Page 340 of 877 FirstFirst ... 240290330336337338339340341342343344350390440840 ... LastLast
Results 8,476 to 8,500 of 21902

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    1. Mora da radiš kao savjetnik u vladi pa znaš odakle idu pare na regisraciju.

2. Napisao si da je zakon prepisan iz Skandinavije i ja ti naveo Portugal i Italiju kao dvije nabogatije članice Skandinavije.Možda misliš da sada napolje ima 50 stepeni? Ili možda misliš da ima više od pola godine 50 stepeni?

Pod 3 i pod 4. nemam namjeru da objašnjvam jer već jesam.
    Samo bih htio da konstatujem da sa lošim putevima idu i manja ogrnaičenja, dok bi ti recimo postavio tamo đe je 60km/h recimo 80km/h jer recimo tvoje auto to može podnese. To je tako sebično kada čujem od ljudi...

Inače ne miješaš strance u ovo, ne brini ti, većinu kazni i punjenja budžeta idu od usijanih glavica iz Crne Gore sličnih tebi.
    1. Ne radim tu đe misliš ali jedno znam(a vjerovatno i ti ali se praviš naivan) pare koje dajemo kroz razne namete ne idu đe treba da idu jer da idu bilo bi lako uočljivo i imao bi argumente da potvrdiš da sam u krivu. Uostalom odakle pare državnoj administraciji na sva ova nova silna auta koja su kupili u vrijeme kada je kriza i treba da se štedi. 6 miliona eura su potrošili za nova auta. Zapitaj se odakle te pare.

2. Ja sam napisao da je izvorno zakon prepisan iz zakona Skandinavskih zemalja o čemu su i pisali ranije u dnevnoj štampi. Tvoje provokacije da ja mislim da je Portugalija u Skandinaviji ostavi za drugog. Nije zakon iz Portugalije Sveto pismo pa da se moramo kopirati već racionalne djelove primijeniti a što ne odgovara našoj zemlji izmijeniti i prilagoditi.

3. Na dionicama prema sjeveru recimo postoje djelovi koji nisu "uzurpirani" krivinama i na kojima poslije guslanja od 60 na sat je prirodno da bude brzina dozvoljena veće od onih na dionicama đe su krivine. Ali tako nije, već su postavljena ograničenja identična onima đe su krivine, neravnine i slično. Isto važi i za primorje đe ne znam koliko km ima da postoji ograničenje veće od 60.

4. Pomenuo sam strance jer sam skoro čitao koje su zamjerke imali stranci koji su dolazili u CG kolima. Veoma spora vožnja i mrcvarenje na žaropeku, nedostaak javnih toaleta pored puteva, klupa pored mora za odmor turista itd. Moja glava nije usijana, ne divljam odavno sa vožnjom ali mi smeta što ako želim bilo đe poć po CG osim do Nikšića, moram da vozim satima zbog navedenih ograničenja koja su na većini mjesta naknadno postavljena a na kojima može da se ladno vozi 80 na sat .
    Last edited by Director; 05-12-13 at 14:39.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Billy Hills View Post
    Evo ti onda jedna adekvatnija usporedba. Te zakone na koje si se obrušio (i u čemu se potpuno slažem s tobom, sve što si napisao o tome je ispravno) su donijeli isti paraziti koji su donijeli i zakone o haračima na plate, na brojila za struju, telefone, itd.

I ti pođeš u banku da podigneš platu, i izvrijeđaš onu radnicu tamo za šalterom što ti je dala 20 ili 30 eura manje? Ili kažeš onoj radnici u Telekomu da je smećarka jer ti je na računu naplatila taj dodatni euro?
    Nameti koje si naveo su čista pljačka. Ja za razliku od mnogih takve stvari oslovim pravim imenom. Ne ćutim i ne dodvoravam se nikome braneći iste. Radnica na šalteru nije isto što i saobraćajac. Nameti koje si naveo podjednako važe za sve i svima se odbijaju za razliku od učesnika u saobraćaju koji ako su CG/MN mogu da prolete kroz crveno nekažnjeno(kao što sam juče gledao na raskrsnici kod tološke šume) ili ako si nečiji sin onda ti vrate dokumenta dok one koji nemaju leđa kažnjavaju. To je selektivno primjenjivanje zakona i zastiđe je i gadluk i smećarenje. Zakoni se primjenjuju selektivno i to je sistem u kojem pravda ne stigne svakoga. Neko može da ne plaća porez, da ukrade, da diluje. A nekome se pišu kazne zbog sajle. Postoje ljudi koji vide takve stvari u društvu i javno kritikuju a postoje oni koji ne smiju da zucnu o tome.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Pušti čoeka, vidiš da je on "većina stranaca" pa zna iz prve ruke...
    Potrudiću se da nađem taj članak sa primjedbama stranaca koji su u CG dolazili kolima i koji su nabrojali sporu vožnju zbog ograničenja između ostalog. Koliko god klima hladila, veoma je iscrpljujuće voziti 60 na sat, pa doći do Jaza đe te sačeka kilometarska kolona do Budve, pa do Bečića, pa do Bara je uglavnom svuđe 60 na sat ograničenje... A policije nema niđe da reguliše saobraćaj ne daj Bože. Sakriveni su iza žbunova da fataju ko je takao gas...

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Šta ćemo sa ostalih 10 mjeseci kad nijesu temperature po 60c...? I sa ostatkom CG...? Znaš valjda da i ovo dvoje postoji...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Pa to se moglo zakonom fino urediti. Da je obavezna upotreba svijetala pri slaboj vidljivosti(magla, kiša) a ne da moramo paliti svijetla na 50 stepeni. Isto važi i za zimsku opremu. Zašto bi ljudi na primorju trebali imati zimske gume kada im padne snijeg jednom u 5 godina? Ako žele da idu na skijanje, obavezna im je zimska oprema i tačka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

direktore, po meni sve što si napisao si 100% u pravu. ali za kreiranje zakona ti ne može bit kriv saobraćajac, može bit samo kriv za nesprovodjenje ili selektivno sprovodjenje istog, tebi i meni može jedino bit krivo što je pustio petra, marka, janka, a ja i ti smo kaznu platili. a kako sam ranije naveo, ima njih dosta koji bi možda radili svoj posao savjesno do kraja, ali im ne može bit.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Neka oni pišu kazne za divljanje(ali uglavnom takvi što divljaju imaju leđa) ali svaki saobraćajac koji traži sitnicu da bi nekog kaznio u današnje vrijeme je sve najgore što mogu napisati da smijem. Posebno za situaciju koju je neko prenio da mu je pisana kazna zbog neposjedovanja sajle za vuču. E jad ih vukao.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

1. Mora da radiš kao savjetnik u vladi pa znaš odakle idu pare na regisraciju.

2. Napisao si da je zakon prepisan iz Skandinavije i ja ti naveo Portugal i Italiju kao dvije nabogatije članice Skandinavije.Možda misliš da sada napolje ima 50 stepeni? Ili možda misliš da ima više od pola godine 50 stepeni?

Pod 3 i pod 4. nemam namjeru da objašnjvam jer već jesam.
    Samo bih htio da konstatujem da sa lošim putevima idu i manja ogrnaičenja, dok bi ti recimo postavio tamo đe je 60km/h recimo 80km/h jer recimo tvoje auto to može podnese. To je tako sebično kada čujem od ljudi...

Inače ne miješaš strance u ovo, ne brini ti, većinu kazni i punjenja budžeta idu od usijanih glavica iz Crne Gore sličnih tebi.
    Samo nesto citam sta pises ti i pojedinci odje, hoces mi reci odakle ti obraz da branis drzavu I policiju kada samo slijepac ne vidi koliko su zli I koliko patnje nanose ovom narodu.
    Pa zar si toliko neobjektivan da ne zelis da priznas da sve sto rade ne rade zbog nas vec zbog novca I lopovluka.
    Pitas njega dje idu pare od registracije, aj ti odgovori onda na to pitanje??? Ne idu sigurno u poboljsanje saobracajne kulture, unapredjenje infrastrukture itd.
    Kazes sto su krivi saobracajci, pa kako nisu krivi, nisu to roboti, znaci prvo si covjek pa onda policajac, I ako imas mozak I oci I zaustavis nekoga I vidis da bi mozda bilo ljudski pustiti ga jer mozda ce mu te 60e kazne biti poslednje u mjesecu, zar to nije u redu? ALoooo sajla za vucu, majku im u majku bezobraznu *****
    Last edited by zvoncica; 06-12-13 at 20:59.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Zakon o obaveznim dnevnim svijetlima je potekao iz Skandinavije, tacnije Svedske... tamo se on primjenjuje od '77e. Kasnije je EU donijela direktivu o obaveznim dnevnim svijetlima, zato se i ugradjuju na vozilima stedljive LED sijalice. Kroz EU se uopste ne spovodi taj zakon apsolutno, npr nedje vazi samo u zimskom dobu, nedje na ruralnim putevima, nedje ako imas starije auto te nece kazniti - kao u austriji... ko se vozio okolo po evropi mogao je da primijeti da ne gore svima svijetla stalno.

Kad nas se zakonodavac-drzava odlucio za varijantu koja ce najbolje napunit budzet, da im je stvarno stalo do bezbjednosti mogli su to da uvedu samo za zimsko doba ili ruralne puteve...
    Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Uzeću primjer Njemačke

Tako je po novom zakonu od 6. Novembra zimska oprema obavezna u slučaju snega, utabanog snega, bljuzgavice, poledice, mraza i uopšte u slučaju svih padavina snega ili leda.
    taj primjer je sasvim OK, ovo kod nas je kao da te obavežu da nosiš kondome jer ti može ispanut prilika..a i ne mora
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by radza-madza View Post
    složio bih se pomalo u svemu...jes malo klinački da se iskače iza žbunja i međa sa radarom to sve stoji...Ovim putem oću da pomenem nas vozače...Ja ne znam šta je nejasno narodu i đe vi kupujete ta auta koja sa sobom nemaju sajlu i troku? pa "95. kad smo uvezli pasata imao je 4 zimske gume, točak, ključ, dizalicu, trokut, sijalice sajlu i prvu pomoć. Kad se prodao sve to je prebačeno u citorena...audi je opet stigao sa svim tim iz njemačke...e sad u megana sam uzeo iz audija sve a tata u audija iz citroena... al mi nerealno da evo kolko nas je ođe razglabamo priču moramo li imat sajlu? okle ta auta stižu nije mi jasno, dobro da imaju volan eto...
    Evo si sam dao odgovor, naravno kad auto iz krstene zemlje dodje da ce imati sve sto treba, i onda kad treba to auto da se proda odje kod nas mi naravno sve to povadimo i prodamo auto bez icega, kao sto je moj otac uradio x puta... takvi smo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prije nekih pola sata, zaustavlja me drot, dobro vece, dobro vece, izvinite sto vas zaustavio, samo mi dajte vase ime i prezime...tako i tako, laku noc, srecan put, laku noc.

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Pa to se moglo zakonom fino urediti. Da je obavezna upotreba svijetala pri slaboj vidljivosti(magla, kiša) a ne da moramo paliti svijetla na 50 stepeni.
    1) Zakonom je bilo ranije regulisano paljenje svjetala pri slaboj vidljivosti. Rezultat : toliko malo ucesnika je palilo to svjetlo pri ekstremno slaboj vidljivosti (pljuscina u 10h prijepodne, npr) i ti ne vidis sivi auto bez upaljenih svjetala trika nema. A to je bilo kad je najpopularnija boja automobila bila metalik siva tamo prije nekih 12 i vise godina.
    2) Do sada je samo u Cikagu, par dolina smrti izmjereno 50 stepeni - da ja znam, a nesto ne pratim temp po cijeloj kugli. Gledaj ovako : kad vozis ljeti dionicom kroz grbaljsko polje, tamo negdje oko 1 popodne - jesi li primjetio nekakva isparenja sa asfalta, kao da ti blago zamuti vid. (Kazem blago, da ne pocnete redom da pretjerujete). E, dodaj tome da se nalazis iza cistjerne koja gusla (tvojim rjecima) 50kmh, i dimi ka' je na drva. Da li ces vidjeti automobile iz suprotne trake (kad budes htio da pretices), buduci da ova cistjerna dimi na lijevu stranu i ako nemaju upaljena svjetla? Hoces li u isto vrijeme na istu udaljenost vidjeti isto vozilo sa ugasenim i upaljenim svjetlima. Hoces li da procjenjujes svaki minut da li je slaba vidljivost ili nije ? Da li hoces da te policaj kazni jer je policaj procjenio da su uslovi slabe vidljivosti a ti nisi tako procjenio ?
    Vozilo sa upaljenim svjetlima vidjet ces sigurno sekund prije. Razmisli sta je sekund prije, ako oboje vozite jedno prema drugome cirka 60 ili 70 kmh.

Vazda li se moram vrcat kad neko pominje da je upotreba svjetla po danju bespotrebna.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Plus zamisli da ostavis to nekome pri slaboj vidljivosti- po slobodnoj procjeni. U sre mraka ih ne bi palili- nego bi se natezali sa policajcem i sudijom- a ne ne ja ti ekstra vidim, bas odlicno, meni je vidljivost bila odlicna.
    f6

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

Ali najbitnija stvar u svemu je da ljudi procjenjuju zakon po njihovim sposobnostima...
    To je ono što najviše boli, sebičnost.
    Ne vidi svako isto, nema svako iste reflekse, nema svako istu moć opažanja.
    Poznato je da određeni članovi CDM -a imaju iznadprosječne sposobnosti opažanja i vida, a refleksi su im neutrenirani a ipak blizu vrhunskih vozača formule jedan. Da oće mogli bi uspjeti, ali neće jer ne mogu da ostave forum.... Slava im.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Apropo one priče o neophodnosti zimskih guma, sad sam malo vršljao po forum.hr, i prije neki dan čovjek postavio ovakvo pitanje:

Trebao bi mi jedan savjet. Živim u Zadru gdje zimske gume nisu nužne. Problem je što moram uskoro do Zagreba i sad ne znam ni sam što radim. Besmisleno mi je dati za zimske gume cca 1500 kuna, a koristit ću ih svega dva puta za put do Zagreba i nazad. Ima tko kakav savjet? Bi li neki vulkanizer iznajmio gume? Ili da jednostavno gledam prognozu i stanje na cestama pa krenem s ljetnim kad ne bude snijega i poledice? Hvala svima.

Dobio je nekoliko savjeta šta da radi, ali je interesantno da ni u ovom postu i ni u jednom od odgovora niko ne spominje policiju i eventualnu kaznu, nego se cijela priča vrti oko bezbjednosti na putu sa ljetnjim gumama, da li je pametno s njima krenuti, jer treba proći brdoviti teren oko Ogulina i Gospića! E u tome je razlika između nas i zemalja na čije se zakone pozivaju ovi koji su protiv zimskih guma - kad zimske gume ne bi bile obavezne, koliko bi ljudi odavde razmišljalo da ih stavi kad krene na Žabljak, pa makar bilo pola metra snijega? Vrlo malo, bojim se.

Thanks Thanks Given 
    868
    Thanks Thanks Received 
    2,942
    Thanked in
    1,361 Posts

nije fora da zimske gume nisu obavezne..nego gdje su obavezne...ja sam na Zabljak svako malo i ne bih bez zimskih otisao sanse nema... i podrzavam da u takvim uslovima zimske gume budu obavezne i da u suprotnom vozilo koje ih nema bude iskljuceno iz saobracaja... neko ko mozda ode jednom na zabljak godisnje naci ce neko rjesenje tj snacice se vec nekako....ali neko ko je stalno na putu, pogotovo na sjeveru, onda ce ih zbog sebe imati...
    da je takav zakon kod nas odje niko nikad ne bi rekao nsita protiv zakona... ali zakon je takav da je vezan za datum bez obzira na vremenske priliek i lokaciju...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ali najbitnija stvar u svemu je da ljudi procjenjuju zakon po njihovim sposobnostima...
    To je ono što najviše boli, sebičnost.
    Ne vidi svako isto, nema svako iste reflekse, nema svako istu moć opažanja.
    Poznato je da određeni članovi CDM -a imaju iznadprosječne sposobnosti opažanja i vida, a refleksi su im neutrenirani a ipak blizu vrhunskih vozača formule jedan. Da oće mogli bi uspjeti, ali neće jer ne mogu da ostave forum.... Slava im.
    Druže ti imaš neka veoma čudna razmišljanja na konto naše priče. Tj shvataš ih na neki nastran način. Ovdje niko ne piše o procjeni zakona na osnovu "sposobnosti"(što god to značilo). Dakle, meni je jasno da ti ne smiješ da zucneš koju negativnu na račun zakonodavaca i onih koji sprovode kuražno zakon ali samo u saobraćaju. Ne bi se našlo puno junaka u uniformama da se treba uhapsit neki diler ili lopov za kojeg znaju da je "žestok momak". Poenta priče nije sigurnost u saobraćaju jer smo svi mahom odrasli ljudi i znamo što je dobro za nas kada idemo na put u zimskim uslovima vožnje. Poenta je što je zakon isključivo osmišljen i usvojen zarad punjenja budžeta. Oni jako dobro znaju da većina ljudi u CG živi veoma loše ali ebi ga odnekle moraju da muzu pare. Saobraćajci veoma dobro znaju kome smiju napisat kaznu i koga ne smiju pomislit da zaustave da ih ne bi pljuvali kao što je jedan pljunuo saobraćajca u ulici Josipa Broza prema Voliju na Stari Aerodrom i što je gledalo 5 ljudi koje znam. Momak je prošao kroz crveno , saobraćajac zaustavio, dobio šlajmaricu po faci i gledao kako pod škripom guma "žestoki momak" nastavlja dalje vožnju. Tako je i sa komunalnom policijom koja ne smije da pomisli da digne auto nekog "poznatog".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a šta bi se desilo sa komunalnim policajcem da bude dosledan i digne auto nekog mudaša?! kad dodje u firmu da preda smjenu? bi li ga direktor potapšo i reko bravo majstore, ili bi mu reko nešto tipa imao sam neugodan poziv zbog tebe, pa pripazi ubuduće šta radiš? sistem nam je cijeli u k...., moralnih vrijednosti nema, a mi možemo odje da diplamo do mile volje. ja bih iskreno volio da se nešto nekad promjeni na bolje.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

isto tako volim kad neko parkira nepropisno vozilo al pita sto ne digose onome prije ili posle njega...
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

A zašto komunalna policija jednom za svagda ne rašćera i kazni likove koji se parkiraju ispred telekomove zgrade pred semafore? Ja ne pamtim da sam ikad ušao u tu traku da nije bilo 5 kola parkiranih sa upaljenim žmigavcima. Slažem se da treba da se dižu sva nepropisno parkirana vozila ali oni taj posao ne rade kako treba. Svudje imaju nekakav selektivan pristup. Neko recimo može da napumpa dug za struju po godinu dana bez posljedica i onda im daju privilegije plaćanja u rate bez prekida napajanjem a nekome odma prekinu napaajanje poslije 3 neplaćena računa. Razloge svi znamo....

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Druže ti imaš neka veoma čudna razmišljanja na konto naše priče. Tj shvataš ih na neki nastran način. Ovdje niko ne piše o procjeni zakona na osnovu "sposobnosti"(što god to značilo). Dakle, meni je jasno da ti ne smiješ da zucneš koju negativnu na račun zakonodavaca i onih koji sprovode kuražno zakon ali samo u saobraćaju. Ne bi se našlo puno junaka u uniformama da se treba uhapsit neki diler ili lopov za kojeg znaju da je "žestok momak". Poenta priče nije sigurnost u saobraćaju jer smo svi mahom odrasli ljudi i znamo što je dobro za nas kada idemo na put u zimskim uslovima vožnje. Poenta je što je zakon isključivo osmišljen i usvojen zarad punjenja budžeta. Oni jako dobro znaju da većina ljudi u CG živi veoma loše ali ebi ga odnekle moraju da muzu pare. Saobraćajci veoma dobro znaju kome smiju napisat kaznu i koga ne smiju pomislit da zaustave da ih ne bi pljuvali kao što je jedan pljunuo saobraćajca u ulici Josipa Broza prema Voliju na Stari Aerodrom i što je gledalo 5 ljudi koje znam. Momak je prošao kroz crveno , saobraćajac zaustavio, dobio šlajmaricu po faci i gledao kako pod škripom guma "žestoki momak" nastavlja dalje vožnju. Tako je i sa komunalnom policijom koja ne smije da pomisli da digne auto nekog "poznatog".
    Iz svega ovoga viidm da tebi strašno smeta što nekom ne nalaćuju kazne a nekom naplaćuju. Nije te briga za bjezbjednost već sam potenciraš priču kako nekom nekom ne smije da napiše kaznu i kako se budžet puni od naših para..
    Ja gledam na načim da ja budem ispravan, da poštujem znake i propise, dajem žmigavac kada treba.

Mislim da te ne bi bilo srećnijeg nego da i ti možeš da pljuneš policijaca, jer su oni po tebi smrdovi i goveda (tvoje riječi) no ne smiješ
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Iz svega ovoga viidm da tebi strašno smeta što nekom ne nalaćuju kazne a nekom naplaćuju. Nije te briga za bjezbjednost već sam potenciraš priču kako nekom nekom ne smije da napiše kaznu i kako se budžet puni od naših para..
    Ja gledam na načim da ja budem ispravan, da poštujem znake i propise, dajem žmigavac kada treba.

Mislim da te ne bi bilo srećnijeg nego da i ti možeš da pljuneš policijaca, jer su oni po tebi smrdovi i goveda (tvoje riječi) no ne smiješ
    Meni smeta selektivna pravda jer je ona oličenje današnje pravde u CG. Smeta mi što se donose zakoni koji tobože imaju za cilj bezbjednost u saobraćaju a zimske gume na primorju sa kojima voze ljudi su veći rizik na temperature po kojima se vozi nego ljetnje gume. Zakon je trebao biti drugačiji za obavezu zimske opreme u vozilu ali njima to nije bio cilj. Cilj je bio žestok namet na građane koji moraju kupovati papreno skupe gume koje su nerijtko prosječna zarada u CG. Od prosječne zarade u CG oduzmi koliko para ljudi daju za kredite, za klepanje preko računa za struju koje im je uvela ova vlast da bi mi plaćali KAP-ove dugove, oduzmi razne namete, potrošačku korpu od 800 eura pa viđi kakva im je računica i koje su im namjere.
    Last edited by Director; 06-12-13 at 10:55.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

ne znam jel sto mijenjano od kad je ovo slikano.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    1) Zakonom je bilo ranije regulisano paljenje svjetala pri slaboj vidljivosti. Rezultat : toliko malo ucesnika je palilo to svjetlo pri ekstremno slaboj vidljivosti (pljuscina u 10h prijepodne, npr) i ti ne vidis sivi auto bez upaljenih svjetala trika nema.
    u zakonu moze jasno da se definise da su svijetla obavezna ako se ne vidi sunce, vrlo jednostavno zar ne da svijetla ne trose energiju ja bih bio prvi za to, problem je to sto ti kumulativno podizes potrosnju i zagadjenje na nivou cijele drzave i time sigurno ubijas i razbolijevas ljude zivotinje i biljke da bi se mozda spasio neki zivot
    She is only here to annoy herself!

Page 340 of 877 FirstFirst ... 240290330336337338339340341342343344350390440840 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)