Page 341 of 877 FirstFirst ... 241291331337338339340341342343344345351391441841 ... LastLast
Results 8,501 to 8,525 of 21904

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Razboljeva se zivi svijet od mnogih drugih stvari umjesto od razlike u zagadjenju izmedju voznje auta sa svjetlima i voznje auta bez svjetala.
    Ako ti je do zagadjenja, najbolje ukinut motorna vozila na nivou CG. Tek ce onda doc do razlike. A sto cemo sa zagadjenjem iz Cro, Alb, BiH - ako oni ne prekinu da zagadjuju dok se mi grcamo u zagadjenju ?

Ne razumijem ovo potenciranje na zagadjenju zbog voznje sa upaljenim svjetlima. Nema zagadjenja ako se vozi bez upaljenih svjetala ? A klima u kolima ? Muzika u kolima ? Ventilatori za motore ? Grijanje retrovizora ? Brisaci ?

Vratit konjsu zapregu i inisistirati na vozilima na konjske/magarace/covjecje misice!
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ti izgleda ne razumiješ što znači zagađenje na ukupnom nivou... ako svi ostali faktori ostanu isti (a ostaće) zagađenje će biti veće, ne znam šta predlažeš da se zabrani korišćenje klime(to tek ugrožava bezbjednost jer vozači od vrućine gube koncentraciju), muzike koja troši smiješno u odnosu na svjetla a ovo ostalo što je neophodno da i ne pominjem? Onda što ćemo sa situacijom što se na dosta auta pogotovo glibavih po danu ne razaznaju štopovi od farova (tj. premala je razlika) pa onda dolazi do čukanja jer ne vidiš da je vozač ispred tebe zakočio?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Pa to se moglo zakonom fino urediti. Da je obavezna upotreba svijetala pri slaboj vidljivosti(magla, kiša) a ne da moramo paliti svijetla na 50 stepeni. Isto važi i za zimsku opremu. Zašto bi ljudi na primorju trebali imati zimske gume kada im padne snijeg jednom u 5 godina? Ako žele da idu na skijanje, obavezna im je zimska oprema i tačka.
    Ja smatram da je u Crnoj Gori više nego neophodno imati zimske gume...doduše, ne možda baš datum precizno odrediti, je ove godine je bilo 25 stepeni kad je zakonski bilo obavezno imati zimske gume, ali svakako ih staviti zato što ako zimi ideš od PG do CT zimske gume ti trebaju, ako ideš do NK - trebaju, ako ideš u KL trebaju...evo tu do Studenoga-trebaju, do Kuča-trebaju....vala, teško da ima ijedan Crnogorac koji ama ba nikad ne ide iz primorskoga grada ka PG (mora proć ili Sozinu ili Cetinje) ili iz PG ka primorju ili ka sjeveru...ako ništa barem ka svome selu a u moje selo, tu 10 km od PG od 4 popodne je led do zore!
    Naš narod je vrlo nedisciplinovan i znam da gume oćelave da im se žice provide, a oni i dalje voze...e sad ako ništa drugo, moraju barem dobru gumu imati! Dopadalo vam se ili ne, dobra guma na autu je mnogo veća sigurnost i bezbjednost pri vožnji! I ja sam za, ne zato što branim policiju, nego zato što smatram da je bezbjedno...a kad smo kod policije, ja nikad nijesam diživjela neprijatnost ili bezobrazluk od njih a nije da me nijesu zaustavljali...bilo je i opraštanja i plaćanja, ali sam bila kriva i nemam što da se žalim!

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Poznato je da određeni članovi CDM -a imaju iznadprosječne sposobnosti opažanja i vida, a refleksi su im neutrenirani a ipak blizu vrhunskih vozača formule jedan. Da oće mogli bi uspjeti, ali neće jer ne mogu da ostave forum.... Slava im.
    hahahahhahaahahahhahhaha
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

problem je i u tome sto ljudi kad stave zimske 90% njih ih vozi preko cijele godine a ljeti su one velika opasnost (pregrijavaju se itd.) a mnogo je bezbjednije udariti po snijegu i ledu sa 20 km/h sa ljetnjim nego izlecet negdje 90 km/h zbog zimskih...bez obzira sto bi se ovo prvo 20 puta cesce desavalo

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,096
    Thanked in
    2,322 Posts

U pg ne znaju po kiši voziti, ne po snijegu...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A zašto komunalna policija jednom za svagda ne rašćera i kazni likove koji se parkiraju ispred telekomove zgrade pred semafore? Ja ne pamtim da sam ikad ušao u tu traku da nije bilo 5 kola parkiranih sa upaljenim žmigavcima.

Ono je katastrofa. Jos se parkiraju ispod jebenog semafora pa ne znas da li je parkiran ili ceka zeleno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    U pg ne znaju po kiši voziti, ne po snijegu...

U PG ne znaju a voze ni po suvom, a kultura vozaca je nula.

Pricam prije neki dan sa jednim amerom (radi u US embassy u PG), kaze "kada sam dosao u CG medju prvim stvarima koje sam trebao da vidim je bila kultura u saobracaju. Jos je nisam vidio".
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ono je katastrofa. Jos se parkiraju ispod jebenog semafora pa ne znas da li je parkiran ili ceka zeleno.
    U PG ne znaju a voze ni po suvom, a kultura vozaca je nula.

Pricam prije neki dan sa jednim amerom (radi u US embassy u PG), kaze "kada sam dosao u CG medju prvim stvarima koje sam trebao da vidim je bila kultura u saobracaju. Jos je nisam vidio".
    Ako si ti onaj momak crni sa naocarima sto vozi bmw peticu sa tablicama sony d onda nemoj pricat o kulturi. Redovno te vidim vraces se iz tuzi prema pg oko 3 sata popodne. Kad god te vidim pricas na tel. pretices onamo kod stocne na punu. Danas ti je auto bilo parkirano ispred volija na stari na ona 2 mjesta sto su oznacena za invalide. I to si se parkirao na sredinu tako da si zauzeo oba.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Ne znam moze li iko povjerovati da su ga kaznili??
    A pazi ovo, znaci da su dignuli auto 120e, znaci sve i da su kaznili, sto nisu, izvukao je 60e, jer bi nekom nesretniku digli auto bez puno premisljanja

Sent from my Nexus 4
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Astra01 View Post
    Ako si ti onaj momak crni sa naocarima sto vozi bmw peticu sa tablicama sony d onda nemoj pricat o kulturi. Redovno te vidim vraces se iz tuzi prema pg oko 3 sata popodne. Kad god te vidim pricas na tel. pretices onamo kod stocne na punu. Danas ti je auto bilo parkirano ispred volija na stari na ona 2 mjesta sto su oznacena za invalide. I to si se parkirao na sredinu tako da si zauzeo oba.

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Ne znam moze li iko povjerovati da su ga kaznili??
    A pazi ovo, znaci da su dignuli auto 120e, znaci sve i da su kaznili, sto nisu, izvukao je 60e, jer bi nekom nesretniku digli auto bez puno premisljanja

Sent from my Nexus 4
    Ovoga frajera su cak zvali na telefon, da bi preparkirao auto. Meni ili tebi (dobro, meni ne ali...) bi nosili auto, bez pitanja.
    I primijetio sam, zure maksimalno da ne bi dosao vlasnik.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ti izgleda ne razumiješ što znači zagađenje na ukupnom nivou... ako svi ostali faktori ostanu isti (a ostaće) zagađenje će biti veće, ne znam šta predlažeš da se zabrani korišćenje klime(to tek ugrožava bezbjednost jer vozači od vrućine gube koncentraciju), muzike koja troši smiješno u odnosu na svjetla a ovo ostalo što je neophodno da i ne pominjem? Onda što ćemo sa situacijom što se na dosta auta pogotovo glibavih po danu ne razaznaju štopovi od farova (tj. premala je razlika) pa onda dolazi do čukanja jer ne vidiš da je vozač ispred tebe zakočio?
    Definitivno - vuces za jezik.

Govorio sam o zagadjenju - ako upaljeno svjetlo u toku voznje zagadjuje vise nego auto koje vozi bez upaljenih svjetala, onda da bi smanjili zagadjenje treba sve da se iskljuci u kolima (muzika, grijanje/ladjenje, el.podizaci prozora, grijaci stakla i retrovizora, brisaci). Pa cak i sam auto mislim da bi trebalo ugasiti. Ipak, auto sam po svojoj definiciji, na pogonu koji radi na principu sagorjevanja - zagadjuje.

Cek, pominjes koncetraciju zbog koje treba imat upaljenu klimu ?? Oj, ti si opasan zagadjivac. Ne smijes ovdje da vozis. Klima vuce daleko vise goriva nego sva svjetla upaljena zajedno. I onda jos kad upalis svjetla, pitam se kako auta uopste idu - sve drugo radi i vise zagadjuje nego kad auto ide.

A situacija u tunelima, kako bi tek neki vozaci koji super vide vozili bez svjetala kroz nase tunele...
    Za stopove - kako je vozilo proslo tehnicki ? Ko je pustio vozaca da vozi auto a da nije naucio istog vozaca da obidje auto prije upotrebe isotg? Isti princip kao da ide vozilo sa neispravnim kocnicama bi trebalo primjenjivati na vozace koji voze kola sa neispravnim stop svjetlima.

Ili prateci tvoju logiku, svjetla trose vise goriva i upotreba istih vise zagadjuje - treba samo stavit jednu sijalicu od 1.5W u jednu svjetlosnu grupu, a iz svih ostalih svjetlosnih grupa izvadit sve sijalice (pozicije, maglenke, rikverc, stop). Slozit ces se, samo 1.5W ne utice puno na potrosnju i zagadjenje. Zar ne ? I to jos ako samo pipkas papucicu za kocnicu .

(Hehe-sarkazam na vidjelu)
    Last edited by Njivice_Orano_Nepreorano; 07-12-13 at 06:23.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Klima i to ostalo što si naveo itekako imaju svoju svrhu, upaljena svijetla po suncu nikako. Dobro nisi pomenuo da treba PC da ugasim jer i on troši struju.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Uopste se ne slazem sa tobom da upaljena svijetla po suncu "nikako" nemaju svrhu.

Ocigledno vidis i kroz parkirane automobile, imas senzore na svakoj raskrsnici, vidis iza zadimljenih "Zaton" i slicnih buseva i kamiona - i onda svjetla ti naravno ne trebaju.

Nismo svi tako opremljeni.

Lights - ON!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Parkiraš li to Fabia na mjesto za invalide života ti? Tj. na mjesta?
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

imam dobar vid, a ti koji ne vide iza zadimljenih autobusa neka batale sa voznjom, meni to zamisli nikad nije zasmetalo bar sto se vidljivosti tice...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

Quote Originally Posted by Astra01 View Post

Sve razumijem, ali dva parking mjesta ;-)

Poslato sa pisaće mašine
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cuva mjesto za kolegu

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Meni smeta selektivna pravda jer je ona oličenje današnje pravde u CG. Smeta mi što se donose zakoni koji tobože imaju za cilj bezbjednost u saobraćaju a zimske gume na primorju sa kojima voze ljudi su veći rizik na temperature po kojima se vozi nego ljetnje gume. Zakon je trebao biti drugačiji za obavezu zimske opreme u vozilu ali njima to nije bio cilj. Cilj je bio žestok namet na građane koji moraju kupovati papreno skupe gume koje su nerijtko prosječna zarada u CG. Od prosječne zarade u CG oduzmi koliko para ljudi daju za kredite, za klepanje preko računa za struju koje im je uvela ova vlast da bi mi plaćali KAP-ove dugove, oduzmi razne namete, potrošačku korpu od 800 eura pa viđi kakva im je računica i koje su im namjere.
    Što je Direktore, nemaš muškosti da javno kažeš što misliš pa ovako iza nick-name istjeruješ pravdu po foruma i pišeš negativne reputacije uz komentar "ne kenjaj"...hahahahahaha ne vjerujem kakvih likova se ušunja ovdje....što da ti kažem, kad budeš policajcu rekao ovo što nama ođe o njima napriča, ispoštovaću da si čovjek sa stavom....ovako si samo lik bez...ako ti veliš da je podržavati zakon da se takvi kao ti dovedu u red, a dovedu se jer vidim strecaš čim si ovako frustriran, jednako što i podržavati DPS, tvoj problem
    mada postoji mogućnost da moraš da glasaš za DPS od straha pa ne znaš đe udaraš...što znam
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Meni prikačili kaznu za parkiranje u prolazu preko puta profesorske zgrade, nisam se dugo zadržavao a pošto je bilo dosta vozila u tom redu i jedno slobodno mjesto učinilo mi se pogodno za parkiranje, s obzirom da nema znaka i da nije javni put već prolaz, da li je pametno da se žalim i po kom je osnovu ova kazna? Sa prekršajnog naloga se ništa ne da protumačiti jer je naškrabano, samo se jasno vidi da treba platiti 60e. Evo i slika, otprilike sam bio parkiran na mjestu poslije ovog forda.Click image for larger version. 

Name:	picture-2343.jpg 
Views:	162 
Size:	11.1 KB 
ID:	115298

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

eto i znaka u sredini tog zelenila, ako je znak ovaj, nemaš se što žalit,

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Što je Direktore, nemaš muškosti da javno kažeš što misliš pa ovako iza nick-name istjeruješ pravdu po foruma i pišeš negativne reputacije uz komentar "ne kenjaj"...hahahahahaha ne vjerujem kakvih likova se ušunja ovdje....što da ti kažem, kad budeš policajcu rekao ovo što nama ođe o njima napriča, ispoštovaću da si čovjek sa stavom....ovako si samo lik bez...ako ti veliš da je podržavati zakon da se takvi kao ti dovedu u red, a dovedu se jer vidim strecaš čim si ovako frustriran, jednako što i podržavati DPS, tvoj problem
    mada postoji mogućnost da moraš da glasaš za DPS od straha pa ne znaš đe udaraš...što znam
    Ne raspravljam sa dvorskim pevaljkama. Ispod nivoa mi je.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

A ono nema, al se zali u svakom slucaju

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    eto i znaka u sredini tog zelenila, ako je znak ovaj, nemaš se što žalit,
    Gornji je stop a donji znak je zabranjeno skretanje u lijevo.

Page 341 of 877 FirstFirst ... 241291331337338339340341342343344345351391441841 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)

1. E_K_V