ja sam ciljao na CG trziste sveukupno. Evo da pomognem jednim prakticnim primjerom:
Usao sam u monokl u deltu da vidim neke naocare, i naravno, ne kupujem tu, nego prepisem sifru, i na ebay za 50-70e jeftinije kupim. Uglavnom tako radim. Zadnji put kad sam bio, ja i jos 2 musterije smo krenuli da prepisujemo sifre, kad skoci prodavacica: "NE!, ne smijete, zabranjeno je, posle cete to kupit preko interneta dosta jeftinije" - ovim rijecima
Zar ne mislite da nekih 4-5 godina nakon uvodjenja paypal-a, narod ce bit sve vise i vise informaticki pismeniji, pocece sve vise da se koriste kartice za online narucivanje, svi ce narucitvat tehniku robu i sve ostalo preko neta, jer je jeftinije kod nas.. To ce biti bas zeznuto, jer smo mi mlao trziste, moraju se cijene nabit ako se milsi zaradit sto i prezivjet.. A naravno jedna amerika koja ima 100000000x vece trziste, logicno je da su cijene svega vise nego povoljne, dovoljno da kupis s neta, a ne odje bilo sta..
Da me ne shvatite pogresno, i ja ga jedva cekam.. ali mislim da ovi nasi iz ministarstva vec su namirisali te posledice neke.. Zato i razmatraju carinu i pdv na 50e, jer online narucivanje je bas poraslo kod nas zadnjih 2 godine..

Reply With Quote

Bookmarks