Page 523 of 666 FirstFirst ... 23423473513519520521522523524525526527533573623 ... LastLast
Results 13,051 to 13,075 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

ocigledno da meni treba da se objasnjava kako se formiraju cijene, a obzirom da minimum 10 puta mjesecno letim avionima raznih kompanija, eto nadje se g. iz mna da mi pojasni sta je sta...kao i obicno mimo mna niko na svijet. Da nije pokojni g. Radovic znao da kaze da je on osnovao cg flotu, a tad je bio samo 1 avion, eto ja bih jos i ozbiljno shvatila ...ovako, kao i tad, nasmijat se nije zgoreg....
    p.s. upravo kuckam iz aviona, pa ne zamjerite na greskama....
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

kad vec znas kako se formiraju cijene svjetski putnice onda ne mlati oko "gorskih vijenaca" i sl. i ne pljuj sve sto je crnogorsko pod izgovorom da nam zelis dobro pljujuci po svemu sto dolazi iz CG.
    i ugasi taj tel radi svoje a i bezbjednosti ostalih putnika kao i clanova posade i putuj putuj Igumane
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

eto ti sad...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Usput, svjetska agencija za sigurnost avio saobraćaja odobrila je prije neki dan korišćenje mobilnih uređaja u avionu...

Sent from my C6502 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Fuji View Post
    Usput, svjetska agencija za sigurnost avio saobraćaja odobrila je prije neki dan korišćenje mobilnih uređaja u avionu...

na preko 10 000 ft cini mi se kao i upotrebu kompjutera na istoj visini. mada nikad i nije dokazano da steti telefon u aviaciji jer su svi uredjaji dobro zasticeni od zracenja i smetnji i najvise se to uvelo zbog 3G mreze koja moze da ometa u zemaljskoj komunikaciji. dok kod komjutera je najvise zbog specificnog oblika i tezine jer bi mogli da izazovu povrede, npr kod obustavljenog polijetanja dje su G sile ogromne prilikom kocenja i sl.
    sada razmatraju da se dozvoli upotreba WiFi signala ali samo iz aviona ali nikako iz zemaljskog 3G signala.
    amerika ako to jos nije usvojila mozda usvoji do kraja godine.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2,104
    Thanks Thanks Received 
    3,769
    Thanked in
    1,589 Posts

Jel realna prica kuckam iz aviona itd...
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kucka iz aviona, da ne zamjeramo na greškama.... hahaha
    Tumba li se taj avion pa ne možeš kuckati? E qq blago ti u pamet...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    I Joined Montenegro’s War on ‘Enemy’ Media
    Nidzara Ahmetasevic

At a media congress in Montenegro, I saw how easy it is to be sucked – unwittingly - into the official demonization of 'enemy' journalists.

Having a different opinion, expressing it freely and debating it in the Balkans today is less possible in 2013 than it was back in the Nineties.
    The media are exposed to new and different types of pressure, and journalists who try to resist risk threats and intimidation. Almost every day I hear somebody has decided to leave the profession.
    Can we overcome this crisis, or are we reaching the point of no return?
    We all know the stories from Macedonia about the media that were shut down under pressure, and from Bosnia and Herzegovina about physical attacks on journalists. In Serbia, the media wage a constantly battle for their freedom, while in Montenegro the media are exposed to violence and pressure as well.
    This week, by accident, I was made an unwilling accomplice of those who are putting pressure on and intimidating the media in Montenegro.
    I was a participant at the conference titled “Rijeci, slika i neprijatelj” (“Words, pictures and the enemy”). In the end, it became clear that the enemy in the title was us journalists.
    The conference was supported by a number of international and local organizations, and organized, among others, by the Institute for the Public Policy, the Association of the Independent Electronic Media, Media Council for Self-regulation, and the Association of Journalists of Montenegro.
    I thought the conference would be an opportunity to meet colleagues from the region, talk about the situation with the media and freedom of the press, as well as other topics, and do that in country where the freedom of the media is endangered according to numerous independent sources, regional and international. It looked like a very challenging opportunity.
    A number of well-known media experts participated, together with prominent journalists, and students from Podgorica.
    However, some of those who can witness best about the pressures that the media in Montenegro face on a daily basis were not there, like journalists from the opposition and other critics of the government.
    Furthermore, I learned later, they were banned from coming, denied accreditation, and those that attempted to join one of the events held in one of the faculties in Podgorica were physically prevented from doing so.
    As one of the participants, I was not aware of this at the beginning. But I became suspicious during the opening ceremony while listening to some of the speakers who were talking about other people and the media, instead of the topics they were supposed to talk about.
    It was much the same on the second day of the conference, which was held under tight security measures that are not very usual for this type of event. Police, security staff and journalists are not a good combination. It made me feel uncomfortable and even a bit annoyed, having to show my accreditation all the time, and being under the constant watch of the guards or police, with every step I took.
    Finally, the closing ceremony was an example of official intimidation directed toward one section of the media in Podgorica.
    An exhibition entitled the same as the conference was opened especially for the participants with the Prime Minister himself present.
    As we entered the Art Pavilion we found the walls covered with the front pages of “enemy” media in which they mentioned the Prime Minister and other politicians from Montenegro in a negative context.
    These media were presented as the enemy of the state, as trying to undermine the law and elected officials, as questioning the independence of the state, and as manipulating the public.
    It was shocking to see it and be there. The presence of the Prime Minister made it worse. It felt wrong. But we could not do anything, or, did not know what to do since nobody had expected anything like it.
    I fear this was not a unique situation in Montenegro. I am also afraid something like this could happen in my country, or any other in the region very soon. I also fear something worrying could happen to any journalists in Montenegro who criticised those organizing that exhibition.
    I wonder if we can resist this type of constant pressure that is exerted on freedom of speech in the region. You have to be very determined to do so. Some already gave up. And while the global media community discusses the overall future of the media, whether it is online, or this or that, we are forced to think if we have a future at all as a free people with a right to talk.
    The most ironic thing is that, since the break-up of Yugoslavia, millions of euros have been poured all over the region into the process of media assistance. This process was aimed at strengthening the media and helping the public strive towards greater democracy. The results look poor, in the absence of a space genuinely open for dialogue and an exchange of ideas.
    What, then, is left for those of us from the Balkans who believe in freedom of speech? It looks as if we will have to fight our battles alone, believing in the power of our words and in our right to freedom of expression. As for serious change in societies we live in, that will hardly happen without free and responsible press.

izvor: www.balkaninsight.com

Ima najmanje tri razloga zašto ovaj članak "ne drži vodu":

1)Vala (ni)je teško dat jedno 500€ čuvenoj novinarki Nidžari (koja nije ni bila prisutna tamo, sva je prilika) da načrčka nešto za čuvenu novinu (portal) balkansight.com , pa sam ubijedjen da je ta i takva motivacija bila odlučujuća za nastanak ovog članka...Doduše, niko na forumu nije čuo ni za portal, ni za nju-što je tužni pokazatelj finansijerove nemoći da nadje malo jače profesionalne adute i medij za ovakv članak. Ali´aj... nema veze...analiziraću dalje....
    Taj "nezvanični honorar" joj je sigurno najveći koji je zaradila, a da joj nije dat ONA SE NIKAD NE BI ODLUČILA DA TAMO ONA PIŠE PROTIV LIKOVA KOJI SU ZA NJU IKONE PROFESIJE...TVRDIM: Nidžara ne bi pisala protiv jednog Svetislava Basare, Gorana Milića, Petra Lukovića i drugih bez suvoga keša u izgledu (ili džepu)!

2)Sve što je izneto na toj medijskoj izložbi je čista i dokazana istina....Novinar koji je organizovao izložbu (Branko Vojičić) je poznat u profesiji i istakao/ističe se kvalitetom i tihom marljivošu u kontinuitetu dvije decenije, dajuči značajan doprinos uljudjivanju crnonogrske medijske scene. Evo ga daje i danas, jer je svako, ALI SVAKO IME KOJE JE BILO PRISUTNO VRH PROFESIJE, od Slovenije do Kosova. Zato va izložba čini čast CG i pravilno je procijenio Djukanović da treba da je on otvori ...Ko ne vjeruje -neka pogleda spisak učesnika pa neka progugluje malo.

