Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Ja ti fino velim,sve je sređeno,trenutno se vodi unutar crkvena borba ko najbolje gricka bradavice u vasljeni,i kad se dogovore,prvo se pričesti u crkvu na sv.stefanu,i onda kod sudije u Atinu na peting,sve po kanonu.E sad,ako mora nešto hard,jbiga,nek se žrtvuje.
Nego,nešto ste se Vi iz NOVE umirili,oće li Manda kakav štrajk glađu,izgubismo ga iz javnosti ko' na karte,ustavni sud,ustavne promjene,ovono?
Last edited by minjo; 28-07-13 at 16:22.
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
Ustavni Sud: Ustav Crne Gore ima najvecu prednost. Sluzbeni je jezik crnogorski. Srpski je jezik jedne od nacionalnih majnina i nisto vise.
Bravo, Crna Goro!
Браво Црна Горо! Једина сте земља на свијету гдје већински језик по попису не може бити службени!
Какви сте ви генији, мимо свијет...
Послато са вантачајдол користећи тапатолк
Vecinski jezik u Crnu Goru jest sluzbeni.
Crnogorskijem jezikom zbore 43 procenata gradjana Crne Gore.
Last edited by A+A; 28-07-13 at 17:16.
То је истраживање Матице црногорске. По званичном попису из 2011. српским говори око 42%, црногорским 37%.
За 2 године та "институција" набаци једно 10так посто, пресмијешно
Тако да по ЗВАНИЧНОМ извјештају Монтстата са пописа, већински језик је српски.
Послато са вантачајдол користећи тапатолк
Vjerujem da ce ti takva prica biti za par mjeseci, ko bio za dps? Ja, nema sansi. Oduvjek sam bio za sdp, ili dodaj po zelji. A mogu i na nevidjeno da se kladim da si bio veliki Srbin kad su tvoji bili veliki Srbi. Jbg, danas moras da radis duplo vise nego ostali iz sluzbe ili partije.
Jesi li slao kakve ponude Restisu? Nemoj da nema svjezeg voca.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
Istraživanja portala In4s kažu da srpskim u Crnoj Gori govori 48.7%, dok istraživanja DAN-a kažu čak 49.4%
Ovo je informacija namijenjena sam za našeg dragog A+A, a ima jednaku težinu kao i informacija o istraživanju koje je navodno sprovela Matica crnogorska.
Samo sto su mnogo validniji. Na popisu su smanjili 5% za srpski jezik i 5% broj Srba, pa ce to direktoricu Monstata kvalifikovati za duzi boravak u ustanovi zatvorenog tipa. Kad dodje vrijeme. Jednostavno ne daju rezultate popisnih krugova, a to je kao da na izborima nemas rezultate sa birackih mjesta.
Istrazivanja bi portala Voelkischer Beobahter iliti Hrvatski Narod, kad bi oni postojali, kazala da 100% stanovnika Treceg Rajha i NDH podrzavaju spaljivanje zivih ljudi u pecima ...
Oprosti ali stav klero-nacistickih krugova po bilo kom pitanju me ne zanima... dok je Matica Crnogorska specijalizirana institucija koja funkcionira prema Zakonu od 18. ozujka 2006. god. i koja se izmedju ostalog bavi kultirnim i jezickim pitanjima.
Last edited by A+A; 29-07-13 at 06:04.
Jednaku tezinu ima navodno istrazivanje Matice crnogorske, koliko i Dana, MANS-a ili Izvrsnog odbora SNP.
Dok ne bude novog popisa relevantan je onaj iz 2011. Isto kao sto su relevantni rezultati parlamentarnih izbora do odrzavanja novih.
Prema relevantnom srpskom popisu Kosovo je jos uvijek Srbija, a nije ...
E, pred takvim argumentom ostajem bez riječi. Čak se pitam što mi šćaše da se s tobom upuštam u diskusiju, znajući da ti uvijek imaš keca u rukavu.
Brisite,visak.
Last edited by Sidewinder; 29-07-13 at 21:33.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Po svemu sudeci ako mislite ikakvog uspjeha da imate LBGT vi je opcija.
Kako savishe svu vladu, opoziciju I policiju pod svoje interese.
Uspjeli su sto nikome do sad nije!
Pa pricajte sto god ocete.
Kakva crna pravedna I pozitivna....
Last edited by Ego_and_his_own; 29-07-13 at 21:46.
Gospodo iz Vlade,
Možda su Srbi u pravu što angažuju ovakve PRAVE EKSPERTE, kao što je Danijel Štros Kan? Pitanje je retoričko-DA, U PRAVU SU!
http://www.portalanalitika.me/region...di-srbije.html
Ili možda mi imamo dovoljno "autohtonih" eksperata?
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
To ja takva banalija da čovjek može lako da povrati kad to pročita. Briga mene za njega, ali treba imati bar malo, bar malo OBRAZA...prekrupan je i premoćan on lik da bi on
podvodio...možda da NJEMU PODVODE-TO DA!
Politika i političke borbe su veliko *!"#=#)(/#&#(=
Pozdrav,
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Stros-Kan kao VIP ne ulazi,a sa farme ispada, a sa farme ispada....Mrkić,Marić,Dinkić ....![]()
Last edited by minjo; 30-07-13 at 16:18.
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
Izjava dana, Miško Vuković (čitaj: DPS):
"Ako se na skupštini ne usvoji rebalans budžeta koji predlaže vlada, skupština će preuzeti odgovornost za sve loše što se može desiti nakon toga."
Drugim riječima krivci za očajno stanje u državi i finansijama biće oni koji u skupštini ne budu glasali za rebalans, dakle svi će biti krivi samo DPS neće! Ovo stanje sa DPS-om nema izgleda nikakve veze. DPS do sada nije pravio greške, greške će od sada da počnu da se prave, ali tome će neko drugi doprinijeti a ne DPS.
Idemo dalje...
Last edited by hop; 31-07-13 at 09:48.
Objavio/la ZippBlog30. Jul. 2013. | 18:13
Danas sam nadležnim institucijama uputio sledeći dopis/prijavu:
UPRAVA ZA INSPEKCIJE POSLOVE
NADLEŽNIM INSPEKCIJAMA: Vodoprivrednoj, Građevinsko, Komunalnoj…
PREDMET: Omugućavanje nesmatanog prilaza rijeci Cijevni
Tražim da mi nadležne institucije kao građaninu Crne Gore omoguće nesmetan prilaz rijeci Cijevni kao javnom dobru, što mi je trenutno onemogućeno na više lokacija, te preduzmu sve zakonske mjere protiv onih koji nelegalno postavljenim ogradama i fizičkim obezbjeđenima onemogućavaju prilaze rijeci.
Dana 28.07.2013. godine sam sa djetetom pošao na rijeku Cijevnu radi cjelodnevnog odmora i rekreacije na njoj, na što kao građanin Crne Gore imam pravo, i što mi niko po zakonu ne bi smjeo i mogao zabraniti. Međutim, odmah poslije mosta na Cijevni, pravac Podgorica – Gradska Opština Tuzi, postavljena je ograda sa obezbjeđenjem od meni nepoznatih osoba. Žićana ograda(bodljikava žica!) je povezena sa mostom i stražarskom kućicom ispred koje je rampa. Lijevo od rampe su zasadi nekog voća, desno je kanjon rijeke Cijevne.
40 godina sam koristio rijeku Cijevnu, nekada ćešće a sada ređe, isključivo kao kupalište. Sada mi je to onemogućeno u cijelom donjem toku, lijevo od navedenog mosta. Obezbjeđenju koje je tu postavljeno sam objasnio da želim da se kupam na Cijevni, da mi prolaz tj. pravo na korišćenje rijeke niko ne može uskratiti i zabraniti, da samo želim da siđem, pored mosta(pješice, bez automobila, i mimo postavljene rampe) uz kanjon rijeke, kako bih pošao na mjesto zvano „Kotliš“ i proveo dan sa djetetom kupajući se, ali mi je to onemogućeno tj. zabranjeno. Pozvao sam se na svoja građanska prava(kojih u stvari više nemam(o), Zakon(koji se krši naočigled svih, jer je ta ograda postavljena duže od 10 godina), tražio da razgovaram sa predpostavljenim… Radnik na obezbjeđenju je bio ljubazan i shvatio je da sam u pravu, pozvao predpostavljenog, ali ovaj nije želio ni da čuje objašnjenje i naredio je obezbjeđenju da mi nikako ne dozvoli prolaz tj.prilaz rijeci.
Sve navedeno se dogodilo dana 28.07.2013. oko 11h.
Tražim od nadležnih inspekcija i organa sledeće:
- Da hitno izađu na licu mjesta, uklone dio žičane ograde koji onemogućavaju građanima prilaz javnom dobru – rijeci Cijevni i po Zakonu kazne uzurpatora.
- Da potom obavijeste MUP, Tužilaštvo i druge nadležne organe u cilju preduzmanja daljih mjere protiv uzarpatora a radi utvrđivanja prekršajne i krivične odgovornosti za meni nepoznato pravno ili fizičko lice koje je neovlašćeno postavilo ogradu sa obezbjeđenjem uz kanjon lijeve obale rijeke Cijevne, na taj način onemogućavajući njeno korišćenje od strane građana Crne Gore u dužini od nekoliko kilometara.
- O preduzetim mjerama tražim da me obavjestite u pismenoj formi
Takođe tražim od nadležnih inspekcija, da meni, kao i ostalim građanima omoguće prolaz i korišćenje rijeke Cijevne sa desne strane kanjona, nizvodno, oko 3 km od pomenutog mosta, kod mjesta zvanog „Vodopadi“. Naime, i tu je, oko 200 metara uzvodno od vodopada postavljena bodljikava žica do samog ulaza u vodu i onemogućen prolaz. Na ogradi je postavljen veliki naptis, citiram: „PRIVATAN POSJED-ZABRANJEN PROLAZ“. Po Zakonu, iako je privatan posjed mora se omogućiti prolaz uz rijeku i njeno korišćenje.
OBRAZLOŽENJE:
Građanin sam Crne Gore koji se ponaša u skladu sa Zakonom. Od rane mladosti sam intezivno koristio prirodne blagodeti Crne Gore: more, jezera, rijeke, planine pokušavajući da dam primjer kako se oni pravilno i ekološki koriste: pazeći da ne ostavim smeće za sobom, pokupim ga kada ga i drugi ostave, čuvam prirodu… Međutim, najprije su mi zabranili prilaze moru, sada mi evo zabranjuju i prilaze rijeci Cijevni na kojoj sam se podigao – što bi se reklo. Najprije su mi neka obezbjeđenja, neki ljudi u crnom zabranili prilaz i prolaz na „Kraljičinu plažu“ i šetnju kompletnim Miločerskim parkom, pa ulaz na Svetostensku plažu, pa su počeli ograđivati druge plaže i prilaze moru. Na upit i žalbe sam dobijao odgovore tipa: „a to su Rusi, a to su strateški partneri – veliki investitori i biznismeni, ili, to su opasni kriminalci, ministri, direktori – nemoj im se zamjerati…“. Sada, kada su me praktično protjerali da više ne koristim more i njegovu obalu, vratio sam se Cijevni, ali mi se i tu zabranjuje prolaz, ograničava pristup, ostavlja mogućnost da koristim samo nekakve tzv. „Nijagarine vodopade“, i budem u mnoštvu hiljada kupača sabijenih na jednom mjestu, pored desetina usamljenih, prelijepih plaža i kupališta na Cijevni. Kao građanina me vrijeđaju te nazakonite zabrane, nereagovanje nadležnih inspekcija i institucija na njih, bahatost uzurpatora, te vas ovim putem obavještavam i upozoravam, javno, da ću ubuduće na takve zabrane reagovati istom mjerom kao što su postavljene - neinstitucionano, tj., sam ću braniti svoja prava jer mi ih država i nadležne institucije ne štite. Siguran sam da nadležne službe znaju za gore navedeni problem, ali iz njima poznatih razloga ne preduzimaju mjere iz svoje nadležnosti i ne štite interese građana i javnog dobra. Taj zaključak sam izveo na osnovu sledećeg: Vodoprivredni inspektor je od mene tražio da napišem pismenu prijavu za rješavanje problema umjesto da odmah reaguje po usmenoj prijavi, jer ja prijavom ne štitim samo svoja lična prava već prava svih građana, a ukazivanjem ne uzurpirano područje radim posao upravo inspektora i drugih institucija, jer su oni po službenoj dužnosti obavezni da vide, uvide i reaguju. Navedena ograda i obezbjeđenje se nalazi tik poret magistralnog puta Podgorica – Tuzi i prosto je nemoguće da niko iz nadležnih institucija nije vidio i reagovao na problem, godinama. Novinar „ND Vijesti“ je povodom navedenog kontaktirao komunalnu policiju. Inspektor je bio voljan da riješi slučaj sve dok nije čuo lokaciju(a onda mu je predpostavljam odmah bilo jasno ko je uzurpator nekoliko kvadratnih kilometara), te je istom odgovorio, parafraziram: „Ta ograda je tu odavno“(!!!).
Siguran sam, bez ikave dileme, da kada bih ja kao anonimni građanin zagradio dio prilaza rijeci Ribnici iznad koje mi je kuća, i zabranio prolaz građanima, nadležne službe bi odmah reagovale, a vjerovatno bih i bio pritvoren od strane MUP-a.
Dakle, očekujem, bolje reći tražim, striktnu primjenu Zakona u navedenom slučaju, i preduzimanje svih potrebnih mjera. Zbog neprijatnosti kojima sam bio izložen, i to ne prvi put, slučaj ću pratiti, obaviještavati medije, NVO i druge institucije o načinu njegovog rješavanja i (ne)preduzetim mjerama. Moguće da ću podnijeti i privatnu tužbu protiv drskog uzupratora sa odštetnim zahtjevom.
Podgorica, 30.07.2013.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
SVAKA CAST!!Ono sto se na Cijevnu ucinjelo je uzas koliko je manjih plaxa prije vodopada bilo da se cojek u ladovinu uvali sad nema nista.Valjalo bi nekom peticijom podrzat ovo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks