Page 571 of 832 FirstFirst ... 71471521561567568569570571572573574575581621671 ... LastLast
Results 14,251 to 14,275 of 20788

Thread: Extra TV

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Sale, znas sto me zanima. Kako se preko Extra tv-a mjeri gledanost pojedine televizije. Vjerujem da kroz neki odredjen period dostavljate televizijskim kucama koliki im je bio share tog dana ili mjeseca na Extra tv platformi. Pa me konkretno zanima kako to funkcionise kod Extra tv-a. Mislim da u svakom trenutku znate koji korisnik koji kanal gleda pa me zanima da li im saljete konkretne i precizne podatke ili se uzima neki uzorak na odredjenom broju ljudi koji su pristali da se vrsi ispitivanje. Kao sto se to radi kod klasicnih people metera kod zemaljske televizije. A pitam te ovo jer mi sinoc pade na pamet, vi ako ako mozete da vrsite monitoring svakog korisnika vi u neku ruku u manjoj mjeri narusavate nasu privatnost a samim tim i ostavljena vam je siroka mogucnost da te podatke koje mi koristimo zoupotrjebite. Kako su ova pitanja regulisana ugovorom i da li se ovo uopste spominje u ugovoru? Da li uopste nadzirete ono sto korisnici rade, u kojoj mjeri i na koji nacin. Da li televizijske kuce traze od vas rejtinge i udjele u gledanosti. Da li traze precizne i koliko precizne podatke? Kakve podatke o korisnicima dijelite sa poslovnim partnerima?

Zamolio bih i ostale koji imaju neka saznanja vezana za ovu tematiku da se ukljuce posto vjerujem da ce Sale da precuti odgovore na neka od ovih pitanja.
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Nastavi da vjerujes samo cu reci da se podaci o korisniku striktno moraju cuvati i da nemaju veze sa extra tv.

http://telekom.me/content/pdf/KodeksMN.pdf clan 3.2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

3.2 Rukovanje informacijama
    ...Sakupljamo i procesuiramo lične podatke samo uz ličnu saglasnost, u slučajevima kada to pravni standardi dozvoljavaju ili ako je to potrebno u cilju ispunjenja ugovornih obaveza. Nadalje, sakupljamo, procesuiramo i koristimo lične informacije samo do nivoa potrebnog za određenu svrhu. Poštujemo sva prava koja se tiču lica čije podatke sakupljamo, procesuiramo i koristimo...
    Ova odredba je previse siroko postavljena i nedovoljno precizna. Niti je definisano koje su to odredjene svrhe i koji je to nivo potreban. Samim tim ostavlja dovoljno prostora izigravanje zakona.
    Last edited by Brajan992; 20-07-13 at 15:24.
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Quote Originally Posted by Brajan992 View Post
    Sale, znas sto me zanima. Kako se preko Extra tv-a mjeri gledanost pojedine televizije. Vjerujem da kroz neki odredjen period dostavljate televizijskim kucama koliki im je bio share tog dana ili mjeseca na Extra tv platformi. Pa me konkretno zanima kako to funkcionise kod Extra tv-a. Mislim da u svakom trenutku znate koji korisnik koji kanal gleda pa me zanima da li im saljete konkretne i precizne podatke ili se uzima neki uzorak na odredjenom broju ljudi koji su pristali da se vrsi ispitivanje. Kao sto se to radi kod klasicnih people metera kod zemaljske televizije. A pitam te ovo jer mi sinoc pade na pamet, vi ako ako mozete da vrsite monitoring svakog korisnika vi u neku ruku u manjoj mjeri narusavate nasu privatnost a samim tim i ostavljena vam je siroka mogucnost da te podatke koje mi koristimo zoupotrjebite. Kako su ova pitanja regulisana ugovorom i da li se ovo uopste spominje u ugovoru? Da li uopste nadzirete ono sto korisnici rade, u kojoj mjeri i na koji nacin. Da li televizijske kuce traze od vas rejtinge i udjele u gledanosti. Da li traze precizne i koliko precizne podatke? Kakve podatke o korisnicima dijelite sa poslovnim partnerima?

Zamolio bih i ostale koji imaju neka saznanja vezana za ovu tematiku da se ukljuce posto vjerujem da ce Sale da precuti odgovore na neka od ovih pitanja.
    Naravno da ih zloupotebljavaju, da ih skupljaju u pravu svrhu odavno bi makli iz ponude kanale koje niko ne gleda.

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

odlicno pitanje. sama priroda iptva je takva da postoji povratna veza od korisnika, cime se otvara prostor za pitanja ove vrste.
    Brajane, postoje podaci o gledanosti svih kanala, ali ne na nivou korisnika, vec agregatno. taj izvjestaj pokazuje npr top 10 stanica za odredjeni dan. pracenje gledanosti pojedinacnih korisnika se naravno ne radi u nikakvom slucaju, niti se bilo kome dostavljaju podaci o korisnicima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Nastavi da vjerujes samo cu reci da se podaci o korisniku striktno moraju cuvati i da nemaju veze sa extra tv.
    A ona kamerica u risiveru pored sata što snima 24h? :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Ti onda stavi crni izolir :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    24 Posts

DMSAT zamijenjen sa SATRTCG:upset:

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Da ce jos CMC, Sloveniju i jos po neki makli bilo bi Extra

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

I rtcg 1 i 2 ako moze

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by montegruja View Post
    DMSAT zamijenjen sa SATRTCG:upset:
    Ne bi valjalo... DI EM SET!!!
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Kod mene pici DMsat ako vam sto znacim i SNEKI na sred njega
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Gledate DM?!

Thanks Thanks Given 
    45
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    51 Posts

Gledate DM?!
    Jbg, moramo, kad je ponuda kanala tvojeg bivšeg poslodavca takva, da se mora i to gledati!
    Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DM pod obavezno!

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

DAko omuguce da da se mogu ukljucivat i iskljucivat titlovi vise!
    Eo sada NASA;s greatest missions, pice ruski titlovi preko engleskih, i to sa razlogom engleskih, jer 50 god stare snimke pustaju, i sad ne mogu da razaznam sta kazu a ne mogu titl da procitam od jebenih ruskih.

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Gledate DM?!
    Ti ne gledas?
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Okle

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Naravno da ih zloupotebljavaju, da ih skupljaju u pravu svrhu odavno bi makli iz ponude kanale koje niko ne gleda.
    Bullseye
    ositive:
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

gleda li ko Pro Sieben?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

gleda li ko fox,fox life,fox crime,fox movies,sport klub,sport klub+,sk prime.
    ne znam kako neko uzme extra tv.svaka cast i slici i zvuku i snimanju ali ova gore lista je vrlo gledana.da imaju gore navedene kanale moj izbor bio bio extra tv.ovako sto god da nude bez njih extra tv nije konkurentna
    Last edited by xxl; 30-07-13 at 14:03.

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Izmedju ostalog mene nervira sto ne umiju da osposobe potpuni rad servisa, ka sto je sa titlovima, da ih covjek iskljuci i ukljuci kad god zeli po potrebi, nego ih jednostavno cutucki zalijepe za video i puste u program..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by radja View Post
    Tačno tako, nema druge. Meni već 4-ti mjesec kradu sa računom za mobilni telefon. Evo već 4-ti mjesec negdje oko 2-3 u mjesecu na provjeru stanaj prikazuje da imam nekad 8, nekad 9, nekad 12 centi. A imam Smart 5 paket i nepotrošenih još oko 55 minuta, nisam pisao ni 1 poruku, a imam i besplatan internet. Pitam u poslovnicu kažu vjerovatno zbog nemogućnosti da obračunaju od prošlog mjeseca prebace u naredni tu razliku od 8,9 ili 12 centi. A ja kežem ne zanima me vaša tehnička mogućnost. Ako nisi sposoban da ispoštuješ, ne davaj uslugu. A sumnjam u to što kažu. Predao sam reklamaciju na majski račun, ali ništa mi ne odgovaraju. Svi znamo da sama usluga govorne poštre se ne naplaćuje ukoliko ne preslušavaš snimljene poruke. Ja nisam ni jednom preslušao poruke snimljene na govornu poštu, ali mi oni prišili oko 2 eura.
    Zato još čekam da vidim šta će uraditi sa tim računom, pa ću možda tek posle obavještavanja platiti junski račun. Mamu im njihovu poljubim.
    Banda lopovska. Znam ih ko zlu paru još od prije više od 30 godina kada su bili računi za fiksni telefon.
    Znate li šta je bilo fora sa onim mojim računima za koje sam za maj i jun mjesec slao predstavke o reklamaciji?

U maju mjesecu ja nazovem 1500 i prvo pitam da li se naplaćuje usluga govorne pošte ako ja ne provjeravam te snimljene poruke? Kaže meni ženska sa korisničkog servisa da se ne naplaćuje.

Došao jun i u listingu poziva za maj se pojavljuju usluge Preusmerenje na broj 14077 (govorna pošta). Ja tada u junupošaljem Reklamaciju za to, a oni se ne udostoje da odgovore. Nazovem opet korisnički servis i pitam je li sigurno da se ne naplaćuje i sama usluga preusmerenja, kaže ženska da se ne naplaćuje. Ja joj rekoh kako mi u listingu stoji ta usluga? Kaže ona sačekajte malo da se raspitam kod kolega. Sačekam ja malo i ona opet potvrdi da se ne naplaćuje.

Došao i junski račun, a u listingu opet naplaćuje se usluga preusmerenja. Opet nazovem korisnički servis i sad ovom nekom muškarcu nije jasno kako se naplaćuje, kad on sam opet govori kao njegovi prethodnici da je besplatno.
    Odem ja u T-shop u Pljevlja i tamo opet reklamiram račun. Posle 3-4 dana stigne mi poštom obaveštenje da su oni u pravu i da se usluga samog preusmerenja takođe naplaćuje.

E sad imam 2 razgovora sa korisničkim servisom snimljena na telefonu u kojima se jasno čuje da su me oni pogrešno informisali.
    Da mi nije muka, tačno bih trebao sudski ih tjerati da mi vrate pare za onu razliku u računima za maj i jun, jer da sam pravilno obavješten ne bih govornu poštu ni koristio.

A u T-shopu radnice se čude otkud se naplaćuje, ni njima nije jasno.

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Ti ne placas to preusmjeravanje na govornu postu. Pod uslovom da je ukljucena dok si bio u CG (ne u roamingu) i ako nisi rucno (re)setovao. Trazi da ti je iskljuce i ako ti treba da je ponovo ukljuce

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Shvataš li ti šta ja pričam:

To svi isto kažu i na korisnički servis i u T-shopu.

Medjutim u listingu kao i u odgovoru na moju reklamaciju računa piše:

,,Preusmjerenje na broj 14077 (govorna pošta) naplaćeno je u iznosu 0.45 Eur bez PDV-a."

Dakle, napisao sam doslvno kako piše u dogovoru.

Nisam bio u romingu, niti to ima veze. Ako korisnički servis kaže da se naplaćuje jedino ako ja pozovem taj broj 14077 i hoću da preslušam poruke onda se naplaćuje (a ja nisam lud da pozivam taj broj da bih slušao nekog ko mi je na BLACK LISTI šta je imao da laže). Međutim, kao što vidiš i samo preusmjerenje se kako oni odgovaraju naplaćuje.

E sad ne znam je li moguće da su u korisničkom servisu neobavješteni za toliko.

P.S. Kako misliš ručno (re)setovao? Šta konkretno misliš? Ne shvaćam kako se to radi.

Page 571 of 832 FirstFirst ... 71471521561567568569570571572573574575581621671 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)