Page 517 of 666 FirstFirst ... 17417467507513514515516517518519520521527567617 ... LastLast
Results 12,901 to 12,925 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vijest koja za Crnu Goru mozda ima veci kulturni i politicki nego religijski znacaj. Ovo je mali doprinos multikulturalnosti kojoj, makar deklarativno, tezimo, ali dobro je i potvrditi, pa i na ovako simbolican nacin, da smo drzava u zapadnoj politickoj orbiti, u kojoj je jevrejski politicki i finansijski uticaj poprilican: http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...-u-ponedjeljak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Vijest koja za Crnu Goru mozda ima veci kulturni i politicki nego religijski znacaj. Ovo je mali doprinos multikulturalnosti kojoj, makar deklarativno, tezimo, ali dobro je i potvrditi, pa i na ovako simbolican nacin, da smo drzava u zapadnoj politickoj orbiti, u kojoj je jevrejski politicki i finansijski uticaj poprilican: http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...-u-ponedjeljak
    Approved by Bone!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

PVP: Poništiti odluke Podgoričke skupštine iz 1918.

Komentari (29)A A A

Pokret za časno Cetinje smatra da što prije treba otvoriti Muzej na Cetinju čije bi postavke bile vezane isključivo za Prvi svjetski rat, period uoči i nakon rata. Takođe, Pokret za vladavinu prava PVP se zalaže da crnogorski Parlament poništi odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.
    Spomenik Božićnim ustanicima u Bajicama

U ovom Pokretu ističu da bi se zahvaljujući ovom Muzeju, stvorila prava slika o tom vremenu i da bi građanima bile jasne okolnosti pod kojima je Crna Gora izgubila svoju državnost.
    “Na isti način bi imali mogućnost saznati sve u vezi Mojkovačke bitke i raznim zločinima u toku i nakon rata, kao i izdajama iz tog vremena”, saopšteno je PVP-a.
    Skoro pola poslanika u Skupštini Crne Gore, tvrde u Pokretu za časno Cetinje, posjeduje skromno poznavanje istorije svog naraoda.
    “Tako da bi ovo morali podržati radi ličnog lutanja, jer ne postoji veće bruke i sramote nego pisati istoriju nekog drugog naroda ,a ne znati ništa o svojoj”, naglašavaju u ovoj organizaciji.
    PVP se zalaže da crnogorski parlament poništi odluke Podgoričke Skupštine iz 1918. godine.
    “Smatramo da bi se na taj način ispravila istorijska nepravda, koja je učinjena Crnoj Gori i da bi taj najveći poraz u istoriji Crne Gore dobio pravni odgovor”, naglašavaju u PVP-u.
    Ovo bi, dodaju u Pokretu, ujedno bila i poruka za generacije koje dolaze.

“Odlukama Podgoričke skupštine je neustavno i nezakonito ukinuta crnogorska država, a s pozivom na te odluke crnogorska crkva neustavno prisajedinjena srpskoj. Poništenjem ove odluke poništava se i akt o nasilnom ukidanju crnogorske crkve koji je proizišao iz odluka Podgoričke skupštine. Kao patriotski pokret koji se bori protiv nepravde , u cilju zazivljavanja VLADAVINE PRAVA u Crnoj Gori, ovo smatramo svojim dugom prema državi Crnoj Gori”, zaključuju u PVP-u.
    Jel ovo SDP predlozio, ili ce biti za 10 god da su oni predlozili, ili ... ili..zaboravili od trke za funkcijama?...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Vidovdan 1914-te, bio je jedan od najkobnijih dana u istoriji Evrope i Svijeta dvadesetog vijeka. Toga dana je u Sarajevu, Gavrilo Princip, ubio prijestolonašljednika svjetske velesile Austrougarske, Franca Ferdinanada, i njegovu ženu Sofiju. Znam da je iza ovog čina „Mlade Bosne“ stajala tajna organizacija Dragutina Dimitrijevića Apisa „Ujedinjenje ili smrt“ koja je atentatima, i drugim akcijama, željela da dovede do brzog ujedinjenja srpstva. Iza Apisa stajali su: Kralj Petra, Aleksandar i Nikola Pašić! Znam i odgovor na moje pitanje: zar su izvršioci atentata u Sarajevu, kao i Apisova organizacija, ali i srpski Kralj Petar, zajedno sa Nikolom Pašićem i prvim kraljem buduće Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, docnije Jugoslavije, Aleksandrom, mogli da budu toliki idioti da ne shvate kako će ubistvo prijestolonašljednika austrougarskog završiti samo ratom svjetske velesile protiv malene Srbije? Moj odgovor je jedan jedini, i istinit: bili su! Međutim, indicije upućuju i na istinu da je, iza atentata, kao njegov naručilac, stajala britanska obavještajna služba, vođena ultrasebičnim i ultrapodlim interesima ogromne britanske imperije koja je onda već bila u – bankrotu. Ova činjenica ne umanjuje idiotizam vodećih beogradskih velikosrpkih političara, obavještajaca i generala. Naravno, svuda se prešućuje i jedna kapitalna istena: samo dva dana prije atentata krlajevina Srbija potpisala je konkordat sa Vatikanom, što je učvršćivalo njen položaj u zapadnom svijetu…Sarajevski zločin, prožet idiotizmom i zaliven velokosrpskim šovinizmom koji se pokrivao – patriotizmom, po kretenluku mogu da izjednačim samo sa trinaestojulskim ustankom 1941-ve u Crnoj Gori kada se, šačica crnogorskih komunista – idiota, po naredbi isto takvog Josipa Broza, odlučila na dizanje ustanka protiv dvije velesile koje su bile pokorile čitavu Evropu – Njemačke i Italije! Zar je moguće da komunitički idioti nijesu mogli da vide: kakav je zločin okretati Italiju, a kasnije Njemačku protiv sebe, kako su mogli i da sanjaju 1941-ve, o – pobjedi, a da ne vide tragediju Crne Gore kojoj će biti izložena nakon ustanka? Moj odgovor je ponovo samo jedan, i jedini – i to su bili idioti!
    Velikosrpstvo je u Sarajevu ubilo prijestolonašljednika Austrougarske, zemlje koja je imala šezdeset i šest miliona stanovnika, carstva u kojem je živjelo četrnaest naroda, carstva čija je stajaća vojska brojila dva miliona vojnika, fantastično obučenih i opremljenih. Znao je sve to i ondašnji velikosrpski vrh, i opet se odlučio da puca i ubije Franca Ferdinanda! Ludilo? Moj odgovor je – bezdano!
    Što se tiče Kraljevine Crne Gore i Kralja Nikole, nakon objave rata Srbiji, ona nije imala drugog smjera nego da pomogne Srbiji i Srbima. Kralj Nikola, pošteno rečeno, nije mogao ni u najcrnjim snovima viđeti jednu od najužasnijih istina dvadesetog vijeka, da kao brata voli i staje mu uz bok, svog budućeg ubicu, i ubicu Kraljevine Crne Gore! Takođe, Nikola nije mogao ni naslutiti da ga je, februara 1914-te, u Sanktpetersburgu, njegov voljeni Nikolaj II Romanov, car ruski, prodao i izdao, stavljajući Crnu Goru Nikoli Pašiću, znači Kralju Petru i Srbiji – na dlan! Izdaja od strane Rusije, da sramnija biti ne može…Nikakvog uticaja nije imala ni činjenica da su dvije šćeri Kralja Nikole, Milica i Stana, bile visoko udate u Rusiji, i da su bile nerazdvojne prijateljice sa ruskom caricom, kao i istina da su, upravo njih dvije, dovele prokletog Raspućina na ruski dvor, navodnog sveštenika i proroka koji će igrati, godinama, vampirsku ulogu na dvoru sveobuhvatnim uticajem na samu caricu, njenim posredstvom i na cara, a time i na jezivu sudbinu ruskog carstva. Suštinski, posredstvom carice koja je obožavala Raspućina (on je, navodno, „liječio“ prestolonašljednika Alekseja), sve do propasti carstva, Raspućin je bio stvarni car, iz sjenke!
    Nikola je vidio da je carska Rusija, od dolaska Petra Karađorđevića na tron, ubistvom Kralja Milana i Kraljice Drage 1903-će (puč koji je uradio Apis, puč u kojem je Kralja Aleksandra Obrenovića izdala njegova garda, što je rijedak slučaj u evropskoj istoriji!), promijenila kurs. Naime, dugo vremena Rusija je igrala na kartu Bugarske, kao zemlje koja treba da joj preda Balkan u ruke, ali je ta politika doživjela fijasko. Onda se prešlo, tačno od maja 1903-će, na Srbiju, sa istom ulogom. To je jedan od činilaca iz kojeg je proizlaša zločinačka, šovinistička, i arogantna politika Beograda prema svima na Balkanu, to, i ništa drugo.
    Nikola je shvatao da je uzaludna i činjenica da je lično on, i knjaževina Crna Gora, promovisala Petra kao pretedenta na srpsku krunu. (Punih deset godina Petar će živjeti na Cetinju!) Tom procesu pružio je Nikola neviđeni zamah, dajući Petru za ženu svoju šćer Zorku, koja će na Cetinje roditi Petru sinove: pravog prestolonašljednika Đorđa, kojeg će, kasnije, Aleksandar planirati da ubije, kako bi se on, a ne Đorđe, kome je po pravilu primogeniture (prvorođenja) kruna pripadala, dokopao srpske krune. Nije ga ubio spletom čudnih okolnosti, ali ga je smjestio u godinama u ludnicu! Na Cetinje će se roditi i Aleksandar, i šćer Petrova, Jelisaveta, rodiće se još jedno dijete koje će odmah, po porođaju, umrijeti.
    Ovakav Nikolin odnos kod Petra je bio shvaćen kao – neprijateljski. On je u Nikoli vidio konkurenta za srpsku krunu, što ga je pretvorilo u vulkan mržnje prema Nikoli, Crnoj Gori i Crnogorcima!
    Tragično je, ali istinito, njegova mržnja je uspjela: ubio je dinastiju Petrović-Njeguš,Crnu Goru i sve njeno…

Vraćajući se u dubine istorije, tvrdim i sljedeće: niko nikad, u svijetloj istoriji Crne Gore, nije bio tako žestoko izdan kao: Kralj Nikola, Krsto popović i – ja, Slavko Perović!

Nastavlja se!
    ne zamjerite na duzini,
    nije moglo u jedan post.
    A valja se

edit:
    Veoma mi steka forum, ne mogu nista otvorit bez po 5 min da se otvara ili uopste ne otvori.

Uglavnom,

izvor:http://blogslavkaperovica.wordpress.com/
    Tekstovi pod nazivom: Mojkovacka bitka 1,2,3,4,5
    Fino stivo da se otprilike vidi sta dje i kako, pa onda da se razmisli o cjelokupnoj PG skupstini.
    Last edited by St.Dzonny; 30-10-13 at 21:58.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

OBJAVITE KAD UMREM: Tijanić ostavio intervju kao testament!

DRUŠTVO23:25, 30.10.2013.
    Autor: NIN

A

Često sanjam Podujevo, dedinu kuću. Ne, nemam danas nikoga na Kosovu, rekao je

Često mi se u snu javlja Podujevo, dedina kuća. Ne, nemam danas nikoga na Kosovu. Čekaju me Dečani
    . Lagano umirem, stojeći na nogama kao neka vrsta ludog dinosaurusa!

Ovo je poslednji intervju Aleksandra Tijanića, koji je dao za NIN, nedeljnik za koji je pisao decenijama. Tražio je: "objavite ovo kad umrem" i dodao da "ne bi voleo da ga srpsko novinarstvo pamti".
    - Ja duboko prezirem profesiju kojom se bavim. Novinarstvo, to je sloj robova. Ne znam ni sam šta tražim u novinarstvu već četiri decenije. Kada sve saberem, ima deset tekstova koji mogu da izraze ono što ja mislim da sam ja. Samo deset od hiljade tekstova koje sam napisao - rekao je Tijanić i osvrnuo se na svoj zaštitni znak.

- Ku...im se da ljudi ne bi videli moj strah. Da me zbog tog kukavičluka ne prezru. Zato se pravim hrabar u situacijama koje su ludačke. Spisak mojih neprijatelja je "ko je ko u Srbiji od najmoćnijih ljudi. Kako bih preživeo te neprijatelje ja sam morao da budem zvonar Bogorodične crkve - ružan, grbav nikakav. Ali da zvonim vrlo daleko - zaključuje Tijanić.

- Voleo bih da ostavim dve, tri knjige svojih tekstova. I da samo studenti novinarstva, kada hoće da vide kakav je ludak bio Tijanić uzmu i pročitaju nekoliko tekstova. Poslednjih dvanaest godina mog rada to nije novinarstvo već borba za glavu - rekao je.

Evo malo da se"zamisle" i CG novinari...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arogantni degenerik,laka mu crna srpska zemlja.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zar niste procitali sta je rekao - zasto je morao biti takav? Ili vi to onako puf pa nek voda nosi...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

On je za normalni svijet umro 2003,a za polusvjet je možda živio i bio direktor do prekjuče.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Dobro. Eto ja postavih tekst jer objavljuje rijetkost - da neko napise intervju koji ce se objaviti tik nakon smrti. Neobicno, jer se to, kad su to drugi radili, ostavljali su za objavljivanje tek nakon vise decenija (50 min).. Priznanje koje se vec naznacava u ovom dijelu teksta, i razlozi za nacin rada i zivota, to je mozda za "nenormalne" i po vasoj procjeni za "polusvijet" koji nemaju partijske, nacionalne, vjerske, rasne itd. predrasude i blokade u citanju tekstova "omiljenih" ili "omrazenih" ljudi. Sve ima svoje zasto.
    Zasto vama smeta ta njegova istina, to je vec boh.. nebitno.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-10-13 at 23:11.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Најгоре од свега - Коштуница ће све да их надживи.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta je tu neobično,ljudi sa one strane zakona grade crkve pokajnice za života,pa nije ni čudo da njihovi medijski moguli pišu i intervjue za potonju uru,da se da oreol njihove besmrtnosti.
    Koštunica mora da sinoć nazdravio te su Katalonijiji zabranili referendum.Išo je kroz kući,i krstio se vičući,ima bogaa,ima bogaaa.
    Last edited by minjo; 30-10-13 at 23:21.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Uopste nije ni naznaceno da pise o svojoj slavi vec jako samokriticno, sto je nepojmljivo za Balkan i "faraone". Stvarno vam je bila dovoljna foto i bez citanja teksta da napisete sto ste napisali, i da pisete eto .. radi "reda" - valjda. Mozda vam ne odgovara i nagovjestaj u tekstu o strahu od "ko je ko u Srbiji".. itd.. Ko zna.
    Elem, koga zanima nek sjutra kupi NiN i nek procita.. Ja sam vec narucila da mi stigne iz BG, jer pojma nemam prodaje li se NiN u CG vise. Nekad sam bila "redovan" citalac nina i duge, pa... Sto rece pokojni JBT - "mnogo toga se ovde promenilo otkad ja nikad nisam bio"...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-10-13 at 23:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Što se radi u AIR SERBIA,ne mogu da bilivujem,daju starim avionima imena živih ljudi,i sva parodija oko dočeka aviona,omg.....
    Novak Đoković:
    Construction Number (MSN): 2621
    Aircraft Type Airbus A319-131
    First Flight: 23-11-2005
    Test registration: D-AVYM
    Airframe Status: Stored

Emir Kusturica:
    Construction Number (MSN) 1140
    Aircraft Type Airbus A319-132
    First Flight 17-11-1999
    Age 14 Years
    Test registration D-AVYP
    Airframe Status Active

i naredna dva aviona su starosti 14 godina:
    -cn 1140 Airbus A319-132 - prvi let 17.11.1999. godine star 14 godina
    -cn 1159 Airbus A319-132 - prvi let 8.1.2000. godine star ~14 godina
    U avijatici važi pravilo da godine starosti ne igraju ulogu,ali da prostite,ove je mogao i Mišković iz zatvora da lizinguje na tri godine i bez arapa.
    aj fala bogu,ovaj zadnji što stiže je najmlađi,6 godina star
    Airframe Details
    Construction Number (MSN) 3252
    Aircraft Type Airbus A319-132
    First Flight 08-09-2007
    Age 6.2 Years
    Test registration D-AVWT
    Airframe Status Stored

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

14 godina su prilično mlade godine za dobro održavane avione...ne vidim problem
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mogli smo i nas dvojica ovo izvesti i potpisati codeshare sa Eithadom,prebacimo jatov dug od 100 miliona na budžet,lizigujemo avione koji su letjeli za low cost,naručimo piropatrone iz Mojkovca da bi mig-29 uopšte mogli da polete u pratnji radi Tv i spekatkl .
    Last edited by minjo; 31-10-13 at 08:43.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ja samo kazem da te godine nisu problem, prosjecna starost aviona u dosta americkih kompanija je preko 10 god. a svakako mislim da je nama ovdje mnogo veci problem sto se KAPov dug prebacuje na nas budzet nego sta Srbija radi sa JATom, nego ne vidjeh te nesto da se zalis na to...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo čekam aeromiting iznad KAP-a sa gazelam,a prisutni će na banketu biti čašćeni novim Iphonom.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

http://www.cdm.me/ekonomija/lazovic-...0-miliona-eura

Ovako isto i sa neredovnim platišama... samo prebacuju lopticu sa jednih, na druge na treće, a poštenom svijetu ostaje gorak ukus... razumijevanja i dalje ne manjka, no...

Ipak imam duševne bolove od Elektroprivrede... oće li mi ih ista namiriti ako je tužim?

Mogli bi pored ovih crnih lista koje vole da pišu, da počnu sa pisanjem i ružičastastih lista za redovne platiše pa da im pošaljemo spisak želja - može ispunjenje u ratama

Gledam ispred šaltera EPCG redaljka na reklamacijama... sklapaju se ugovori da se u ratama izmiruju dugovanja i to ne cjelokupna nego odokativno-dogovaraju se pa će plaćati narednih 50 godina...

I smijeh me ufatio još kad su nam poštom poslali zahtjev da upišemo podatke ne bi li nam poslije par dana proslijedili Ugovor za snabdijevanje elek. energijom na potpis ne bi li nas još »čvršće« vezali... Ne znam čemu prpa, jel to moguć ulazak nekog novog snabdijevača?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Gledam ispred šaltera EPCG redaljka na reklamacijama... .
    Nije nidabog. ili poceli prelaziti sa rijeci na djelo

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Hahaha, ajde da je podforum sex i erotika, ali za brigu ću ti ostati što se tvog ljubavnog života tiče

Insinuacije, silovanje otvaranjem zasebne teme za Ct... mislim stvarno....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Šta oćeš danas da budeš čedo mamino (i tatino) . . . .

http://www.cdm.me/svijet/evropa/njem...vodi-treci-pol
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Evo malo da se"zamisle" i CG novinari...

Hvala Lepo
    Mnogo puta, ili mozda uvijek, se nijesam slagala sa Tijanicem, ali ovo je lijepo napisano i tacno da se zapitaju neki novinari i kod nas...

Arogantni degenerik,laka mu crna srpska zemlja.
    Quote Originally Posted by Maja View Post
    Zar niste procitali sta je rekao - zasto je morao biti takav? Ili vi to onako puf pa nek voda nosi...

Hvala Lepo
    Majo, mislim da uopste nije procitao, nego tek tako na pomen imena bupnuo konstataciju.

On je za normalni svijet umro 2003,a za polusvjet je možda živio i bio direktor do prekjuče.
    Minjo, a garantujem da ti je bio mio do 1997.god nedje. Do tada ste se vjerovatno slagali u stavovima.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da su Vijesti postojale 90-tih radile bi na unutrašnjem neprijatelju i borbi protiv istih dok bi Pobjeda brinula o spoljnom neprijatelju,tako da bi vodili dva rata istovremeno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Majo, mislim da uopste nije procitao, nego tek tako na pomen imena bupnuo konstataciju.

Mora da su Maja i Montenegrina pošle da srede frizuru da se zore na ovome subotnjeme maršu kroz PG

Page 517 of 666 FirstFirst ... 17417467507513514515516517518519520521527567617 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)