Uradio sam juce test Zagreb i Wimax nas..
Jedina razlika mi je bila u 10ak kb/s i par pinga
Uradio sam juce test Zagreb i Wimax nas..
Jedina razlika mi je bila u 10ak kb/s i par pinga
Opet sam mjerio brzinu![]()
ja imam optiku20 al pri mjerenju brzine preko nijednog servera ne prelazim 10Mbps.
Inace osjetno je sporiji i odziv prilikom otvaranja stranica, download itd..
Who let the dogs out
danas optika malo zeza, download los, desi se i da prekine odjednom :P
ps, evo sta se desava, skidam film sa linka, skine 50 % pri brzini od 1 mb po sekundi, onda na pola stane desetak sekundi, i ostalu polovinu opici 50 mb/s , bas cudno :P
Last edited by straus; 04-09-13 at 11:01.
zanima me oce li se raditi za par godina Pobrezje(zgrada Vampirica),bracana bracanovica ulica..podnijet je zahtjev prije 45 god cini mi se..koliko se ceka na to..a cio Tuski Put je uradjen jos odavno.. ? sve mi kazu.. brzo ce..imamo u planu ..a nikad nista..
Daleko najbolji net. Zlatila se optika
pogotovu kad skidas sa komercijalnih servera...meni ide download po 3.5 mb/s.
Ima li optike dje u Centru grada?
Ima na cesmu. Jeste li se to vas troje dogovorili da kupite postove jesteAjd pa da skupite vise tih 50
![]()
Moze li ko iz T-Coma da potvrdi, jel ovo nova verzija firmwera za ovaj Huawei:
V100R006C01SPC122
Na moj je: V1R003C00S205
Mislim da je T-comovcima sugrisano da vise ne pricaju tamo gdje ih ne cekaju med i mlijeko na izvolte...
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Skoro je pocelo da me zeza. Nikakav firewall nemam. Na pocetku je sibala brzina extra, sad do 10Mbit jedva izvlacim....
Vidim da moze brze, tacno imam osjecaj da su me limitirali na 10Mbit!
http://lqtest.ookla.com/result/33888896.png
Last edited by Kradem_Shahte; 22-09-13 at 19:07.
Test kaze da imas (oba).
Ne bi trebalo da ti je neko spustao brzinu. To se radi na bakru, ljudima kojima parica ne moze da izdrzi vece brzinu. Na optici nema potrebe za tim. A i nema profila od 10Mbps.
Odavde ti tesko mogu pomoci. Najbolje je da zovnes 1500 i da trazis da ti provjere podesavanja linije. Ne znam koliko ti oni kao prva linija mogu pomoci, ali mogu traziti drugoj liniji.
Ti svakako provjeri, da nemas neki torent u pozadini, ili da komsija ne krade wireless, i ovaj firewall naravno.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks