Originally Posted by
Bugi
Ne prijatelju, niko ne govori ovdje o trkanju po ulicama, obično se pijani ljudi ne trkaju po ulicama već oni nadrogirani ili oni kojima mama i tata "mogu da završe". Pijeni koliko ja vidim idu po ćoškovan i voze sporednim uličicama, nategnutih živaca ima li đe policije, gledajući lijevo desno a nikako pravo i timse su veoma potencionalni izazivači sudara (potencionalno je veći pijani vozač koji se provlači skraćenicom pored starog zatvora od autobuske stanice ka Starom aerodormu nego taj isti vzač koji vozi bulevarom sa 2 trake u jednom pravcu). U oba slučaja voziće pažljivo da mu ne bi nalijepili kaznu i uzeli vozačku samo je sigurnije za građane (a i za njega) da vozi pravinom a ne krivinama.
Koliko ja vidim ovdje je problem izuzetno niska granica procenta alkohola u krvi. Države kao USA, Kanada, Meksiko, Novi Zeland, Norveška, Škotska, Singapur... imaju zakon koji dozvoljava granicu od 0,8% dok naš dozvoljava granicu od 0,5% i to je razlika od 50%. Mene zanima jesi li ti duboko uvjeren da je i kod mladih Škota ili Kanađana propisano da "usput moraju da se trkaju".
Imao sam prilika da idem u druge gradove na svadbe. Taksi do primorja kosta 20-30 eur. Ako vas ide 2-3, to je po 20-30 eur za taksi u oba pravca. Mozes da uzmes i prenociste. Ako ides svojim autom, moras makar goriva usut, tako da taj taksi nije cist trosak.
Kao da ste maticari pa dva puta nedjeljno idete na svadbe i gledate koliko cete ustedjeti.
Za merak ces kupit novi Note2, ali neces dat tih 20 eur vise da se oletvis i ne razmisljas koliko si popio i oces li koju famili rasplakat.
Smijesni su mi razlozi koje navodite, pa samo nastavite jer smijeh zivot produzava.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Bookmarks