Page 470 of 666 FirstFirst ... 370420460466467468469470471472473474480520570 ... LastLast
Results 11,726 to 11,750 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Srbija je morala intervenisat protiv boljsevizma i bilo koga ko ugrozava dinastiju Romanovih. Moje misljenje je da je Nikolaj II Romanov bio los vladar i da je olako usao u rat na strani Srbije, potpuno nepripremljen. Da je tako i bilo pokazao je raspad sistema 1917. Bilo kako bilo Aleksandar Karadjordjevic je bio duznik Nikolajev (i rod kako je to bio obicaj jelte) i morao je da brani njegovu vlast.
    Sa druge strane, valjda ne moram objasnjavati sto je bila misija Vermahta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    Srbija je morala intervenisat protiv boljsevizma i bilo koga ko ugrozava dinastiju Romanovih. Moje misljenje je da je Nikolaj II Romanov bio los vladar i da je olako usao u rat na strani Srbije, potpuno nepripremljen. Da je tako i bilo pokazao je raspad sistema 1917. Bilo kako bilo Aleksandar Karadjordjevic je bio duznik Nikolajev (i rod kako je to bio obicaj jelte) i morao je da brani njegovu vlast.
    Kraljevina Jugoslavija je bila poslednja evropska zemlja koja je priznala SSSR, a bila je zemlja koja je primila mozda najvise izbjeglica iz Sovjetije.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Da se zahvalim moderatoru. Zna zbog cega.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    Oprosti, ali sto znaci "morala je intrvenirat zBog Romanovih". Romanovi su bili saka degradanta koji su doveli rusku drzavu u pakao. Shvatio bih onu tvoju poentu kad bi samo oni Romanovi bili u pitanju. Ali sto mislis, cime su se bavili naoruzani srpski vojnici u sastavu snaga intervenata? Jesu li saljili bonbone za poklon onim Romanovima?
    Zar nisu oni naoruzani Srbi klali i pljackali Ruse, palili ruske kuce u sastavu naoruzanih snaga Antante i u takozvanog "cehoslovackog legiona u Sibiru"?
    Kraljevina je Srbija a kasnije i Kraljevina SHS priznala onim ratnicima sprsko drzavljanstvo i status srpskih, a kasnije i jugoslovenskih naoruzanih jedinica. Narucila im da budu u sastavu inozemnih intervenata na podrucju Rusije i da se budu borili protiv Rusa.
    Treba li ikome jos nesto za shvatit da su se Srbi borili PROTIV Rusa i to u RUSIJI?
    Onda ispada da jedini-jedinstveni narod koji je stvarno BRATSKI za nas su Crnogorci!
    PS Ona "intervencionisticka srpska pomoc" nije bilo nesto sto je ruski narod trazio. Kao da, pretpostavljam, je nije ni trazio niti crnogorski, niti makedonski, niti bosanski, niti hrvatski, niti slovenacki, niti bugarski, niti grcki, niti bilo koji drugi narod na Balkanu.
    Moderatore, jel' ovako "politicki korektno"?
    Last edited by A+A; 25-08-13 at 18:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Kakav lik.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Kraljevina Jugoslavija je bila poslednja evropska zemlja koja je priznala SSSR, a bila je zemlja koja je primila mozda najvise izbjeglica iz Sovjetije.
    Sve tačno! A oni su se iskreno odužili Jugoslaviji, od stvaranja baleta do profesora u pola gimnazija, a pokoji i na fakultetu (Georgije Ostrogovski, najveći vizantolog svog vremena, recimo)...mnoge od najljepših zgrada u Jugoslaviji izmedju dva rata su projektovani od bijele emigracije (od zgrade Vlade Srbije do Hotel Moskva itd.itd)...ma nema gdje ih nije bilo!

ALi valja reći da je današnji Zrenjanin bio Sankt Petesburg, da su Sremski Karlovci bili takoreći ruski , da su baron Vrangel i načelnik gavnog štaba general Aleksejev i mnogi drugi niži oficiri sahranjeni u Yugoslaviji, od Vardara pa do Triglava, ali najviše u Beogradu.

Zašto je to važno za CG?

Zato što su bijeli Rusi riješili da se revanširaju kralju Aleksandru Karadjordjeviću (kao najjačem pravoslavnom monarhu izmedju dva rata) i dali su mu 3 relikvije koje su možda ono najvrenije što su imali-Bogorodicu Filermosu (koju je i Danske lično donijela majka pok. ruske kraljice /danas u Narodnom Muzeju u Cetinju/ ), Česticu Časnog Krsta (u Cetinjskom manastiru) i najvažniju-desnu šaku Svetog Jovana Krstitelja, sa tri prsta koja su krstila Isusa Hrista (u Cetinjskom manastiru)....PA NE POŠTUJE TI RUSE, AKO SI CRNOGORAC!!!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 25-08-13 at 18:37.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Zašto je to važno za CG?

Zato što su bijeli Rusi riješili da se revanširaju kralju Aleksandru Karadjordjeviću (kao najjačem pravoslavnom monarhu izmedju dva rata) i dali su mu 3 relikvije koje su možda ono najvrenije što su imali-Bogorodicu Filermosu (koju je i Danske lično donijela majka pok. ruske kraljice /danas u Narodnom Muzeju u Cetinju/ ), Česticu Časnog Krsta (u Cetinjskom manastiru) i najvažniju-desnu šaku Svetog Jovana Krstitelja, sa tri prsta koja su krstila Isusa Hrista (u Cetinjskom manastiru)....PA NE POŠTUJE TI RUSE, AKO SI CRNOGORAC!!!

Pozdrav,
    Bogami, Bone, kakva "CG" u ta doba? Kakvi "Crnogorci"? Od jednog dana "niste vi bili vise Crnogorci" ... A i oni Rusi koji su bilo dosli kod vas kao izbjeglici, jednog se dana pretvorili u SS-Kosaken-Kavallerie-Korps... Trebam li ti objasnjavat sto znaci ono "SS"? "Sedma neprijateljska ofenziva" je samo jedan od primjera.
    Last edited by A+A; 25-08-13 at 18:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bivši policajac Lončar: Podmićuju nas u MUP-u

| 25:08:2013 | 00:40:26

Policajac Područne jedinice policije u Baru Zoran Lončar tvrdi da je njemu i još trojici kolega juče u kabinetu direktora Uprave policije Slavka Stojanovića uručeno po 250 eura, što smatra pokušajem podmićivanja kako bi im se “začepila usta” i zataškale afere.

Pojašnjava kako su njih četvorica očekivali da su pozvani na razgovor u vezi sa radnim statusom, s obzirom na to da su u maju dobili rješenja o prestanku radnog odnosa, te da su ostali zatečeni kada im je u kancelariji šefa kabineta PetraKrstajića uručen novac.

“Doživio sam šok kada su nam dali novac, jer već tri i po mjeseca nijesam službenik MUP-a. Nakon što nam je Krstajić pričao kako ima posla i života i van policije, te da treba da se angažujemo da nađemo neki drugi posao, dobili smo po 250 eura” – priča Lončar, dodajući da su potvrdu o prijemu novca potpisali na običnom papiru bez pečata i da nijesu dobili nikakvu priznanicu.

Ističući kako se radi o nezakonitom postupku, s obzirom na to da već tri i po mjecesa nije službenik MUP-a, Lončar naglašava da ga je ovakav postupak uvrijedio.

“Ministar RaškoKonjević je javno kazao da je MUP očišćen od mene i mojih kolega. Razmišljam da je ovaj postupak samo pokušaj da se zataškaju afere koje se svakodnevno javljaju. Ovim činom žele da nam zatvore usta da ne krenemo da pričamo priče koje se posljednjih dana čuju iz službe. Ja taj novac ne želim, jer ga nijesam zaradio i od državnih institucija tražim odgovor na pitanje kome da ga vratim. Donio sam ga u Bar samo da bih svojim potpisom dokazao da se ovo zaista desilo i da narod u Crnoj Gori upoznam šta se sve radi u službi” – kaže Lončar.

Barski policajci Jovan Rakočević, MiroslavKosović, ZoranLončar i ŠerifKalačrješenjem ministra Raška Konjevića u maju su dobili otkaz. Žalbu na to rješenje uložili su Komisiji za žalbe Vlade Crne Gore, a zastupa ih podgorički advokat ZdravkoBegović, kojeg je angažovao Sindikat Uprave policije.

“Očekujemo da Komisija ukine rješenje ministra i da se vratimo na posao, ili da se rješenje preinači i vrati na ponovni postupak. Dobili smo otkaz zbog uslovne kazne i zbog retroaktivne primjene zakona, a ja pitam ministra zašto onda u MUP-u i dalje rade službenici koji se u policijskoj evidenciji vode kao počinioci teških krađa, nasilničkog ponašanja i falsifikovanja dokumenata. Za to imam čvrste dokaze, kao i činjenicu da u MUP-u ima službenika koji godinama unazad ne dolaze na posao, a primaju od 700 do 1.000 eura, dok neki nijesu ni raspoređeni. Spreman sam da o ovome sve ispričam u tužilaštvu, a zatražiću i pomoć od premijera Đukanovića, od kojeg očekujem da pozove na odgovornost ministra Konjevića” – kaže Lončar.

Savjetnica za odnose sa javnošću Uprave policije TamaraPopović potvrdila je sinoć da su četvorica bivših policajaca iz Bara juče primljeni na razgovor u toj instituciji.

“Primio ih je šef kabineta, a tema razgovora je bila teška materijalna situacija u kojoj se njih četvorica nalaze, s obzirom na to da su pitanju porodični ljudi. Tom prilikom uručena im je simbolična materijalna pomoć” – kazala je Popovićeva.

Barski policajci dobili su otkaz nakon što je Viši sud u Podgorici potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda Bar od 16. novembra 2011. godine, kojom su zbog krivičnog djela “iznuđivanje iskaza” od prije pet godina osuđeni uslovnom osudom. Presuda je postala pravosnažna 6. aprila 2012. dok je rješenje uslijedilo 13. maja ove godine, nakon dostavljanja pravosnažne presude MUP-u.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pocelo je klupko da se odmotava...crna trojka, sad ovo...sta je sledece?
    ''Primer popravlja mnogo bolje od prekora.''

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pošto je pare uzeo znači li to da je prihvatio mito, što je to sa policijom u ovoj državi jedan priznaje da je prebijao drugi da je primao mito...što još treba ovdje da se desi?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tek cemo da se iscudjavamo od njihovih prica i djela, sve mi cini...kad se karte otvore.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sjutra Vlada dolazi sa godišnjeg,Raško da ugosti Brajuškovića,i da mu ne nudi kakvu simboličnu materijalnu pomoć,'e će ga dat u novine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ovaj ce ih Brajusko o jadu zabavit. Neka, Brajusko, samo ti nastavi, omrci ih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Bogami, Bone, kakva "CG" u ta doba? Kakvi "Crnogorci"? Od jednog dana "niste vi bili vise Crnogorci" ... A i oni Rusi koji su bilo dosli kod vas kao izbjeglici, jednog se dana pretvorili u SS-Kosaken-Kavallerie-Korps... Trebam li ti objasnjavat sto znaci ono "SS"? "Sedma neprijateljska ofenziva" je samo jedan od primjera.
    Ti kozački SS puk nije bio vrijedan pažnje, a i djeluje pred kraj rata...ma mnogo su manje važni bili od Ljotićevaca, a ne drugih.
    Ipak stoji činjenica da su bijeli Rusi bili nepomirljivi antikomunisti, KOJI SU GORE MRZELI STALJINA I EKIPU NEGO I SAM HITLER!

A 7 ofanzivu su vodili- (prvi i jedini put u ratovima na Balkanu!) -ELITNI KOMANDOSI, a napad je planirao Oto Skorceni, a provodili negovi padobranci... ruski SS-ovci nisu bili od neke važnosti, niti im je data šansa da oni nešto bitno odlučuju. Naravno da ja ne sporim da su Kozaci uvjek odlični vojnici,po svom vojničkom kodu nekako bliski plaćenicima, ali jednostavno se nije imalo u njih puno povjerenje.
    Šta ti to pitanje uopšte znači:"Kakvi Crnogorci" i "Od jednog dana niste bili više Crnogrci?" Takva pitanja nekako doživljavam kao provokaciju, i ne želim ni da se raspravljam na tu temu! Da se svadjam na ovaj blagi dan nemam namjeru...

CRNOGORCI SU UVIJEK U NATPOLOVIČNOM PROCENTU BILI CRNOGORCI, OD PRVIH PETROVIĆA PA DO DANAS). Kao što je UVJEK bilo i u samoj CG i ivan nje dosta onih za koje ti Crnogorci nisu postojali.

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 26-08-13 at 10:51.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    9,174
    Thanks Thanks Received 
    3,997
    Thanked in
    2,400 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pošto je pare uzeo znači li to da je prihvatio mito, što je to sa policijom u ovoj državi jedan priznaje da je prebijao drugi da je primao mito...što još treba ovdje da se desi?
    Shta god da se desi kao da se i ne deshava,toliko smo iz.je.bani u mozgove da smo kao jeb.ene poslushne biljke...
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

http://www.portalanalitika.me/region...bunjenici.html
    Ajde da Hitlera ne pominjem, ali Musolini je za ove bio primjer pristojnog covjeka, demokrate i postovaoca ljudskih prava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve je spremno za vojnu intervenciju naših euro-atlantskih prijatelja protiv Sirije.
    Na meti će biti udarne jedinice sadatovog režima,i jedinice mudžahedina u pobunjeničkim redovima.
    Last edited by minjo; 27-08-13 at 14:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Oprosti, ali sto znaci "morala je intrvenirat zBog Romanovih". Romanovi su bili saka degradanta koji su doveli rusku drzavu u pakao. Shvatio bih onu tvoju poentu kad bi samo oni Romanovi bili u pitanju. Ali sto mislis, cime su se bavili naoruzani srpski vojnici u sastavu snaga intervenata? Jesu li saljili bonbone za poklon onim Romanovima?
    Zar nisu oni naoruzani Srbi klali i pljackali Ruse, palili ruske kuce u sastavu naoruzanih snaga Antante i u takozvanog "cehoslovackog legiona u Sibiru"?
    Kraljevina je Srbija a kasnije i Kraljevina SHS priznala onim ratnicima sprsko drzavljanstvo i status srpskih, a kasnije i jugoslovenskih naoruzanih jedinica. Narucila im da budu u sastavu inozemnih intervenata na podrucju Rusije i da se budu borili protiv Rusa.
    Treba li ikome jos nesto za shvatit da su se Srbi borili PROTIV Rusa i to u RUSIJI?
    Onda ispada da jedini-jedinstveni narod koji je stvarno BRATSKI za nas su Crnogorci!
    PS Ona "intervencionisticka srpska pomoc" nije bilo nesto sto je ruski narod trazio. Kao da, pretpostavljam, je nije ni trazio niti crnogorski, niti makedonski, niti bosanski, niti hrvatski, niti slovenacki, niti bugarski, niti grcki, niti bilo koji drugi narod na Balkanu.
    Moderatore, jel' ovako "politicki korektno"?
    Prvo, fino procitaj sta ja pisem a ne polemisi sam sa sobom kad se meni obracas. Ja nigdje ne sporim ucesce Srba u intervenciji i pomoci bijeloj armiji.
    Ako pogledas sta je uopste bila versajska Jugoslavija (prvo SHS) od svog postanka do dolaska Stojadinovica na vlast - u medjunarodnim odnosima satelit Francuske. Procitaj Embahade od Crnjanskog za dodatno pojasnjenje. Interes Francuske i Britanije u medjuratnom periodu je bio da postoji jedna drzava koja ce biti bastion antikomunizma i utociste bjelogardejaca - izmedju ostalog, zato je i Jugoslavija poslednja priznala SSSR.

Ja ovdje sporim tvoju frapantnu tezu - izjednacavanje intervencije dogoverene u Versaju (sto bi u sadasnjosti odgovaralo intervenciji po rezoluciji SBUN, a ne "intervencionisticka srpska pomoc" kako je ti prikaza) i fasisticke agresije sa ciljem da se istrijebe slovenski narodi. Ja dalje ne mogu obrazlagati ocigledno - ako je tebi to isto, svaka ti cast.

P.S. Eh,da..."Romanovi su bili saka degradanata" - govorimo o dinastiji koja je vladala Rusijom 400 godina. Sami Staljin je imao uzore u nekima od njih.
    Last edited by Lucianeddu; 27-08-13 at 15:35.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    i jedinice mudžahedina u pobunjeničkim redovima.
    sve se nešto bojim da hoće, to su njihovi igrači koje su oni platili i doveli tu najjače da će ih sad gađat
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,483
    Thanks Thanks Received 
    5,918
    Thanked in
    2,787 Posts

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Da sam zna da nemaju oporemu za analizu vode moga sam im poslat.

No ce moze bit da ne smiju da je saopste, jel to neka mafija na vlast u berane?

Cutanje gradjana berana o ovome je zaista za bez komentara.

Kakave cutuke ovaj DPS drzi oko sebe, nije mi jasno kako ih se ne otarase. Ne ide mi to u glavu. Bez ako nisu oni svi takvi.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

D a nema crna gora laboratoriju za analizu no moraju da salju u zagreb???

Pa kako to onda nemogu da naprave analizu vode ako je samo glib kontaminirao vodu?Ili nemogu da detektuju bakterije vec su mozda u pitqnju neorganski kontaminenti? Pa moraju da silju u zagreb greote jer su nesposobni da urade potpunu analizu?Ili znaju ali ih je strah od beranske mafije pa da ne ispadne da su oni ti koji ce saopstiti vijest?Ili ili ili…

A lako ce se ovo otkrit. Ako su podzemne vode od deponija kontamirale izvoriste tu vishe lijeka nema nit popravke.
    Last edited by Ego_and_his_own; 27-08-13 at 20:33.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Упорни ови беранци, вода не ваља скоро 5 дана а они пију ли пију.
    Ваљда је бемакс радећи неки пут оштетио водовод, али вука каже да је од отпада, хоће преко овога да напакости беранселцима.
    Поган.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

isto se desilo kod mene dje ja zivim kad su mjenjali cijevi u roku od sat su obavijestili stanovnistvo da ne piju vodu I u roku od po dana taj problem je nestao bez I jednog slucaja trovanja.

Kako moze to biti?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Any chemicals that are easily soluble and penetrate the soil are prime candidates for groundwater pollutants.*A potential pollution problem can still reach a well miles away through underground water currents. For example, a chemical that spills at an industrial plant miles away, could infiltrate the ground and eventually enter the aquifer system that an entire community uses for their private wells. This situation could have devastating effects: once groundwater is contaminated, it is an extremely costly operation to remove the contaminate.

Samo da vi onaj buric ne objasnjava ovo kumim vas kapom sa vasim strucnjacima:

http://www.epa.gov/superfund/student...z-ed/ff_05.htm
    Last edited by Ego_and_his_own; 28-08-13 at 03:44.

Page 470 of 666 FirstFirst ... 370420460466467468469470471472473474480520570 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)