Page 329 of 874 FirstFirst ... 229279319325326327328329330331332333339379429829 ... LastLast
Results 8,201 to 8,225 of 21847

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    1,493
    Thanks Thanks Received 
    1,199
    Thanked in
    594 Posts

Da je srece u ovom svijetu ne bi te primoravali da nosis pojas, jer je to tvoja odluka, tvoj zivot, a to je li to normalno razmisljanje to ne mozes ni ti ni niko drugi da sudi, gleda svako na to drugacije , koliko god ovo sumanuto zvucalo

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Ja ne znam kako normalni ljudi imaju prostora da se raspravljaju o ovome? Imate svi zakon o saobracaju, i ne znam sta je tu za raspravu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by DAKA-HN View Post
    odnosno,naplate ti nove tablice i kazu zadrzi stare ako oces...
    Kako kad u PG. Cas dobijas nove tablice, cas zadrzavas stare i nemas mogucnosti izbora, nego kako kazu. Tacnije, kako plate dobavljacu za tablice. Izgleda s vremena na vrijeme dobavljac nece MUP-u zbog dugovanja da izdaje nove tablice, pa oni naplate kaznu ali zadrzavas stare.

Inace je skuplje 25 EUR ako istekne mjesec dana. 15 EUR taksa i 10 EUR nove tablice (koje, kako gore napisah, nekad dobijes a nekad ne).

Dosta puta sam na ovom i drugim forumima napisao: mozete registrovati vozilo do 30 dana prije isteka registracije a da nista ne gubite. U tom slucaju zadrzavate vazecu saobracajnu i predajete je kad podjete da podignete novu. Tako ste u svakom trenutku ispravni i ne vidim razloga da krivite sistem. Jedini slucaj gdje stvarno treba sistem kriviti je kod prve registracije (u zemlji ili uopste), gdje ne mozete dobiti tablice odmah nego cekate da obrade predmet.
    Last edited by Balsa; 13-11-13 at 16:04.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    1,493
    Thanks Thanks Received 
    1,199
    Thanked in
    594 Posts

Ja ne mogu da vjerujem sto rade, znaci okomili se na divlje taksiste kao da su najveci kriminalci u drzavi. Ljudi koji pokusavaju da prezive u ovoj prokletoj drzavi. Prate ih kroz cio grad, postavljaju zasjede, a dje su kad sa pravim kriminalom treba da se izbore majku im u majku *****. Znaci coveka kazniti 300e, kola mu oduzeti na mjesec dana, bolje omcu oko glave da postave da se ne muce ljudi.
    Sve zato sto ona bagra od vlasnika autobusa gleda da napuni svoj dzep pu

Sent from my Nexus 4
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Kako kad u PG. Cas dobijas nove tablice, cas zadrzavas stare i nemas mogucnosti izbora, nego kako kazu. Tacnije, kako plate dobavljacu za tablice. Izgleda s vremena na vrijeme dobavljac nece MUP-u zbog dugovanja da izdaje nove tablice, pa oni naplate kaznu ali zadrzavas stare.

Inace je skuplje 25 EUR ako istekne mjesec dana. 15 EUR taksa i 10 EUR nove tablice (koje, kako gore napisah, nekad dobijes a nekad ne).

Dosta puta sam na ovom i drugim forumima napisao: mozete registrovati vozilo do 30 dana prije isteka registracije a da nista ne gubite. U tom slucaju zadrzavate vazecu saobracajnu i predajete je kad podjete da podignete novu. Tako ste u svakom trenutku ispravni i ne vidim razloga da krivite sistem. Jedini slucaj gdje stvarno treba sistem kriviti je kod prve registracije (u zemlji ili uopste), gdje ne mozete dobiti tablice odmah nego cekate da obrade predmet.
    OK to znači da smo u obavezi da njima dajemo pare 10-15 dana unaprijed zbog njihove nesposobnosti? To je kao kad dođeš kod majstora koji ti kaže završiću ti auto za 15 dana ali moraš da mi daš odmah pare.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,199
    Thanks Thanks Received 
    1,980
    Thanked in
    1,082 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Ja ne mogu da vjerujem sto rade, znaci okomili se na divlje taksiste kao da su najveci kriminalci u drzavi. Ljudi koji pokusavaju da prezive u ovoj prokletoj drzavi. Prate ih kroz cio grad, postavljaju zasjede, a dje su kad sa pravim kriminalom treba da se izbore majku im u majku *****. Znaci coveka kazniti 300e, kola mu oduzeti na mjesec dana, bolje omcu oko glave da postave da se ne muce ljudi.

Sent from my Nexus 4
    Meni su ti divlji spasili kada sam bio srednjoskolac... Ali razmisli da si neki auto prevoznik i da pokusavas da se bavis sa tim...

Ili eto drzis piljaru sve placas (ili vecinu) a pored tebe komsija drzi na dvilje sve i nista ne placa. Ti bi bio dzek i rekao bravo komso ubi me sa nelegalnom konkurencijom.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Da je sreće poslije toliko godina cimanja i pričanja o pojasu svi normalni ljudi bi ga vezali pa ne bi bilo potrebe za opominjanjem i kaznama...
    Nije poenta da nece da se postavi pojas,nego ljudi od nervoze zaborave.Ja dnevno minimum 50 puta stavi i maknem pojas,nagalasavam MINIMUM

Posto si upoznat,mozes mi mozda ovo objasnit.Kupio sam auto koje neije registrovano 2-3 godine i sad kad ga registrujem ako budem vozio na polisu mene ce da kazne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Da je sreće poslije toliko godina cimanja i pričanja o pojasu svi normalni ljudi bi ga vezali pa ne bi bilo potrebe za opominjanjem i kaznama...
    Zaboravi covjek jednostavno. Desi mi se da sjednem u auto i preparkiram ga po defaultu ga vezem. Desi mi se krenem negdje i zaboravim...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tablice moraju nove ako prodje mjesec dana od kada ste trebali registrovati auto, i kada budete isli za saobracajnu, stare morate vratiti da bi nove dobili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    OK to znači da smo u obavezi da njima dajemo pare 10-15 dana unaprijed zbog njihove nesposobnosti? To je kao kad dođeš kod majstora koji ti kaže završiću ti auto za 15 dana ali moraš da mi daš odmah pare.
    Jeste, bas tako, ali si "zaboravio" da dodas jedan detalj: da ti da za to vrijeme daju zamjenski auto. Ja se ne bih bunio. Ne kazem da je sistem idealan, daleko je od toga, ali mozes sve po zakonu da odradis, samo sto neces. Ljepse je placati kazne i kukati po forumu.

@jonh
    Kaznice te ako te zaustave jer nemas vazecu saobracajnu.

BTW: jedino u Podgorici se saobracajna i tablice cekaju nedjelju dana. U ostalim gradovima u CG je sve gotovo za 1-3 dana.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    1,493
    Thanks Thanks Received 
    1,199
    Thanked in
    594 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Meni su ti divlji spasili kada sam bio srednjoskolac... Ali razmisli da si neki auto prevoznik i da pokusavas da se bavis sa tim...

Ili eto drzis piljaru sve placas (ili vecinu) a pored tebe komsija drzi na dvilje sve i nista ne placa. Ti bi bio dzek i rekao bravo komso ubi me sa nelegalnom konkurencijom.
    Al uopste se ne radi o tome. Oni ubijaju ljude koji nemaju izbora jer ljudi koji vode drzavu im ne daju nikakav izbor.
    Drugo 300e kazna i oduzimanje kola na mjesec dana, daj da se ne sprdamo, za sta i kako mogu nekome da oduzmu svojinu i na toliki period aloooo???
    Trece ti autoprevoznici su paschad teska, to svi znaju, drzava pomaze autoprevoznike i to masu. Sta, bune se zato sto ne mogu da se pune kao sto se pune cio zivot ? Jel to problem? Ili sto moraju kolac da dijele na vise djelova?
    Nisam dzek al ako mogu da zaradjujem normalno a u isto vrijeme da dozvolim nekom da prezivljava, mislim da bih to dozvolio

Sent from my Nexus 4
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    5,220
    Thanks Thanks Received 
    9,448
    Thanked in
    4,583 Posts

nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    2,095
    Thanks Thanks Received 
    1,077
    Thanked in
    431 Posts

Ali zamisli da si bilo sta u ovoj drzavi i da nemas tu nelegalnu konkurenciju. Pa zivio bi u Luksemburgu.
    Ovako, realno ne mozes da zaradis nista ako se nesto ne maze sa strane.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post

Ovaj me podsjeca na Vilija ahahha

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni su ti divlji spasili kada sam bio srednjoskolac...
    Jednom sam (kao srednjoškolka) sa sestrom ušla u "divlji" taksi. Posle sto metara počeo je da navaljuje da idemo negdje na piće. Na prvim semaforima smo pobjegle iz auta. Od tada nikad više - ne zove se uzalud "divlji" :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ko vam je kriv sto ste dobre ribe
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,493
    Thanks Thanks Received 
    1,199
    Thanked in
    594 Posts

Quote Originally Posted by Aquaria View Post
    Jednom sam (kao srednjoškolka) sa sestrom ušla u "divlji" taksi. Posle sto metara počeo je da navaljuje da idemo negdje na piće. Na prvim semaforima smo pobjegle iz auta. Od tada nikad više - ne zove se uzalud "divlji" :mrgreen:
    A jes, a ovi privatni ne navaljuju, ne mlati casti ti. Malo li je njih(privatnih) batina dobila zbog takvih stvari.
    Muvaju te i konobari u kaficu, policajci kad te zaustave (no ne vozis ocigledno) , znaci svudje ima toga.

Sent from my Nexus 4
    Last edited by nimfa; 14-11-13 at 00:58.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,632
    Thanked in
    2,733 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post

Mjesec dana nakon sto ti istekne registracija dolazi ti da platis kaznu 20e i da ga tako ostavis godinu dana neregistrovanog isto je 20e kazna ako ces ponovo da registrujes . Posle mjesec dana od kako je istekla registracija mislim da ces morat i nove tablice da uzmes mada nisam siguran.
    Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Da, daju nove tablice posle mjesec dana.
    Nije tačno, poslije mjesec dana ide taksa od 20e, a poslije 6 mjeseci idu nove tablice. Tako je po zakonu.

I da custom tablice nemaju rok trajanja, možeš par godina bez registracije...

Poslato sa fax mašine
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Sent from my Nexus 4
    E, svaka im čast. Divlji taksisti su najveća pošast u saobraćaju bili. Neka što su zamalo sahranili gradski prevoz, nego što bez imalo savjesti voze po šestoro u prastarim poluispravnim, nebezbjednim Ladama, Golfovima sa početka devedesetih i sl.
    Svaka čast za policiju, dobro su se sjetili više.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A jes, a ovi privatni ne navaljuju, ne mlati casti ti. Malo li je njih(privatnih) batina dobila zbog takvih stvari.
    Muvaju te i konobari u kaficu, policajci kad te zaustave (no ne vozis ocigledno) , znaci svudje ima toga.

Sent from my Nexus 4
    Ne kazem da se desava samo kod divljih taksista, mada ja jos uvijek, da ne kazem nikad, nisam imala neprijatnosti tog tipa u drugim situacijama. Drugo, sigurnije se osjecam kod privatnika (oni cije usluge koristim), jer znam da svaki auto ima GPS (za ne daj boze), kontrolisu svakog vozaca ako im je nesto sumnjivo, kaznjavaju ih za svaki propust koliko god bio banalan, tako da su svi dovedeni "pod konac". I sigurno da mi nece stati na svako stajaliste da bi napunio auto da bi, eto, imao bolju zaradu - u tom slucaju ipak biram gradski prevoz, jer mi dodje na isto.

I bas mi je drago sto su rijesili da se "obracunaju" sa divljim taksistima, ali mislim da je to samo Sizifov posao, jer su takve akcije pokretane i ranije - sve je to bilo privremeno, jer se to ne moze iskorijeniti, bar ne kod nas.

Sent from my  9790

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

problem je u tome što pojedinci od muke moraju da taksiraju na "divlje", takve imaš i prodavce cigareta i čarapa i drva i djubriva i šta ti ja znam. vlast ih je ostavila nesrecnim privatizacijama na ulicu bez posla i rješenja životnih pitanja, i sad kad se oni snalaze kako znaju i umiju ,sad je najlakse obračunati se protiv njih dok se pravi kriminalci sprdaju i sa državom i sa gradjanima. ja ne pravdam divlje taksiste i u srećnoj zemlji oni ne bi postojali, ali oni nisu najveći problem u društvu a običan gradjanin vazda ima mogućnost izbora s čime će se voziti.

a što se pojasa tiče, ja imam naviku da se vežem stalno jer sam se ranije zbilja naplaćao kazni zbog nevezanja, a eto prije neki dan sjedoh u auto da se prevezem bukvalno 150 metara na drugi kraj ulice, i to u ulici dje nikad pomislio ne bih da stoji saobraćajac. i još imam onaj zvucni signal koji opominje da nisam vezan, mislim se u sebi to mi je pola minuta voznje da bih se vezao. i kazniše me i ispeglaše s pričom isto kao da se nikad u životu vezao nisam. i dje sam ih sve kroz podgoricu gledao zadnjih desetak dana da se kriju i zaustavljaju vozila, tako da vise nije sigurno ni auto na parking ispred zgrade pomjerati nevezan.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    13 Posts

Dosta puta sam na ovom i drugim forumima napisao: mozete registrovati vozilo do 30 dana prije isteka registracije a da nista ne gubite. U tom slucaju zadrzavate vazecu saobracajnu i predajete je kad podjete da podignete novu. Tako ste u svakom trenutku ispravni
    Balsa brate, sad sam registrovao auto mjesec i po prije isteka (skoro 2) jer je takva situacija bila... Nebitno... Saobracajna mi je oduzeta u procesu registracije jer se predaje MUPu sa svim slikama, tehnickim nalazima, osiguranjem i sl, dobio sam papire (polisu) da je registracija u toku i cao. Da su me zaustavili u to 4-5 dana koliko traje procedura, mislis da mi ne bi kaznu napisali zbog neposjedovanja saobracajne? Boli njih **** za polisu! Ne znam od kud ti to da zadrzavas saobracajnu prilikom registracije? Za 9 godina vozackog iskustva, jos ni jednom prilikom registracije nijesam zadrzao saobracajnu kod sebe. I iskreno, mozda grijesim, ali prvi put za to cujem.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Ista stvar kod mene.

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,370
    Thanked in
    645 Posts

ja koliko znam neke slucajeve , kopira se saobracajna i prilikom regfistracije dajes papir (a4) na koji je saobracajna a saobracajnu zadrzavas za sebe
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

I tu moze da ti kaze da nije ovjerena kopija i da ti napise kaznu... Mogu sto oce...

Da nece ove gume ostavit do ponedeljka il sjutra pocinju?
    f6

Page 329 of 874 FirstFirst ... 229279319325326327328329330331332333339379429829 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)