Ja kad sam poslednji put registrovao zadrzao sam original saobracajnu a iz auto kuce su poslali kopiju i kada sam podizao novu dao sam staru. Inace na sud pada to kad produzavate a ne daju vam novu odmah nego je u proceduri. Kad vam napisu kaznu idite na sud i nece vas osuditi.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Jeste li nalazili ovo pod brosač:
P.S. Iskopirah u 10 primjeraka i komšijama okačih pod brisač čekamo reakcije![]()
A može li mi neko reći đe je to u zakonu? Ove priče se odavno vuku po ovom forumu, a ja u zakonu nisam našao ni 10 km/h ni tih 10%.
U zakonu stoji ovako:
Član 324:
Новчаном казном од 40 еура до 100 еура казниће се за прекршај:
9) возач који се возилом на путу у насељу креће брзином која је до 10 km/h већа од
дозвољене брзине, односно возач који се возилом на путу ван насеља креће брзином која је
за 10 km до 30 km/h већа од дозвољене брзине (члан 36 став 1 и чл. 37 и 38);
Član 325:
Новчаном казном од 30 еура до 80 еура казниће се за прекршај:
3) возач који се возилом на путу ван насеља креће брзином која је до 10 km/h већа од
дозвољене брзине (члан 36 став 1 и чл. 37 и 38);
Znači, bilo kakvo prekoračenje do 10 km/h iznad dozvoljene brzine, ide ova manja kazna, a to što su oni gledali kroz prste ako su dobre volje, to je druga priča, ali ne stoji u zakonu.
EDIT: još i ovo:
Član 36
На путу у насељу возач не смије возилом да се креће брзином већом од 50 km/h, односно
брзином већом од брзине дозвољене постављеним саобраћајним знаком за цијело насеље
или његов дио.
Изузетно од става 1 овог члана, на путу у насељу, чији саобраћајно-технички елементи то
омогућавају, може да се саобраћајним знаком дозволи кретање возилом брзином и до 80
km/h.
Član 37
На путу ван насеља возач не смије возилом да се креће брзином већом од:
1) 130 km/h на аутопуту;
2) 100 km/h на путу резервисаном за саобраћај моторних возила;
3) 80 km/h на осталим путевима.
Изузетно од става1 овог члана, брзина кретања појединих возила на аутопуту додатно се
ограничава на:
1) 100 km/h за аутобусе, осим за аутобусе за организовани превоз дјеце;
2) 90 km/h за моторна возила највеће дозвољене масе веће од3.500 kg и сва моторна
возила која вуку прикључно возило без кочница.
Возач на путу из става 1 овог члана не смије да се креће брзином већом од брзине
одређене саобраћајним знаком.
Last edited by Billy Hills; 14-11-13 at 13:52.
A jadan, pa mislis li da bi vozili te lade i golfove da imaju za bolje, uh necu da se spustam na neki nivo, al me ljudi kao ti toliko iznerviraju koliko suplju glavu imaju. Kao sto sam ti u pm napisao, nadam se da ti niko iz porodice nece doci do te tacke da mora da "divlje" taxira da prezivi, budalo. Necu komentarisati na ovo vise, nema poente
Ako registrujete auto npr.15 dana prije isteka registracije, samo trazite da vam vrate saobracajnu, i posle kad odete za novu, staru date, novu uzmete.
vec su pale prve kazne za zimske gume.
nothing comes from violence and nothing ever could
Bugi, nijesi upucen, pa nemoj da dezinformises ljude.
Pisao sam gore, a evo da ponovim: 15 EUR je veca taksa (20 eur umjesto 5 eur kod redovnog produzenja) kod produzenja registracije koja je istekla vise od 30 dana i 10 EUR za nove tablice (koje se ne naplacuju ako redovno produzis registraciju). Tako da dodje 25 EUR skuplje, poslije mjesec dana (bez obzira je li istekla 40 dana ili 10 godina), i mijenjas tablice. Ovo je praksa u vecini opstina u CG, mada neke imaju svoje interpretacije pravilnika.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
nema tu zakona nego svako vozilo pokazuje ~10% vecu brzinu nego sto vozite. Probajte da izmjerite GPS-om ako idete 55km/h koliko se stvarno krecete ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Nije tačno ovo meni pokazuje 82km/h a po GPS-u 80km/h što znači da sat laže 2km/h ista stvar je i na manjim i većim brzinama.
ja imam drugacije iskustvo , mada nisam mjerio na vozilo sa digitalnom tablom ili neko od ovih 2008+god
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Meni nije digitalna tabla nego analogna al ispod imam board koji pokazuje digitalno brzinu
Mada testirao sam neka starija vozila njima pokazuje max 7km/h više od GPS-a![]()
meni zna da bude razlika i po 10km/h al doduse na 170-180
na vece brzine je veca razlika
She is only here to annoy herself!
Stivi, los ti je gps, zavisi od brzine refresovanja gps signala, meni je na tel star 4 god prikazivao kasnjenje + nikad tacnu brzinu nego 5-10 kmh razlike, na novi telefn nema problema ~2-5kmh. + sto telefon nema preciznost ko profi gps, nego u par metara... Ipak je to samo telefon a ne profi gps.. probaj da izmjeris ovim gps-om sto koriste geometri ili neko drugi profi, sto mu treba preciznost u cm..
A u zakonu imas definisano odstupanje u mjerenju.
sent from tabure
A šta aki ideš konstantno minut istom brzinom, kakve veze ima refresh od 4 sekunde..
Poslato sa fax mašine
Jesu obavezne zimske gume kroz Podgoricu sad?
Jesu brate u cijelu Crnu Goru.
Danas se vozio po gradu i primijetih da oko 80% naroda vozi i dalje na ljetnje gume. Bice da se pišu kazne
P.S. Đe se sve štekaju niste ni svjesni, noćas na Konik iza nekog žbunja se sakrio i ka manijak izlijeće da zaustavi jednog taxistu...
Danas su patrole bile bukvalno na svakom cosku, kao da je vanredno stanje
Sent from my 9790
Ja ne vidjoh ni jednu a prodjoh 365 coskova.
Послато са LT22i
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Kod dalija,
Kod CNP
Kod bivseg kina kulture
To sto sam ja vidio![]()
Danas sam prosao skoro cijelu podgoricu i ne vidjeh bez 2 patrole,i bas komentarisem sa kolegom kako je to cudno,ocekivao sam raciju zescu
Ali sam cuo od kolege kojem brat radi u policiju da su dobili na tender zimske za sva vozila i da ce ih postavit do prvog,e kad prodje prvi bice sexa...
p.s. ako je on mene slagao,slagao sam i ja vas
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks