carinsku deklaraciju koju ovi iz Shipita zalijepe na paket. Ako napišeš da vrijedi manje od 200$ (~150€) i dodaš da je gift, nećeš platiti carinu, provjereno
Vidi da li ti se isplati da sva tri paketa spojiš u jedan (ako su u Nevadi ili Oregonu), da bi uštedio na poštarini. Ne znam samo kako bi valjalo popuniti deklaraciju u tom slučaju, jer će paket gabaritno biti poveći i sumnjiviji našoj carini...
Da, oni to salju u kutiju 26x13x13 incha,a ukupno je sve tesko 4kg,i oznacio sam tamo da uklone original kutije kad prepakuju sve u jednu,i na tu kutiju naznacena vrijednost mora biti manja od 150e,ako sam dobro shvatio?
Bravo, to je to. Mada, čini mi se da ne mora da bude u toj najvećoj kutiji, ima da se označi opcija da veličina kutije bude najmanja moguća a da u nju stanu svi tvoji paketi.
Imadoh juče dva paketa u Nevadi, sa ukupnom vrijednošću od 540$Ali se nisam usudio da ih objedinjujem, no ih poslah odvojeno...
Last edited by Blade Runner; 05-12-13 at 19:35.
trebao sam nesto poruciti preko aliexpress-a, pa vidim da u free shipping ponudi ima swiss i sweden post,
interesuje me da li je ko narucivao sto preko njih i koja je od te dvije brza/pouzdanija?
Swiss od 15 do 25 dana(al obično 15). Sweden nisam proba. Ali pazi, ja sam skoro sa alija tako naručio i odaberem swiss da bih posle par dana vidio da je ovaj poslao to sa kineskom. Kad sam ga pitao, naravno standardno stiće ne brini, sve je to ok. I onda malo smiješno bi, swiss ne radi dostavu iz ovog grada(tako neki odgovor). Znači i to koriste da te navuku da kupiš.
kakve su fleške sa tinydeal ili deal extreme? jel imao ko problema? jeftine su prilično kako vidim. ja sam memorijske naručivao ranije i vazda su bile ok pa zato pitam.
Ja kinesku bateriju sa Deal Extreme-a, bolje drzi od originalne HTC.
Znam da nema veze sa fleskama ali eto... Ionako je sve kinesko danas, samo brend dodatno placas![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Nakon placanja proizvoda cekao sam 12-13 dana i covjek ne salje porudzbu. I sad mi kaze kao da nema na stanju i da izaberem opciju 'buyer duplicated your order' da bi me refundirali. Oce li nesto da prevari?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Neka ne prdi nego neka otkaže pošiljku i vrne pare. I zaprijeti da ćeš pokrenut dispute.
Ako to uradis, onda prodavca nece smarat sajt i ostace mu rejting, jer si prihvatio gresku na sebe, ali ce ti se refundirat.
Ali ja nema sanse da bih mu to ucinio.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
imam problem.
drugu pokusavam da narucim nesto sa bb.com-a ,popunim sve kako treba ali me konstantno vraca i javlja 'ERROR
- Please verify your card information is correct and try again.
'
Nije poslat bio proizvod, nisam ga poslusao stavio sam da nije poslat proizvod jer ga nema na lageru. Sad koliko se ceka na refund?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks