Ma okle..Ne znas ti to..Nisi ti nisi bio tamo...
Ma okle..Ne znas ti to..Nisi ti nisi bio tamo...
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Da nemaju tih paruljina ne bishe ih ni okrznuli pogledom, a ne pruzili ruku - dje je to pruzanje ruke za njih u ravni sa vaginalnim pregledom. Kultura na hektolitar nafte. A makseee
Nervira me kad posao dobijaju ljudi koju su manje kvalifikovani od mene ili nekog drugog...ali, ja cekam svojih 5 minuta![]()
e moja Krle, mi izgleda znamo samo glavu da pognemo! Potpuno sam saglasna i ovo je cisti idiotluk!
Ako traze da se cijeli svijet povinuje njihovim obicajima onda ne treba iz svoga doma da izlaze!
Uostalom,ti kad dodjes kod mene na rucak ne postavljas jelovnik i pravilnik? valjda? uvrijedljivo je,kako da nije,ne zato sto je menadzer dao uputstva,nego sto te gost poducava ponasanju unaprijed??? Pa ima li ista uvrijedjivije!? Nesto ne znam za obicaj da kad dodje generalni u obilazak firme da mu se 5000 radnika postroji da se rukuje sa njim! Tako da je to cisto ponizavanje! Da nece i da im propise i dress-kod shodno svojim obicajima?! Burke?! Ma molim te! Neka mu scer sjedi doma ako niko ne smije da je pogleda?
istina!
ne shvatam? mislis da bi ovi radnici pristali na pravila seikova za 1000 eura?
kad je u pitanju poslovna politika,njegova pravila niko ne dovodi u pitanje! Ovdje je samo problem nametanje arapske kulture i obicaja dje im mjesto nije! Da li nas ambasador tamo namece svoja pravila i insistira da seikova zena rukuje s njim i poljubi 3 puta u obraze? :sly::screwy::what:
ni ja ne mislim da je nesto bitno oce li mi seik pruzit ruku ili ne, zaboLe me, ali sto ne ide ne ide :mad:
Sent from my GSmart Rio R1 using Tapatalk 2
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
šta znači "ne biše" ?
nothing comes from violence and nothing ever could
To sto sam prva smjena.
Тапаток
Zvonka, mrzi me da citiram, ne radi se tu o "potčinjavanju" tuđim zahtjevima u svojoj kući već poštovanju tuđih običaja koji su nama neshvatljivi koliko i njima naši. Ako nas već ništa ne košta ne vidim zašto bi se oko toga pravio problem.
Niste ni svjesni koliko je svijet šaren. Poštujmo tuđe.
Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?
"Ne volim reci koje pocinju sa NE", nekultura, neljubaznost... Jeste citali clanak o Crnogorcima gdje su nas stranci okarakterisali kao neljubazne ljude....Dokle vise? :icon_frown:
Da ih nijesu bili (tukli) u davno prošlom vremenu
Ne košta, ali ti tim činom stavljaju do znanja da misle da ti ne znaš da se ponašaš! E pa mene to vrijeđa, jer čvrsto vjerujem da našem narodu nije u običajima upisano da se rukuju sa šeicima, pogotovo ako je šeik vlasnik firme, plus u obilazak svojih "robova" je krenuo, tako da mi je to bljak, ali baš! Baš zato što poštujem tuđe, vjerujem da će se domaćinm raspitati o tim "detaljima" i da neće uvrijedit gospodina, čoče!
U mojoj kući jedemo svinjetinu, ali ako mi dolazi musliman u goste vrlo vodim računa šta ću mu spremiti da pojede i kako, i svakako da ne bi bilo lijepo da mi on napiše jelovnik i pošalje ćitap šta i kako da pripremim za njegov dolazak u moj dom...ne dopada mi se i gotovo![]()
Two words- mutual respect !![]()
Mislim da bi pristali za 1000e... svaki redom. Ali hajde da vidimo tu uvredjenost kad dodje. Ako je neko iskreno uvredjen time trebalo bi bas zainat (jer mi smo takav narod kazu) da se rukuje sa njim. Verujem da bi ga covek iskulirao, da tako kazem, sto je njegovo pravo. Na kraju sto je tvoja potreba kao radnika da se rukujes sa nekim ko udje u prodavnicu ...je li se rukuju sa mnom, ne , nego te ni ne pogledaju obicno. Po nasim obicajima kad vidis nekog takvog jos ako ima, a ne sumnjam, neki ferari ,dodjes, pruzis ruku, udaris po ledjima i kazes Dje si brate, moze jedna slika (za fb)... Iskreno, taj zahtev je verovatno proizasao od samih rukovodecih a da nije imao nikakve veze sa zahtevom seika...sto je opet ok. Niko ne trazi povinovanje necijim obicajima. To je kao da ti musliman prijatelj dolazi u goste koji ne jede svinjetinu a ti mu je zainat spremis, iako ti je rekao da ne jede, jer si ti uvredjen sto on svoja verovanja donosi kod tebe. Na kraju svega... covek je dosao kupuje, placa, sutra ce raditi za njega ti isti ljudi. Ovd eje jedino po meni problematicnije to sto je napisano ZABRANJENO JE... jer eto takve stvari ne mozes da zabranis nego s etrebalo reci... Po njihovim obicajima sa seikom se ne rukuju bla bla...
Last edited by Oljce; 08-07-13 at 07:04.
Mudroseri, ima ih i previše na svakom mjestu.
Aha, isto tako kad se mi, kojim slučajem zadesimo po njihovim zemljama (što turistički, što poslovno), po svim pitanjima moramo da se povinujemo njihovim običajima...počevši od držanja za ruke, raazmjene nježnosti sa partnerom, preko zabrane šetnji u kupaćem, normalnog odijevanja za ljetnje prilike i sl...?
Da nije to 'malo mnogo' poštovanja s naše strane? Što u kući, što u gostima...
Sell the Vatican, Feed the World!
Vidite li vi da se nas narod saginje radi dzaka brasna prije izbora, tako da im ovo dodje kao macji kasalj samo da zadtze te mrcene poslove.
Moglo se spavati jos jedan sat, ali ok...
Tu es mon héro!
Simpatična stvar ovo za ovoga šeika... Potpuno je logično da se naglase ta pravila, jer svi nearapski bogataši se, za razliku od šeika, stalno rukuju sa svim radnicima u prodavnicama, a ćerke im hvataju za dupe kuda god prođu. A i radnik mjeseca od nearapskih vlasnika dobija jednu tajlandsku masažu kao nagradu. Ćerka može da gleda taja kako rabota. Uči posao, zlu ne trebalo.
A što se tiče trpljenja zbog para, ja nemam dvije riječi, nego jednu: Pilipenda.
Last edited by NHM; 08-07-13 at 09:57.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Pa s obzirom na to da nema više čika Miška da ih hrani, nego će početi Arapi da ih/nas hrane, s njihove strane sasvim korektno, budući da se doživljavaju kao nesposobni i da tamo neki čak sa istoka moraju da ih hrane i oblače a paralelno sa tim i udaraju vaspitne... Ponižavajuće, ali ko je za to kriv? Sami, bogami.
To je isto kao kad bi se radnice po javnim kućama bunile jer im mušterije zahtjevaju „nešto“ a za to isti plaćaju, a opunomoćile su makroe da ih zastupaju i nalaze im „posao“ ne bi li imale da se obuku, jedu i krov nad glavom.
Budući da ni naša vlada nije ništa bolja i ne umije bolje od toga bez da nam iz svijeta šalju vazelin...
Biće novih izbora, novih nafaka, krivih i onih krivljih. Ali niko odgovoran.
Nemojmo još nakon svega da smo primitivni. Previše je.
Nije fer da ti nasu vladu poredjujes sa ovim visokim niskostima i udarcima ispod pasa. Nasi se vazda pobrinu da se tradicija ispostuje. Kad je Deripaska kupio nas kombinat, ne da se rukova sa radnicima nego se šnjima iźljubio ka najrodjeni, od sekretara trazio da upise kad je kome slava, rodjendan najmaldjeg djeteta i dje treba otići na babine ili kupiti zavjese na useljenje u podstanarsku sobicu.
Nije fer ni da te siluju, nego...
Neka fino sve transparentno rade, nema niko rašta da se vrijeđa, kad se unapred sve zna, dogovori i potpiše.
Što se vlade tiče, moje mišljenje, čast izuzecima (koji se ne trebaju osjećati prozvanim), al ni ona nije tu s neba pala nego je neko izglasao, pa je više komentar ogledalo naroda koji bi i ljeba i igara i da ima nakon istih čist obraz. Ne može.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks