Sreća sreća, kako da nemajstorija!
Strašan turnir za sad, masu odličnih mečeva baš za uživanje. Ipak bih istakao Tomi Robreda, tri meča zaredom gubi 2:0 i dobija! Kakav bratsad ide na Ferera, nekako baš vjerujem da može i njega da izbači...
Što se tiče ostalih, sasvim je izvjesno da će i Novak i Rafa i Federer doći do polufinala, a onda se ništa ne zna, naročito što Novak i Rafa idu jedan na drugog u 1/2. Ipak, Federer ima najmanje šansi da osvoji, a Novak najviše po meni...
Da bi Fedex osvojio treba da se dese tri stvari:
1. Da Tsongu ne krene njegova poznata sreca u 1/4, jer ako ga krene protiv njega se jednostavno ne moze igrati. Tu je mnogo bitno da Roger dobije prvi set, jer ce onda ovaj, jos pred domacom napaljenom publikom, da se stegne i nece udarati loptice kao sjekirom.
2. Da Novak izbaci Rafu u 1/2.
3. Da u hipotetickom finalu sa Novakom Fedex ima preko 70% procenat prvog servisa, i preko 75% procenat osvojenih poena posle prvog servisa.
Kad se sve sabere, dajem mu jedno 10-15% shansi da se ove stvari poklope i on osvoji. Mada, Wimbledon je svakako bitniji, da se prestigne Sampras, a na travi Fedex ima mnooogo vece shanse i protiv Novaka i protiv Rafe.
Sinocnji mec protiv Simona ilustrovao je i probleme koje Fedex ima protiv Nadala na sljaci. Nadal ce isto onako igrati, samo na mnogo vecem nivou naravno, i to ce biti dovoljno za pobjedu protiv Rogera (ako budu igrali).
Deserve's got nothing to do with it.
U bravo, previdio sam da Federer igera protiv Conge u 1/4. To će bit zajeban meč sigurno, ali vjerujem da će Švajcarac proći...
Sa Tsongom je stvar jednostavna, jer je to covjek koji se ubjedljivo najvise od svih Top 10 tenisera oslanja na cistu srecu. Sa njim filozofije nema-on lupa svaku lopticu kao da udara bejzbolkom i kao da mu je poslednja u zivotu. U jednom od 6-7 meceva njemu svaki udarac ulazi u polje i iskreno tada je nepobjediv, sumnjam da bi mu cak i Nadal mogao ishta kad ga "krene". Medjutim, u ostalim mecevima takva "strategija" rezultira ogromnom kolicinom neiznudjenih gresaka i porazima protiv jacih protivnika. Tako da je Roger naravno favorit, ali uvijek ovu rezervu treba imati kad je Tsonga u pitanju.
Deserve's got nothing to do with it.
dajte neki live stream..... meni nista ne radi.
U tenisu ne postoje nezasluzene pobjede. Kada se pogode linije to nije sreca, vec rizik koji se u tom momentu isplati. Majstori kao sto je on rizikuju vrlo svjesno. Ako je to ubilo psihicki protivnika onda to nije sreca, vec nadmoc na psihickom planu. I ako pricas o sreci, Simon je imao srece sto je Fedex pao krajem drugog seta, i zbog toga mu se srusila igra potpuno.
Ufff..mucio se Nole ali pobjedi 3;1/...Kolsrajber mu bas ne lezi.
Bice gusto i sa Hasom starim majstorom - razvalio je Juznog..
Danas dva meca u muskom singlu dje obojica igraju jednorucni bekend, odavno se takva ukrstanja nisu desilaHas djeluje opasno, ali mislim da nema svjezinu da dobije Novaka.
Ne znam čemu ti epiteti "majstor"? Federer jeste dobar teniser ali on apsolutno nije po ničemu poseban osim što su Nike & Co napravili "brand" od njega. Posebnost dolazi do izražaja protiv Đokovića i Nadala ali se tu vidi njegovo "majstorstvo", posebno kada počnu koljena da mu klecaju kad vidi Rafaela
Inače, rizikovanje jeste igranje sa srećom. To njemu ne uspijeva sa kvalitetnijim igračima(doduše Simon jeste kvalitetan ali nezreo za Fedexa).
Novak je odigrao težak meč. Inače ni protiv Dimitrova nije pokazao sve što može. Jednostavno je odigrao prosječno kao i većina tenisera iz Top 10, dok je Kolšrajber odigrao vrhunsku partiju.
Last edited by Director; 03-06-13 at 15:30.
moze li ovaj wawrinka dobit nekoga?
Možete pozivati na zaključavanje teme, možete da provocirate sa poredjenjima drugih članova, ali ne možete drugima da osporavate pravo da imaju svoje gledanje na tenis i da svi možemo da biramo za kojeg ćemo tenisera navijati. Federer je u Rimu polazao koliko je nedostojan prve trojke u tenisu. Ja ne osporavam njegove rezultate prije pojave Nadala, Djokovića, Mareja i drugih, ali osporavam to što se oko njegove igre predimenzioniraju stvari. Tipicno za ljude koji nemaji sposobnost realnog sagledavanja već u svemu oko sebe su skloni da vide predimenzionirano.
Bilo bi loše po tenis da Rodzer dogura do finala jer ga nije dosljedan. Mi ljubitelji tenisa volimo neizvjesne meceve a ne seka perse koje se u finalima pretvore u ženkulice ako je iole jači protivnik.
Zato bi Tsonga, Ferrer i kompanija pruzila prejak otpor u finalu.
A Federer ove grend slemove na srecu osvoji, to su mu poklonili.
A kakvo je finale bilo u Rimu? Ono kakav otpor je pruzio Federer Nadalu bi isto tako i Ana Ivanović pružila. Proslo je vrijeme kada Rodzer nije imao dostojnog suparnika. Jasno je da ce po postignutim rezultatima tada i tokom karijere uci u tenisku istoriju ALI on vise nije neko od koga se može očekivati da se krlja sa Nadalom.
Na ostale podloge moze, ali na sljaku slabo, ali svakako ko god da dodje Nadalu ili Djokovicu u finale, imace slabe sanse.
Vavrinka good job.
Kako bjese nervozan Djokaj danas dosta lose je odigrao mora to masu bolje ako misli da osvoji ovo ka' sto i oce![]()
Tek na ostalim podlogama je konkurencija žestoka, pogotovo što je tu i Marej postao nepremostiva prepreka za njega. Šteta za ovakav žrijeb i što nećemo gledati finale najbolji tenis ikada koji se igrao a to su susreti Djokovića i Nadala.
Novak je danas poprilično bio stegnut u dva seta. Bukvalno je igrao kao na silu. Realno, gubitak nekoga ko vas je usmjerio ka uspjehu u bilo čemu(Genčićka je Novaka usmjerila ka tenisu), jeste gubitak i to se na Novaku osjeća. Svi mi želimo da u ime ljubavi prema pokojnoj Jeleni osvoji RG i uđe u istoriju kao najkompletniji igrač na svim podlogama u eri najboljih tenisera ikada i da zbaci novinsku titulu "kralj šljake" od onog bajača iz Španije. Još i Sinsinati da osvoji i sve je iskompletirao. A hejteri patos od muke![]()
Last edited by Director; 03-06-13 at 20:38.
Cus ovoga gore!!!
Nadal uz to sto u svojim vitrinama ima sve GS trofeje, RG je osvajao toliko puta da bi ime mogli da mu daju po njemu, ne bi previse bilo...i ti mislis da bi ta jedna titula novaka mogla da ugrozi tu "novinsku titulu" o nadalu kao kralju sljake?
Ajme mene!!!
No, danas svoj 27. rodjendan slavi apsolutni bog tenisa trenutno i ja mu od srca cestitam i zelim da ga zdravlje dobro sluzi i (uz ovaj GS koji je 90% vec njegov) da jos mnogo mnogo godina igra na ovom nivou - a titule ce same dolazit.
Vamos!
Pridruzujem se cestitkama za rodjedan velikog Rafe, iako nisam njegov fan, iako mi je makar pet godina u prvim junskim dana zagorcavao zivot( uvjek Fedexa na RG pobjedivaomoram reci da je to jedan velikan bjelog sporta, bas veliki karakter i igrac , svaka cast kako se vratio posle povrede...
Svi mi moramo da smo srecni sto prisustvujemo i mozemo da gledamo eru mozda i dva najbolja tenisera svijeta ikad...
Djokovic ce jos mnogo morati supice i trofeja da osvoji da bi mogao stati nasprem dvojice virtouza ovog sprota...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks