Page 59 of 142 FirstFirst ... 94955565758596061626369109 ... LastLast
Results 1,451 to 1,475 of 3541

Thread: Snovi

Thanks Thanks Given 
    375
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Voda-Vlažnost-Biće sexa.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Prvo kažeš ja sam se kupala, pa onda kažeš ponovo si se kupala u moru (dodaješ)… znači ili nije isti san ili ne daješ sve informacije. Kako si dospjela u more? U čemu si bila: obučena, naga, u kupaćem, nešto četvrto? Kakva je voda bila (boja, gustina, temperatura)? More? Pominješ Tokio, možda je okean? Mislim neozbiljno skroz sa tvoje strane da bi se neko samoprozvao da rasčlani san ali evo... ja nađoh šta kažu o moru onako uopšteno (zanimljiv članak mi bi) pa izvol’te lejdi

More predstavlja vašu nesvjestnu stranu ličnosti. Ono može značiti prelaz između svjesnog i nesvjesnog. Kao i svi vodeni simboli koje sanjate, more odražava vaše emocije.
    Ovakav san može vas upućivati i na nešto što treba da vidite jasnije. Alternativno značenje ovoga sna ukazuje na potrebu da stavite sebe nekome na raspolaganje ili da mu ponudite sigurnost. Vi ste osoba koji nekome nudi nadu i pozitivan pogled na život koliko god teško može da bude.
    Ovaj san može da značiti i da niste spremni istražiti svoje intuitivne i instiktivne aspekte ličnosti. Sanjati da jedrite na brodu ili uopšte biti na moru predstavlja putovanje u vaš nepoznati dio. Za muškarce to može značiti i da istražuju svoju žensku stranu.
    Stanje mora može odražavati vaše emocije. Tako, uzburkano more može značiti da ste ljuti zbog nečega, da ne možete kontrolisati svoj bjes i gnjev. Mirno more pokazuje unutrašnje zadovoljstvo i mir.
    Frojd je u svojim tumačenjima polazio od toga da sanajti more simbolizuje sexualnost.
    Prema religijskom tumačenju, more u snovima prestavlja osnovu postojanja, vezano je za kreativnost, izobilje.
    U Arapskoj kulturi, more je simbol velikog i moćnog vladara. Morska voda je simbol imetka i znaja, talasi su znak vladareve moći.
    Prema jednom tumačenju, vidjeti u snu more, može značiti i vaša neispunjena očekivanja. Moguće je da uživate u zadovoljstvima materijalne forme dok su vaše unutrašnje težnje ne osvarene. Ukoliko ste sanjali da čeznete za morem, to je predskazanje da će te biti suočeni sa teškom borbom između ljubavi i prijateljstva.
    Sanjate li mirno more, prema ovom tumačenju, znači život bez trzavica dok ustalasano more znak je briga i napora u ljubavi i poslu. Ukoliko ste sanjali da plovite na moru, predstoji vam neka nagrada.
    Jedno od tumačenja ovoga sna, kaže da vidjeti more je naročito dobar znak, posebno ako je voda bistra i vi se kupate u moru a pri tome uživate u krajoliku i zadovoljni ste. Ovo tumačenje smatra da je ipak bolje kupati se u moru neko ga samo posmatrati jer to može značiti da strahujete od suočavanja sa životom i situacijom u kojoj se nalazite.
    Ukoliko sanjate talasasto more, i talasi su veliki a vi pri tome ne osjećate strah, to je takođe dobar znak jer se ne plašite suočavanja sa opasnostima i realno gledate na stvari.
    Ukoliko sanjate da uranjate u talase, skloni ste rizičnom ponašanju. Sa druge strane, kupati se u moru sa velikim talasima, surfovati govori o potrebi za snažnim emocijama i uzbuđenjima. Voziti se po moru uz osjećaj straha, znači da strahujete od životnih iskušenja. Ukoliko, u snu, posmatrate valovito more sa velike udaljenosti, vi ste osoba koja se zna distancirati od svega što je može povrijediti. - http://sanjati.com/sanjati-more.html

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post
    Brčkam se ja ispred svoje ponte u Stolivu, odjednom mi padne na pamet da preplivam na drugu stranu, do Perasta. I tako krenem i stignem, samo što to nije to mjesto . Ima starih kuća doduše, mnogo nekih fontana, neka kao polupećina, s jedne strane zid isklesan, sa druge strane se vidi more, tu teče i mali potok koji djeli to na dva reda, u jedan red su stolovi gdje ljudi sjede i pričaju, drugi red je kao šetalište. Ima tu još nekih lijepih djelova, no da ne dužim. I odlučim ja da se vratim, pogledam i ne vidim više moju pontu i crkvu do nje. Onda ukapiram da je ovo neko poluostrvo, ajde nazad onda. Medjutim usput se spusti neka magla i samim tim rizično da preplivam, neću vidjeti ako naidje gliser itd.

