nego shto stari ,samo se ne mislim vracam ikad za razliku od drugijeh
sparco postao si pravi gastarbajter aktivan si samo na ovoj temi![]()
She is only here to annoy herself!
nego shto stari ,samo se ne mislim vracam ikad za razliku od drugijeh
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Sparkić, samo da ti se ne "obije o glavu" ova izjava...ne valja nešto tvrditi baš ovako samouvjereno, pošto se neki đavo dogodi koji pokvari planove....daj bože da bude sve kako želiš
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Moracu do Sparka da navratim nedje, da'ko me nauci kako se roni u te krajeve tamo![]()
Ja još nisam, ali uskoro odoh. Samo da odradim još ovo ljeto kvalitetno. A zašto odoh? Jer mi je fax isisao masu para, a ni na vidiku nema normalnog posla, i jer mi je država CG fuknula ku$u, fukarica mala.
što se ne ponudiš neđe da radiš za 150€?
Jer već radim, za 500e...
Tajna je.
I što je problem ako mi nije dovoljno 500e?
500e nije normalni posao nego prezivljavanje
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Slažem se ja u svemu, i meni bi bilo malo 500€(mada sam radio i za 70 dm) Završili ste škole čije bi diplome po default-u trebalo da donose veće pare. Oni koji su ih završili dok je to još uvjek nije bila "moda" su se snašli (kao ja). E sad svršenih studenata ima ka' paśih repova svi bi dobar posao u svojoj struci. Sve i da je CG zemlja kakva bi trebalo da bude 20.000 studenata (godišnje) je previše za zemlju od 600 k stanovnika. Idite u zemlje koje imaju manjak stručnjaka pa ću onda valjda moći da nađem vodoinstalatera kojeg neću morati da čekam mjesec dana jer je rasprodat jer majstori za razliku od vas/nas imaju posla i ako je dobar majstor i dosta para.
Bottom line
Na duže staze nam i odgovara da barem 2/3"fakultetski" obrazovanih odu(kao što već rekoh imamo previše stručnjaka, a još više "stručnjaka"), treba po nešto i da se RADI u ovoj zemlji.
Ne umišljajte da je ova zemlja izgubila vašim odlaskom, Crna Gora JEDINOgubi u smislu nataliteta a samim tim nam neće uvesti PayPal
Last edited by Rakun; 07-06-13 at 00:23.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
istina svi kukaju nema posla a kvalitetnog majstora ni za lijek...oni najbolji što rade na preporuke biju redovno preko 2000 mjesečno, pa jbna ugradnja klime se do skora naplaćivala presmiješnih 70 eura a ne uzme ukupno sat dva posla...
ako ima i 2-3 djece što ćemo onda![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
S kojim potrebama? Ja evo gledam da odem u NS da živim, da radimo ja i đevojka za oko 1000 zajedno u početku... stan rentiranje manje košta nego u Podgorici, ako pređem bićemo u istoj firmi pa idemo na isto mjesto, vrlo moguće na nekoliko minuta od firme se useljavamo. Ne vozimo ni ja ni ona jer nemamo potrebe, prevoz je dobar i jeftin, plus bicikla. Ja i ona smo živjeli od mojih 500 eura u Podgorici, i mogli smo fino da se hranimo, da živimo okej, idemo po bioskopa i slično, oblačimo se dobro, odemo u Hrvatsku na more, da pomognemo roditelje, i opet mi je ostajalo para.
Naravno, kupuje se roba i hrana na akcijama, ne stidimo se ni polovnoga, telefoni nisu od 600 eura, sat mi je iz 2002 ali radi i ne treba mi bolji... ja nemam osjećaj da preživljavam, ali ako sam siguran da ću te pare primiti svaki mjesec, mogu da prištedim, mogu da putujem. Jednostavno, onaj koji misli da će iđe radit' normalno a trošit' ka' budala, teško će se fino provesti.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
A okle, ne moze me 1000 eura potkrpit, i dvije da mi das malo bi mi bilo. Mjesecni troskovi i nisu toliko visoki, no treba u stek stavit makar 1000 eura. Moraju se odmori planirat po egzoticnih destinacija![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks