Page 492 of 666 FirstFirst ... 392442482488489490491492493494495496502542592 ... LastLast
Results 12,276 to 12,300 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,007
    Thanked in
    4,017 Posts

Mehmed-paša Rotšildatlija i Sulejman Rokefelerični.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Pater familias je danas porucio CPC da ne ocekuje pomoc drzave i da je prepustena sebi, a poslije njegovog intervjua ostaje dilema da li ce leteci cirkus biti uklonjen sa Rumije i vracen vlasniku, ili ce biti legalizovan(a trafika).

Tako da, to na sta je Slavko upozoravao ne mora biti tehnicki tacno, ali moze na kraju ispasti neka vrsta "samoispunjavajuceg prorocanstva"...
    Đukanović je definitivno odlučio da zaigra ruski rulet sa svojom karijerom (ali i ukupnom ostavštinom) i izgleda da kani okidati do samog kraja...Juče je digao ustave na brani iza kojih su tavorili ostaci velikosrpske nemani u Crnoj Gori. A evo danas objavljuje da država (čitaj: on) neće arbitrirati u vjerskim pitanjima (??). Pokušavam da zamislim da ovo izjavi neko od makedonskih zvaničnika komentarišući tamošnju situaciju. Ne vjerujem da bi nedjelju sastavio u kabinetu nakon toga...
    Zašto ovo radi?? Pretpostavljam da Đukanović naivno vjeruje da je kadar manipulisati srpskom Crkvom, no uvjeren sam, da on i ne sluti koliko se prevario i ovo zlo potcijenio. Sad kad je brana popustila, a sve nas zapljusnuo talas oslobođenog ludila i nagona autodestrukcije koji je živio i živi u dijelu našeg stanovništva, Đukanović će sve brže gubiti kontrolu nad budućim događajima. Juče i danas Đukanović je preko medija u njegovim rukama izvršio ne samo aboliciju ovih snaga, već ih promovisao kao avangardu i perspektivu Crne Gore.
    Uz to, svojim ponašanjem i izjavama u ova dva dana, neoprostivo je uvrijedio svakog časnog Crnogorca. Imajući u vidu ovu radikalnu promjenu kursa, koji u bitnom mijenja situaciju u Crnoj Gori, duboko sam uvjeren da je ovim potezom Đukanović sebe doveo u situaciju da mu se (u neposrednoj budućnosti) može dogoditi sudbina šaha Muhameda Reze Pahlavija.
    Interesantno je da je i Reza Pahlavi pokušavao staviti vjerske prvake pod kontrolu tako što će ih odobrovoljiti simboličnim gestovima i praviti se da ne vidi njihovu subverzivnu djelatnost i ulogu ključnog oponenta režima i generatora nestabilnosti u zemlji. Kad je shvatio da se umjesto da on nadigra njih, dogodilo da su oni nadigrali njega bilo je dockan. Dok je uživao u samom sebi, oko njega je ispletena mreža njegovih neprijatelja. Svaki pokušaj da se spriječi neizbježno bio je uzaludan.
    Pa, nek mu je srećno sa novim/starim prijateljima u stranoj Crkvi...
    A što se Slavka tiče... Bio Slavko lud ili ne, nebitno je, jer koliko god suludo i donedavno nevjerovatno izgledalo, no njegove proročke riječi izgleda su na putu da ih potvrdi stvarnost...
    Last edited by El Re; 07-10-13 at 22:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    "U UAE je na snazi strogi šerijatski zakon, a po Kuuranu i šerijatskom pravu "pravim muslimanima" je strogo zabranjeno da daju kredite na kamatu..."

Praštajte na zakašnjeloj reakciji i na tome što ću napamet da iznesem sumnju u istinitost tvrdnje: nisam čitao kuran, ali mi nešto ne ide u glavu da se bavi bankarskim pitanjima. Moguće je da griješim.

U Kuranu postoje odredbe koje tretiraju slucajeve odlozenog placanja. Npr. prodavcu je zabranjeno da naplacuje nadoknadu za cekanje, koja odgovara kamati.

Ako, recimo, ti meni prodas nesto sto kosta 1 euro i dogovorimo se da ti platim kasnije, nakon isteka jedne godine, ne smijes podizati cijenu odnosno, kad donesem novac, cijena mora biti ista kao i u trenutku kad sam proizvod/artikal/robu preuzeo od tebe. U praksi to znaci da mi ne smijes reci:"Cekao sam te/cekacu te godinu, cijena nije 1 nego 1,25."

E, sad, kako islamske banke (kreativno) zaobilaze vjerske regule?

Uzmimo dva primjera za poredjenje:

Ja zivim u Crnoj Gori; odlucio sam da kupim stan cija je cijena 100000 eura. Logicno, u slucaju da ne mogu ili ne zelim da platim gotovinom, a kreditno sam sposoban, sa bankom cu sklopiti ugovor o kreditiranju na npr. 25 godina, pa ce me stan, uz obracunate kamate, kostati npr. 170000.
    Ti zivis u UAE i zelis da kupis stan cija cijena iznosi 100000 eura. Odlucio si da odes u banku i objasnis im sta zelis. Banka ce, zatim, kad provjeri tvoje finansijsko stanje i utvrdi da zadovoljavas uslove kreditiranja, kupiti taj stan po trzisnoj cijeni od 100000 eura, sklopice kupoprodajni ugovor sa tobom, omogucice ti da ga otplacujes na rate u trajanju od 25 godina - bez obracunavanja kamata, ali po cijeni od 170000. Dakle, tehnicki, ti neces placati banci i kamatu nego samo fiksne rate za "pozajmicu" obracunate po prostoj metodi: cijena stana (ne trzisna nego ona koju je odredila banka)/broj mjeseci, cime je formalno zadovoljena odredba serijatskog prava, ali se u praksi sve svodi na jedno te isto - i banka u Crnoj Gori i banka u UAE su zaradile na nama, klijentima, samo su terminologija i metode formalno razlicite.

U drugom slucaju, ako ja ulazem ustedjevinu u crnogorsku banku, prihodovacu na osnovu onoga sto mi zovemo kamata.
    Ako ti ulazes u UAE banku, i ti ces, podrazumijeva se, prihodovati, samo sto banka to nece nazivati kamatom nego ces biti, kao sto je Hari objasnio, tretiran kao partner u investiciji koji ce, shodno visini uloga, dobijati odredjeni prinos. Inace, islamske banke ne ulaze u rizicne poslove kao "hriscanske", tako da su tvoj ulog i prihod sigurni.

Prema tome, Bone nije u pravu kad kaze da islamske banke ne naplacuju kamatu - naplacuju, tako sto kreativnim resenjima zaobilaze ogranicenja koja postoje usled vjerskih pravila i uputa.
    Last edited by Jal Cargo; 08-10-13 at 08:41.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Kako je krenulu DPS će izgubit izbore na Cetinje a vrlo vjerovatno i u Mojkovac
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

...nevjerovatno kako se i on i svi njegovi sateliti (tv,novine,članstvo)u ovako kratkom roku zarotirali tolikom brzinom da su probili zvučni zid više puta...sad se vidi ko je kome mazao oči cijelo vrijeme,sad se vidi da je i pozicija i opozicija u stvari jedno te isto i da polako ali sigurno sprovode plan čiji ishod svi možemo predpostaviti...dps,sdp,nova,df,lp i ovi nvo posmatrači...kako već jednom rekoh a opet ću da ponovim dok dobro ne zapamtite neka vi je srećna nova devesto osamnaesta crnogorci...

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    phah nadam se u to ali nesto i ne vjerujem
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    ...kako možeš izgubiti u igri sa samim sobom? ...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,007
    Thanked in
    4,017 Posts

Znači da je šerijatskim bankarima rata sinonim za anuitet. Nije šija nego vrat. Nije sponzor grand parade nego prijatelj emisije.
    Last edited by NHM; 07-10-13 at 21:54.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    U Kuranu postoje odredbe koje tretiraju slucajeve odlozenog placanja. Npr. prodavcu je zabranjeno da naplacuje nadoknadu za cekanje, koja odgovara kamati.

Ako, recimo, ti meni prodas nesto sto kosta 1 euro i dogovorimo se da ti platim kasnije, nakon isteka jedne godine, ne smijes podizati cijenu odnosno, kad donesem novac, cijena mora biti ista kao i u trenutku kad sam proizvod/artikal/robu preuzeo od tebe. U praksi to znaci da mi ne smijes reci:"Cekao sam te/cekacu te godinu, cijena nije 1 nego 1,25."

E, sad, kako islamske banke (kreativno) zaobilaze vjerske regule?

Uzmimo dva primjera za poredjenje:

Ja zivim u Crnoj Gori; odlucio sam da kupim stan cija je cijena 100000 eura. Logicno, u slucaju da ne mogu ili ne zelim da platim gotovinom, a kreditno sam sposoban, sa bankom cu sklopiti ugovor o kreditiranju na npr. 25 godina, pa ce me stan, uz obracunate kamate, kostati npr. 170000.
    Ti zivis u UAE i zelis da kupis stan cija cijena iznosi 100000 eura. Odlucio si da odes u banku i objasnis im sta zelis. Banka ce, zatim, kad provjeri tvoje finansijsko stanje i utvrdi da zadovoljavas uslove kreditiranja, kupiti taj stan po trzisnoj cijeni od 100000 eura, sklopice kupoprodajni ugovor sa tobom, omogucice ti da ga otplacujes na rate u trajanju od 20 godina - bez obracunavanja kamata, ali po cijeni od 170000. Dakle, tehnicki, ti neces placati banci kamatu nego rate za "pozajmicu" obracunate po prostoj metodi: cijena stana/broj mjeseci, cime je zadovoljena odredba serijatskog prava, ali se u praksi sve svodi na jedno te isto - i banka u Crnoj Gori i banka u UAE su zaradile na nama, klijentima, samo su terminologija i metode formalno razlicite.

U drugom slucaju, ako ja ulazem ustedjevinu u crnogorsku banku, prihodovacu na osnovu onoga sto mi zovemo kamata.
    Ako ti ulazes u UAE banku, i ti ces, podrazumijeva se, prihodovati, samo sto banka to nece nazivati kamatom nego ces biti, kao sto je Hari objasnio, tretiran kao partner u investiciji koji ce, shodno visini uloga, dobijati odredjeni prinos. Inace, islamske banke ne ulaze u rizicne poslove kao "hriscanske", tako da su tvoj ulog i prihod sigurni.

Prema tome, Bone nije u pravu kad kaze da islamske banke ne naplacuju kamatu - naplacuju, tako sto kreativnim resenjima zaobilaze ogranicenja koja postoje usled vjerskih pravila i uputa.
    Respect!

Pored našeg Harija, forumske pametnice dokazane, i Jal dokazuje da je baš kompetentan u mnogim temama.

Ali ti Jal samo konkretizuješ ono što sam ja uopšteno napisao-ne bi smjeli, ali nadju načina da se namire!-i objašnjavaš te načine u detalje.

Hvala ti u svakom slučaju i naravno da se slažem sa objašnjenjem i da poštujem tvoj napor.

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    ...nevjerovatno kako se i on i svi njegovi sateliti (tv,novine,članstvo)u ovako kratkom roku zarotirali tolikom brzinom da su probili zvučni zid više puta...sad se vidi ko je kome mazao oči cijelo vrijeme,sad se vidi da je i pozicija i opozicija u stvari jedno te isto i da polako ali sigurno sprovode plan čiji ishod svi možemo predpostaviti...dps,sdp,nova,df,lp i ovi nvo posmatrači...kako već jednom rekoh a opet ću da ponovim dok dobro ne zapamtite neka vi je srećna nova devesto osamnaesta crnogorci...
    Da, zaista... Dobro si poređenje dao... Brzinom transformacije zaista su probili zvučni zid više puta u svega par dana... Znam da će biti onih koji će reći da je pretjerano, no ja se osjećam bukvalno kao da je u zemlji došlo do državnog udara. Što je bilo juče (makar na nivou retorike), više nije... Posmatram i kako izvještavaju pojedini mediji koji nijesu pod direktnom kontrolom režima. Svi žele da se prilagode nekako kursu koji diktiraju režimski mediji, no toliko je zbunjenosti i nevjerice da se gotovo mogu opipati. I u "Vesti"-ma su zbunjeni... Tačno se vidi da se osjećaju perverzno, jer bi zBog pakta sa SPC sada rado napali režim, no znaju da im to pročetnički čitaoci (koje su s mukom, nakon godina truda, jedva namamili da se roje oko njih) - ne bi oprostili.
    Ne bi me iznenadilo i da je u vrhu režima (sada kada su iz Brisela sve glasniji u traženju presuda/glava) odlučeno da put prema Uniji treba usporiti što je više moguće. Kako drugačije razumijeti pakt sa tuđinskom Crkvom koja je najžilaviji bastion antievropskog raspoloženja i otpora vrijednostima zapadne civilizacije. S druge strane režim sve otvorenije saveznike traži u feudalnim diktaturama trećeg Svijeta iz kojih, gle zgodne okolnosti, nikog nije briga za prljave navike i biografije čelnika crnogorske vlasti.
    Last edited by El Re; 07-10-13 at 22:16.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ne bi me iznenadilo i da je u vrhu režima (sada kada su iz Brisela sve glasniji u traženju presuda/glava) odlučeno da put prema Uniji treba usporiti što je više moguće.
    sto se mene tice to su oni odlucili odavno(i pisao sam o tome vise puta), sad samo izbija na vidjelo i onima koji nisu vjerovali u to...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

I glave ce im spasiti politicki srbi u cg?
    Stvarno su toliko naivni da vjeruju da je jaci poziv g. Radovica nego nagomilana mrznja i poriv za osvetom? Pa i sam g. Amfilohije zna kakvi su u cg vjernici... samo iz ogorcenosti i inata...a dojucerasnji ateisti komjnisti...
    No ok gledacemo tu sprdnju, ionsko nam nista drugo i ne preostaje...
    'Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

p.s. nego, nema g. niksicaninxx, slavi li novog srpskopravoslavnog vodju tj. g. Djukanovica i dps?
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Kad čuh Rista kako zbori "da je vječna Crna Gora", odlučio sam da ću "tu sprdnju" što reče Maja, gledati sa veće daljine... Polako se pakovat i adio prvom prilikom...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

..: i ,, -.-=., i - .
    Last edited by Maja; 07-10-13 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Kad čuh Rista kako zbori "da je vječna Crna Gora", odlučio sam da ću "tu sprdnju" što reče Maja, gledati sa veće daljine... Polako se pakovat i adio prvom prilikom...
    Risto zna da sve sto je on prekadjivao to je djavo ponio, pa misli dako i sa tom vjecnosću tako bude. Nijesam sujevjeran ali se tacno nesto bojim da nam Filip ne zanemoća

Thanks Thanks Given 
    9,179
    Thanks Thanks Received 
    4,004
    Thanked in
    2,401 Posts

Nece Risto josh dugo...
    ...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ne znam sto da kazem, odavno sam znao da se dps pocrnogorcio za saku eura te da je pitanje vremena kad ce srpstvo iz njih zaurlati i zaprijetiti. Ne iznenadjuje me ni cutanje sdpa, oni su ocutali ekonomsko ubijanje drzave i naroda, da budem iskren iznenadjuje me zasto im se vjerovalo i jednima i drugima. Sad 6,3% gradjana dozivljava moralnu satisfakciju, onu pirovu pobjedu i pita se oce li vec za naredne izbore evropska koalicija biti siromasnija za sdp, a bogatija za df, ns, nss, ssss, sssssssssss . . .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

najvažniji događaj u istoriji Crne Gore... izjavi. e pa evo krenulo je, sad će još istorijskijih biti... osim ako niko od Crnogoraca ne da glas DPS stranci. da li su se ipak preškartali?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Nece Risto josh dugo...
    A,ne,ne ....nagrdi ga neuredan život....pije...puši....u kredite....nekvalitetno se hrani...po cio dan na vjetrometinu,brinući se o gladnima ,ubogima i siromašnima.
    Sve se to odrazilo na njegova nejaka pleća .... ne vjerujem da će bez ..... još 20 godina ....siroma' .
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

ja obozavam da sam manjina u mojoj zemlji
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Onda zamisli kako se osjecam ja, t.j. furest koji ne krije svoju podrsku crnogorskoj neovisnosti i Crnogorstvu, koji se ponosi svojim poznanstvom s Njegovim Blazenstvom Mitropolitom Mihailom, s crnogorskim intelektualcima i knjizevnicima pored stovanog Sretena Vujovica i drugim crnogorskim domoljubima, koji stalno kritizira veljesrpstvo i nacisticko-svetosavsku sektu zvana Crkva Srba, koji stalno razotrkriva na ruskom internetu veljesrpske podlosti i lazi o povijesti Crne Gore i Balkana ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kratki komentar ove situacije prije nego li ponovo napustim ovaj dio foruma i vratim se u bezbjednost fudbala

Prvo, nisam vjernik, pa me religiozni aspekt citave price oko hrama ne interesuje. Sto se tice onog arhitektonskog-nisam jos vidio ni kako izgleda-kad vidim, znacu i misljenje.

Dolazimo do politickog aspekta-gdje mogu iskreno da kazhem da mi je milo. Ne zbog SPC, o kojoj imam izrazito negativno misljenje. Ne ni zbog DPS, niti nasijedam na njihov novi imidz "pomiritelja u drzavi" isto kao sto nisam nasijedao ni na njihov stari imidz "branitelja drzave". Ne, milo mi je zbog samoproklamovane ekskluzivne kaste "patriota", "branitelja drzavnosti" i "identitetskih pitanja" kojima je glavni gazda izvukao tepih ispod nogu.

Koliko su puta ljudi koji su se u CG htjeli baviti poboljsavanjem katastrofalne ekonomske situacije, resavanjem problema gradjana, jacanjem drzavnih institucija-u poslednjih 6 godina od te grupice optuzivani da nisu patriote, da su pritajeni Srbi, da ih briga za Crnu Goru, i naravno da su cetnici? I naravno, dok je to sve trajalo-Djukanovic u Crnoj Gori za njih nije imao premca. Na pomen price o problemu korupcije, samo na pomen, postajali ste ch.etnik i izdajnik vaskolikog crnogorstva. Na pomen price o jacanju institucija sistema proglasavani ste u najboljem slucaju neznavenim, a u najgorem za ludnicu, jer kako to zaboga funkcionalno zdravstvo, shkolstvo, sudstvo, bezbjednosni/obavjestajni aparat...moze biti vaznije od dva nova slova crnogorskog jezika? Kako zaboga poreska politika moze biti vaznija od crkve na Rumiji? Kako za ime svijeta moze javni dug biti vazniji od dva stiha himne? Eto, to je bila teza gospode i dama (ne samo na Forumu, naravno) koji se sada osjecaju razocarano i iznevjereno.

Iskreno, na njihovom mjestu osjecao bih se i ja. Zasto? Ne zato sto je drzava ugrozena-znali su oni vrlo dobro da nije. Nego zato sto su ugrozene njihove pozicije. Nekome su to cisto materijalne dividende, a nekome satisfakcija da se pogleda ujutro u ogledalo i ponosno zakljuci kako kuckajuci kilometarske tekstove o istorijskom konfliktu Crnogoraca i Srba brani drzavu i identitet. Nekome je to bilo zadovoljstvo da jede bifteke sa Djukanovicem, a nekome da se pojavljuje u medijima. Nebitno. Ono sto je bitno je sledece-svi ste vi dragi moji branitelji mislili da ce to tako vjecno.

E pa, sa oprostenjem, zajebali ste se. Djukanovic i DPS su vasu pricu raubovali,raubovali, 6 godina je pricali i konacno je izraubovali. Znacajni procentualni gubici na parlamentarnim i predsjednickim izborima, kao i zategnuti odnosi sa manjim koalicionim partnerom (preko kog je, kao i preko vas, DPS vecinom i plasirao "patriotsku" pricu) upozorili su vladajucu partiju da mora probati nesto novo. I to se naravno i desilo-u samo par dana Djukanovic je odbacio imidz "branitelja" i preuzeo imidz "pomiritelja". I sad ce tako naredni period. Dok je prije prica bila: "jeste da je ekonomija u haosu, da je kriza svuda, da jos uvijek gradimo institucije i da ima korupcije, ali mi smo odbranili drzavu od velikosrpskih nasrtaja" sad ce da bude: jeste da "jeste da je ekonomija u haosu, da je kriza svuda, da jos uvijek gradimo institucije i da ima korupcije, ali mi smo istorijski pomiritelji Crnogoraca i Srba, ljudi koji su prevazisli istorijske crnogorske podjele. Mi smo ljudi, koji su jednog Amfilohija naveli da kaze "da je vjecna Crna Gora".

A vi, "branitelji"-vi cete malo sada da stojite sa onim stvarcicama na vjetru, jer niste shvatili glavnu lekciju-svaka prica ima rok trajanja. I zato se vi osjecate kao da se desio srcani, ili drzavni udar (neko to napisa gore-ne znam koji tacno udar bjese u pitanju), ne zato sto je ovo udar na drzavu-na kraju krajeva, 30% stanovnistva je nemoguce prosto ignorisati a stare konflikte prosto nemoguce toliko dugo vjestacki odrzavati, vec zato sto je ovo udar na vase pozicije. Nekima materijalne, nekima intelektualne, a nekima prosto na sujetu. A ja se iskreno nadam, da ce sa srcanim/drzavnim udarom doci i otreznjenje, pa cete shvatiti da se nefunkcionalna drzava ne moze odjednom jakom napraviti ni sa dva stiha himne, ni sa dva nova slova, a casti mi moje ni sa autokefalnom crkvom. Vec sa borbom protiv stvarnih pojava koje ovu drzavu i te kako ugrozavaju-ocajna ekonomska situacija, dug koji prijeti za 3 godine da dostigne grcki, korupcija...i ono vaznije, omogucavanje institucijama drzave da funkcionisu. Jer su "branitelji" zaboravili najvazniju stvar: nacionalizam, kao i antidrzavno djelovanje bilo kakve vrste, u 99% slucajeva (jedan posto rezervisem prosto za ove sa psihickim problemima) proistice iz socijalnog momenta, i iz momenta nefunkcionisanja drzave, koja postoji radi gradjana, a ne gradjani radi nje. Jer kad gradjanin moze da iskoristi na dobar nacin sve zakonom propisane servise drzave koji su mu na raspolaganju-tada ce on biti i srecan u toj drzavi, bez obzira koje je nacionalnosti. A kad ne moze, tada ce traziti alternative.

I zato, momci i djevojke, opustite se, Crna Gora postoji i postojace, nezavisna i suverena, jos dugo, dugo, dugo godina. E sad, to sto vi u njoj necete igrati tako (prividno) vaznu ulogu na koju ste navikli-jbg, shit happens, sto bi rekao Sveti Petar Cetinjski u poslanici Ceklinjanima. Na kraju krajeva, zar nije najveci domet patriotizma zrtvovati se za svoju drzavu? A vi zivote necete zrtvovati, samo pozicije

Toliko od mene, sledecih nedelju dana se posvecujem momcima koji su vise zrtvovali i bolje pokazali pravi crnogorski patriotizam, nego i vi, i SDPS, i naravno SPC i kompanija sto ste za 6 godina djelovanja.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Pretjeruješ, i to mnogo! Nisi ti manjina, ni da Bog....taj hram je tvoj i moj!

Je li priznao Amfolohije CG? Jeste, i to sve sa "Neka je vječna CG"....što je neprocjenljivo za stabilnost zemlje.

Ubijedjen da su na zadatku boljitka naše zemlje sada ujedinjena dvojica najboljih koje je mogla iznjihati ta naša CG i ja sam mnogo srećan zbog toga.

Btw, mnozina je opozicionara htjela da Krivokapić malo "zavrne uši" Djukanoviću, a zaboravili su da je to bezuspješno pokušao i moćni Slobo, pa nije uspio. Zašto bi onda u toj namjeri uspio Krivokapić? Nekako mi u ušima odzvanja doskočica mog pok. oca kad da rekontru u betlu (iznenadjujući i hrabar potez u jednoj kartaškoj igri), pa kad trijumfalno kaže: "Zlo zvijere medjed! " ...E pa ni sa pomenutim "medjedom" nije ugodno nefer igrati.

Ja lično samo sam čekao kakva će biti reakcija, a znao sam DA JE MORA BITI.

Bitno je da MNE neće trpjeti zbog tog primirja.

Pozdrav,

PS
    Ima neki Valtazar Bogišić (vrsni pravnik 19 vijeka) koji je napisao Opšti imovinski zakonik CG, najbolji i najjasniji zakon NA SVIJETU toga vremena, u kojem je jedan član glasi:"Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi"....možda to treba primijeniti na ovu "crkvenu situlaciju" i CPC.

Last edited by Old Bone; 08-10-13 at 09:12.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Page 492 of 666 FirstFirst ... 392442482488489490491492493494495496502542592 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)