Imam dobar program ishrane, a whey koristim kao PWM... Imao sam tu nedoumnicu jer sam cuo da oni koju rade na dobijanju misicne mase treba da uzimaju hardcore whey.
pa fora je sto nemas pravi krivi..msm to su nijanse,nebitne nama.
Pravo ti je da se gazis hranom,e tu je masa.A sad oces whey uzet ovaj onaj,manje bitno.Bez sto ce te sa ovim npr hardcorom vise klepit po dzepu,drugo neces nista dobiti.
Imam dobar program ishrane, a whey koristim kao PWM... Imao sam tu nedoumnicu jer sam cuo da oni koju rade na dobijanju misicne mase treba da uzimaju hardcore whey.
Da nece ko objasnit jednom za vazda ove naljepnice na hrani? Energetska vrijednost itd?
f6
Što tu ima da se objašnjava? Prosječnom čovjeku je dnevno potrebno 2000 kalorija... Ako hoćeš da smršaš unosi dnevno 1000 kalorija... Te naljepnice služe da bi mogao voditi računa koliko unosiš kalorija, kao i kakav je sastav hrane (proteini/masti/itd)...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
umijem procitat broj, ali sto cemo sa tim sastavom? sto moze sto ne moze?
f6
Pa recimo da bi trebao gledati što bolji odnos proteina : masti : ugljenih hidrata... Generalno hrana koja je siromašna proteinima a ima veliku kalorijsku vrijednost ti je junk, brza hrana, itd... Takođe, bitno je kakav je odnos masti (zasićene/ne zasićene) kao i kakvi su ugljeni hidrati (rafinisani šećeri i fruktozni sirup su najgori, itd)... Generalno dobar izvor zdravih ugljenih hidrata i vlakana su žitarice (integralna brašna od cijelog zrna). Više o ovome svakako možeš naći na Google![]()
Mozes li naprimer ovo ,, protumacit,,![]()
f6
Ili odnos toga i ovoga... Sto je bolje od ova dva zla![]()
![]()
f6
Па ово доље ти је шећерчина нека жешћа, има 5 грама протеина на 100 грама количине, то је занемарљиво али кад погледаш да од 66 грама УХ има 42 грама шећера, онда ти је јасно све....
Оно горе има доста масти нпр...
Али зависи КОЈА је храна у питању...
Маслиново уље је 100% маст па је здраво, декстроза је шећер па се користи после тренинга
Обично уље је исто 100% маст али је нездраво, обични шећер је нездрав...
Капираш о чему се радИ?
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Ne znam o kojim se preparatima radi, ali zavisi šta hoćeš i kakva ti je inače ishrana... Od ova 2 zla, zdravija je prva varijanta, više proteina, a (duplo) manje šećera... Generalno bijeli šećer je "otrov" za organizam u većim količinama, a jetra ga opet pretvara u mast (za razliku od dekstroze koja se odmah koristi u mišićima)...
O ovakvim objasnjenjima vam pricam a ne sa interneta svako je isto- masti su masti a ovo je ovo, kao da smo mutavi.
Inace prvo je welness onaj keks a drugi je medeno srce![]()
f6
je li ovo najbolja solucija za protein do 50e, kad se uzme u obzir cijena i kolicina? (49e, 2250g)
ako ne, koja je vasa najbolja opcija za protein do 50e, otprilike u ovoj kolicini?
Dodaj jos 12 eura za ovaj, ili ~$54 preko ebay![]()
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
То што вели Емил...
Овај од оптимум нутришна узми, штекни то до 60 еура...
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
koji sir moze da se jede kad se pazi na ishranu?
f6
A oni posni, samo sto je ukus nikakav![]()
То би нпр мога' пред спавање да једеш, да ти буде оброк 250 грама немасног сира... Мислим да га Дукат производи ако не гријешим, ја га још нисам гледа', али сам чуо од људи![]()
@Incognito
'Generalno bijeli šećer je "otrov" za organizam u većim količinama, a jetra ga opet pretvara u mast (za razliku od dekstroze koja se odmah koristi u mišićima)...'
Pa ima mnogo vecih 'otrova' od secera.Bijeli ili smedji,jendo te isto sra**.I objasni mi molim te kako se to dekstroza odmahhh koristi u misicima?sto ti to znaci?
Ocigledno ne znate zasto se koristi ta dextroza,secer je secer,samo sto se ovaj brze apsorbuje zbog tamo nekih stvarii,o kojima nema potrebe da pricamo.Mislis ako u toku dana 2,3x uzmes po 30gr dextroze da je to ok,jer je to zdrav secer?
I doktore molim te nemoj da dajes ljudima,zdravim ljudima,savjete da unose dnevno 1000cal da bi smrsali.Mislim da nema potrebe nekog da nosis na dusi
@asc
batali se sira..nista ti to ne treba.prvo sto mu je ukus bzv,barem taj koji bb approved i zbog njegove ph vrijednosti.
ako te muci sto bi mogao kao zadnji obrok prije spavanja,lijepo uzmes jedno 200gr junetine mlade i voila!
"Usluzno" pitanje :smug: :
Koji "preparat" bi ste preporucili za dobijanje mase osobi koja trenira,ali ima neurednu ishranu,tj. "doruckuje" oko 15h,uzina oko 20h,a vecera posle 22h?
Sa takvom ishranom, ti bi trebalo vec da imas 'masu'![]()
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
Dobar odgovor.
Ako na neki suplement pise:Jedna doza prije dorucka,i jedna prije treninga,a osoba trenira 3x nedjeljno,odnosi li se onda suplementacija samo na dane treninga?
Nijedan.
U ta tri obroka unesi dovoljno kalorija za 'dobijanje mase' i dobićeš na kilaži.
Malo detaljnije, odradi sledeće:
1.Unesi svoje podatke na TDEE Kalkulator i pogledaj svoj broj pored Daily calories to maintain weight (TDEE).
2.Ukoliko hoćeš da dobiješ na kilaži uzmi svoj TDEE broj i dodaj mu 500.
3.Broj koji si dobio je broj kalorija koji moraš da unosiš svakog dana.Za mjesec dana dobićeš oko 2 kila.Unesi u sebe više od izračunatog broja kalorija i dobićeš više kila(sa tim i extra masti/salceta).
Tako da sabiraj kalorije toga što unosiš u sebe.Neki koriste kalkulatore za kalorije tipa Cronometer, Fit Day, My Plate.
I ne trpaj svašta u sebe samo da popuniš zacrtanu brojku![]()
Који је суплемент у питању?Ako na neki suplement pise:Jedna doza prije dorucka,i jedna prije treninga,a osoba trenira 3x nedjeljno,odnosi li se onda suplementacija samo na dane treninga?
Што се тиче добијања мишићне масе, треба мало да средиш исхрану, да једеш и чешће, да унесеш довољно протеина, ух и масти...
Нема ту неке веће филозофије.
Može pomoć oko vitamina i minerala? Koji / gdje / koliko itd..? Da li ima negde kod nas da se kupi Animal Pak?
@kaljestro
'Нема ту неке веће филозофије.' -pa da je to tako prosto kao sto ti kazes svi bi bili ko od brda odvaljenine omalovazavaj necije znanje,i to koliko je ulozio napora da ga stekne itd
@lostinhollywood
Najbolji vita/mine preparat su od ultimata super complete formula i animal pak.Alii,mislim da nema potrebe da uzimas animal pak,to je dosta jako..mislim jako se odnosi na velike doze supstanci,koje nam u tolikoj kolicini nisu prijeko potrebne,tj tebi.I gledas cijenu i koliko dobijes za tu cijenu,nemoj da kupis npr animal pak koji ce ti trajat mjesec dana i onda naredni mjesec tuki.Bolje uzet nesto sto ti moze barem 2mj..Ili ako imas viska para slobodno uzmi animal p.i to je to![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks