View Poll Results: 100 Years of Alfa Romeo

Voters
188. You may not vote on this poll
  • 8C

20 10.64%
  • Giulietta Sprint

24 12.77%
  • 33 Stradale

19 10.11%
  • 2600

0 0%
  • GTA

16 8.51%
  • Montreal

7 3.72%
  • Spider

3 1.60%
  • 156

31 16.49%
  • Brera

37 19.68%
  • 8C Competizione

31 16.49%
Page 72 of 244 FirstFirst ... 226268697071727374757682122172 ... LastLast
Results 1,776 to 1,800 of 6086

Thread: Alfa Romeo Club

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Pa dobro no onda mi kazite zashto nema previshe Alfi kod nas kad su tako "kvalitetne".. Tj ne kvare se nishta vishe nego li druga auta, tako ste rekli.

Narod bjezi od njih iz nekog razloga ili? Poglednite samo kolko ima (od ovih obichnih kola) Renola, Pezola, Fiata, dalje Toyota itdd.. Da ne prichamo o VW-u.. Dje je tuN Alfa?? Trebalo bi da je prva u ovoj koloni jer prave ubjedljivo najljepsha kola na svijet. U chemu je fora?

Thanks Thanks Given 
    938
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

fora je nas mentalitet , price rekla kazala od malog sure pa njegov pasanog je rekao kako se one kvare i bjez od njih i tako to ...

mada situacija se drasticno popravlja i na ulicama ima mnog mnogo vise alfi nego sto je bilo unazad nekoliko godina, poceo je malo narod zdravije da razmislja a i valjda je uvidio da i za ostala kola ima djelova kod nas da se kupi osim za VW (jer vazda je narodu prica: a to kad ti se nesto pokvari to nema djelova to muka (mozdaj je tako nekad bilo kad se ovdje vozio samo VW i mercedes i stojadini)
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Ne bih ti tačno znao reći odgovor na to pitanje, ali jedan od razloga, pored pomenute reputacije u narodu da se kvare, je i to što je cijena novih dosta veća od auta iste klase... Evo ti primjer mog Mita, ova verzija košta nova 21 000 i nešto eura... Za te pare ljudi mogu uzeti Renault Scenic npr, ili Golf 7, koji su na jako dobrom glasu kod nas, plus su i porodična auta... Takođe, mana je i nedostatak dobrog salona i servis, tj ima ovaj u DG, ali gotovo da ništa u njemu nije izloženo, a i servis im je amaterski... Placevi takođe imaju malo Alfi, jer ih ne mogu nabaviti po jako malim cijenama a prodati za jako dobre pare, kao što rade sa Golfom, Renaultom, Peugeotom... Na kraju se svodi da Alfe nabavljaju samo ljudi koji su zaljubljeni u ta auto, a i koji su svjesni da će skuplje proći... Ali čudan je to osjećaj...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    fora je nas mentalitet , price rekla kazala od malog sure pa njegov pasanog je rekao kako se one kvare i bjez od njih i tako to ...

mada situacija se drasticno popravlja i na ulicama ima mnog mnogo vise alfi nego sto je bilo unazad nekoliko godina, poceo je malo narod zdravije da razmislja a i valjda je uvidio da i za ostala kola ima djelova kod nas da se kupi osim za VW (jer vazda je narodu prica: a to kad ti se nesto pokvari to nema djelova to muka (mozdaj je tako nekad bilo kad se ovdje vozio samo VW i mercedes i stojadini)

Hahaha, ta pricha moze da stoji i za Francuze: godinama se prichalo kako su za njih u krv skupi djelovi i kako treba bjezat od njih, a evo se narod alaverdio pa za relativno jeftine pare moze vozit prosjechno kvalitetno auto ali opet dovoljno kvalitetno da zavrshava posa'. Kako je onda moguce da je narod pocheo da vozi francuska auta, a sa Alfama nishta.. Skoro pa nishta, nije da ih u potpunosti nema bash ali ih je mnogo manje no bilo kojeg drugog brenda kod nas... Znachi i francuzi su bili na loshem glasu pa ih evo kolko volish, narochito Renoa koji je preuzeo primat u prodaji poslednjih godina, shto novo shto polovno... Opet pitam, dje je tu Alfa kad je tako "kvalitetna"...

Ali meni je najjache kad se ovi iz HQ Alfinog u Milanu uporedjuju sa BMW-om govoreci da je BMW 3er prvi konkurent njihovoj Alfi 159 ahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahaha hah, PRESMIJESHNO !!! I govore kako je Alfa premium brend... Ahahah OMG

Ja bih neshto prije reka' da Alfa treba da se takmichi sa Renoom, Pezoom, Citroenom, VW-om i takvim nekim markama za svoju poziciju na trzishtu, no sam BMW-om i Mercedesom i Jaudijem...

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Evo ti odgovor na ovo u mome gore postu... Placevi kod nas nabavljaju Renaulte i ostala francuska auta sa "famoznih" aukcija za smiješne pare i ovdje ih duplo prodaju, i svi srećni i svi zadovoljni...
    Kod novih Alfi velika paznja je usmjerena ka kvalitetu i finalnoj obradi... Uz poznato Alfino vješanje i kočioni sistem, ne vidim u čemu je problem usporedba sa BMW 3? Prema tome, uzaludna je rasprava što je bolje... Alfa je u svakom slučaju mnogo iznad običnih i dosadnih Renaulta, Pežoa, VW... Nije najbolje auto na svijetu, ima svojih mana, ali je najprisnije auto sa vozačem u svakom slučaju Ne znam ko može biti zaljubljen u npr Scenica i prati ga i polirati 2 sata?

Thanks Thanks Given 
    938
    Thanks Thanks Received 
    1,313
    Thanked in
    624 Posts

vidji ti imas to misljenje i ja te ne mogu ubjedjivat u suprotno

sto se rice renoa , njih je u zadnje vrijeme proslavio megan , a inache nesto ne vidim previse ostalih renoa, dje je tu veca i visocija klasa , slicna stvar i sa pezoom tu su uglavnom 307 i 206 na trziste , a 607 i ovih ozbiljnijih skoro pa nema, citroen izumro i opet dolazimo do toga da se u nasem narodu najvise vozi VW i ne mozes nikako poredit nase trziste i sta se kod nas vozi sa ostatkom svijeta (kad smo mi zadnja rupa i kad nam je standard kao u Afriku)

i opet alfa je poznata po tome da svaki model je nakrcan opreme i svacega (pa jbt kola stara po 20 i kusur godina , sa podizacima,servom,abs,alarm, sve fabricki)

edit: i ovo sto kaze Incognito, najprisniji osjecaj u alfi, jednostavno je uzitak voziti
    evo mozda ce smijesno zvucati ali 5x mi je bolji osjecaj voziti moju alfu 15godina staru nego npr. novi megan 2012god koji imamo u firmu (jedina prednost na tom meganu je sto je mozda kvacilo malo mekse)
    Last edited by Stivi; 24-10-13 at 11:06.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Zajebite vi zaljubljenost u auta.. Ne kupujem kola da bi ih polirao sa strashcu... To je petska pricha da se opravda nerezonski potez kupovine prosjechnog automobila sa visokom cijenom. Chush ljubav prema autima, strast... Aooo.. BULLSHIT !!! Mene zanima pouzdanost. Vjerovatno je Alfa digla nivo finalne obrade i kvaliteta u odnosu na nekadashnje Alfe, ali ne smatram da je to dovoljno zrelo za poredjenje sa BMW-om, Mechkom i Jaudijem.. Recimo onda da je neshto izmedju Renola, Pezola i ostalih mediokritetskih auta i ovih premium brendova... Bah, ne znam.. Zelja mi je da probam neku Alfu, i kupicu je vala da je isprobam jednoga dana, ali ako ne bude tako ka shto velite, drsh'te se dobro !!

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Haha, druže, nije za tebe Alfa, čim ovako razmišljaš... Kupi onda neku Toyotu Prius, ili Mazdu 3 ili 6, i uživaj u pouzdanosti... Svaka dalja razmjena argumenata je suvišna...

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Toyota je čak 2 puta išla na generalni servis motora u garantnom periodu, jer je masu ulja trošila... Da je bila Alfa, bila bi priča "aaaaa to je smeće" a kad je Toyota onda "desi se na poneku"... :P

Nemoguce ovo mora da si slagao, jer sam ja citao da se ta auta ne kvare !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Dobro nisam sad mislio iskljuchivo na pouzdanost, iako sam se tako izrazio... Japanci imaju tu pouzdanost, slazem se.. Mislio sam na jos dosta faktora tu. Sve u svemu, rasprava je zavrsena. Nisam ja fan Japanaca (pouzdanosti) vec BMW-a. To je auto. Vorsprung durch technik !!!

Mada mi se svidjaju nove Mazde 3 i 6, istina... PozdraF Alfisti, zivi bili !

P.S ZaBoga, je li ovo "Vorsprung durch technik" Jaudijev slogan ili BMW-ov??

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    31 Posts

Quote Originally Posted by JaffaCakes View Post
    Zajebite vi zaljubljenost u auta.. Ne kupujem kola da bi ih polirao sa strashcu... To je petska pricha da se opravda nerezonski potez kupovine prosjechnog automobila sa visokom cijenom. Chush ljubav prema autima, strast... Aooo.. BULLSHIT !!! Mene zanima pouzdanost.
    golf 2 je za tebe, nista preko, plafon
    Nisam Argentinac mada kazu da sam k'o Caniggia
    Znam Maradonu i sa njim cesto fudbal igram

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Slažem se da je BMW dobar, samo što ti za dobar novi BMW treba barem 40 000+ eura... I opet imaš dosadan uštogljeni auto, koji je dobar, pouzdan, uglađen, ali bez emocija... :P

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

P.S ZaBoga, je li ovo "Vorsprung durch technik" Jaudijev slogan ili BMW-ov??
    Audijev

Thanks Thanks Given 
    217
    Thanks Thanks Received 
    249
    Thanked in
    106 Posts

Zajebite vi zaljubljenost u auta.. Ne kupujem kola da bi ih polirao sa strashcu... To je petska pricha da se opravda nerezonski potez kupovine prosjechnog automobila sa visokom cijenom. Chush ljubav prema autima, strast... Aooo.. BULLSHIT !!! Mene zanima pouzdanost. Vjerovatno je Alfa digla nivo finalne obrade i kvaliteta u odnosu na nekadashnje Alfe, ali ne smatram da je to dovoljno zrelo za poredjenje sa BMW-om, Mechkom i Jaudijem.. Recimo onda da je neshto izmedju Renola, Pezola i ostalih mediokritetskih auta i ovih premium brendova... Bah, ne znam.. Zelja mi je da probam neku Alfu, i kupicu je vala da je isprobam jednoga dana, ali ako ne bude tako ka shto velite, drsh'te se dobro !!
    Ja ti mogu rec iz iskustva za 147.
    Kad je vidis, zaljubices se istog trena, kad je provozas, svako ce ti auto bit smijesno posle nje, kad je kupis racunaj da si potpuno sludjen!
    Sto rece neko gore za pranje i poliranje, ne pamtim da sam neko auto glanca' i pra' ka' alfu, to je bolesno, ali jbg ljubav je to!
    Cim sam je kupio, zna' sam da cu je udarit nedje, jer je nevjerovatno kako to auto lezi na put i kako se dobro vozi i kako te cera da je nenormalno vozis... Srecom pa se sve zavrsilo bez tezih posledica. Sto se tice odrzavanja, ima' sam vw, renault, peugeot i ford u kucu, sve ti je to isti djavo kad radis mali i veliki servis, u 50 eura bukvalno. Jedino dodatno sto sam ulozio su bile 2 viljuske i jedna gumica na balanstanglu, ali zato joj ni prismrdjet ne mogu svi ostali. Kupicu alfu opet, kad tad!
    Last edited by |G60|; 24-10-13 at 12:33.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

156/147 imaju poznat problem sa prednjim trapom...ali se isti sredi za najvise 220€ sa sve 4 viljuske, krajevima spona, stabilizatorima i gumicama balanstagle...
    drugih problema ja nisam imao sa 156 npr... motor nedoder....to mogu da tvrdim narocito za 2.4...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

za godinu dana i 10 000km, jedini kvar je bio sto mi je grijac crkao (18eur) i to vjerovatno bosh-ov...
    a inace imam a4 isto i nikad ga ne bi pogledao pri alfi, oboje su 1,9 turbo dizeli, ali to su 2 svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

@ Bo8an Nisi moderan uopshte sa tom prichom.

@ Novica Novice tachno, sad sam provjerio.. Nema veze, BMW ima neshto kao The Ultimate Machine ili tako neshto.. Nvm..

@ G60 "ali ljubav je to" - Ok. Vodite vi ljubav sa Alfama, ja cu sa zenama. Je li ok? Poshteno?

@ EKV i Avatar_Nk Kupujem i ja Alfu jednoga dana i da vidimo ko je bio u pravu: narod koji tvrdi da ta auta nishta nevaljaju lishe njihove ljepote ili vi koji tvrdite da su nedoder, narochito njihovi motori (shto se i ja slazem jer sam chujao da su top).

Na kraju, koju Alfu i koji motor preporuchujete?? Ajte znalci

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Ja bih ti preporučio 8C, a pošto si već ljubitelj BMW-a onda ne bi trebala da ti smeta cijena koja je tu negdje u rangu sa serijom 7

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ EKV i Avatar_Nk Kupujem i ja Alfu jednoga dana i da vidimo ko je bio u pravu: narod koji tvrdi da ta auta nishta nevaljaju lishe njihove ljepote ili vi koji tvrdite da su nedoder, narochito njihovi motori (shto se i ja slazem jer sam chujao da su top).

Na kraju, koju Alfu i koji motor preporuchujete?? Ajte znalci
    ako kupis alfu 159 na jedan cetinjski plac (koju sam gledao ljetos), koja je presla bog zna koliko km(pise 140 000km), s kojom je radjeno ko zna sta, vrlo je vjerovatno da ces se kajat jedan duzi vremenski period... u srbiji je prije 2-3 godine uvezeno 50 159ki, koje je u italiji koristila policija, pa je narod to pokupovo i sad pljuje po alfi...
    sto se motora tice moja preporuka je 1,9jtdm 16v 150ks

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

OMG.. LoL !! To sto sam ja ljubitelj BMW-a ne znachi da imam i para za isti. Zato sam i vozio dosad Pezoa 307cc i mnoga druga jeftinija auta.. Jednog dana cu i ja imati BMW, dobar BMW a ne neki raspad. U medjuvremenu bih mogao isprobati neku Alfu, zar ne? Recimo 159 ??

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Trebalo bi da možeš naći dobro 159-ku za ispod 10K... Međutim, preporučio bih ti da je uvezeš iz inostranstva, nego da kupiš na našim placevima...

Thanks Thanks Given 
    217
    Thanks Thanks Received 
    249
    Thanked in
    106 Posts

@ G60 "ali ljubav je to" - Ok. Vodite vi ljubav sa Alfama, ja cu sa zenama. Je li ok? Poshteno?
    Tako sam i ja isto prica' dok je nisam kupio, vidjeces i sam ako je uzmes, neopisivo!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jeli realno da vas je covjek ovako navukao na ovu pricu?Ne znam sto ne iskulirate...Vidite da ne zna sto ce sa sobom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Jeli realno da vas je covjek ovako navukao na ovu pricu?Ne znam sto ne iskulirate...Vidite da ne zna sto ce sa sobom
    I ovaj mali ponekad nesto pametno kaze
    Vidjeh jednu Breru na strane table u pg, malo je rec da je prelijepa
    ...divlje kose, tamna oka dva
    cvijet bez korjena
    ples je sve sto zna...

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Alfa Romeo ... Hm ... A, što znam ...

Nešto sam i škrabnuo o tim autićima, ovdje http://www.nolimitbikers.com/forum/v...hp?f=17&t=4750

Page 72 of 244 FirstFirst ... 226268697071727374757682122172 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)