Mislim da ne moraju, jer ako ne slijecu lete na visine koje ne smetaju nasim aereodromima. Ispravite me ako grijesim.
cesto ih uvece cujem kako prelijecu.
mora li svaki avion prije ulaska u nas vazdusni prostor da trazi dozvolu ili mogu da prolaze kako oni oce ali da ne ometaju druge avione?
Mislim da ne moraju, jer ako ne slijecu lete na visine koje ne smetaju nasim aereodromima. Ispravite me ako grijesim.
Ne moraju pitat. Svaki avion, tj. svaki let ima svoju rutu, visinu i sve. Ako postoji neki razlog zbog kojeg moraju da lete nize ili nekom drugom rutom onda moraju da traze dozvolu od ATCa drzave iznad koje lete, da ne bi smetali druge letjelice.
TAKUMI
747-400 Cargo, kladim se da im se teret odvezao pri take-offu:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=icfVsql38oc
TAKUMI
Izgleda baš tako.
Teret se odvezao i otišao u rep aviona, tačno se vidi kako se avion podiže vertikalno.
Bijo si poziw koi se neodbija
7 mrtvih, 6 iz Michigana
Baza ove avio kompanije je u Michigan.
TAKUMI
I bože mi oprosti, taman je uspio da ga poravna prije nego što je udario o zemlju.
Ali džabe, to je čuveni stall, brzina 0.
Bijo si poziw koi se neodbija
Ali, cim se odljepis sa piste prilikom poljetanja, valjda pakujes tockove ?
Ne znam sto da komentarisem, ali ako ovo bude na AirCrash Investigation ne smijem propustit.
Nov avion, valjda se znaju procedure. Ko se nije pridrzavao istih?
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Kasno, nije imao brzinu. Ja mislim da je stick shaker aktiviran cim se odvezao teret, u tom slucaju avio je isao nose up i motori nisu imali snage da ga guraju, i onda slijedi stall i down.
Gear up ide ako je sve OK, ovi su valjda vidjeli da nesto nije OK cim su se odlijepili, ili su mislili da kruze oko airbase-a i da slete, mada i to bi bilo neuspjesno. Ne mozes landovat 747 pun tereta i goriva.
Ili se odvezao teret, ili nije bio vezan ili je bilo previse tereta/pogresno postavljen.
TAKUMI
Opaaa, opet:
http://www.vijesti.me/vijesti/avion-...-clanak-133720
Pazi ovaj dio:
LOLCINAJedino je moglo da bude problematično ako je u pitanju embrajer, jer on ima senzore koji blokiraju upravljanje, jer zbog takvog položaja stajnog trapa, daje signal da je avion još na zemlji.
TAKUMI
Prvi let A350:
Dobar!
TAKUMI
Ili kad sleti, a zna se gear ide dolje na 3000 m.
TAKUMI
Jedino je moglo da bude problematično ako je u pitanju embrajer, jer on ima senzore koji blokiraju upravljanje, jer zbog takvog položaja stajnog trapa, daje signal da je avion još na zemlji.
wtf?!
She is only here to annoy herself!
Ao, čitaju li ovi novinari tekstove prije objave?
FAIL, i to žešći.
In vino veritas
Fino.
Postovanje za JAT.
TAKUMI
737 La Guardia landing 22 jula:
TAKUMI
Delta 99 A330 Paris - Detroit je ostao bez flapsa, divertovali na Schipol ali prije toga je morao da kruzira 5h da potrosi gorivo.
Isti avion je imao isti problem i prije nekoliko dana.
TAKUMI
znaci ponovice se opet ako nesto tu ne poprave
She is only here to annoy herself!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks