Page 59 of 193 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast
Results 1,451 to 1,475 of 4818

Thread: PayPal

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

To stoji, mada ja se bojim što će da uvedu ovi naši od nameta onda. Evo su već recimo ograničili trgovinu sa SD, pa možeš u mjesec max 2 paketa da primiš do 150e vrijednosti. Samo se iživljavaju...

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    575
    Thanked in
    291 Posts

ja sam ciljao na CG trziste sveukupno. Evo da pomognem jednim prakticnim primjerom:

Usao sam u monokl u deltu da vidim neke naocare, i naravno, ne kupujem tu, nego prepisem sifru, i na ebay za 50-70e jeftinije kupim. Uglavnom tako radim. Zadnji put kad sam bio, ja i jos 2 musterije smo krenuli da prepisujemo sifre, kad skoci prodavacica: "NE!, ne smijete, zabranjeno je, posle cete to kupit preko interneta dosta jeftinije" - ovim rijecima

Zar ne mislite da nekih 4-5 godina nakon uvodjenja paypal-a, narod ce bit sve vise i vise informaticki pismeniji, pocece sve vise da se koriste kartice za online narucivanje, svi ce narucitvat tehniku robu i sve ostalo preko neta, jer je jeftinije kod nas.. To ce biti bas zeznuto, jer smo mi mlao trziste, moraju se cijene nabit ako se milsi zaradit sto i prezivjet.. A naravno jedna amerika koja ima 100000000x vece trziste, logicno je da su cijene svega vise nego povoljne, dovoljno da kupis s neta, a ne odje bilo sta..

Da me ne shvatite pogresno, i ja ga jedva cekam.. ali mislim da ovi nasi iz ministarstva vec su namirisali te posledice neke.. Zato i razmatraju carinu i pdv na 50e, jer online narucivanje je bas poraslo kod nas zadnjih 2 godine..

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,729
    Thanked in
    1,087 Posts

Posledice su za gazde koji drže nenormalne marže, to nije malo tržište no lopovska posla, jer svaki smatra da ako otvori radnju za pola godine mora novi stan i kola uzet od toga. Smiješno je da sat Casio u PG radnju košta 150e a na ebay taj isti imaš za 50e. Smiješno je da pojedine radnje robu sa sd nabavljaju a onda preprodaju po 4x većim cijenama. Oni upravo koriste te povoljnosti zatvorenog tržišta.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Tačno, da se nadovežem na ovu priču, kada sam počinjao sa internet kupovinom prije neke 3-4 godine i kada sam napisao onaj thread o internet kupovini, situacija je bila sledeća: CG kartice su radile direktno na PayPal, nikakvih nameta u Pošti nije bilo, osim 4,5 eura za carinski pregled većih paketa, pošta na Željezničkoj nije imala 10ak pošiljki iz inostranstva kada sam podizao svoje pakete... Kako se svakim danom sve više opismenjavamo kao nacija po pitanju IT tehnologija, iz praktičnog razloga koji je Stevan naveo, i kako je značajno živnula kupovina preko net-a, svi su postali svjesni tog potencijala i hoće da uzmu svoj dio kolača... I Pošta (koja je sada prenatrpana pošiljkama, i umjesto da su srećni što imaju više posla jer su skroz zamrli bili jedno vrijeme, oni sve rade preko one stvari), i Vlada CG i banke... Uglavnom, drago mi je što su građani svjesni, i što smo sve liberalniji po pitanju IT-ja i eCommerce-a...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    575
    Thanked in
    291 Posts

Kad sam bio u Londonu, ulazio sam u butike kojih ima i po delti.. Sve je jeftinije bilo cak tamo, u gradu koji vazi za jedan od najskupljih.. Ponavljam, malo trziste primorava dizanje cijena, da bi se nesto postiglo i zaradilo.. 95e sam platio gshock koji je eo dan danas u delti 220e, a ja sam ga prije godinu ipo uzeo.. Kod nas je i dalje veeelika vecina i dalje informaticki nepismena, a koriscenje ebay-a i kartica je misaona imenica.. ali doci ce i tome kraj, kao sto rekoh, kroz 5-10 godina.. Zato ce bit trzsiste usklimano malo, o cemu sigurno razmisljaju u ministarstvu, vjerovatno uvedu i neke specijalne takse za narucivanje preko neta, ne bi me cudilo..

Thanks Thanks Given 
    349
    Thanks Thanks Received 
    342
    Thanked in
    110 Posts

A rechi.mi kako da narucim nesto sa ebay-a a da ne strahujem da ce mi svakog trena zatvoriti acc

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk 2
    MONTENEGRO 🇲🇪
    PodgoricaTravelGuide

🚗RenaultClio3
    📷MyPhoto

Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by ssaajjkkoo View Post
    A rechi.mi kako da narucim nesto sa ebay-a a da ne strahujem da ce mi svakog trena zatvoriti acc

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk 2
    A što bi ti zatvorili acc?

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
    Bolje imat no' nemat....

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,610
    Thanked in
    2,718 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    ja sam ciljao na CG trziste sveukupno. Evo da pomognem jednim prakticnim primjerom:

Usao sam u monokl u deltu da vidim neke naocare, i naravno, ne kupujem tu, nego prepisem sifru, i na ebay za 50-70e jeftinije kupim. Uglavnom tako radim. Zadnji put kad sam bio, ja i jos 2 musterije smo krenuli da prepisujemo sifre, kad skoci prodavacica: "NE!, ne smijete, zabranjeno je, posle cete to kupit preko interneta dosta jeftinije" - ovim rijecima

Zar ne mislite da nekih 4-5 godina nakon uvodjenja paypal-a, narod ce bit sve vise i vise informaticki pismeniji, pocece sve vise da se koriste kartice za online narucivanje, svi ce narucitvat tehniku robu i sve ostalo preko neta, jer je jeftinije kod nas.. To ce biti bas zeznuto, jer smo mi mlao trziste, moraju se cijene nabit ako se milsi zaradit sto i prezivjet.. A naravno jedna amerika koja ima 100000000x vece trziste, logicno je da su cijene svega vise nego povoljne, dovoljno da kupis s neta, a ne odje bilo sta..

Da me ne shvatite pogresno, i ja ga jedva cekam.. ali mislim da ovi nasi iz ministarstva vec su namirisali te posledice neke.. Zato i razmatraju carinu i pdv na 50e, jer online narucivanje je bas poraslo kod nas zadnjih 2 godine..
    Znači po tebi onaj iz Šavnika mora da kupi ono što ima u Šavniku. Ne daj Bože da smije poći do Podgorice (dvije opštine) i uzeti nešto ili naruliti preko sajta pa da mu donesu.
    Tako ja gledam CG (Šavnik) i recimo Italiju/Švajcarsku/Francusku.

Što se mene tiče nem oraju ga otvarati, ja sa poslom naručivanja uzmem minimalac :P
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako mi iz Crne Gore da zeznemo PayPal i kreiramo nalog koji može da prima novac? Znam kako je ranije išlo... KOJA METODA TRENUTNO RADI?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    Kako mi iz Crne Gore da zeznemo PayPal i kreiramo nalog koji može da prima novac? Znam kako je ranije išlo... KOJA METODA TRENUTNO RADI?
    Ako vec nemas kreiran nalog preko paypal, onda nikako. E sad, en znam za entropay i sl da li to omogucavaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imam ja Skrill, Payza-u... Ali mi treba PayPal...

Može li nekako da neko doda moju e-mail adresu na njegov nalog, pa da zajedno pratimo stanje... A ja da mu dajem neku proviziju na uplate na moju e-mail adresu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

najbolji

Thanks Thanks Given 
    1,835
    Thanks Thanks Received 
    2,424
    Thanked in
    1,336 Posts

Banujte ga admini!

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Banujte ga admini!

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
    Koji admini? Odavno toga nema

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Može li nekako da neko doda moju e-mail adresu na njegov nalog, pa da zajedno pratimo stanje... A ja da mu dajem neku proviziju na uplate na moju e-mail adresu?
    Pogledajte mu mjesto gdje (navodno) živi i sve će biti jasno. Treba da mu neko od nas da pristup PayPal-u, a on (navodno) živi u Švedskoj.
    Lopinger mali
    Last edited by Rakun; 09-10-13 at 01:55.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo, Rakune! Otkrio si suštinu! :lolblue: Koliko su ovi ljudi zatucani, pa ovo nije realno.

1) Da si mi 10 postova ispratio, odmah bi vidio đe živim, a to je Crna Gora...
    2) Ne bih sarađivao sa svakim, osim sa nekim za koga znam ko me neće prevariti
    3) Sve i da hoću, ne bih mogao da im povučem novac sa PP!
    4) Ovdje me dostina zna imenom, prezimenom, imam i sliku, za razliku od nekih
    5) Smatram da sam kreten što sam odvojio 3 minuta da ovo pišem tebi, dežurnoj avetinji CdM foruma...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sabio si sa 5 ^^

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Ja ni sa ženom ne dijelim ove stvari. Mislim da ćeš teško naći nekog ko je voljan da ti na taj način pomogne. Pri tome se podrazumjeva da si 1/1 u svakom pogledu ; )
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala, hvala. 11/11/11 mora biti 1/1, hehe...

Ma sada sam malo čitao o tome, na drugim forumima, do sada mi i nije trebao PP, jer su ostale stvari završavale posao.

Registrovaću ga na ime nekog rođaka iz EU, povežem moju karticu i ćao. EntroPay ili Payoneer će završiti posao, tj. njihove kartice.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,610
    Thanked in
    2,718 Posts

Meni radi refund od prodavaca sa ebay - a.
    Radi i slanje novca, slao sam u USA.
    Ako što valja tu sam

Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy Note 2 x2 n7102
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Bravo, Rakune! Otkrio si suštinu! :lolblue: Koliko su ovi ljudi zatucani, pa ovo nije realno.

1) Da si mi 10 postova ispratio, odmah bi vidio đe živim, a to je Crna Gora...
    2) Ne bih sarađivao sa svakim, osim sa nekim za koga znam ko me neće prevariti
    3) Sve i da hoću, ne bih mogao da im povučem novac sa PP!
    4) Ovdje me dostina zna imenom, prezimenom, imam i sliku, za razliku od nekih
    5) Smatram da sam kreten što sam odvojio 3 minuta da ovo pišem tebi, dežurnoj avetinji CdM foruma...
    Nekome tražiš user name i password od njegovog PayPal naloga i ti si ugrožena strana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a što se adrese tiče

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    41 Posts

Ja cu ti dati i punomocje za moj bankovni racun, a ne pisljivu sifru od paypal-a... heh
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O'đe me svi volU, osim Rakuna, hehe. :mrgreen: Fala moNcima koji su ponudili pomoć na PM, fala i Bugiju.

Virtuelna EntroPay kartica je završila posao. Adresa u EU, na rođaka koji će eventualno moći da potvrdi tu adresu i to je to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ja ne volim da razmisljam pesimisticki. Kada paypal uvede opciju prijema para otvaraju se nove mogucnosti za izvoz. Makar ja znam da cu licno izvoziti softver van teritorije CG. Sa PayPalom cemo biti direktno dostupni na svetskom trzistu. I sad smo ali nedovoljno. Posao preko Interneta je odlican jer mozes da radis za amerikacne a da se ne selis u ameriku.
    Slažem se, ali posle određenog vremena banka će da se zapita odakle tebi toliki (i konstantni) novčani prilivi.
    Onda će i država da se zapita, pa da pokuca na vrata i da zatraži porez na to.
    Isto tako, ta kompanija koja ti plaća putem PayPala, mora nekako da opravda taj novčani izliv.
    Ne može to konstantno bit donacija, kao što pojedini ljudi misle.

Ovdje u SWE to slušam svaki dan. Ali, naravno, to je na mnogo većem (zapravo NAJVEĆEM) svjetskom nivou.
    Globetrotting

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

O'đe me svi volU, osim Rakuna, hehe. :mrgreen:
    Ka' majka ludu šćer

Page 59 of 193 FirstFirst ... 94955565758596061626369109159 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)