Page 161 of 722 FirstFirst ... 61111151157158159160161162163164165171211261661 ... LastLast
Results 4,001 to 4,025 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Ja imam prijatelja koji odrzava 4 stana u Budvi i docekuje goste koje mu striko salje iz Moskve a on gote uzima mnovac.To je to?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Nadam se da sam bio jasan, a opet sve ovo gore opisano direkno je vezano za sve ostale probleme u turizmu, a to je blago rečeno, nezainteresovanost.
    Hvala lijepa. I sam ja mislio na nesto pored toga, ali tvoje je objasnenje izuzetno jasno n tocno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ukratko: stan bez rezidentnog lica u kojem se periodično mjenjaju stanari.

Opširnije: stanovi za tržište su rak rana turizma. Naime, od prve opširnije strategije razvoja (1968 godina, projekat ,,Južni Jadran'') zagovaralo se to da stambenih jedinica ima tek toliko koliko ima domicilnog stanovništva i da se svima ostalima otežaju uslovi nabavke nekretnine (osjetno veći porezi na istu npr.). Ovako, počevši od devedesetih imamo konstantni bum u izgradnji stanova (dakle, ne hotelskih kapaciteta), koji su se u početku i zvali ,,vikend stanovi''. Tada se pričalo da je recepcija za te stanove na autobuskoj u Beogradu, vlasnik ga izda, dođu ljudi, okupaju se sa minimalnom vanpansionskom potrošnjom, opterete gradsku infrastrukturu, a koristi, makar u vidu poreza nema (kome je ustoalom prijavljena transkacija za izdavanje stana, eventualno u državi gdje se desila). Upravo ubrzana gradnja stambenog prostora pokazuje nemenje ikakve strategije, ali se izgradnjom stambenog prostora novac najbrže obrne i tu treba tražiti glavni motiv. Naravno, država kao institucija ne postiji. Danas, se npr. ne priča o ,,recepciji'' u Beogradu, koliko o istoj u Moskvi što u principu dođe isto. Sada je to stanje i donekle ozvaničeno nekakvom kvazi-strategijom jer se sada ne grade kao stanovi za tržište već apart-hotel (nije šija nego vrat). Upravo iz razloga što se mjenjaju osobe koje borave u jednom stanu to su i prozvani od skora i ,,rotirajući stanovi''.

Nadam se da sam bio jasan, a opet sve ovo gore opisano direkno je vezano za sve ostale probleme u turizmu, a to je blago rečeno, nezainteresovanost.
    Sa tobom se ne bi slozhili zaposleni u vodovodu i smecu. Tj. svi kojih je 5puta vishe nego shto treba i koji se finansiraju preko poreza/izdataka za komunalno tih stanova.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

... dođu ljudi, okupaju se sa minimalnom vanpansionskom potrošnjom, opterete gradsku infrastrukturu, a koristi, makar u vidu poreza nema (kome je ustoalom prijavljena transkacija za izdavanje stana, eventualno u državi gdje se desila)

... sve ovo gore opisano direkno je vezano za sve ostale probleme u turizmu, a to je blago rečeno, nezainteresovanost.
    Ne bih se slozio sto se tice minimalne vanpnsionske potrosnje kad su Rusi u putanju. Za razliku od Srbijanaca koji su cak dobili nadimak "paradajz turisti" Rusi ne dolaze u CG sa svojim rajcicama iliti kokoskama. Jedini je izuzutek - neke vrste hrane za bebe koju je nemoguce nac u crnogorskim ducanima. Sto se tice ostalog - ima vanpansionske potrosnje na bas dobrom nivou: restorani, kavani,ducani, ren-a-car-ovi, iznajmljivanje plaznog mobiliara, suveniri i druga roba, izleti i td.

Sve je ostalo, oprosti, demagogija. Ako Drzava crna Gora nije u stanju naplacivat poreze i kontrolirat izdavanje stanova onda je to problem Drzave Crne Gore. Problem je jos i u tome da, kako se kod nas kaze, "Recavsi "A" morat ces rec i "B"" t.j. naplatit porese i onim brojnin Crnogorcima koji izdavaju stanove na crno. A ovo je nesto sto vasa populisticka vlast nikad nece dopustit jer bi moglo izazvat nezadovoljstva velikog broja ljudi.
    Drugi je razlog ono sto u CG je svatko svatkome kum i brat i naravno turisticki inspektori, sluzbenici poreskoj i policiji ne bi zeljeli doc u sukob sa svojom bracom i kumovima koji se sugurno bave onim poslom ako dakako posjeduju nekretnine na primorju. Isto vazi i za neke forumase cija principijelnost pocinje s Rusima-"dosljacima" i odmah nestaje kad su njihovi rodjaci ili susjedi-Crnogorci u pitanju .
    Cini mi se da zbog toga da vecina vlasnika stanova za izdaju izbjegavaju placanje poreza najveci su gubitnici u slucaju ruskih vlasnika "rotirajucih stanova" ... crnogorski vlasniki "rotirajucih stanova"
    Kako kaze Milovan: palanka, nema sta
    Siguran sam da ako su vasi susjedi Hrvati u tome uspjeli odna hocete i vi na kraju krajeva!
    Last edited by A+A; 22-08-13 at 05:26.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

prije nego iznesem svoje utiske o boravku u štoju, prvo da se zahvalim kolegi forumašu emilu, jer da me on nije ispalio za smještaj, vjerovatno bi sve bilo drugačije. i kad pomenuh, ako može neki moderator da mu izbriše i zabrani oglas za iznajmljivanje apartmana s obzirom da služi samo u slučaju ako ne izda za veću cijenu od ponuđene na forumu. hvala lepo.
    i još jednom da mu zahvalim što je ispao ***** jer ne bih upoznala par ljudi iz drugih država sa kojima sam baš uživala! što se tiče smještaja, jbg, borba je da svako izda sve što ima, ali makar daju jednu cijenu i to je to. bilo je komentara kako su plaže u ulcinju prelijepe ali da im smeta što ih niko ne čisti. onda čovjek pođe na plažu, vidi veliku familiju koja ponese hranu i piće za čitavi dan i svo smeće bace na gomilu i tu ostave. zašto bi neko čistio za ljudima? pokupi za sobom, ako je kontejner daleko, postoje kese za smeće u plažnom baru pa fino pokupi i baci.
    upoznala sam par srednjih godina iz zenice koji je krenuo u obilazak crne gore. svake godine oni obiđu dio i slušajući njihove utiske o dosta mjesta koje su obišli, koliko mi je puno srce bilo, toliko me je bilo i sramota koliko mi ne umijemo da cijenimo to što imamo. rekli su da su za mnoge stvari saznali kad usput upoznaju nekog našeg pa ga uputi šta je dobro kod nas i za vidjeti i za probati ( :mrgreen: ). svake godine na njegušima od kustosa kupe jednu pršutu koju dobro ušuškaju i ponesu za bosnu, jer kod njih nema da se kupi nijedan njeguški proizvod. samo još na žabljaku nisu bili.
    kosovari džemo sa zetom i njihovim ženama vedrijeh duha ne sretoh dolje od džemovog! muka me bilo da pitam šta znači njegova uzrečica "sedam plus sedam duplo da gljedam" ako neko zna, da mi pojasni, super bi bilo. zet je gospodin, on pripovijeda, džemo se non stop šali i zadužen je godinama da pravi salatu, jer on to najbolje radi mislim da mi u par dana dok su oni bili tu, niko za 5 god nije poželio zdravlja i sreće koliko su oni!čak je i zet ostavio br. tel da se javimo u hamburg kad dođemo da dođemo kod njega. ne znam, za mene su to neke stvari koje su ostavile jako lijep utisak...
    ono od čega se živi... :victorious: hrana! restoran amore, hrana super u odnosu na sve ostalo.

umorih se od kucanja, imam 2 mašine da perem, završim neke obaveze i spremim se za žabljak. da vidimo šta se tamo promijenilo od prošle godine
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post
    Vala mogla si svratit' da stavimo to u masinu, a ne da se vuces sa prljavim vesom...
    ovo je trebalo neka fora da bude je l? ne vidim je kao takvu pa se ne blamiraj

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    914 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    prije nego iznesem svoje utiske o boravku u štoju, prvo da se zahvalim kolegi forumašu emilu, jer da me on nije ispalio za smještaj, vjerovatno bi sve bilo drugačije. i kad pomenuh, ako može neki moderator da mu izbriše i zabrani oglas za iznajmljivanje apartmana s obzirom da služi samo u slučaju ako ne izda za veću cijenu od ponuđene na forumu. hvala lepo.
    i još jednom da mu zahvalim što je ispao ***** jer ne bih upoznala par ljudi iz drugih država sa kojima sam baš uživala! što se tiče smještaja, jbg, borba je da svako izda sve što ima, ali makar daju jednu cijenu i to je to.
    Zinuo mu tvoj nick Goozice:biggrin:.Nista neobično, vole neki primorci malo da se polakome tako ti je to kad sezona traje dvije ipo neđelje pa gledaš da uzmeš što više ali opet kolegu forumaša prevariti, to se ne radi.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post
    Evo oprosti izbrisao sam post. A inace nije sala, forumasima bih uvjek izasao u susret kad dodju u UL, jer sam do sad imao samo dobra iskustva. Opet, izvini.
    imala sam ja sve što mi treba i za pranje i za kuvanje, ali nisam otišla na odmor da bih to radila. a nisam ni ostala mjesec dana da bih držala "prljavu" garderobu.

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    74 Posts

Salio sam se ipak. Ali nisam naisao na dobar odziv, izblamirah se i sad ne znam sta cu da radim.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Zinuo mu tvoj nick Goozice:biggrin:.Nista neobično, vole neki primorci malo da se polakome tako ti je to kad sezona traje dvije ipo neđelje pa gledaš da uzmeš što više ali opet kolegu forumaša prevariti, to se ne radi.
    svakome na obraz kako radi, a koliko čuh, nisam prva prema kojoj je ispao šupak. ali tek sad, nažalost. sa punim pravom to mogu da kažem jer sam u kontaktu sa njim bila od 27.07. za taj smještaj. i računah na njega jer nikoga ne znam dolje, prvi put idem i računam da neću morat lutat, ali eto. jednom šupak-uvijek šupak. ja sam zadovoljna ljudima koji su me ugostili i drugim gostima koji su bili tu i svi zajedno su me uputili gdje ići, gdje jesti i tako moja iskustva su pozitivna, naspavala sam se, odmorila i uživala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1) Kako sam i mislio-Neće UAR investirat grdne milione u Atlas Capital Center a da ništa ne kupe....to nije logično.
    Ja ne nam gdje je ta uvala Lučice-možda bih se sjetio kad bi mi neko pokazao, jer vizuelno pamtim- ali boljeg investitora od UAR ne možemo dobiti...znam ih, ulagali su u Irak dok sam 2,5 godina radio tamo kao pravnik- VELIKA SU GOSPODA I DŽENTLEMENI I PRILIČNO SLIČNI NAMA.

http://www.portalanalitika.me/ekonom...li-luice-.html

2)U Ulcinju NAJBOLJA SEZONA U ISTORIJI I RAST GOSTIJU I ZARADE , čuh od Cungua na TV "Vijesti" juče. Baš mi je milo i svaka čast mojim Ulcinjanima, a Boga mi i Mikanu Zecu, koji je pod starost dokazao da je možda i najbolji direktor u turizmu- prslu Ulcinjsku rivijeru je razdužio i renovirao....I TEK ĆE JE SREDITI NAREDNIH GODINA, JER ĆE SAD SVAKO DA MU DA KREDIT!

http://www.portalanalitika.me/ekonom...rametrima.html

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 23-08-13 at 10:02.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Lucice je plaza kod Petrovca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    1) Kako sam i mislio-Neće UAR investirat grdne milione u Atlas Capital Center a da ništa ne kupe....to nije logično.
    Ja ne nam gdje je ta uvala Lučice-možda bih se sjetio kad bi mi neko pokazao, jer vizuelno pamtim- ali boljeg investitora od UAR ne možemo dobiti...znam ih, ulagali su u Irak dok sam 2,5 godina radio tamo kao pravnik- VELIKA SU GOSPODA I DŽENTLEMENI I PRILIČNO SLIČNI NAMA.

http://www.portalanalitika.me/ekonom...li-luice-.html

2)U Ulcinju NAJBOLJA SEZONA U ISTORIJI I RAST GOSTIJU I ZARADE , čuh od Cungua na TV "Vijesti" juče. Baš mi je milo i svaka čast mojim Ulcinjanima, a Boga mi i Mikanu Zecu, koji je pod starost dokazao da je možda i najbolji direktor u turizmu- prslu Ulcinjsku rivijeru je razdužio i renovirao....I TEK ĆE JE SREDITI NAREDNIH GODINA, JER ĆE SAD SVAKO DA MU DA KREDIT!

http://www.portalanalitika.me/ekonom...rametrima.html

Pozdrav,
    Ozbiljni ruski investor Aleksandar Grigorijev (koji je desna ruka arapskih šeika),kupio je hotelsko-turistički kompleks Ineks Zlatna obala u Sutomoru za 11,8 miliona eura od srpske agencije za privatizaciju,takođe je od preduzeća Carine kupio bivše dječije odmaralište Barinkton u Meljinama za 12 miliona eura.
    Čedo Povović je završio svu pairologiju-opštinsko-državnu za izgradnju hotelskog kompleksa u Baošićima.
    Last edited by minjo; 23-08-13 at 14:03.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Ako Drzava crna Gora nije u stanju naplacivat poreze i kontrolirat izdavanje stanova onda je to problem Drzave Crne Gore.
    Kada sam pomenuo u nekom predhodnom postu ,,nezaintereseovanost'' upravo sam mislio na ovo što se napisali, tako da se slažem sa vama, no, opet to su neke stvari koje moramo mi sami da raščistimo

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    svakome na obraz kako radi, a koliko čuh, nisam prva prema kojoj je ispao šupak. ali tek sad, nažalost. sa punim pravom to mogu da kažem jer sam u kontaktu sa njim bila od 27.07. za taj smještaj. i računah na njega jer nikoga ne znam dolje, prvi put idem i računam da neću morat lutat, ali eto. jednom šupak-uvijek šupak. ja sam zadovoljna ljudima koji su me ugostili i drugim gostima koji su bili tu i svi zajedno su me uputili gdje ići, gdje jesti i tako moja iskustva su pozitivna, naspavala sam se, odmorila i uživala.
    daj link od profila, da vidimo koji je Emil u pitanju....zna, da imamao starog člana Emill-a i ne mogu da vjerujem da je on tako neozbiljan?! Ajde molim te, da znamo
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ono od čega se živi,prihodi od turizma
    2002god.-148 miliona €
    2012god.-700 miliona €

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Ozbiljni ruski investor Aleksandar Grigorijev (koji je desna ruka arapskih šeika),kupio je hotelsko-turistički kompleks Ineks Zlatna obala u Sutomoru za 11,8 miliona eura od srpske agencije za privatizaciju,takođe je od preduzeća Carine kupio bivše dječije odmaralište Barinkton u Meljinama za 12 miliona eura.
    Čedo Povović je završio svu pairologiju-opštinsko-državnu za izgradnju hotelskog kompleksa u Baošićima.

Samo tako...ovo će biti preporod mrtvog Sutomora...i još mrtvijih Meljina...ti kad imaš ekstra mjesto za izlazak, od dnevne kafe u ekstra kafiću, do noćnog kluba-NIJE VAŽNO GDJE SPAVAŠ....hvala Minjo .
    Last edited by Old Bone; 24-08-13 at 14:50.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fala bogu, samo nek se gradi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Obvaj render u mom postu je za Baošiće.
    Rus će da pravi malu marinu i aparthotel u Meljinama.
    "Amerikanac" koji vodi projekat u Kumboru,fanatik je za more i pomorstvo,sve zna,od mornarskih vještina,brodogradnje,do elektronske navigacije.A čovjeku je to hobi
    Last edited by minjo; 24-08-13 at 16:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Super kad se nesto gradi u Meljinama. Bas mi je drago. Od svih plaza u HN, Meljine imaju najljepsu. Ima tamo dosta apartmana, ali tacno fali neki aparthotel. Minjo, hvala sto si ovo objavio, tacno cu da se raspitam za posao..mozda im treba neki direktor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svratih danas u kl, da vas upozorim ne sjedajte u ovaj kafic (sa zelenim suncobranima na slici) jer dvije koka kole platih skoro 5e

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by bro View Post
    Svratih danas u kl, da vas upozorim ne sjedajte u ovaj kafic (sa zelenim suncobranima na slici) jer dvije koka kole platih skoro 5e
    2.5 E za jednu Kolu?!!!
    Za nevjerovat

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Sank na Crnom jezeru...

Cinjenicu da pola ponudjenog nemaju...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kisjela voda 1,5e sramota. I na djurdjevica tari isto pljackaju cak nece da donesu vodu uz kafu iako sam trazio dva puta.

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

mogli bi platiti 2 eura više nekome da im ovo malo pismenije sastavi
    She is only here to annoy herself!

Page 161 of 722 FirstFirst ... 61111151157158159160161162163164165171211261661 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)