3)Ljudi koji su bili prisutni, od Basare, Milića, preko Lukovića pa do Nikolaidisa, da bi ironija bila veća, poznati su BAŠ ZBOG SVOGA PROFESIONALNOG MORALA (barem isto toliko koliko i zbog stila pisanja). To su ljudi sa kojima bi i ja (kome zbog zdravlja i godina nije baš do velikih druženja) A JOŠ MNOGO VIŠE NIDŽARA bili počastvovani da provedemo par časova zajedno -(sa njom nešto nemam želju da se družim...nikakvu)-pa je BAŠ PO NJIHOVOJ MORALNOSTI NIDŽARA NAŠLA DA UDARI ...Vala čisti BEZOBRAZLUK!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 19-11-13 at 20:31.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    3)Ljudi koji su bili prisutni, od Milića, preko Lukovića do Nikolaidisa su svjetski kvalitet u novinarstvu i moralnom pristupu svojoj profesiji, sa kojima bi ja bio počastvovan da se družim. Sa Nidžarom nešto nemam želju da se družim...nikakvu....
    Pozdrav,
    Ne poznajem nijednog od njih, ma mi ni ovaj Nikolaidis ne djeluje kao da sunce zaklanja svojom moralno gromadnom strukturom.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    6,251
    Thanked in
    2,909 Posts

Ima najmanje tri razloga zašto ovaj članak "ne drži vodu":

1)Vala je teško dat jedno 500€ čuvenoj novinarki Nidžari (koja nije ni bila prisutna tamo, sva je prilika) da načrčka nešto za čuvenu novinu (portal) balkansight.com...doduše niko na forumu nije za nju čuo, ali to nema veze ...Taj "nezvanični honorar" joj je sigurno najveći koji je zaradila, a da joj nije dat ONA SE NIKAD NE BI ODLUČILA DA TAMO ONA PIŠE PROTIV LIKOVA KOJI SU ZA NJU IKONE PROFESIJE...

2)Sve što je izneto na toj medijskoj izložbi je čista i dokazana istina....Novinar koji je organiovao izložbu je i poznat u profesiji (istakao se kvalitetom i tihom marljivošu prije dvije decenije u Institutu za medije(ili tako nešto), uz Raonića starijeg, ako je ne varam) i dao jeznačajan doprinos uljudjivanju crnonogrske medijske scene....evo ga daje i danas.

3)Ljudi koji su bili prisutni, od Milića, preko Lukovića do Nikolaidisa su svjetski kvalitet u novinarstvu, a koji su poznati BAŠ ZBOG SVOGA PROFESIONALNOG MORALA, barem isto toliko kao zbog svog kvaliteta vršenja profesije, sa kojima bi i ja A JOŠ MNOGO VIŠE NIDŽARA bili počastvovani da se družimo. Sa njom nešto nemam želju da se družim...nikakvu....

Pozdrav,

1.) Ne znam čemu ovo nipodištavanje nekoga koga očigledno ne poznajete (možda zato što ne prestavlja Crnu Goru u lažnom ružičastom svjetlu?). Elem, nisam advokat, al' barem se upoznajte sa osobom, recimo imate jedan interviju sa njom ovdje http://www.gracija.ba/novost/16490/s...sebi-propisala , ili jedan njen tipični tekst na portalu ,,Buka'' (za to ste, valjda, čuli) http://www.6yka.com/novost/46180/nid...ah-od-sjecanja . Toliko.

2.) Taj isti novinar se propisno izvikao na pomenutu novinarku samo zato što je ona postavila pitanje gdje je druga strana da da svoje viđenje.

3.) Ajmo da ipak ostavimo sve onom sudu ,,o svakom sude njegova djela''

Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Ljudi koji su bili prisutni, od Milića, preko Lukovića do Nikolaidisa su svjetski kvalitet u novinarstvu, a koji su poznati BAŠ ZBOG SVOGA PROFESIONALNOG MORALA...
    Taj Lukovic je jedan pravi gospodin :-)

"Medijski smrad: Govedo i četnikuša Milka"
    http://www.e-novine.com/kolumna/peta...kua-Milka.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ova Maja sa ovom pričom me podsjeti na onu seriju M(j)ešoviti brak... Na oca od onog Banja.

I onaj bješe, naime, svjetski putnik...

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    652
    Thanked in
    302 Posts

Ha gledam ove slike sa "izložbe" i konstatujem kolika količina OLOŠA je bila skoncentrisana na jedno mjesto.

Thanks Thanks Given 
    3,199
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

nikolaidis i profesionalni moral...o zemljo otvori se
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

No me čudi od Bonea da ga hvali, a nikad nisam čuo nekoga da toliko priča protiv CG, a da je došao bez škole u CG i dobio više nego ogromna većina starosjedjelaca. Pa je i on završio na državnoj sisi. Da se razumijemo, nemam ništa protiv da bilo ko ko je došao sa strane dobije bilo šta, imam protiv kad priča svašta za CG.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Napisa Nikolaidis dva ODLIČNA ROMANA, DOBI PAR MEDJUNARODNIH NAGRADA, PREVODE GA NA DESETAK JEZIKA I NAJPOZNATIJI JE ŽIVI MNE PISAC, pa ti vidi- a to je ono što se broji! Kakav je (su) čovjek ne interesuje me ni malo....Ni Knut Hamsun nije bio čovjek po mom ukusu, čim je bio za Hitlera, Hemingvej je bio teška budalina, toliko zamorna da se nije moglo živjet od njega (pjan od rane zore, a agresivan)-ali je napisao "Za kim zvona zvone"!
    A ja ih ne vodim kući, nego gledam djelo i ponašanje.

Luković je legenda, a ako to ne znaš-kratko pamtiš (ili si mnogo mlad)....ON ima muda od kile, to budi siguran.

Vjeruj ti (Old i po defaultu dugopamtećem) Bone-u: ODAVNO SE U MNE NIJE SKUPIO OVAKAV SKUP INTELEKTUALACA, NOVINARA I PISACA!!!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 19-11-13 at 21:15.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Pisahu knjiga i Dobrica Ćosić i Matija Bećković, no ajd sad. Nešto ne viđeh dosad da stvaralački opus stavljaste ispred Crne Gore. Pa neka piše koliko god oće romana.

EDIT: Hemingvej nije opanjkavao CG pa mi nije mnogo bitan za priču.
    Last edited by NHM; 19-11-13 at 21:16.

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    6,251
    Thanked in
    2,909 Posts

Branko Vojicic, da, ima i na ovum forumu njegovih tekstova https://forum.cdm.me/showthread.php?...od-rata-za-mir tako da onome ko čita zna o kakvom se čovjeku radi.

Andrej Nikolaidis ima dva odlična romana, dobro, i šta s' tim, ima i Dragan Radulović i Balša Brković i Ognjen Spahić, ... i ova imena su dobro poznata van CG, no, koliko je meni poznato tema uopšte nije bila književnost.

Što se Lukovića tiče ja sam bio u onim godinama kada mi je bio najvažniji, krišom do trafike po primjerak SEX Cluba-a (početkom devedesetih je bio urednik tog erotskog magazina) tako da znam njegov opus od početaka preko oktobarskih previranja (početkom milenijuma) do danas (mjenjao literaturu koju čitam )

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Pisahu knjiga i Dobrica Ćosić i Matija Bećković, no ajd sad. Nešto ne viđeh dosad da stvaralački opus stavljaste ispred Crne Gore. Pa neka piše koliko god oće romana.

EDIT: Hemingvej nije opanjkavao CG pa mi nije mnogo bitan za priču.
    Matija je veliki pjesnik, i glup je ko mu to poriče...A NEKA MU SLUŽI NA ČAST ODNOS PREMA CG ....NADŽIVJEĆE GA NAŠA CG I VJEČNA JE!

Dobricu neka ocjenjuju srbijaski kritičari...ako mene pitaš, nije on nimalo loš romansijer...tolstojevski dug kao VOlga, ali ima snagu, ko ima živaca za taj književni oblik.