U medjuvremenu počne neka fešta, sretnem poznanike i vratim se kolima za pg.

Happy end
    Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Prvo kažeš ja sam se kupala, pa onda kažeš ponovo si se kupala u moru (dodaješ)… znači ili nije isti san ili ne daješ sve informacije. Kako si dospjela u more? U čemu si bila: obučena, naga, u kupaćem, nešto četvrto? Kakva je voda bila (boja, gustina, temperatura)? More? Pominješ Tokio, možda je okean? Mislim neozbiljno skroz sa tvoje strane da bi se neko samoprozvao da rasčlani san ali evo... ja nađoh šta kažu o moru onako uopšteno (zanimljiv članak mi bi) pa izvol’te lejdi
    Svi su različiti, pa zato nisam dužila, nego mi ta komponenta brčkanja u vodi povlači pa sam skratila.
    Voda je uvijek bistra, temperature koja meni odg, nema valova, u kupaćem sam uvijek. Drugi nema neke radnje, sem to da sam u Tokiju, treći takođe, samo sam naveče prošetala - najrealnije je djelovao, kao običan ljetnji dan... E da uvijek je lijep krajolik okolo.
    Last edited by the_lady_marianna; 26-11-13 at 14:26.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Uhh.. moj propust, ne viđeh taj prvi post

Šta znam, lijep san, zaliv je zaliv, u svakom slučaju podsvijest je sigurna u uspjeh, pobjedu, ispunjenje želja, ma kog tipa one bile (posao, ljubav, prijateljstvo…).
    Usuđujući se, nailazićeš na prepreke, koje će te zamisliti (da li si krenula pravim putem, gubiš li sebe, neke svoje vrijednosti – otud detalji tipa zid, gliser, magla, ponta, crkva...) no, nailazićeš na nove ljude, ostvarićeš uspješna prijateljstva, koja će biti potvrda da ideš dobrim putem.
    Htjeli to priznati ili ne, svi imamo neke svakodnevne strahove, pa u skladu sa tim ih projektujemo na slikoviti način u san. Nekome je ugodan, nekome ne, pa u skladu sa tim treba da poradi na sebi.

Mislim može bit’, a i ne mora

Mišljenja sam da Si u savršenom miru, nego eto, Duša Žene ne miruje ni kad spava... Mjesec je ipak žensko

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Važno je da je dobro...
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Sanjala sam Karibe...jao kakva ljepota..
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    4 Posts

Sanjao sam da sam vozio auto i zaustavlja me policajac koji mi govori kako sam uhapšen i da im je trebalo dugo da me nađu, međutim imao sam neki "as iz rukava" koji sam plasirao pa me nisu uhapsili no su samo nijemo posmatrali a ja sam nastavio da vozim auto do kuće.

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,914
    Thanked in
    2,783 Posts

Policija me vazda hapsi zbog droge, srećom, ništa ne nađu. Šta mi sad veli proročica tigrovog oka?
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Sam sebe konstantno analiziras, trazis greske u koracima, samokritican si, do te mjere da si sebi dodjelio ulogu policajca koji te upozorava na zlocin i na mogucnost da zavrsis na sudu zbog istog.

Eto da uzmemo i da je u pitanju tvoj odnos prema poslu i na poslu sa drugima, hiljadu ljudi hiljadu cudi, sklon (samo)analizi, tako mozda i analiziras druge do te mjere da konstruises intrige na poslu, pa mozes sebi prouzrokovati narusavanje odnosa sa nadredjenima, a usljed toga stagnirati ili nazadovati na poslu.

Sve je, ja mislim, prouzrokovano nekom tvojom neostvarenom zeljom, pa sam sebi ne das mira.
    Probaj isceprkati sta je u pitanju, ili ako ti je poznato - osvijesti, vidi da li danas to isto tako silno zelis ili je u pitanju neka djetinjarija pa prerasti

Laku nocj

:moonoslato sa charobnog cjilima

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,914
    Thanked in
    2,783 Posts

Čitaš me ka' ljubavni roman ispod suncobrana. Prejako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sanjala sam da mi je Nina Simone umrela.

Prekid filma!!!

Al' je bila na svom mjestu. Uh.

Thanks Thanks Given 
    172
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    46 Posts

Sanja sam sinoć da sam ženjen sa nekom plavom đevojkom, onako neki skandinavski tip, i da imam usvojenog sina koji je neđe naših godina. To jest nemam, jer on umre. Krajnja scena koje se sjećam je da mu brijem bradu.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by nauzeja View Post
    Sanjala sam da mi je Nina Simone umrela.

Prekid filma!!!

Al' je bila na svom mjestu. Uh.
    Pomogao je Littmannov stetoskop.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Pomogao je Littmannov stetoskop.
    Ijumore!

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Ajde sad tumači da vas vidim.

Pošto živim na periferiji, radnja se dešava neđe između naselja i grada. Na trotoaru sam stavio dasku za peglanje i peglam košulju, sjećam se samo da je tamne boje, možda teget. Ljudi su prolazili pored mene, a ja se ponašam kao da je to nešto najnormalnije.

To je to.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    5,229
    Thanks Thanks Received 
    9,468
    Thanked in
    4,592 Posts

nije ti mnogo stalo do tuđeg mišljenja
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

San je trao čitave noći u tri dijela. Dva puta sam se budio u poptpunosti i nastavljao san na istom mjestu gdje sam stao.

Ja u memljivoj sobi u zapuštenoj zgradi. Na vrata mi kucaju očajni roditelji koji drže u rukama bolesnu i opsjednutu djecu. Uzimam ih u ruke, a ona se krive u agoniji na mojim rukama sa deformisanim licima od bola. Stavljam ih na krevet. I dalje ih držim. Pokušavam da im pomognem pjevajući im pjesmu koju sam davno čuo, a koju inače pjevaju "7 mladih". Pjesma počinje "Bolesno mi leži..." (ima je na U tubeu). Nekima sam pomogao.Posle druge pauze san se nastavlja tako što je na sredini sobe nevidljivo polje/barijera kao u SF filmovima. Iza barijere mračni lik u formi mlađeg blijedog muškarca sa jež kosom u crnoj košulji i pantalonama. Pokazuje mi ispruženu ruku kao da drži srce u njoj i govori mi "Priđi mi" (u smislu pridruži se). Ja ko mačak nakostrješen kad vidi psa i spreman na očajničku borbu ako barijara nestane.

San sam sanjao prije dva mjeseca. Osjećanja nebih sad opisivao ali strah, očajanje i spremnost da se umre su riječi koje opisuju sve. I dan danas o tome razmišljam koliko je jak utisak ostavio
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Stavila si novu posteljinu

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Sanjala sam duha i opteretila sam se snom jako jer sam otvorila oči kao da nijesam spavala.
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Košmari, danima.

Bolje mi je bilo dok nisam spavala.

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,914
    Thanked in
    2,783 Posts

Huh, sad me podsjeti.. Bio sam na meti albanske mafije.. provala, premetačina/lom po stanu gdje sam navodno živio.. prislanjanje pištolja, zveckanje šaržera, ma ludilo. Kao nešto pokušavam da utičem na njihovu psihu.. ali probudih se u trnutku kad mi je pripadnica bande plastičnom kesom krenula stegnuti grkljan.
    Last edited by starwalker; 19-12-13 at 16:38.

Thanks Thanks Given 
    1,123
    Thanks Thanks Received 
    247
    Thanked in
    177 Posts

Sanjah da sam u Berane ili Nikšić (nisam sigurna)i da se grudvam. Nije loše bilo.
    " čini se da iz rana raste cvijeće... "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nevjerovali ili da ja dosta stvari sto sanjam ostvare mi se i to neke sasvim obicne scene

Thanks Thanks Given 
    5,229
    Thanks Thanks Received 
    9,468
    Thanked in
    4,592 Posts

sanjah rat...ni da sam sinoc transformerse gledala...

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by zerox View Post
    Nevjerovali ili da ja dosta stvari sto sanjam ostvare mi se i to neke sasvim obicne scene
    masu puta, svojevrsni deja vu, ali bukvalno se istim redosledom te stvari dešavaju kao u snu, obično mjesec, dva posle.. kripi

Page 59 of 142 FirstFirst ... 94955565758596061626369109 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)