View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by xxxx007 View Post
    Ma viste svi baksuzi ovdje, necu vise da citam nista ovdje i nidje, kada odem na Wemblay, tamo cu vidjet ko igra. Pa ovo nije moguce da se svako redom povredjuje, da nije ovo neka namestaljka ljudi..?
    Smanjivanje euforije je poželjno, imamo iskustva s tim, nikad nije bila veća euforija nego pred baraž sa Češkom pa nam se to o glavu obilo...

Ali sumnjam da naši taktiziraju sa ovim izjavama, Vučinić je definitivno out, a ako su za Stevana, Bašu i Bonju sve samo spinovi onda su ga baš prećerali... jer jedno je smanjivat euforiju, drugo je ubijat svaku nadu i vjeru ljudima...
    I've never seen so many electric jellyfish in my life!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako Bonja ne bude branio i pored svih ovih pehova mi izvucemo bod to ce taman biti kao da smo pobijedili.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    U utakmici kao što je ta na Wembleyu đe je jasno da ćemo se braniti, izostanak Baše bi nam ( ionako kamene) šanse smanjio za 20 %. Za Bašu i golmana Božovića nemamo adekvatnu alternativu.
    Napisah ja prije neđelju dana. E sa ovakvim hendikepima šanse da izbjegnemo poraz (i to ne bilo kakav, već veoma ubjedljiv) su u domenu teorije
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jos samo fali da se Dzudovic ne oporavi i zurka je spremna. Poleksic i ispred njega Savic + Kecojevic/Simic. O boze....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Polako ljudi, bez potrebe se stvara panika, i kad bilo koji igrac propusti jedan trening, mediji se toga docepaju i o tome pricaju na sva zvona, dodatno pogorsavajuci situaciju.

Za sada jedino znamo da ne mozemo racunati na Vucinica. Jovetic je po najnovijim vijestima spreman, a i Basa ima sansu da se oporavi. Za Bozovica za sada samo znamo da je propustio jednu utakmicu zbog povrede na treningu-to ne znaci da ce biti odsutan tri mjeseca.

Definitivnu situaciju cemo znati u petak, a imajte u vidu da, osim Vucinica, svi igraci imaju lakse povrede i vrlo lako mogu da se oporave. Na kraju krajeva, neko se moze i nafilovati injekcijama i gurnuti na teren.

Tako da treba prestati sa stvaranjem i sirenjem panike koja samo unistava moral i igracima i navijacima, i koncentrisati se na ono najvaznije-postizanje povoljnog rezultata u sledece dvije utakmice.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo sada je bilo na dnevniku snimak kratak sa prvog okupljanja, i Basa je bio tu ali kaze Sofro da za njega ne postoji sansa da zaigra te da je tu tek da se javi saigracima. Takodje rece za Bozovica da ima operaciju nekakvu u srijedu, tako da je i za njega jasna situacija. Opet, kaze da Drincic dobro trenira i da je najvjerovatnije starter za petak.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nece valjda Poleksic da brani? Na rezervnoj listi su Blazic i Janjusevic, nadam se da ce neko od njih dvojice braniti, jer Poleksic nije branio ni minut u zadnjih par godina.

Blazic je standardan u svom klubu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by filip__pg View Post
    Nece valjda Poleksic da brani? Na rezervnoj listi su Blazic i Janjusevic, nadam se da ce neko od njih dvojice braniti, jer Poleksic nije branio ni minut u zadnjih par godina.

Blazic je standardan u svom klubu.
    Mislim da je Brnović pred utakmicu sa Bjelorusijom jasno stavio do znanja da Poleksić brani u prvoj situaciji kad ne bude Bonje...

Nešto mi je čudno da je Marko Baša doputovao samo da bi se javio... možda sam lud (pun intended)
    ali i dalje se nadam da Baša može da zaigra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Polako pocinje da me boli zeludac od citave price (neka se niko ne osjeti prozvan).

Mediji kao da jedva cekaju da objave kako je neko povrijedjen i nece igrati, svi su u raspolozenju kao na pokajanju-a utakmica jos nije ni pocela. Tacno imam osjecaj kao da su se svi vec pomirili sa porazom i samo se pravi atmosfera za buduca opravdanja "nije se vise moglo", "momci dali sve od sebe ali povrede bile jace od njih" i slicne ignorantske nebuloze.

Ono sto je najjaci adut ovih momaka-moral i motivacija, kao da se svjesno unistava ovakvom pricom. Dajte ljudi skalajte, branice ko bude na raspolaganju i spreman, a takvi ce i da igraju. Izgleda ljudi lako zaboravljaju da su nas prosli put na Vembliju, bez Vucinica, Jovetica i Drincica dijelili samo milimetri od pobjede-lopta koja je pogodila precku umjesto gol.

Utakmice mogu da rijese pojedinci, ali ih cesce rijesi odlicna timska igra. Mi smo mozda izgubili Bozovica, Basu ili Vucinica za ovu utakmicu, ili svu trojicu, ali jos uvijek imamo tim. Krajnje je vrijeme, da se odbaci luzerski imidz "hrabrog ali baksuznog malog tima" i preuzme onaj profesionalaca i pobjednika. Igraci su to davno uradili, sad je red na strucni stab, savez kao i navijace.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Valjda ce najbolje znati trener golmana ko je u najboljoj formi.

@Recordare, ja pored svega ovoga ocekujem pozitivan rezultat(makar remi). Nikad nisam bio pesimista, inace ih je i premnogo na ovom forumu, pa nisam ni ovaj put.

Ko god da bude igrao sigurno shvata vaznost ove utakmice i dace svoj maksimum.
    Last edited by filip__pg; 06-10-13 at 15:46.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ajde nesto pozitivnije, Kosovic dao gol
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Polako pocinje da me boli zeludac od citave price (neka se niko ne osjeti prozvan).

Mediji kao da jedva cekaju da objave kako je neko povrijedjen i nece igrati, svi su u raspolozenju kao na pokajanju-a utakmica jos nije ni pocela. Tacno imam osjecaj kao da su se svi vec pomirili sa porazom i samo se pravi atmosfera za buduca opravdanja "nije se vise moglo", "momci dali sve od sebe ali povrede bile jace od njih" i slicne ignorantske nebuloze.

Ono sto je najjaci adut ovih momaka-moral i motivacija, kao da se svjesno unistava ovakvom pricom. Dajte ljudi skalajte, branice ko bude na raspolaganju i spreman, a takvi ce i da igraju. Izgleda ljudi lako zaboravljaju da su nas prosli put na Vembliju, bez Vucinica, Jovetica i Drincica dijelili samo milimetri od pobjede-lopta koja je pogodila precku umjesto gol.

Utakmice mogu da rijese pojedinci, ali ih cesce rijesi odlicna timska igra. Mi smo mozda izgubili Bozovica, Basu ili Vucinica za ovu utakmicu, ili svu trojicu, ali jos uvijek imamo tim. Krajnje je vrijeme, da se odbaci luzerski imidz "hrabrog ali baksuznog malog tima" i preuzme onaj profesionalaca i pobjednika. Igraci su to davno uradili, sad je red na strucni stab, savez kao i navijace.
    To je i moj stav.

I bez Baše, Bonje i Džudovića odbrana će nam bit: Poleksić, Pavićević, Savić, Jovanović i Volkov. To ne mora da bude apsolutna katastrofa. Vrlo je moguće da lako prime jedan ili dva gola... to je izvjesno, ali ne moraju preko toga.
    Dok mi, ako Joveta bude igrao uz Damjana možemo bit veoma opasni u napadu.

0:0 je na Vembliju (i to protiv Don Fabia a ne mrtvog Hodgsona) izborila ekipa kojoj je vezni red bio: Novaković, Peković, Bošković i Zverotić,
    a napad Vukčević i Đalović.

Sad nam jeste lošija odbrana nego tad, ali sastav i pored svih pehova nije overall lošiji.

Ako ne zavlada defetizam među momcima, ova odsustva samo mogu bit dodatni psihološki motiv da odigraju baš timski i izbore rezultat.
    Nadam se samo da će rezultat iz Ukrajine ić na ruku ako se izbori remi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by filip__pg View Post
    Valjda ce najbolje znati trener golmana ko je u najboljoj formi.

@Recordare, ja pored svega ovoga ocekujem pozitivan rezultat(makar remi). Nikad nisam bio pesimista, inace ih je i premnogo na ovom forumu, pa nisam ni ovaj put.

Ko god da bude igrao sigurno shvata vaznost ove utakmice i dace svoj maksimum.
    Naravno, plus imamo dosta spremnih igraca koji su u dobroj formi i/ili mogu da igraju: Jovetic, Damjanovic, Vukcevic, Savic, Zverotic, Drincic, Krkotic, Jovanovic, Volkov, Pavicevic...Sve i da posle Vucinica i Bozovic,Dzudovic i Basha nikako ne mognu da igraju, opet imamo jaci tim nego prosli put kad smo dolazili na Vembli

Glave gore, taktika kao drugo poluvrijeme u Podgorici, trka svih 90 minuta i raspolozen golman-mozemo izvuci pozitivan rezultat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by rebel View Post
    E to je jedini dio price sa kojim se ne slazem-jer prosto nije realno ocekivati da Ukrajina izgubi od Poljske na svom terenu. Mora se ici na pobjedu na Vembliju pa sta bude.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Mislim da je Brnović pred utakmicu sa Bjelorusijom jasno stavio do znanja da Poleksić brani u prvoj situaciji kad ne bude Bonje...

Nešto mi je čudno da je Marko Baša doputovao samo da bi se javio... možda sam lud (pun intended)
    ali i dalje se nadam da Baša može da zaigra.
    Možda se računa da se Baša može oporavit za meč protiv Moldavije, nakon što tresnemo Engleze
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    115
    Thanked in
    65 Posts

E to je jedini dio price sa kojim se ne slazem-jer prosto nije realno ocekivati da Ukrajina izgubi od Poljske na svom terenu. Mora se ici na pobjedu na Vembliju pa sta bude.
    Ne znam šta je realno ili ne, niti šta je istorija njihovih duela ali siguran sam da Poljska može dobro da odigra, i da Ukrajina nije apsolutni favorit. Mislim da tu rezultat može da bude bilo koji... A Poljacima je poslednja šansa. Ukrajini odgovara i bod, a ako izgube mnogo rizikuju.

Pobjeda na Vembliju bi bila naravno najbolje rješenje, ali osim što nam fale najbolji igrači, zaboravljaš da bi za očekivanje pobjede tamo bilo neophodno imati i valjanog trenera i neku osnovno taktičku zamisao.

Vjeruj mi, sve što momci mogu dobit kao input od Brne neće bit bolje od:
    "Ajmo, možete vi to momci, možda sam lud ali možemo izborit pozitivan rezultat,
    treba blok da napravimo, i da ih sačekamo na kontru, dodajte loptu Stevanu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako ne zavlada defetizam među momcima, ova odsustva samo mogu bit dodatni psihološki motiv da odigraju baš timski i izbore rezultat.
    Ma kakav defetizam jer problemi ih motivisu i prilika da rezerve grizu. Vidis kakva je atmosfera kad i oni koji nece igrati dosli da pomazu koliko mogu. Ma razvalicemo Engleze pa makar i Kasalica bio igrac utakmice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iskren da budem, a znas koliki sam ljubitelj taktickog fudbala-prevelike takticke zamisli jednostavno ovdje nece biti bitne. Kako Englezi igraju znamo i sa Brnom i bez Brne-igrali smo tri puta protiv njih. Za neku veliku takticku zamisao u Murinjovom stilu koja ce iskoristiti sve slabosti Engleza i okrenuti rezultat u nasu korist-jednostavno se nema vremena, jer ce reprezentacija biti na okupu tri dana, a prije toga se nisu gledali mjesec. Za takve stvari jednostavno treba vremena da se uvjezbaju, a mi tog vremena nemamo, kao ni Englezi.

Ono sto nama treba od selektora pred ovu utakmicu-je da kanalise motivaciju i ulije momcima optimizam. Nista drugo. Da kad ti momci izadju pred 90 hiljada neprijateljski raspolozenih ljudi da se suoce sa 11 zvijezda svjetskog fudbala, da ne pomisle: gotovo je, jebali smo jeza, nego da to bude: ok je ovo, mozemo mi ovo.

I tu je kljuc, pogotovo uzevsi u obzir da igramo protiv Engleske-ekipe koja je poznata po losoj psiholoskoj pripremi i ima dugu tradiciju gubljenja zhivaca i pretvaranja povoljnih situacija u ocajne. Iskreno, mislim da je dovoljno da u prvih dvadeset minuta ne primimo gol i napravimo jednu ozbiljnu shansu (makar to bio shut sa 25 metara koji ce namucit' Harta ili prozujati metar ili manje od stative)-Hodgsonu ce vec uci voda u ushi i komandovace oprezniji pristup sa mnogo dugih lopti i mnogo manje izleta krilnih bekova na nasu polovinu (sto ce nam, uz Runija, u petak biti i najveci problem, jer su nam fullbackovi, kad tu poziciju ne igra Savic, najslabija karika tima). Opreznija igra Engleza odmah znaci da nam sanse realno rastu.

Tako sva je filozofija, makar po mom misljenju, ne ustuknuti u prvih 20 minuta, vec tada bukvalno krenuti na njih. Pa ako primimo gol iz kontre, jbg primili smo ga-bolje to nego pasivno cekati da nam se Runi proseta kroz 3 igraca i zabije lo ptu pod precku (jer vjeruj mi, gledam momka 10 godina i navijam za njega, i te kako moze to da uradi). Uz sve ovo trebace nam, naravno, i dobra doza srece-da tih par shansi koje stvorimo ne zavrse na stativama, preckama ili liniji nego u mrezi, i da od najmanje 4 sanse koje ce Englezi napraviti oni promase/spetljaju se/pogode okvir gola/golman odbrani.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Glavno pitanje je kako će naši spori štoperi uspjeti da se izbore sa Staridžom.
    non-stop, non-stop, indijski konop

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fernando Redondo View Post
    Glavno pitanje je kako će naši spori štoperi uspjeti da se izbore sa Staridžom.
    Lako, cekash ga. Savic ce to srediti. Runi je problem, vjeruj mi. I Kol/Bejns i Dzonson koji ce da urnishu Volkova i Pavicevica po krilima.

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Uz sve ovo trebace nam, naravno, i dobra doza srece - da tih par sansi koje stvorimo ne zavrse na stativama, preckama ili liniji nego u mrezi, i da od najmanje 4 sanse koje ce Englezi napraviti oni promase/spetljaju se/pogode okvir gola/golman odbrani.
    Upravo to, velika doza srece ce nam trebati, posebno sto je sad prije meca nemamo jer se svi povrijedise. U tri meca koliko smo igrali sa njima, koliko god oni lose odigrali, imali su 3-4 stopostotne sanse, nasim greskama ili njihovim umijecem. Sad, nekad nas je spasavao golman, nekad promase, kao sto si i sam rekao, ali ce nam najvise trebati srece, posebno sa ovakvim strucnjakom na klupi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lako, cekash ga. Savic ce to srediti. Runi je problem, vjeruj mi. I Kol/Bejns i Dzonson koji ce da urnishu Volkova i Pavicevica po krilima.
    eo viđi drugi gol liverpula u ovom kolu - staridž jedan na jedan sa defenderom koji bi po skill-u i građi lako mogao biti Džudović, roviti Baša ili Savić. Epilog je poznat.
    non-stop, non-stop, indijski konop

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zato sluzi zadnji vezni da obrati paznju na takve likove tako da nikad ne ostanu 1na1 sa odbrambenim

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Runi je taj koji nama konstantno previ probleme, jer ga nije lako markirati, niti to Brna umije.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

slažem se sa racordare-om - prvih 20 min su ključni - englezi ako daju go tada razlete se, a ako ne počinje nervoza i svođenje igre na naguravanje u 16ercu. s druge strane, naši su dosta puta očajno počinjali utakmicu kad igraju sa jačim protivnicima i tek se kad prime go (bugarska, engleska, poljska u pg..) ili kad daju go (poljska u goste) oslobode i počinju da liče na ekipu. ovaj put jednostavno nemaju pravo na takav početak i to neka bude glavni brnovićev problem u pripremi utakmice.

svakako će nedostojati ovi što su povrijeđeni, ali sigurno da ima kvaliteta da se postavi igra da se odigra tvrdo, što ne reći i na remi, a prije ili kasnije će se stvoriti neka šansa, marar kroz individualni kvalitet jovetića i damjanovića ili neka asistencija vukčevića ili boškovića. treba prvenstveno zatvoriti bokove jer smo tu najtanji i kad smo u punom sastavu a ne ovako osakaćeni i naćerati ih da igraju kroz sredinu i dugim loptama gađu špiceve.

ne znam ko bi mogao da brani, nekako smo navikli na božovića, ali valjda ima ko o tome da brine.
    pavićević, savić, jovanović, volkov- drinčić, zverotić, vukčević, bošković- jovetić -damjanović uopšte ne izgleda loše. jedino me brine koliko će moći fizički da izdrže jer je malo ko od njih standardan u svom klubu u kontinuitetu (a neki ga i nemaju) ili fizički potpuno spreman jer na klupi i nema nekih alternativa - kecojević odbrana, krkotić sredina i pogotovo naprijed bećiraj i kasalica - ne vidim ko bi mogao da donese neki impuls sa klupe kad se ovi umore...

uglavnom, 0.0 do 85 a onda stevan sa 25m lansira bombu pod prečku za prekid posta

Page 1429 of 2251 FirstFirst ... 4299291329137914191425142614271428142914301431143214331439147915291929 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)