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    8,988
    Thanks Thanks Received 
    3,955
    Thanked in
    2,372 Posts

Matija jeste pjesnik,ali genocidni pjesnik,to se zna evo 25 godina unazad.
    ...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,786
    Thanked in
    3,905 Posts

Poenta nekoliko gornjih postova bila je ta da je umjetnička vrijednost nečijih djela potpuno nebitna za ocjenu profesionalnog (novinarskog) morala, kako ste to već nazvali. Zar je bitno koliko su stilski dotjerane napisane bljuvotine?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Matija jeste pjesnik,ali genocidni pjesnik,to se zna evo 25 godina unazad.
    Ne miješaj Matiju od 1990 sa onim od prije...a čovjek je cjelina, s ´tim što je pravu poeziju pisao prije 1990...nisam čuo da je išta objavio u poslednje dvije decenije, osim pamfleta i posmrtnih govora-a tu je prvak svijeta !

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    80 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Ha gledam ove slike sa "izložbe" i konstatujem kolika količina OLOŠA je bila skoncentrisana na jedno mjesto.
    He, ovaj tvoj kratak ali žestoko nadrkan komentar itekak dobro pristaje nepreglednoj duhovnoj pustinji koja se sastoji od bezbroj podlih optužbi i kvalifikacija izloženih na naslovnicama listova i časopisa, neodgovorno i bez ikakvog pokrića... Zato me ne čudi e su i ovdašnji komentari na istoj razini...
    No evo linka pa se obavijestite:
    http://www.pobjeda.me/wp-content/upl...za-pobjedu.pdf

- M -

Thanks Thanks Given 
    8,988
    Thanks Thanks Received 
    3,955
    Thanked in
    2,372 Posts

Ne miješaj Matiju od 1990 sa onim od prije...a čovjek je cjelina, s ´tim što je pravu poeziju pisao prije 1990...nisam čuo da je išta objavio u poslednje dvije decenije, osim pamfleta i posmrtnih govora-a tu je prvak svijeta !

Pozdrav,
    Ne mogu tako da gledam na stvari,valjda sam zlopamtilo...mozesh li ti tako da gledash na Kilibardu recimo od prije nastanka Narodne sloge i nakon toga ...? Uzeo sam primjer koji je PUNO MANJE extremniji u svakom pogledu od dotichnog nazovi gospodina Beckovica.
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    1.) Ne znam čemu ovo nipodištavanje nekoga koga očigledno ne poznajete (možda zato što ne prestavlja Crnu Goru u lažnom ružičastom svjetlu?). Elem, nisam advokat, al' barem se upoznajte sa osobom, recimo imate jedan interviju sa njom ovdje http://www.gracija.ba/novost/16490/s...sebi-propisala , ili jedan njen tipični tekst na portalu ,,Buka'' (za to ste, valjda, čuli) http://www.6yka.com/novost/46180/nid...ah-od-sjecanja . Toliko.

2.) Taj isti novinar se propisno izvikao na pomenutu novinarku samo zato što je ona postavila pitanje gdje je druga strana da da svoje viđenje.

3.) Ajmo da ipak ostavimo sve onom sudu ,,o svakom sude njegova djela''

Pozdrav

Moram da napomenem da sam korigovao post posle tvog pastovanja, ALI SAM GA KORIGOVAO ZA MNOGO VAŽNU STVAR, i molim da oni koji čitaju tvoj post pogledaju kakav je moj, jer sam prvu verziju pisao na brzinu, a

SVETISLAV BASARA SE NE SMIJE ZABORAVITI! Da je samo "Famu o biciklistima" napisao-a nije!-dosta bi bilo...Tri puta sam pročitao taj roman (i tu se pridružio "Hadrijanovim memoarima" Margarit Jursenar, "Enciklopediji mrtvih" Kiša, "Ime ruže" U.Eka ....i Karl May-u, (njaga sam najviše proučavao..po deset puta...ali sam bio mlad ), ruskim klasicima (zapravo DOstojevskom, NJegošu...i kraj! NE ČITAM MNOGO PUTA ROMANE, JER SAM RADOZNAO ČOVJEK, KOJI VEĆ DECENIJAMA NEMA VREMENA...DAKLE, po meni- Basara je evropska veličina koja se ne smije prenebreći, pa sam ispravio post!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 19-11-13 at 22:49.

Page 523 of 666 FirstFirst ... 23423473513519520521522523524525526527533573623 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)