Mozda nisi primijetio, ali iako je imao nekoliko impresivnih stizanja, takodje je i olako odustao od nekih loptica koje bi bilo koji igrac iz top10 (o Nadalu ili Mareju da ne pricam) kao od sale stigao...Zatim jedna situacija kad je stigao Djokovicev drop shot a onda uzasno traljavo udario (nije uspio ni da podigne lopticu vec je prakticno se ponasala kao da ju je udario nogom i pogodila u mrezu) je dosta indikativna-tu se Delpo dosta chudno kretao i ponasao. Tako mislim da nekih smetnji jeste bilo, e sad naravno to moze da bude rezultat i umora posle iscrpljujucih 4 sata igre po, za Wimbledon prilicno neuobicajenoj, vrucini...
Trava je ove sezone prilicno brza, a to vjerovatno ima veze sa cinjenicom da je prvi put posle 80ih postavljena potpuno prirodna trava. Porazi Nadala,Azarenke, Ferera...nisu slucajnost, kao ni uspjesi Lisicki, recimo. Sto se tice Federera kojem bi po defaultu brza podloga najvise trebalo da odgovara a ispao je u drugom kolu reci cu ovo-da je u iole pristojnoj formi, prosetao bi se kroz ovaj turnir sa jednim ili dva izgubljena seta. Medjutim, covjek je u najgoroj formi jos od 2002, muci se sa ledjima citave sezone, a plus mi se cini da je prilicno nemotivisan (mech protiv Tsonge na RG je to najbolje pokazao) i desilo se sto se desilo. Sa druge strane, Stahovski je maksimalno iskoristio brzu podlogu i prelijepom S&V igrom unishtio Rogera.Originally Posted by Amnesiac
Vracamo se na Delpa-brza podloga i shto je josh vazniji, niski odskok loptice apsolutno idu u prilog njegovim ravnim forhendima. Apsolutno na shtetu Nadalovim spinovima recimo-vidjelo se to fino u prvom kolu. Delpo je mlad igrac, rizikuje dosta ali kad ga "ide" onda je apsolutno smrtonosan na ovakvim podlogama. Njegova igra je dosta podsjecala na Roddickovu iz 2009-servis, odlicni forehandi ali i znatno popravljen asortiman ostalih udaraca (osim backhand slajsa koji mu je negdje na nivou mojeg). Medjutim, ono sto je najvise stvorilo problema Djokovicu je cinjenica da mu Delpo nije dozvolio da koristi njegova najjaca oruzja-odlicnu igru iz defanzive i pobjedjivanje u dugim poenima. Podloga se pobrinula da Delpo bude u stanju da prvim jachim forehandom potpuno preokrene bilo koji poen-loptica je odskakala brzo i nisko i jednostavno Novak nije mogao da stigne ono sto bi na,recimo, AO ili da ne pricamo RG stizao sa lakocom. Novaka su sinoc spasili zamor protivnika i cinjenica da je servirao kao nikad u zhivotu.
Inace, da se razumijemo, navijao sam za Djokovica jer Delpa bash i ne gotivim jer je u nekim slucajevima pokazao klasicne argentinske simptome nesportskog ponasanja. Pokazao ih je i u petak kad je poceo da se bez ikakvog razloga buni shto mu je protivnik odigrao drop shot i uzeo poen. Inace to ima obicaj da radi, na jednom mechu je isto tako Federeru stalno prigovarao jer mu je ovaj igrao dropove. Ipak, sve to ne znaci da ne volim da ga gledam-vrlo fino, originalno i agresivno igra i kad je u formi uzivanje ga je gledati, bez obzira navija li se za njega ili ne.
Sto se tice finala, na onakvu ocjenu naveli su me prije svega psiholoski razlozi, a ne teniski. Mislim da Murray jednostavno nece moci da handleuje toliki pritisak koji ce se na njega sruciti (i vec se srucio) ovih dana. Englezi su napravili brazilsku atmosferu protiv jednog Janowicza, mozes misliti sta ce tek biti u finalu. Iskreno, mislim da ce bilo ko iz velike trojke dobiti Murraya u finalu Wimbledona prosto zbog ove cinjenice. Jednostavno treba da mu dodje neko slabiji u finale da bi osvojio. Ali evo vidjecemo, mozda se i varam, mozda rad sa Lendlom konacno ucini svoje, ako ga iko moze nauciti hladnokrvnosti moze onaj.
![]()

Reply With Quote
). Medjutim, ono sto je najvise stvorilo problema Djokovicu je cinjenica da mu Delpo nije dozvolio da koristi njegova najjaca oruzja-odlicnu igru iz defanzive i pobjedjivanje u dugim poenima. Podloga se pobrinula da Delpo bude u stanju da prvim jachim forehandom potpuno preokrene bilo koji poen-loptica je odskakala brzo i nisko i jednostavno Novak nije mogao da stigne ono sto bi na,recimo, AO ili da ne pricamo RG stizao sa lakocom. Novaka su sinoc spasili zamor protivnika i cinjenica da je servirao kao nikad u zhivotu.
Bookmarks