misevidize li se sto?
![]()
Ок, престаните сви да се бавите бодибилдингом јер би вас неко ко тренира бокс 20 година претукао.
Зар не мислите да је мало дебилно упоређиват' двије тотално различите ствари?
Исто ка' да кажеш браћи Кличко да би их Брајант одра' да играју 1 на 1 баскета...
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
misevidize li se sto?
![]()
5000 6000 kila
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Treba je ovoj dvojici da uleti neko iz zagorica sa nozem pa da vide oni teretanu i poluge...
f6
Radi se o prici izbjegavanja rada cucnjeva i mrtvog dizanja i cuvanja kicme...tako je pocelo...Noge neko lakse nego teze moze da napuca u zavisnosti od genetike... Imam druga kojem su sve particije plafon, pominjao sam ga na ovom topiku i stavljao slike ranije, 95kg suvih misica na 1.83cm visine. Al kvadriceps i listovi su mu genetski loša particija, znaci radi cucnjeve sa 180-250kg...i tu su mu na granici da su ok za njegovu gradju, tako da sumnjam da je u vecini slucajeva sa 25 kila priblizno efikasno kao sa 60-80-100++
Ovo pričam jer ovaj baja sa klipa pije All Kinds of Juices...tako da moze radit s 10 kila il sa 100 ima da raste ko lud![]()
Pravo da ti kažem jutros mi se digaaa baš...baš GAINzz
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Hvala kvadricepsima, jer oni ne umiju da lažu. Po njima nepogrešivo znam ko je na sokićima.... Mogu da elaboriram, ali ću prethodno da patentiram teoriju.
a pustite te price giganti,superserije i cuda,nema noga bez jakog cucnja!a to sto pedja fura tu neku svoju pricu i sto se preporucuje jedna misicna grupa samo,znaci 5,6x nedeljno teretana,naturalcu..nidje veze.
svaka vjezba je rizicna za neki dio,uzmi da radis ez pregib za biceps sa 60+kg pa ces vidjet sto ce ti se desit..znaci tehnika,samo tehnika i nema straha od povreda i cuda.
ne znam ko spomenu da mu je drug bas dobro gradjen ali ne radi zadnje rame,znaci ide u zesci disbalans,mozda mu sad to ne smeta,ne primecuje,ali malo kasnije vidjece.ovo je sport gdje se pokusava ostati na duze staze..bes ti to kad treniras 5,6god i dodjes u situaciju da ne mozes dici nista teze od 10kg,lose.
inace ovo sto je rekao @emp amin.
mene cekas je li,ee!
slobodno pici sa fbw,to je odlicna stvar vjeruj mi.to sto je nas narod malo zaostao i sto se trenira takko kako se trenira,to je druga stvar,ne treba se trudit ispravljati krive drine
sto se ponavljanja tice,nekoliko prvih mjeseca glavne liftove radis od 6-8 ponavljanja,u nekih 4-5seriija.ali nemoj da ides onu kao 'piramidu',mada ni to ne rade kako se inace radi ovi strucnjaci sto se drze splita.evo ti primjer,uzecemo sq kao vjezbu;
warm up:
2x10x60kg
1x5x80kg
radne serije:
5x8x100kg
eto kako bi trebalo da ti izgleda,normalno ti kilaze po svojim mogucnostima.
ali kad pocnes tih 5 radnih serija,stavis tu jednu kilazu i zavrsis sa njom!
na pomocnim vjezbama ides 10-20ponavljanja,ali forma mora da je besprekorna!
A tebe...ti si mi omiljeni BB mudrovan
to mu ga dodje po 8 serija po vjezbi, po 32 serije za compound vježbe (8serija po vjezbi, zagrijavanje uračunato), još 10 serija za dvije izolacije - pomocne vjezbe, svaki dan... grdilo
mozda skratim malo priču, al da će me okinut sigurno oće
Znaci ne mijenjam kilazu, oke
Naucio sam se ja manje vise da osjetim jesam li odradio kako treba koji misic, i za koji mi treba vise, za koji manje napora da ga pogodim fino...pump i burn i toThanks on your advice!
I'm gonna make all kindZ of GainZ:
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Ajde da postavim jedno pitanje na koje sam od 20 osoba dobio 20 različitih odgovora,
-kad radim grudi u teretanu, je li bolje 4-5 serija 10-15 ponavljanja sa nekom kilažom kojom to mogu da izvedem i da se opet isforsiram ili 3 serije 6-8 ponavljanja sa znatno većom kilažom(da jedva mogu pravilno odraditi)
neki tvrde da se većom kilažom a manjim ponavljanjima stice masa i brze rastu grudi a sa više serija i ponavljanja definicija,a neki obrnuto, i još sam neke teške gluposti čuo tako da sam izgubio orijentaciju, neki govore da treba dosta šire da se uhvati nego što je širina ramena za bolji efekat , neki da treba malo više od širine ramena itd... znate to, svako ima svoje mišljenje.. zna li neko "pravi" odgovor na ovo pitanje ...
ovaj ima interesantnu teoriju, zvuči logično ...
Last edited by Miracle; 07-12-13 at 10:58.
:eagerness:
emp pa gdje si do sad covjece!ne mogu sam da bijem bitku protiv ovih guruuua
@miracle
pa raditi osnovne vjezbe +15 ponavljanja je nepotrebno.
e sad raditi od 4-6 ili od 8-12,sve ima svoje..ne mogu ti reci bolje je jedno nego drugo,jer je povezano i ide jedno uz drugo.bitno je napraviti program,tj neki ciklus,periodizaciju treninga,a to i nije bas lako nekome ko je pocetnik.
moj neki savjet ti je na te osnovne vjezbe 4,5serija-8ponavljanja,ali veliki akcenat na tehniku!! naravno tu mora ici i mind-muscle,ali to ste stice godinama..
pogledaj klip koji je postavio emp,mada i oni su westovci,tehnika i nije bas bb,ali je sigurno xxx puta bolja nego od te koju ti objasnjavaju ti koje si naveo.
Eo najkul knjiga, anatomija misica i vjezbi i mnogo korisnih info. A must have za svakog ko trenira, pogotovo ko ide u gym (da ne kazem bavi se BBuildingom)
Strength Training Anatomy 2nd Edition.pdf
![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Hvala za ovu knjigu!Konačno nešto kvalitetno za promjenu, jer većina bodybuilding sajtova ne valja boba.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Nema na cemu, odlicna je stvar...Vidim momcici po teretanama ne umiju ni da disu pravilno, a kamoli da rade vjezbe...Motaju npr neku kombinaciju Press-a i Fly's-a (razvlačenja) sa bučicama, nesto
uvrću rukama gore dolje, i sl...
Neki prihvate savjet, neki rokaju...uglavnom vidim najbolje je svoj posa![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
ma, ne arnold press je ok, nego oni grudi ovako rade, vrte gore dolje rukama...a kod dumbell press-a i kod dumbell fly's-a stoji jedan položaj bucica, pa ili potiskujes, ili razvlacis i vraces...a ne neko motanje...
valjda im je tako lakse jer vise rade ramenima i tricepsom, a grudi ne dovaće to nikako...da mi je znat ko ih to nauči![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
a sto radi loverclockernapravi covjek od sebe experta,a nije ni krocio jos u teretanu :P
ta vjezba se radi radi KAO vece aktivacije pectoralisa,i tu rade grudi isto kao kod pressa,ali to raditi je nepotrebno,tj nece doci do vece aktivacije pekova.
ne pravim se ja ekspertom...pričam što znam, isto kao što su meni pričali neki drugi...do duše dobar dio je čitanje knjiga, članaka, sajtova, foruma, gledanje filmova, i neko logičko rasuđivanje ;p
u teretane sam ukupno bio 7-8mjeseci, al zadnjih 10godina idem na razboj, vratilo, i te parkaške rabote...tako da sam još onda počeo sa prikupljanjem znanja.. Nemoj da se ljutiš, ti si glavni ođe....za sad![]()
![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
nabodi ga![]()
odo u teretanu nidje tegova jutros, reko sto je ovo, kazu pojavio se neki momak vele luverklokr se zove, sve odnio iz svih teretana malo mu za rad ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Predlozite neki whey protein da uzmem, i dje je to najbolje u pg uzet?
“people will judge you on what you can build, not what you destroy"
Eo sam završio sad sa treningom, kazu ne valja preko 9 sati u teretanu...idem da izbiEm nekog, a vi bečnite vid:
-->*-TRIATLON PG!-*<--
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks