Igraju sad protiv Vigana Capital One Cup. Dako odigra 90 minuta tu.
Mjesto koga da Joveta udje? Nasrija? Aguera? Dzeka? Negreda? Lose mu se pise tamo. Tek ce tu i tamo ulazit protiv losijih ekipa....da bi se ovi odmorili.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Igraju sad protiv Vigana Capital One Cup. Dako odigra 90 minuta tu.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Ljudi odmah smo znali da se nece naigrati, prosto mi je nevjerovatno sto nije presa u Arsenal..... Al ipak dati 30 milki za igraca i da ti grije klupu nejasno..... Koliko god da je dobar i da je nas,, Joveta je zestoko precjenjen fudbaler....
Sad ćeš bit spaljen na lomači.![]()
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Nije problem sto je Jovetic precijenjen fudbaler, nego sto Fernandinho, Negredo, Navas i Aguero to nisu![]()
Deserve's got nothing to do with it.
Poskupio benzin necu![]()
Tacno tako. Na kraju krajeva, i da je kriv trener, ti igras za reprezentaciju, cuti i sjedi. Pa ces poci kod nadleznog (kod istog trenera, presjednika Saveza, Sekretara, sto li vec.) i sjest' i rec' sto ti smeta.
Inace, momak je izjavio da je Mario Gomez 'drvo'. I za Ambrosinia nesto slicno. Oni mozda nisu tipovi igraca ala Ronaldinho, ali su osvojili vise Liga Sampiona u zivotu, nego sto je on dao golova.
Ovo je neki "Ljajic sindrom", koji je strasno antipatican.
“It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”
Sto se Jovetica tice to jedino on mozda nije znao da se tamo nece naigrat uopste. Meni jes najmiliji nas fudbaler (posebno sto je igra za Violu) ali mu je zinula guzica ovaj put i to je cinjenica. Nadam se da ce ga prodat, koliko u januaru vec.
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Pa nisu ludi odma da ga prodaju
Podgorica Podgoricanima!
Nisu ni ludi coeka od 30 miliona na klupu da drze. Takvima pada vrijednost strmoglavo.
Last edited by BiTrAtE; 22-09-13 at 22:34.
kad se vrati silva joveta ce igrat svaku sedmu, tamo ga ne racunaju na lijevu stranu i vezni red vec samo u spic izgleda
@KaemSe
Imaš u vezi sa Bakićevim potezom sve ovđe
http://www.forum.cdm.me/showthread.p...27#post3437827
Naravno, potez je za svaku osudu, ali ne zbog bacanja dresa jer je njegov patriotizam nesporan (na twitter nalogu mu stoji "io sono Montenegrino" a uvijek pjeva himnu). Za osudu je to što umjesto da je zahvalan što su ga (zasad nezasluženo) pozvali za A reprezentaciju, on tu činjenicu očito shvata kao da je mladu reprezentaciju prerastao. A kad je vidio da mu ništa ne polazi za rukom i kad su 2 A reprezentativca bili ubjedljivo najgori na terenu, onda ga je vjerovatno to isfrustriralo. I pored toga što ponašanje nema nikakvog opravdanja, otpisivati igrača je suludo jer nemamo bazu poput Brazila. Kamo lijepe sreće da se riješi situacija sa Jovovićem, i ja ne mogu shvatit da nepomenik ne pođe u Nikšić i razgovorom sa njim i Stijepovićem se stvari ne dovedu u red. Tačno je da nam je sredina u mladoj reprezentaciji prejaka, kao i da Jovović ima pravo nastupa i u sljedećem ciklusu, ali sigurno da je neuporedivo kvalitetniji od Pavićevića iz Mladosti npr. E pa, budući da od nepomenika ne možeš očekivati da povede ozbiljan razgovor sa Bakićem o njegovom ponašanju jer on to nije sposoban za vođenje ikakvog razgovora, neka onda razgovara selektor A reprezentacije i predsjednik Fudbalskog saveza.
Mene trenutno brine Đorđević. Iako je "daleko do murava" zasad dobija šansu na kašičicu u Twenteu (sad ušao u zadnjem minutu). Ako ga je Zenit poslao na kaljenje, koja je onda svrha kad je na klupi? Još uvijek mi nije jasno njegovo odbijanje da pređe u Tomsk đe bi sigurno igrao, a nadam se da je moj strah neopravdan i da će brzo biti starter.
Naša mlada reprezentacija ima odličan sastav i najgoreg mogućeg trenera, a evo informacije za one koji ne prate:
Generacija koja ima pravo nastupa u sljedećem ciklusu (1994 i mlađi) će biti još bolja. To odgovorno tvrdim, i to čak pod pretpostavkom da nijedan od naših omladinskih reprezentativaca koji igraju u inostranstvu i tamošnjim omladinskim timovima (B. Šarkić, M.Pepić, Toskić, Janković) ne budu ostvarili proboj u seniorsku konkurenciju. Ne, ja od internacionalaca ne očekujem ništa, i ako neko od njih uspije iskočiti to će biti samo dodatni plus. Mislim na momke koji igraju u našoj ligi (+ poneko ko već igra za seniore u inostranstvu). Vi već sad možete oformiti tim za naredni ciklus koji gotovo u potpunosti ima već godinu seniorskog staža. I što je najbitnije - talenta. A novi se stalno pojavljuju. E pa, sve to nam ne garantuje da će ti momci biti kadar za A reprezentaciju u dogledno vrijeme. Đe je problem? Problem je odlazak u inostranstvo, tj đe, kad i kako. Pazite, ja sam prije par godina na ovom forumu napisao da klubovi treba da puštaju igrače kad god dobiju neku iole pristojnu ponudu. Sada, prateći naše mlade igrače koji su otišli vani, ne da više nijesam siguran u to, već sam bliži mišljenju Džaje Pekovića koji je prije godinu dana rekao da igrači treba pvo da se dokažu kod kuće, pa tek onda u inostranstvu. On je menadžer, inače. Naravno, kad su u pitanju cifre od milion + eura, teško da se ponude mogu odbiti i od strane kluba i od strane igrača i tu treba imati sreće da sredina u koju mladi igrač prelazi bude pogodna za njegov napredak. Oni koji budzašto odu preko grane, a nemaju dovoljno iskustva na našim terenima niti kvalitetom odskaču od starijih kolega, brzo se vrate doma i bilo je dosta takvih primjera. Po pravilu, ti igrači su ga ugasili što se tiče internacionalne karijere i najviše što mogu je transfer u komšiluk. Idealno bi bilo da nakon jedno 3 godine prvoligaškog iskustva i napretka odu u inostranstvo, a najbolja njihova reklama je kroz mladu reprezentaciju pod uslovom da se ista kvalifikuje na Evropsko prvenstvo za mlade. A očekivati to sa ovakvim selektorom je žestoki optimizam bez pokrića. I opet se vrtimo u krug.
Kad sam već pokrenuo tu temu, volio bih pročitati i vaše mišljenje u vezi sa odlascima mladih igrača.
Last edited by amnesiac; 23-09-13 at 05:25.
Dick Laurent is dead!
Ne znam moje neko misljenje je da nasi igraci odu mentalno nespremni u neku sredinu, i prije nego sto to trebaju da urade. Prvo i osnovno nasi igraci misle da su Boga za muda uvatili ako odrade jednu dobru sezonu, i posle toga predju u neku drugu ligu. Prosto mi je nesvatljivo kad igrac predje iz nase lige u bilo koju ligu ex Jugoslavije, mislim da nista nisu napravili. Jos jedna stvar koja mene strci u oci jeste koliko se nasi treneri plase da daju sansu mladim igracima....
Imamo nekoliko klubova koji daju sansu mladim igracima, to su Sutjeska,Zeta, Buducnost, i mozda po jos koji tim. Međutim ono sto je mene simpaticno i u sto sam siguran sto posto da ni ti omladinci koji provire u seniroski tim su tu najvise radi manjka igraca i bezparice. Na kraju mislim da je za za nase igrace bolje da makar 2 do 3 sezone odradie kod nas pa tek onda preko granice....
Isto tako svaki klub koji se takmici u T-com ligu bi morao da ima sve selekcije od pjetlica do seniora, da to bude prvi uslov da bi neki tim bio u elitnom drustvu. Jer jedina nasa sansa je pravljenje mladih igraca, materijala imamo puno, al nemamo nekoga ko ce taj materijal da obradi.....
Na kraju ne mogu da svatim trenera a kojih je masu u nasem prvenstvu da daju sansu nekim boga pitaj igracima iz Srbije i ostalim anonimusima na ustrub djece kluba. Ljepse mi je i bolje kad vidim da pogrijesi decko do 17 ili 18 godina nego nekog iskusnog igraca koji ama bas nista nema osim iskustva....
amnesiac je postavio jako dobro pitanje - da je sreće ovim bi se bavili na mnogo višim nivoima
meni se čini da je ipak za mlade igrače bolje da odu u inostranstvo čim dođe ponuda koja zadovoljava i njih i klub. odlaskom uče kako se funkcioniše u ozbiljnim klubovima i ispravljaju mnoge stvari koje su propustili u cg. evo kad ste već pomenuli bakića - nije igrao cijele prošle sezone u torinu, ali je trenirao i napredovao i fizički i u mnogim segmentima igre - odgovornost u defanzivi, duel igra... tako da je ove godine već više igrao za fiorentinu no cijele prošle za mnogo gori torino.
ima nesumnjivo i slučajeva đe igrači samo izgube ranim odlaskom, ali kad uzmem ukupno čini mi se da je mnogo manje takvih nego onih koji su u trenutku kad su mogli da idu vani ostali u cg i izgubili par godina u karijeri đe nisu ni malo napredovali i poslije se samo utopili u prosjek. slučajeva kao risto lakić, stefan mugoša ima dosta - ostankom u klubu samo nazadovali, risto od A reprezentativca postao grijač klupe đe god da igra, a stefan tek u zadnjih par mjeseci opet pokazuje potencijal od prije 2 godine da zaslužuje da igra i mnogo jačoj ligi. ima još dosta ovakvih slučajeva - dovoljno je da pogledamo koliko je igrača prošlo kroz omladinsku i mladu đe su pokazivali veliki potencijal, a sad se bore za mjesto u ovoj našoj premijer ligi.
od najčuvenije generacije budućnosti 87 đe se dešavalo da 7 igrača bude istovremeno na terenu u kadetskoj reprezentaciji jugoslavije: giga vuković, micko đurišić, darko marković, petar vukčević, braća božović i čabarkapa (već par godina zbog povreda prekinuo karijeru) niko nije postao standardan A reprezentativac (giga i d.božović ubilježili po par utakmica), a većina su sad gori igrači nego prije par godina s obzirom da su sa izuzetkom markovića vjerovatno predugo u cg ostali...
da rezimiram - neka idu u inostranstvo, mogu napredovat, a ovamo se vazda mogu vrnut
i ja sam slicno razmisljao i pisao - da igrac ako odavde ne ode prije 20te god nikad nece imat karijeru ozbiljniju od madjarske lige. Racunam nekako da sa 20god vise nije mlad, ide u neku trecerazrednu ligu nespreman jer se u CG trci 5km po utakmici i tu se zavrsava svaka nada o tome da ce zavrsit makar u francusku drugu ligu, ili cvajtu.
E ni ja sad nemam neko misljenje i stav o tome, uvjerio sam se da to stvarno ide od slucaja do slucaja pa kako se ko snadje.
Ovaj brlog od nase lige nemam snage komentarisati, vidjeli smo prosle god kako na mjesto Stefana Mugose dovode staroga coeka Srdju Radonjica i ja tu nemam rijeci. Kad bi mi neko rekao zasto se takve stvari desavaju i zbog cega se to radi ? Da nije zbog evrokupova? haha . zbog titule? koje titule? majko mila.
trebalo bi donijet pravilo da 10 igraca mora da ima ispod 22 god. mrs. sto ce koji kurc neke vucebatine sto nidje na svijet ne mogu da igraju i sto potpisuju ugovore na 3 mjeseca , sto bi oni zauzimali mjesto nekome od 16-17?
Kad bi se na sport gledalo ekonomski i kad bi neko razmislio sto se u CG moglo uradit sa infrastrukturom da su ulozene pare date za KAP?
Ozbiljni uslovi i jak kadar, ne samo u fudbal naravno. Mnogo para bi se zauvjek vracalo u CG izvozom sportista, jedini nas "proizvod" koji moze biti konkurentan najjacima.
samo izgleda da je problem kod nasih igraca fizicka sprema, jer evo primjer ove godine da igrac koji je otisao iz nase lige u malo manje raspalu srpsku, jedva i tamo da zapinje i igra. po mom misljenju nasi igraci nisu nista gori od njihovih, ali se njihovi prosjecni igraci koji imalo pokazu jedne sezone rasprodaju i to za lijepe pare a nasi ne mogu nidje.
a nesto se ne mogu sjetiti da je i jedan igrac iz nase lige uradio ista u inostranstvu. npr ja sam licno mislio da ce Beciraj nesto vise uraditi i brzo se dobro prodati a sada jedva da i udje u Dinamo. Djordjevic je lijepo krenuo ali sada nikako da dobije neku vecu minutazu dok Bakic to sto malo ulazi ne pokazuje nista .
eto mogu da pomenem i Gigu koji je ovdje odskakao od ostalih i na kraju zavrsio ne znam ni ja dje.
A ima tu jos primjera ali da ne nabrajam sve, u svakom slucaju primjeri dje igraci iz Srbije odu u Benfiku i slicne klubove i odmah eksplodiraju a nasi jedva da mogu i na klupi. trebamo se zapitati zasto je to tako>
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ja sam za to da kad ima i najmanji potencijal bjezi odavde sto prije:
1) Zbog mentaliteta - sto je mladji, to ga je lakse promijeniti - jer mi sportski mentalitet nemamo (cast izuzecima). Nema ga Mirko Vucinic, a najveca je klasa jos od Deja i Pedje iz nase drzave. Ko od fudbalera kod nas ostaje nakon treninga da se usavrsava? Ko? A o vrhunskim sampionima (na koje se treba ugledati, jelte) citamo stalno takve stvari - ostaju i po par sati duze da usavrse neki segment igre;
2) Zbog nedostatka konkurencije - ipak nemamo toliko kvalitetnih igraca (iako per capita mozda stojimo, uz Urugvaj, najbolje na svijetu po broju talenata) da bi mogla da se formira zdrava kompetitivnost koja bi sve gurala naprijed. Ovako, pojavi se dijete ubertalenat, vidi da je klasa u odnosu na ostale i olijeni se, jednostavno trenira i zalaze se tek koliko mu je dovoljno.
3) Zbog sumnjivog trenerskog kadra - narocito u aspektu fizickih priprema. Ne moram dodatno pojasnjavati.
4) Zbog "veza" i "vezica" - bog sami zna kad ce se nas sport uopste ocistiti od ovoga, ali cest je slucaj da talenti pate jer igra "guzonjin sin"
Sve u svemu, prednost inostranstvu (naravno sto neko rece, regionalne lige nisu nikakvo poboljsanje, osim mozda sto imaju bolji skauting pa su time bolja odskocna daska). Naravno, neko pregori u inostranstvu, nekog pojede nocni zivot i (vele)grad ali ti momci onda nisu za sport. Tj. imaju predispoziciju ali ne i mentalitet.
Sto se tice Bakica, nisi u pravu ni 1posto.... Da pratis nase igrace nebi tako prisao, svaki put kada je igrao Bakic, bilo 10 - 15 cak i 5 minuta pokazoje da ima pontecijal, a cak na ovu zadnju je igra 20m i bio je je super. Ti i jos poneki ste ovdje tako i pisali i za Savica, svasta, pa je jos neko pisao da Savic, izgubi mesto a nema pojma da je bijo povrijdjen. Sto se tice Djordjevica, od njega ima da bude nesto to sam siguran, kao sto sam bio do sad u pravu i za Savic, kada sam pisao da ima potencijal da bude super igrac, i momak napreduje svake godine...
Sto se tice Jovetica ne moj te se zaletavat.... Koliko je imalo super igraca koi su mijenjali sredinu i nisu mogli da se snadju odmah, a poslen su razbijali. Jedini u City napadac koi je (momenetalno Kazem) bolji, to je Aguero, a Dzeko i Negredo kao spomenici.
Last edited by xxxx007; 24-09-13 at 12:34.
Kako to misliš, spomenici?
non-stop, non-stop, indijski konop
Dzeko je spomenik!? :lolblue:
I don't get lucky. I make my own luck.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks