Za skretanje koristim, jer mrzim kad cekam po pola sata da propustim nekog a on lagano skrene bez zmigavca. Za prestrojavanje samo ako je neko blizu iza...
Evo pitanje za sve:
Koristite li pokazivace pravca (zmigavce) kad skrecete ili se prestrojavate u drugu traku?
Ja kolko sam danas vidio 20% vozaca ne umije da koristi, niti zna sto je lijevo sto desno.
Za skretanje koristim, jer mrzim kad cekam po pola sata da propustim nekog a on lagano skrene bez zmigavca. Za prestrojavanje samo ako je neko blizu iza...
Stalno. Rucica gore, rucica dolje... Navika je to
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Ajde zmigavci koliko je neznanje u kruzni. Onaj kod atlas centra samo neka su zdravo kako voze. I ovaj kod albone u moskovskoj. Nije ih briga odakle dolaze i kako svi idu siroki krug. Aoo i onda kad dodje ono usko tu skripa jadi.
INFO:
situacija je sledeca: Imam B+C kategoriju, a planiram da vozim dzip pajero iz njemacke, preko austrije, slovenije, hrvatske i da zakacim kamp kucicu (dvije osovine) tezine do 3500kg.
MOGU LI TO DA URADIM SA "C" KATEGORIJOM ili MI TREBA "E" KATEGORIJA ?
svaka informacija je dobro dosla, a ako neko ima neki broj da pitam nekog valjalo bi. Ujutro cu da zovem AMSCG, valjda ce oni znati.
moze i B kategorija
She is only here to annoy herself!
ima li jos kooo????
trebam preksjutra ujutro da idem....
je li ko imao slicna iskustva? pitah nocas par saobracajaca i rekose mi da mogu da vozim sa B kategorijom, ali im nesto ne vjerujem.![]()
ništa bez da ti damo broj od angele merkel pa ćeš njoj možda vjerovat...
Slobodno mozez sa B kategorijom.
Evo pokusavam da je dobijem, ali je non stop zauzet broj.
Dobih ove iz AMSCG i dobio sam sledeci odgovor:
Za upravljanje malim vozilom , gdje vucete prikolicu sa dvije osovine morate imati kategorije B+E. to je zakon koji vazi od januara i na medjunarodnoj vozackoj dozvoli tacno je nacrtana takva situacija malo auto+prikolica sa dvije osovine. B+E kategorija.
ja ti velim da te nece niko pitat...nece te ni zaustavit nidje ako ne vozis brzo a neces lecet 190 autoputem sa dvoosovinkom![]()
U zakon pishe ovako:
6) B - motorno vozilo, osim vozila kategorije A, Al, A2, AM i T dija najveda dozvoljena masa
nije veda od 3.500 kg i koje nema vie od osam mjesta za sjedenje, ne radunajudi sjedi gte za vozada,
kao i motorno vozilo kojem je pridodato prikljudno vozilo dija najveda dozvoljena masa ne prelazi 750
kg, kao i motorno vozilo sa pridodatim prikljudnim vozilom dija najveda dozvoljena masa prelazi 750
kg, pod uslovom da najveda dozvoljena masa ovog skupa vozila nije veda od 4250 kg;
Ako ti je najveca dozvoljena masa pajera i prikolice manja od 4250 kg mozes sa B. Ako ne onda B+E.
Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.
Ja isto mislim da ce ti pravit problem ako te zaustave,jer i da je mala prikolica cim ima 2 osovine mora E kategorija.Ja sam jednom z amalo zbog toga najebao kad sam na takvu prikolicu vukao auto...
Sad se sjetih da imam medjunarodnu vozacku i otvorih je.
i pogodite sto sam nasao.
IPAK TREBA B+E, ali ako me ko zaustavi necu mu pokazivat medjunarodnu nego cu mu pokazat ovu nasu dje imam B+C i pravit se mutav. Ali eto, mozda me niko ne zaustavi... mogu tome da se nadam....
![]()
Reko ti jasamo vozi ako mozes i 10 ispod ogranicenja,bolje malo sporije i miran
kad stignem tamo vidjecu kakva je prikolica. pade mi na pamet da ce mi sigurno trebati oni dodatni retrovizori, jer necu sigurno nista vidjet, pa cu ih morat tamo nedje nabavit.
ogranicenje na autoputu je 130, a vidjecu koliko je dozvoljeno sa tom prikolicom. mislim od 80-110km/s.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks