A Marej je Englez.
A Marej je Englez.
Kvota na Nolja od sinoc samo raste ...
...
Marej ima iza sebe tek jedan GS a Janoviču je ovo prvo polufinale GS-a i to na Wimbledonu. Ipak to govori da nije baš slučajno tu đe jeste kao polufinalista. Fali mu iskustva i ono će doći sigurno mada mu fali i dobar trener a za to je potrebna lova koju će sigurno dobijati vremenom. Za tenis je veoma dobro da se pojave takvi igrači. Što se Mareja tiče, meni je njegova igra veoma odbojna ali ipak daje rezultate. Ja više volim tenis poput Đokovićevog, Federerovog ili recimo Janovičevog koji je na mahove prikazivao. Ali, ukusi su nam različiti pa o tome ne treba puno diskutovati.
Loše je što ovaj dio sportskog foruma uglavnom služi za ispoljavanje raznih kompleksa koji se svode nerijetko i na džapanja na nacionalnoj osnovi što je primitivizam najgoreg oblika. Ljudi koji nemaju što da napišu o tenisu osim da kao dokone ženetine naslućuju poraz nekoga koga ne vole... Facepalm
Zakljucajte topic
Upropastise ga debili
Podgorica Podgoricanima!
A po cemu je to razlicito od 99% Crnogoraca ukljucujuci i Petrovice koji su dosli iz Hercegovine?
![]()
@Rigodo
Sam izvedi zakljuchak![]()
...
Momci ka Boga vas molim nemojte se fatat prebrojavanja krvnih zrnaca. Kumim vas kapom izadjite iz te primitivne dimenzije već jednom, 21 je vijek. I Novak je sa familijom pošao da živi u Monte Karlo i to im je najpametniji potez u životu biti daleko od ovog balkana šugavog a opet voljeti zemlju na pravi način.
E jos kad bi moderatori sredili ovaj topic,da komentarisemo tenis malo...![]()
ⓝⓔⓧⓤⓢ⁴Tapatalk˛
Pade mi na pamet da se ovdje pominjao Zoran frizer...bash me zanima da li cemo ga sjutra vidjeti ...jako teshko ! Ne voli on toliko Djokovica da daje i preko 15 000 za ono mjesto
![]()
...
Da se razumijemo, otisao je u monte karlo da zivi da bi placao manji porez!
Opusti se, niko ne broji krvna zrnca nikome. Jednostavno neko navija za djokovica a neko ne. Vi imate problem da to prihvatite iz samo vama znanih razloga isto kao sto smatrate da imate pravo (iz samo vama znanih pobuda) da nas koji ne navijamo za njega nazivate kompleksasima i ko zna sve cim.
Vidis, ja takvih problema nemam u svojoj glavi i sasvim mi je ok da sjedim sa drustvom koje isto tako svim srcem navija za novaka i da potpuno u miru i bez hvatanja za grla navijamo svako za svog.
U cemu je vas problem, proispitajte se sami sa sobom.
Toliko na ovu temu.
Recordare, prvo da se ne složimo u vezi sa povredom. Mislim da je to sve oko povrede prenaglašeno jer očigledno da nakon pilula Del Potro nije osjećao nikakve bolove. Nijesam pristalica ni teorije zavjere da je sve to on izmislio, ali onako nikad on trčao nije a pratim ga toliko godina. Dakle, povreda (ili bolje reći bol) nije imala nikakvog udjela, iako sam žestoko navijao za njega pa nemam ni najmanje razloga da pišem nešto što bi išlo na njegovu štetu.
Druga stvar i mnogo važnija je tvoja prva rečenica koju sada apsolutno potisujem i povlačim sve što sam napisao za njega i tome kako nema šansi da osvoji Wimbledon. Jer, onako odigrati protiv Đokovića je zaista bilo impresivno. Ponašao se upravo, što je kasnije rekao i Đoković, kao GS šampion. Dokazao je da onaj US Open nije bio slučajan. Igrao je do zadnje kapi znoja i nije se predavao. Njegova igra na travi je neuporedivo bolja nego što sam mogao zamisliti i, da je imao malo više sreće, mogao je doći i do finala (iako je Đoković bio za nijansu bolji). Nebitno je što nije ušao u finale jer, što se mene tiče, isto kao da jeste i demantovao me je žestoko. Dosad sam mislio da ima šansi samo na US Openu koji mu zbog brzine podloga i njegovih jakih udaraca najviše odgovara.
Što se tiče finala, naravno da se ne slažem. Đoković je favorit, ali da Murray nema skoro nikakve šanse mi se čini kao pregruba prognoza. Ima on svoje šanse, ali će morati da odigra svoj najbolji tenis. Da se razumijemo, ja neću davati prognoze i može biti i glatkih 3:0 za Đokovića, ali može biti i npr tijesnih 3:1 za Murraya. Zavisi to od puno faktora. Procenat ubačenog prvog servisa, fizičko i emotivno stanje nakon četvrtfinala, nošenje sa pritiskom sa jedne i nošenje sa publikom protiv sebe s druge strane, iskorišćenost brejk lopti. Evo ti i primjer Đoković - Del Potro. Đoković je u prvom setu bio osjetno bolji igrač a set je bio nadomak taj brejka (čini mi se 30:0). Da Delpo nije izgubio tada svoj servis niko Đokoviću ne garantuje da bi dobio set jer, iako je taj brejk sve osim lutrije, dovoljno je da se promaši prvi servis ili ruka zadrhti pri bekhend paraleli i što bi nakon toga bilo važno da je Đoković bio bolji u setu kad je 0:1. Najbolji ti je primjer Australian Open ove godine đe je Murray osvojio prvi taj brejk iako je bio slabiji od Đokovića u tom setu, dok je u drugom setu bila obratna situacija i slabiji Đoković je dobio taj brejk.
Evo i Head to Head
Interesantan je podatak iz polufinala. Broj asova. Đoković 22 a Del Potro 4, Murray 20 a Janowicz 9. Samo pokazuje koliko se Đoković i Murray dobro čitaju protivnički servis i koliko se trude da makar dodirnu loptu a često iz toga ispadne i dobar ritern. Neka od tih lopti završi u mreži ili autu, ali dosta njih i u terenu. Čak i kad bude servis viner oni ne omogućavaju protivniku da ih bombarduje asovima a tako protivnik izgubi na samopouzdanju prilikom serviranja jer, ako je sad bio aut, idući put neće biti.
Dick Laurent is dead!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks