Evo poslije malo putešestvija po Crnoj Gori imam da izvijestim sljedeće:
- na Žabljaku, gdje se zadnjih 5-6 godina naplaćuje ulazak u nacionalni park, platismo po 3€ karte na rampi putem prema Crnom jezeru i uredno dobismo fiskalni račun sa PDV-om 0% (oslobođeno od plaćanja istog). Međutim, pored vojnog odmarališta gdje se šumskim putićem može priključiti na glavni put prema jezeru, bez bilo kakvog obilježja da je tu naplatni punkt iz potpuno neobilježenog automobila nas je zaskočio momak da nam naplati karte, bez fiskalnog računa i uz nemušto opravdanje da ne mogu svi koji naplaćuju da nose sa sobom kasu. Ne znam ima li kakve veze što smo mu rekli da ćemo nepravilnost da prijavimo, ali njega sjutradan na tom mjestu nije bilo niti smo morali ikome da platimo prolaz.
- u Petrovcu su obije javne česme (za koje ja znam) van funkcije - jedna ispred Crvene komune i druga kod restorana "Sutjeska". Čini mi se da je tako već par godina unazad. Naravno, treba namaći pazar prodavcima flaširane vode (pri čemu su vode crnogorskih porizvođača prava rijetkost, btw). Još drastičniji primjer je u Lučicama, gdje se od ovog ljeta ne može kupiti ni flaširana voda na trafici ili iz frižidera pored neke tezge kao što je bilo do sad, osim da je kupite u kafani gdje košta znatno više. Tu se pak namiče pazar ugostiteljima.
---------------------------------
Što se tiče Svetog Stefana i Miločera, to što se tamo dešava je moguće zato što smo mi ovce. Da nismo ovce, organizovali bi neku akciju tipa "okupuraj Miločer" i došli tamo u čoporu da sa sopstvenim inventarom zauzmemo polovinu plaže na koju po zakonu imamo pravo i doveli par novinara da isprate akciju. Znam konkretan slučaj stranog diplomate iz EU koji je prošle godine došao na plažu u Miločer i legao na pijesak na svoj peškir, pa kad su pokušali da ga udalje ili usekaju u ležaljku od 75€ rekao je da mu zovu ministra da mu to on objasni kako može kad nije po zakonu, pa su se malo predomislili.

Reply With Quote
),nezadovoljan, bijesan, ali realno ne znam kako naći ženi novčanik koji joj je neko ukrao u gomili jer je bila nepažljiva u najmanju ruku? Eto zato pitam, jer krade se, iliti džepari i po Azurnoj obali, Monte Karlu...da se razumijemo, mi nikad nećemo biti ni blizu tih destinacija, i slažem se sa svim kritikama, jer su potpuno na mjestu, ali ovaj konkretni problem mi je presmiješan, iskreno
PopCorn

Bookmarks