Originally Posted by
Socrates
Shvatam da su nastupili neki novi momenti, da smo svi kolektivno u Crnoj Gori naprasno sazreli po pitanju građanske svijesti i da je postalo neukusno uopšte praviti neke diferencijacije po nacionalnom ključu, makar deklarativno. Tako sa rizikom da ispadnem nazadan, zatucan i nacional-šovinista, moram samo istaći nešto što se redovno poteže pred svake izbore i konstantno iščuđavanje zbog čega je pojedinim ovđe ‚‚uber-Crnogorcima'' DF koalicija neprihvatljiva, jer zaboga to je široka koalicija svih nacija, koalicija narodnog pomirenja i tandara mandara. Na račun te priče naiđoh na zanimljiv Medojevićev tvit jutros :
Šta mogu kad sam paranoik, jbga. Elem, poenta je ako bi ovo trebalo da bude to crnogorsko krilo DF-a, daleko im dobra kuća. I ispada da je Šabović bio u pravu kada je pravio onu imaginarnu prihvatljivu koaliciju na državnom nivou. Što se tiče lokalnog nivoa, nadam se da će DPS izaći iz vlasti, posebno na Cetinju, pa da i DF takav kakav jeste bude dio vlasti. Valjda ne treba da obrazlažem zbog čega.
ja ne znam ko Medojevica i dozivljava kao crnogorsko krilo sem par njih u DF vecinom iz nove da se moze reci kao ima u i crnogoraca nisu samo srbi u DF.
ko ga prati malo vise zna da on ima cesto ovakve nostalgicne ispade prema Srbiji i Beogradu a i neke slike po fb njegove porodice se mogu vidjeti u srbijanske dresove reprezentacija kao profilne i sl.
to je vise krilo zavaravanja navodnog pomirenja srba i crnogoraca, mada ja sa mojim prijateljima koji su srbi nikad u svadji nisam bio i ne bi ni volio da me oni mire jer mislim da poslje njihovog pomirenja nikad sa njima progovorio ne bi.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Bookmarks