Page 67 of 133 FirstFirst ... 175763646566676869707177117 ... LastLast
Results 1,651 to 1,675 of 3308

Thread: Presretači

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,631
    Thanked in
    2,733 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne baš, imaš po 500 metara pravine onamo bez pješačkog tu se može 80 stavit
    Ajde neka bude i 500m po 80km na sat.
    To je 22 po sekundi, vrijedi li sada radi 20 sekundi rizikovati ljudske živote? I oće li baš tih 20 sekundi da spasi grad od gužve... Biće isto samo nesigurnije.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

to je 20 sekundi po jednom vozilu, a dnevno tuda prodje po 3000 auta puta 365 dana milion godisnje, x 20 sekundi to je 20 miliona sekundi, i to je samo na tih 500m
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,631
    Thanked in
    2,733 Posts

Dvije stvari:
    Prvo ne računa se tako gužva u saobraćaju
    Druga sve i da se tako računa kao što kažeš i da se igramo matematike onda sa porastom brzine sa 50km na 80km matematički je to uvećanje od 50% jer je 50% od 50km = 25km. Znači da se za 50% povećavaju šanse da neko nastrada ili bude povrijđen. (naravno ni ovo se ovako ne računa ali ako ideš strogo matematikom onda je ovo stroga matematika).

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Ko god ima iskustva sa vožnjom na dužim relacijama (pod tim ne mislim na vožnju do Budve ili Kotora), kao i na vožnje u večernjim satima, zna koliko su podjednako opasna i konstantno mala ograničenja, upravo jer misleći kako su sigurniji jer voze sporo - manje su oprezni u saobraćaju (sličan efekat se javio i sa pojavom pojasa u automobilima), a samim tim dolazi i do slabljenja refleksa... Iz dosadašnjeg iskustva, slažem se sa NSX... Nikada nisam izazvao nijedan udes, a jedino kada sam bio najugroženiji i najopasniji po druge je kada bih kasno uveče/rano ujutu vozio... Par puta mi se desilo da zaspim pa se trgnem, a na onoj pravini kod fabrike vode sam čak i zakačio lijevu bankinu (a išao sam po ograničenju - 60km/h)... Što bi bilo da je neko iz drugog smjera naišao - ne znam... Kada vozim malo brže, nemam ovih problema, mozak mi radi 300 na sat
    Ovo ne znači da svi vozimo sumanuto, već da se ograničenja prilagode nekoj normalnoj vožnji, bez gužvi, nervoze, itd... Međutim, policija se slaže kako je novi zakon prvenstveno stvoren za punjenje budžeta, a bezbjednost na putu - nije njihova briga...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Dvije stvari:
    Prvo ne računa se tako gužva u saobraćaju
    Druga sve i da se tako računa kao što kažeš i da se igramo matematike onda sa porastom brzine sa 50km na 80km matematički je to uvećanje od 50% jer je 50% od 50km = 25km. Znači da se za 50% povećavaju šanse da neko nastrada ili bude povrijđen. (naravno ni ovo se ovako ne računa ali ako ideš strogo matematikom onda je ovo stroga matematika).
    ne moras bit matematicar i doktor nauka da vidis da su ova ogranicenja iracionalna...samo malo common sense, samo malo

Thanks Thanks Given 
    4,225
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Ko god ima iskustva sa vožnjom na dužim relacijama (pod tim ne mislim na vožnju do Budve ili Kotora), kao i na vožnje u večernjim satima, zna koliko su podjednako opasna i konstantno mala ograničenja, upravo jer misleći kako su sigurniji jer voze sporo - manje su oprezni u saobraćaju (sličan efekat se javio i sa pojavom pojasa u automobilima), a samim tim dolazi i do slabljenja refleksa... Iz dosadašnjeg iskustva, slažem se sa NSX... Nikada nisam izazvao nijedan udes, a jedino kada sam bio najugroženiji i najopasniji po druge je kada bih kasno uveče/rano ujutu vozio... Par puta mi se desilo da zaspim pa se trgnem, a na onoj pravini kod fabrike vode sam čak i zakačio lijevu bankinu (a išao sam po ograničenju - 60km/h)... Što bi bilo da je neko iz drugog smjera naišao - ne znam... Kada vozim malo brže, nemam ovih problema, mozak mi radi 300 na sat
    Ovo ne znači da svi vozimo sumanuto, već da se ograničenja prilagode nekoj normalnoj vožnji, bez gužvi, nervoze, itd... Međutim, policija se slaže kako je novi zakon prvenstveno stvoren za punjenje budžeta, a bezbjednost na putu - nije njihova briga...
    rekao bih da argumenti koje si naveo uz uslove voznje cine da se izvede zakljucak - UMOR... ne zaspes za volanom od spore voznje vec zato sto a) te duga vozna umorila i/ili b) si nedovoljno odmoran uvece sjeo za volan...
    ovako ja razmisljam...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Tačno, ali rijetko će ko odustati od vožnje ako je umoran... Mnogi nemaju taj luksuz

Thanks Thanks Given 
    4,225
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

savjet - stanes pored puta na 30 min pa nastavis... Ako nemas luksuz da pauziras kako bi sacuvao sebe i druge od sebe onda ni ne kreci na put...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,631
    Thanked in
    2,733 Posts

ne moras bit matematicar i doktor nauka da vidis da su ova ogranicenja iracionalna...samo malo common sense, samo malo
    Nisma ja rekao da ne treba da budu ograničenja veća već da pri sadašnjim uslovima NE SMIJU da budu veća...
    Evo sam dao i jedino normlano rješenje...
    Jedino ispravno rješenje su pasarele ili podzemni prelazi pa onda žica na krajevima puta..

Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy Note 2 x2
    Par puta mi se desilo da zaspim pa se trgnem, a na onoj pravini kod fabrike vode sam čak i zakačio lijevu bankinu (a išao sam po ograničenju - 60km/h)... Što bi bilo da je neko iz drugog smjera naišao - ne znam... Kada vozim malo brže, nemam ovih problema, mozak mi radi 300 na sat
    Koliko ja mislim zaspao si od umora. Nemoj mi reći da kada si odmoran vožnja od 60 na sat po krivinama cetinjskim zna da te uspava?
    Zamisli da zaspeš pri dozvoljenoj brzini od 120km/h, ne bi imao taj luksuz da se trgneš i ispraviš grešku no bi bankinu probio a ne očešao..

Ne možemo da određujemo pravila ni po rasi, ni po godinama ni po iskustvu. Ima ljudi koji nemaju iskustva sa vožnjom pa vide znak od 120 km/h pa oće malo da probaju. Ima ljudi koji ne vide, ima ljudi koji su stari.. (nemojte sada priču pa što oni onda voze 120 km/h ako imaju problema - voze JER BI ZAKON ONDA REKAO DA MOGU DA VOZE).
    Nemojte mi reći da vožnja Jugom od 120 km/h ne bi ostavila posledice za nekog ko je stao na sred puta nešto da pokupi. Ko je vozio Jugo zna koliko mu reba da stane kada se zaleti.
    Pravila su uniforma za sve građane i sve automobile. Ako ikada budu postavili vozačke dozvole specijaliste, ja sam za to da se daju vama kojima mozak dobro radi kada vozite preko 100, a uspava se kada vozite 60... Do tada, možete na našim talasastim, krivim, i izrupanim putevima da vozite kao do sada.. Kada prvi put ne ubijete nekog ili sebe jer ste zaspali jer ste vozili samo 60 km/h shvatićete da ne treba jurcati po ovom - nazovi putu u CG.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ne možemo da određujemo pravila ni po rasi, ni po godinama ni po iskustvu. Ima ljudi koji nemaju iskustva sa vožnjom pa vide znak od 120 km/h pa oće malo da probaju. Ima ljudi koji ne vide, ima ljudi koji su stari.. (nemojte sada priču pa što oni onda voze 120 km/h ako imaju problema - voze JER BI ZAKON ONDA REKAO DA MOGU DA VOZE).
    Nemojte mi reći da vožnja Jugom od 120 km/h ne bi ostavila posledice za nekog ko je stao na sred puta nešto da pokupi. Ko je vozio Jugo zna koliko mu reba da stane kada se zaleti.
    ni u jednom slucaju nije krivo ogranicenje vec u 1. neadekvatno obuceni vozaci ili oni nesposobni za voznju i u 2. tehnicka neispravnost auta (ispravni jugo sa dobrim gumama sasvim dobro koci sa 120) i nepropisno zaustavljanje bez 4 zmigavca trougla itd.

To ti je kao kad ludak ubije nekoga sjekirom pa ti smatras da nije kriv onaj ko je ludaka pustio na slobodu vec to sto je sjekira previse ostra jer da nije taj bi jos bio ziv...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,631
    Thanked in
    2,733 Posts

ni u jednom slucaju nije krivo ogranicenje vec u 1. neadekvatno obuceni vozaci ili oni nesposobni za voznju i u 2. tehnicka neispravnost auta (ispravni jugo sa dobrim gumama sasvim dobro koci sa 120) i nepropisno zaustavljanje bez 4 zmigavca trougla itd.

To ti je kao kad ludak ubije nekoga sjekirom pa ti smatras da nije kriv onaj ko je ludaka pustio na slobodu vec to sto je sjekira previse ostra jer da nije taj bi jos bio ziv...
    ne to bi bilo kao da dozvvolimo svima da nose oštre sjekire, jer se ja sa oštrom sjekirom osjećam mnogo manje umoran nego bez oštre sjekire.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Hahaha, što se radi Moja poenta je ta da kao prosječnom vozaču koji godišnje prolazi oko 50-60 000, poštuje propise, nema kazni kod policije itd, najveću i jedinu opasnost vidim od umora, kako kod sebe tako i kod drugih... A kada si umoran, dodatno opterećenje ti predstavlja monotona vožnja zbog ograničenja... To ne znači da treba svi da voze svom snagom, nego da se na nekim mjestima poveća brzina, a na nekim čak smanji... Npr preko Brajića ima ona dionica 80, pa 70, što je prosto nevjerovatno... Tu nikada još policiju nisam vidio... Međutim nakon provalija na Brajiće, čim izađeš na 3 trake kod one tezge za med, ide ograničenje 50 i prc - policija... Very fuc**ng useful

Thanks Thanks Given 
    4,225
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

upravo slikano...
    chuvena b klasa... Puni budzet na pocetku Kozaracke...

btw, nema skretanja iz ulice 8-8 u Kozaracku za ove koji se krecu iz pravca katolicke crkve... 60€ kazna... na slici su je urucili porodici iz bijelog golfa...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

E vala i nek ih kaznjavaju kad im je muka 30m do kruznog otic ufatit krug i u povratku skrenut desno (bez cekanja semafora).

P.S. ovaj sto vozi B klasu zivi na 100m od ovog semafora

Thanks Thanks Given 
    4,225
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    E vala i nek ih kaznjavaju kad im je muka 30m do kruznog otic ufatit krug i u povratku skrenut desno (bez cekanja semafora).
    naravno...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma ja bi stavio jedan pjesacki na pocetak pravine i na kraj,maka one semafore i eto na pista,pa kome se ne svidja neka kruzi ka sto se kruzilo 20 godina

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post

P.S. ovaj sto vozi B klasu zivi na 100m od ovog semafora
    Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    naravno...

Ja bih samo da se stavi neki znak zabrane skretanaj u lijevo, pošto regularan goveda očigledno ne razumiju oznaku na kolovozu, a tako izdimim kad čekam i čekam i čekam dok se neko naguzi :mad:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    savjet - stanes pored puta na 30 min pa nastavis... Ako nemas luksuz da pauziras kako bi sacuvao sebe i druge od sebe onda ni ne kreci na put...
    Kako sve ovo fino zvuci,pa zar bi iko isao na takav put da ne mora? Presmijesno zivota mi...A muka mi je da ti objasnim 10% situacija zasto mora covjek poc na takav put...

@Bugi,tebe brate bas ne kontam,po tebi su ova ogranicenja normalna?Ovo nidje veze s vezom jer ne vozi svako yuga,odnosno slabo kojeg i mozes vidjet preko dana jer kolko ja vidim po nasim ulicama vecinski dio vozila su 2005+,a ima mnogo mnogo ogranicenja koja su premala,objasni mi ogranicenje kod fabrike vode dje na 3 trake pise 50,i posle krivine pise 60?koga ugrozavas tu ? jer ogranicenje pocinje posle one ambasade i fabrike vode,nema nikakvih skretanja ni lijevo ni desno?A imam takvih primjera po CG koliko oces.
    Mozda je neko citao sta ovdje pisemo ili sta vec,pa su na dionicu od mareze prema komanskom mostu stavili OGRANICENJE 80 kao sto smo ovdje pricali,dje je dostina vas bila protiv toga...A mogu ovako da navodim kolko oces,al me muka,valjda ste shvatili pojentu...

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

poJentu smo shvatili.
    Treba uvesti zakon da auta novijeg godista (novija znaci bolje kocnice, sisteme itd sto sve vec ide sa godistem a ne materijalni status da ne bude bukanje paras itd) mogu da idu 30kmh na vise od ogranicenja
    tako da vi sto se bukate ostaste opet po ogranicenjima da idete ...
    the World's leading dance event
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne zaebaj me nikola djaole
    Zar su ti normalna ova ogranicenja? A eto oboje znamo dje sve idete,i eto znas odlicno ogranicenja,e sad je drugo sto su neki ka penzioneri pa tako i voze...

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Ne zaebaj me nikola djaole
    Zar su ti normalna ova ogranicenja? A eto oboje znamo dje sve idete,i eto znas odlicno ogranicenja,e sad je drugo sto su neki ka penzioneri pa tako i voze...

ja znam nego sto mi je bolje da se nerviram

zamisli isto ograncienje put granicnog prelaza scepan polje po putu kojem je upotrebna dozvola istekla prije 10 godina kao i na 3 trake put Cetinja
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NikolaPGcity View Post

ja znam nego sto mi je bolje da se nerviram

zamisli isto ograncienje put granicnog prelaza scepan polje po putu kojem je upotrebna dozvola istekla prije 10 godina kao i na 3 trake put Cetinja
    Cek cek,oces da su Drazvni sluzbenici imaju poremecaj mozga zadnje 10 godina? E vala mi je milo sto se slazemo,no citajuci postove ovuda vidim da nisu jedini

Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    321
    Thanked in
    81 Posts

citat
    Na dionici puta Šćepan Polje- Plužine dužine 20 km registrovna su 36 lokaliteta na kojima se, u ciljubezbjednosti sdaobraćaja, u narednom periodu moraju izgraditi zaštitni objekti od usova-lavina (galerije,
    polugalerije, tuneli), a za što su neophodna dodatna finansijska sredstva. Poseban problem na ovoj
    dionici puta predstavlja stanje putnih objekata - tunela. Naime, na svega 20 km puta probijeno je 54
    tunela, (pravi metro), od kojih samo mali broj posjeduje oblogu, a nijedan nema urađenu hidroizolaciju ili
    osvjetljenje, pa je urušavanje portalnih djelova tunela ili ispadanje kamenih blokova u njima, postala
    gotovo svakodnevnica

inace su ogranicenja kao u vecm dijelu Republike. 50-70kmh
    Sensation

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Evo moj skromni doprinos ovoj temi...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Evo moj skromni doprinos ovoj temi...

Ovo je klasika tu,samo nisam znao da je i na toj relaciji presretac

Inace danas na relaciji pg-tv-pg-bd-pg samo 2 patrole i ni jednog presretaca nisam sreo sto me iznenadilo jer su vec polako poceli turisti

Page 67 of 133 FirstFirst ... 175763646566676869707177117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks