ima li ijedan da ima zloupotrebe ili se to kod nas ne desava?
ispostavili bi i racun i slikali bi djelove koje je zamijenio ne boj se
![]()
Originally Posted by my name is ...
ima li ijedan da ima zloupotrebe ili se to kod nas ne desava?
I sta je onda svrha sajta, tj prijava ? Jedina korisna stvar jeste da se makar ima cemu covjek nasmijati.
Boldovani dio nije tačan. Jednom prilikom su me zaustavili u sred kružnog kod RTCG i posle obavljene kontrole nivoa alkohola sam pitao policijskog službenika da li bi napravio prekršaj da se nisam zaustavio na mjestu gdje me je zaustavljao već da sam recimo izašao iz kružnog i zaustavio se na nekom od pravaca. Njegov odgovor je bio da naredbe saobraćajca imaju veću važnost tako da može da me zaustavi u sred kružnog.
Ova izjava me ponukala da nađem taj dio u zakonu i evo kako glasi:
Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima "Službeni list Crne Gore, broj 33/2012" od 28.6.2012. god. kaže:
Član 14 stav 4
Učesnik u saobraćaju je dužan da postupa prema znacima odnosno naredbama koje daje ovlašćeni policijski službenik i kad time odstupaju od propisanih pravila saobraćaja, značenja saobraćajnog znaka postavljenog na putu ili svjetlosnog saobraćajnog znaka.
Elem da se nadovežem i na priču kako su navalili sa kontrolama i kaznama da popune budžet. Prije dva dana u roku od pola sata dva puta su me zaustavili. Prvi put me zaustavio onaj stručnjak što ordinira po centru sa vespom, a drugi put na kružnom kod skretanja za Aerodrom Golubovci. Oba puta su me upozorili bili da skinem folije sa zadnjih stakala (80% zatamnjena).
Pa me i to ponukalo da pretražim zakon da vidim o čemu se radi. Elem, u novom zakonu stoji:
Član 242 stav 8
Bliže uslove koje morаju dа ispunjаvаju vozilа u sаobrаćаju nа putu u pogledu dimenzijа, ukupne mase i osovinskog opterećenja, tehničkih uslovа i uređаjа, sklopovа i opreme i tehničkih normаtivа propisuje organ državne uprave nadležan za poslove saobraćaja.
Pa sam onda potražio pravilnik koji to reguliše i nisam mogao da nađem novi koji je ispratio novi zakon već samo postoji stari, a u njemu piše ovako:
Pravilnik o uslovima koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putevima u pogledu dimenzija, ukupne mase, osovinskog opterećenja, zaštite okoline, uređaja i opreme "Službeni list Crne Gore, broj 40/2010" od 22.7.2010. god.
Član 44 stav 1
Pod uređajima na vozilima koji omogućavaju normalnu vidljivost u saobraćaju na putevima, u smislu ovog
pravilnika, podrazumijevaju se:
1) vjetrobran i spoljna prozorska stakla kabine i karoserije;
2) uređaj za brisanje vjetrobrana (u daljem tekstu: brisač vjetrobrana);
3) uređaj za kvašenje spoljne strane vjetrobrana (u daljem tekstu: perač vjetrobrana);
4) ogledalo koje vozaču omogućava posmatranje puta i saobraćaja (u daljem tekstu: vozačko
ogledalo).
Član 45 stav 1
Pod vjetrobranom, u smislu ovog pravilnika, podrazumijeva se staklo na prednjoj strani motornog vozila.
Član 45 stav 3
Vjetrobran se ne smije naknadno zatamnjivati.
U cijelom pravilniku stoji da se samo vjetrobran ne smije zatamnjivati. Niđe se ne pominju bočna ili zadnja stakla.
Da dodam samo da bi po nekoj logici ovaj pravilnik trebao da bude van upotrebe jer je van upotrebe zakon na osnovu kojeg je donijet pravilnik. Štaviše sami pravilnik počinje riječima:
Na osnovu člana 244 stav 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima („Službeni list RCG“, br. 72/05, 27/06 i 45/07), Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, donijelo je PRAVILNIK O USLOVIMA KOJE MORAJU DA ISPUNJAVAJU VOZILA U SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA U POGLEDU DIMENZIJA, UKUPNE MASE, OSOVINSKOG OPTEREĆENJA, ZAŠTITE OKOLINE, UREĐAJA I OPREME
Pravilnik se poziva na član 244 starog zakona. Dok u novom zakonu je u pitanju Član 242 koji obavezuje donošenje pravilnika.
E sad, ja nisam uspio da nađem ni na sajtu MUP-a ni na sajtu Službenog lista novi pravilnik, tako da ako neko ima neku drugu informaciju ili može da me uputi na link gdje mogu da pročitam novi pravilnik (ako uopšte postoji) bio bih zahvalan jer me strašno iznervirao lik na vespi koji mi je rekao, citiram:
Skini te folije, ako se sretnemo opet ja ću ti ih skinuti!
Ko zna, zna!
Ko ne zna, naučiće!
Pod uređajima na vozilima koji omogućavaju normalnu vidljivost u saobraćaju na putevima, u smislu ovog
pravilnika, podrazumijevaju se:
1) vjetrobran i spoljna prozorska stakla kabine i karoserije;
Cao.
TAKUMI
Jel ti umiješ da čitaš!?
To je početna odredba koja kaže šta se podrazumijeva pod uređajima koji omogućavaju normalnu vidljivost.
A onda ide sledeći član koji kaže šta je vjetrobran, pa sledeći stav koji kaže da se vjetrobran ne smije zatamnjvati.
Da iza definicije uređaja na vozilima koji omogućavaju normalnu vidljivost stoji da je: zabranjeno zatamnjivanje uređaja koji omogućavaju normalnu vidljivost tu bi bilo sve jasno, već se izdvaja zasebno definicija vjetrobrana i odma iza definicije vjetrobrana odredba koja kaže da se vjetrobran ne smije zatamniti.
Ko zna, zna!
Ko ne zna, naučiće!
Citah skoro na blic.rs da je kod njih sad dozvoljeno zakonom, zadnja tri ako oces 100%, prednja dva do 30% a sofersajben ne smije.... tako da ce to brzo i kod nas
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 4 Beta
ali oni su to završili odmah, napisali fino ne može, 30%, 100% i nema gatanja i tumacenja zakona oko jbnog zatamnjivanja... ovdje ce do toga poc 2,3godine jer je zeni nekog ministra muka da otkuca neki tekst ili prevede nesto jer je na bolovanje evo 5godina, do tad ti policija skida folije.
svaki posao im je takav, te pauk neustavan, te kazne za parkiranje, te ovo slanje poruka...
f6
Crni ovaj Zoran Magdelinić kukakav po cio dan piše ova obrazloženja
Sigurno
Nema još. Čeka se nesrećnik i srećni dobitnik kojem će reć da je zloupotrijebio vozilo
Između ostalog malo humora nije na odmet
Inače agencija za civilno vazduhoplovstvo nema parking ali ima službeno vozilo koje nemaU gdje parkirat.
Prijava http://www.gov.me/ResourceManager/Fi...136677&rType=2
Odgovor http://www.gov.me/ResourceManager/Fi...137830&rType=2
Lijepa doza smijeha na zoru rekoh vam![]()
Last edited by hercules; 05-07-13 at 08:14.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Koja je kazna za vožnju neregistrovanog auta?
In vino veritas
Strijeljanje na licu mjesta
Sent from my U8650 using Tapatalk 2
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Meni vratila sudija vozacku danas, ovim policajcima lazljivim sto su uzeli![]()
rm -rf /
Bas me interesuje ishod ovoga.... i ako bude MANS dobio spor da li ce svima vratite pare koji su do sada placali
http://www.cdm.me/drustvo/podgorica/...rvis-podgorica
A oce kako da nece
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"
Taman da par mjeseci ne placam mobilni![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Lol
Poslato sa Huawei pomocu Tapatalk
Za vikend me je zaustavila policija, imao sam 0,53 promila u krvi. Zasto i dje me je zaustavila, da vam ne pricam jer je stvarno za vjerovali ili ne.. uglavnom u saznanju sam da je minimalna kazna 300 e. Je li to moguce ljudi???
all is worthwhile if the soul is not small .
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks