Kako je mizerno kad o tako krupnoj stvari kao sto je sudbina reprezentacije u kvalifikacijama, odlucuje (samo) jedan covjek koji to radi lose a citava drzava moze samo da posmatra i place.
Ne vjerujem da ga pojedini ovdje brane. Pa poslije Ceske on se ne moze oprati ni da nas odvede u Brazil. Ovakvom logikom i rezonom kao do sad, sigurno nece.
Reprezentacija, citaj selektor i savez, moraju da rade a ne da se oslanjaju na Mirka Vucinica koji mi je svakim danom sve vise slinav.
Dajte ljudi i sami igraci znaju da se ne moze sa V. Bozovicem ,Volkovim i Kasalicom .
Sad mi treba da placemo nad nasom sudbinom i da smisljamo opravdanja za nekoga i da se tjesimo nekim izmisljenim razlozima a od starta se znalo da ti neki njihovi poduhvati tipa Volkov su osudjeni na propast.
Sto je Brnovic zapeo za jednu te istu taktiku i formaciju svaki mec? ALo genije imas raznih igraca i varijanti , nije zabranjeno da s epromijeni formacija slobodno to iskoristi debilu.
Dje ga je sad Deki da ga smijeni posle ovoga kiksa ka stoje Kranjcara smijenio? Mislio sam da necu skoro reci ali nazalost moram: ono izdanje od petka je podsjecalo na SRJ reprezentaciju. Prepoznao sam taj karakteristicni raspadno gubitnicki mentalitet. A mislio sam da smo pobjegli od toga ali kako cemo kad je nas sadasnji selektor cvetao upravo u toj reprezentaciji.
Ja tvrdim da reprezentacija CG raspolaze sa dovoljno kvaliteta da pobijedi sve tri preostale utakmice ali trenutno nije u stanju da to uradi.
Mi mozemo samo da se uzdamo u Deja da ce poceti da vuce prave poteze zarad viseg cilja ali tesko ce to ici znajuci da uglavnom sve nedace koje prate reprezentaciju idu pod njegovim aminom ili jos gore su njegova zelja.
Rekao sam ovo x puta i opet cu: Ne mozes ti dovesti rezervnog beka iz JSL da ti igra lijevo krilo i ocekivat da ce ti on odradit taj posao. Tu se vidi nas amaterizam i koliko smo mali. To je onaj rad kad vidis da nesto ne valja a ti se zavaravas i kazes ajde ajde bice to dobro. moze to tako. E pa varke ne vode u Brazil. Pod uslovom da oni zaista zele da idemo tamo a ne samo da iskoriste kvalifikacije kao stand sa raznim prevaricama iz jellen lige.
Losa je ta prica ljudi, nismo kompletni, mi smo mali nama ne smije nijedan igrac da fali, nema ovoga, nema onoga. To je klasicni luzerski trip. Ima nas dovoljno i iako nekog nema opet ih je 11 na 11 a ne desavaju se samo nama pehovi i povrede i bas nikad nisu svi igraci na raspolaganju.
Blazo treba da igra LB. Savo Pavicevic je dobar igrac i najbolje partije u karijeri je pruzao u reprezentativnom dresu, dajte mu da igra pa nece on bit frustriran a ovako mora bit kad nema dje da se ubaci i nema kome da da loptu.
Treba da se radi sa Simonom Vukcevicem, sa njim treba da prica Brna, Dejo, treneri u reprezentaciji, familija, ljudi u koje on ima povjerenja, da se vidi sto je to sa njim i da se vrati na pravi put. Treba nam Nikola Drincic ili treba da osposobimo jednog igraca da nam to igra. Oce li to biti Krkotic, ocemo li izmislit nekog koga do sada nismo zvali, oce li to bit neko iz domace lige, bilo ko samo se taj neko mora ekspresno brzo pronaci.Treba ponovo testirati Krkotica, decko je bio totalni anonimus koji nije mogao u zetu da spane i odigrao je izvanredno poluvrijeme protiv Engleza. Otkud znamo da to nije bila slucajnost, sve to treba provjeriti.
Treba nam novo lijevo krilo, Sa Volkovim smo samo izgubili 2 godine. Kakav Branko Boskovic sacuvaj boze, bolje bi to odigrao Dragan Boskovic.
Djordjevic ,Grbic ili Cetkovic. Eto minimum 3 igraca koji bi to bolje odigrali a koji nisu na spisku cak. Pa Boljevic iz Zete. itd, itd.
Zamislite da ima autoriteta u reprezentaciji pa da Mirko igra lijevo krilo, pa makar izlazio svaki put u 60 min.
Nije fora samo da Mirko i Stevan odigravaju stihijski duple pasove na 30 m od gola. Daj malo neki sistem igre neke kretnje da se zna uvijek dje je ko, da cijela ekipa radi a ne igramo kao na mali fudbal. ALi to je taj krvavi rad prije svega umni za koji brna i strucni stab nisu sposobni. Zato smo tu dje jesmo a imamo vjerovatno tandem sa najvise klase od svih reprezentacija u evropi.
To je problem svih problema. Mi mozemo ali ne ostvarujemo rezultate. Najgore je kad izgubis a nisi nista probao. Kad sam sebi uskratis priliku. Kad prodajes ionako slabasan vezni red za male pare uvodeci sve spiceve sa klupe.
Pazite dalje. Jovetic moze da igra sve pozicije u napadu, Mirko takodje, Damjanovic isto, Simon Vukcevic i jos neki igraci takodje. I pored tolikog broja kombinacija i mogucnosti ti stvoris jednu sansu na mecu. Pa sta si nego nesposoban ?
Napalis se samo protiv Engleske jer te od njih hvata najveci zent a kiksas kuci sa Ukrajinom koju si vec u gostima odradio i sa Poljksom koja nije uspjela da savlada jednu Moldaviju. Eto sad vidite koliko nam (ni)je valjao onaj bod s Poljacima. Njih su Ukrajinci tresnuli usred Varsave, sa tricavom Moldavijom igrali 1-1 a ovjde su mnogi slavili nas remi kod kuce sa njima i to 2-2 jebote nama su dali 2 a Moldaviji 1.
Fatosu Beciraju se godinama ne daje sansa a onda pocne da mu se daje na kasicicu kad se provalilo da decko treba da se proda i kad nema niko da udje prije njega. Sjetite se kako je protiv Bugarske kad s eocekivalo da udje on usao Ivan Fatic. Fatic jebote. Sad kad je Beco ugasio u Dinamu pa se ne moze nidje prodat jelte, sad se opet ne ubaca osim kad treba da se ispuni Brnina sizofrenija od taktike ubaciti sve spiceve sa klupe jer on zaboga toliko voli da ih ubaca. Kad je trebalo da igra nije a sad su ga ubacili kad je najmanje trebalo.
Naopak strucni stab pa naopak.
Zapitajte se koliko mi to slabe partije pruzamo kad ocekujemo da se jedan Giga Vukovic vrati u reprezentaciju i bude spasilac. ALi ozbiljno to ocekujemo. Maloga Mugosu odma u repku, nema sto vise da se ceka. Najbolji igrac lige mora igrat u repku.
Kako mislis da dobijes utakmicu bez organizatora igre pa mis mo izasli svjesno da preskacemo igru i da igramo na duge lopte. Sta ocekujes od dva krila koji samo ''umiju'' dosta da trce a s loptom dimosevi? Pa jel se ozbiljno nadas da oni mogu nesto?
Pa Brnin potez, kao deza vi iz Praga gdje ti u startu fali igraca na sredini a ti jos vise to remetis ubacivanjem novih spiceva i ostaje t rupa na tvojih 40 m, pa to je za tablete ljudi, odma recept napisati.
I onda ti istu noc dodju te velicine po PG i NK lokala da se pjane kao curke. Neka sto tu nema profesionalizma no sto nema moralnog nekog osjecaja odgovornosti i samokriticnosti. Nego **** ga to tako ide kad u reprezentaciju dolaze da se kurce dodju malo kuci da nabiju ljudima na nos kkao oni dolaze iz inostranstva dje imaju jebeno dobar posao a ovdje dodju da pokazu kako se oni zrtvuju za zemlju narod za koga li vec time sto oni ipak dolaze a mogli bi da iskuliraju sve to jer im ne treba u zivotu kad im vec ne donosi pare. Ali ne mozes ti srcem igrati za repku kad ides po zurki SLS-om a dvije godine unazad te fab lajv izdrzavao.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Bookmarks